Въпрос за програма?

07.03.11
13:00

Здравейте !

Зна4и ходя на фитнес от 2 месеца и досега тренирах вси4ки мускулни групи,ходих 4 дена в седмицата.Сега ве4е искам да по4на по програма с цел - ка4ване на мускулна маса.Харесах си една от сайта ето тази http://www.bb-team.org/workout/1287_masiray-sotsialno#axzz1FpZ44igb и искам да ви попитам подходяща ли е за мене? Аз съм на 16год.,67кг.,176см..Ако програмата е тежка за мене препоръ4aйте ми някаква за 4 дена пак за пока4ване на маса,мерси предварително

Извинявам се за 4,но на лаптопа нямам то4но тази буква :(.

Темата беше редактирана от Dimitar Petrov на 07.03.11 13:01.

07.03.11
13:13

Не си казал как се храниш и с какво възстановяваш.
Според мен ще ти е повече от тежка тази програма със малкия ти стаж в залата.
Ориентирай се към 3-дневен класически сплит
1 ден - гърди бицепс
2 ден - гръб трицепс
3 ден - рамо и крака

07.03.11
18:22

Здравейте , пиша 1вия си пост в този форум :)
Не виждам смъсъл да пълня форума със спам така че ще си задам въпроса тука .
Добре ли е и има ли ефект ако тренировката за рамо се комбинира с тази за гръб , трицепс и трапец  . Знам че е добре тренировката за рамо да се комбинира с тази за крака , но аз не тренирам крака . Ако искате може да ми преложите някъква друга тренировка ( независими каква е само да не тренирам крака ) в която да има и серия за рамо . Графика ми е (ако има някакво значение) Понеделник - гърди  бицепс и малко корем , Сряда - гръб  трапецс и трапец ,  Петък или Събота - каквото дойде .
Благодаря ви преварително :)

07.03.11
18:40

казано от Aleksandur Purvanov на 07.03.11, 18:22:

Добре ли е и има ли ефект ако тренировката за рамо се комбинира с тази за гръб , трицепс и трапец  . Знам че е добре тренировката за рамо да се комбинира с тази за крака , но аз не тренирам крака . Ако искате може да ми преложите някъква друга тренировка ( независими каква е само да не тренирам крака ) в която да има и серия за рамо . Графика ми е (ако има някакво значение) Понеделник - гърди  бицепс и малко корем , Сряда - гръб  трапецс и трапец ,  Петък или Събота - каквото дойде .

А би ли споделил с нас защо не тренираш крака ,както може би знаеш това е половината част на тялото и като тренираш крака се повишават нивата на хормона на растежа.Иначе рамо може да се тренира с гърди зависи от това какво целиш но като не тренираш крака се ограничаваш максимално.

07.03.11
19:03

казано от Dimitar Petrov на 07.03.11, 13:00:

Здравейте !

Зна4и ходя на фитнес от 2 месеца и досега тренирах вси4ки мускулни групи,ходих 4 дена в седмицата.Сега ве4е искам да по4на по програма с цел - ка4ване на мускулна маса.Харесах си една от сайта ето тази http://www.bb-team.org/workout/1287_masiray-sotsialno#axzz1FpZ44igb и искам да ви попитам подходяща ли е за мене? Аз съм на 16год.,67кг.,176см..Ако програмата е тежка за мене препоръ4aйте ми някаква за 4 дена пак за пока4ване на маса,мерси предварително

Извинявам се за 4,но на лаптопа нямам то4но тази буква :(.

Смятам че тази статия ще ти бъде полезна.

Ако нищо не си разбрал от статията, ще ти обясня на кратко.Имаш 2 месеца опит- това е почти нищо - добре е че си почнал от програма за начинаещи, но след като си тренирал цялото тяло в една тренировка логично е следващата стъпка да е разделяне на тялото на 2.
Дърпащи/Бутащи
Торс/Крайници
Горна/Долна част

Тренировка за маса няма, има храна за маса, но това ще го прочетеш в друг раздел.

П.П. А пък, ако си от тези, които тренират всяка  пролет за да се стегнат за лятото, яж много и тренирай както искаш ..

Мнението беше редактирано от mitkoDimitrov на 07.03.11 19:05.

07.03.11
19:31

казано от Филип Буцев на 07.03.11, 18:40:

казано от Aleksandur Purvanov на 07.03.11, 18:22:

А би ли споделил с нас защо не тренираш крака ,както може би знаеш това е половината част на тялото и като тренираш крака се повишават нивата на хормона на растежа.Иначе рамо може да се тренира с гърди зависи от това какво целиш но като не тренираш крака се ограничаваш максимално.

Благодаря ти за отговора .
Значи ще комбинирам рамо с гърдите и бицепса . Крака не тренирам защото са ми доста “по яки” от останалите мускули и ако почна да тренирам и крака няма да постигна хармония на тялото си ( краката ще са ми по масивни от останалите части на тялото ) , също когато стане по топло почвам да карам велосипед и затова не виждам смисъл сега да тренирам крака .

07.03.11
20:29

Сега веднага мога да те оспоря няма такова нещо като краката са ми много развити без крака нагоре няма да растеж казвам ти го съвсем директно колкото и да са ти здрави краката ако искаш да си здрав и горе ще трябва да ги тренираш много е просто Тренирай крака с малко кила и много повторения като са ти добре развити няма да имаш проблем да правиш клек пред гърди с 50кг  примерно 3 серии по 20 повторения и екстензии 3х15 с леко така краката няма да ти пораснат :) но все пак ще извлечеш ефект от тренировката. Аз не мога да разбера какво е това ти не си първия който тренира от скоро и е решил че краката са му като на Рони Колман и не му трябват ТОВА ВИ Е ПОЛОВИНАТА ТЯЛО ХОРА РАЗБЕРЕТЕ ГО и не се притеснявай ще ти бъде хармонично тялото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1