08.03.11
17:30
Ученик съм и съответно имам доста свободно време.Занимавам се с фитнес от година , година и половина , но направих грешката да не сменям програмата през цялото това време. И сега реших да си вадя карта за много по-хубава зала и ви моля за съвети , за нова програма.
Искам да е 5-6 дневна. Големите мускули да са в отделни дни , а малките комбинирани. Тъй като искам да качвам чиста мускулна маса мисля да правя и кардио след тренировка. Имам натрупани мазнини по най-долната част на корема , а за лятото , както всеки друг искам да искарам хубава преса.
Сегашната ми програма е (моля да бъда извинен ако не назовавам точните названия на упражненията ) :
1-ви ден гърди с трапец (понеделник)
- Обикновена лежанка 3x10
- Лежанка от наклон 3x10
- Бутане на дъмбели нагоре от лег 3x10
- Флайс 3x10
- Трапецовидно повдигане на рамене с лост 3x10 и същото движение с дъмбели 3x10
2-ри ден Гръб с рамо (сряда)
- Придърпване на долен скрипец 3x10
- Придърпване на горен скрипец 3x10
- Гребане с дъмбел 3x10
- Гребане с щанга 3x10
- Повдигане на ръце встрани 3x10
- Повдигане на ръце напред 3x10
- Раменни преси 3x10
3-ти ден Бицепс с трицепс (петък) (тук редувам 1 серия трицепс и 1 серия бицепс като между тях няма почивка)
- Френско разгъване последвано от бицепсово сгъване с дъмбели 3x10
- Трицепсово разгъване на горен скрипец последвано от Кръстосано чуково сгъване с дъмбели 3x10
- Изтласкване на щанга от лег с тесен хват последвано от Бицепсово сгъване с щанга 3x10
На 17 години съм тежа 66 кг. 167 съм висок.
Не ме щадете. Така че давайте програми , който мислите че ще са подходящи за мен.
Благодаря предварително на всички озовали се !
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:27.
Грешката не е в това, че не си сменял програмата, а че по начало самата програма не струва. Не и за човек с твоят стаж и данни.
Ако тия 66 кг са на ръст повече от 160 см, значи си доста слаб и нямаш нужда (и полза) от 6 тренировки седмично, още по-малко пък ти трябва кардио всеки ден.
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.03.11 17:39.
08.03.11
17:58
Anthony : Редактирах си коментара по горе за трапецък и рамото.
Петко К : Знам , че програмате не струва , малко или много даде резултат. Затова и търся нова.Относно кардиото , аз не разбирам. Предложете как да го правя като знаете , че целта ми с него е да изчистя натрупалата се излишна мазнина в коремната област. Относно пресата , нея и така я изкарвам , но само горната част (първите 4 плочки) надоло имам мазнина и така да кажа не изглежда добре.