Мнение за програма и поставени цели.

09.03.11
00:26

Ето я и програмата :
Понеделник-Четвъртък
Повдигане от лег 4х6
Повдигане от полу-лег 4х6
Кофички 4с. до отказ
Раменни преси зад врат 4х8 - Понеделник само.
Разтваряне на дъмбели встрани 3х8 - Понеделник само.
Бицепс с щанга 3х6 - в Четвъртък.

Вторник-Петък
Набирания широк хват 4с. до отказ
Набирания обратен хват 4с. до отказ
Мечка 4х8-10
Мъртва тяга 4х12
Трицепс лежанка тясно 3х6 - в Петък.

Така значи програмата е предимно за гърба и гърдите,защото ми изостават.Стажът ми е 9месеца,откакто наблягам сериозно на фитнеса,иначе преди това пак съм си тренирал.А отделно тази програма тренирам всеки ден Shinkyokushin и във Вторник и Четвъртък преди Shinkyokushin ..тренирам Кик-Бокс.Иначе съм на 20г. 171см 82кг.

Темата беше редактирана от Tocho на 09.03.11 00:27.

А целите ти са...?

P&

09.03.11
12:06

казано от ProXxX на 09.03.11, 10:48:

А целите ти са...?

“Така значи програмата е предимно за гърба и гърдите,защото ми изостават.”

Да...аз малко съм бил разсеян. Ми като за начало бих смъкнал всички серии на 3 и бих увеличил повторенията до 8-10. На бицепса и трицепса бих им сменил местата, защото така или иначе си сложил само по 1 упражнение в 3 серии, което е недостатъчно, а като ги преместиш ще ги натоварваш допълнително. Набиранията натоварват бицепса и брахиалиса, докато лег-а натоварва трицепса. Така ще постигнеш по-голям ефект, ако въобще го има само от 1 упражнение. Рамото го остави в тия серии, но бих правил раменната преса пред врат, защото зад врат е адски опасно (лично мнение). Ще ти трябва и здраво ядене щом тренираш и друг спорт. Това е мнението ми :)

09.03.11
16:44

И защо ще увеличаваш броиките на 8 10 за да дига по леко ли?

За по-голяма хипертрофия, нали му изостават и трябва да гони останалите групи. Като си постави цел 6 повторения, първата серия ще направи 6, после 5,4,4 евентуално, което ще му качи повечко сила отколкото маса. А колко му изостават е друг въпрос...както и на какво му изостават - на сила или на маса :)

09.03.11
16:54

За гърди бих те посъветвал започнеш с полулег и след него лег. Повторенията и аз съм на мнение, че е хубаво да са повечко - 8 - 10. Можеш да редуваш тренировки с малко и много повторения, което ще ти даде добър резултат. Кофите по-добре да си слагаш колан с тежест или дъмбел м/у краката - демек с тежест до 12 повторения.

За гърба важи същото с повторенията и тежестите. Мечката можеш през тренировка да я сменяш с гребане с дъмбел и да е м/у двете набирания, които както казах по-горе да са тежест.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1