07.03.11
19:52
Здравейте, нов съм тук и в последните 2-3 седмици изчетох доста от раздел “фитнес” относно упражнения, програми и т.н.
Реших да се пробвам с моя си програма във фитнеса, която според мен е странничка, но отразява целите ми. Ето я и нея:
3 дневен сплит (понеделник, сряда и петък)
ден1: Гърди, предно рамо, бицепс, корем
ден2: Гръб, задно рамо, трицепс, корем
Като цяло редувам ден1 с ден2 като загрявам 5-6 мин. на колело преди тренировката, за гърди и гръб правя поне 3-4 различни упражнения за различните части, тъй като са големи групи, а за ръцете правя по 2-3 упражнения. Не се зоря на 100% но гледам да се напрягам повечко. Тъй като целя покачване на маса, правя по-малко серии с по-малко повторения и по-големи тежести. В края на всяка тренировка правя нещо като кардио - 10-15 мин. скачане на въже (примерно 6-7 серии по 200-300 скока.. нещо такова докато не почна да “каталясвам” и да се потя яко). Коремът го правя и в ден1 и в ден2 тъй като понася повече натоварване (поне аз така си го усещам), като за него правя по 3 или 4 упражнения в зависимост как се чувствам. Наблягам на него също защото там имам доста за топене и оформяне. Краката не ги товаря умишлено, защото много ме е страх от травми (малко са ми калпави колената и глезените). Мисля, че с въжето ще са достатъчно изчистени, а и не търся масивни крака :) Това е като цяло по програмата ми. Гледам да не почивам повече от 40-50сек. между сериите и повече от 2 мин. между упражненията. Още не съм влязъл напълно в ритъм и немога да си уцеля тежестите и интензивността, за това по мускулната треска съдя за качеството на тренировката...
От към храненето, нямам възможност за правилно хранене (примерно 4-5 пъти на ден, предимно месо и да е много разнообразно). Карам предимно на ориз, пилешки и свински пържоли (като отделям максимално мазните части преди готвене), макарони, доста сирене, малко хляб, качамак от време на време, малко плодове, прясно мляко и това е като цяло. В допълнение пия Hi-Fit на Nutrim, който най-вероятно ще сменя заради негативните мнения по негов адрес, въпреки че на мен ми действа добре и съм доволен. Пия и креатин монохидрат на ABB. Разделям приемите на 2: 30мин. преди тренировка и веднага след тренировка, като добавям и 2-3 чаени лъжици захар към шейка (заради креатина, така съм чувал че трябва да се взема с нещо сладко, за да се усвои по-добре).
Това е като цяло, очаквам всякакви предложения, съвети, критика и всякакви напътствия. Благодаря предварително :)
07.03.11
20:39
Така тамън щях да те питам защо нямаш крака ама видях аз също имам проблем с коленете но все пак ги тренирам краката ще ти дам програма за контузени колене ако я правиш няма да имаш проблем :) .Колкото до останалото пишеш че тренираш с 3 дневен сплит не виждам третия ден относно храненето трябва ти повечко протеин мани го тоя на Нутрим това е нишасте аз един път си купих такъв боклук като бях по малък пих една доза и го излях в кенефа на АББ креатина е хубав пиеш го добре просто гледай протеините които приемаш да са по 2 гр на килограм телесна маса ;) и си бомба.Ето ти и програмата за крака за която говорих :
1.Клек с щанга предгърди – 2х15-20
2.Лег. Преса -1х15-20
3.Римска тяга(прави крака) – 2х12
4.Лег Екстензия – 1х15
(прави клека докато краката ти не станат успоредни на пода не клякай по надолу за да не товариш коленете :) )