09.03.11
17:40
Здравейте на всички :)!
Бихте ли ми казали няколко по-ефективни упражнения за перки в домашни условия и на уличните “уреди”.
Коя част на тялото трябва да е по-развита за да човек изглежда по широк горе (незнам как се нарича тези части “от гушата като се спусне до рамото от двете страни),ето като е по-широко,какво е нужно да е развито повече?
Доколкото съм чувал това става,когато е гърбът е по-здрав и се получава илюзият за по-голяма широчина.
За широчина нагоре - перките, трапеца, раменете, гърдите и гръдния кош (малка талия). Упражненията ги подбери сам.
Набирай се с широк хват - това развива перките. Раменният пояс е другото, което разширява фигурата и естествено малката талия.
09.03.11
18:06
казано от GoSHooo на 09.03.11, 17:40:
Здравейте на всички :)!
Бихте ли ми казали няколко по-ефективни упражнения за перки в домашни условия и на уличните “уреди”.Коя част на тялото трябва да е по-развита за да човек изглежда по широк горе (незнам как се нарича тези части “от гушата като се спусне до рамото от двете страни) - ТРАПЕЦ Е ТОВА
няма илюзия за широк или голям гръб или е такъв или не е.... иначе тясна талия и широки рамене допринасят доста за това но само допринасят... ако ти е 90см гръдната колкото малка талия да имаш няма да излгеждаш широк...
за упражнения... набиране с широк,раменен,тесен хват... по принцип за да имаш и ‘’детайли’’ по гърба си трябва някакво гребане ( Гребане с Т- щанга, Гребане с щанга, Гребане с дъмбел... ) а детайлите помагат много ;)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 09.03.11 18:07.
Благодаря ви много пичаги :).
Незнам кое набиране как се казва,нали знам какво е широк,тесен,раменен хват,но :D когато дланта на ръцете ми сочи пред мене и когато съм хванал лоста,така че сочи КЪМ мене,това незнам тези двата вида набирания как се казват.
И кое трябва да го правя в този случай?
Когато ръцете са към мене е гръб и бицепс,нали?
А когато не сочат към мене .. ?
Абе само набиранията не помагат. Задължително вкарай упражнения за долната част на латисимуса - гребане в подхват, гребане с дъмбел. Много е грозно типичния V-образен гръб или т.нар. high lats. Развий и долния сектор и заедно с трапеца се създава картинка малко като на щит (изобщо не го обясних добре май)
09.03.11
18:48
Когато дланите ти сочат на вън се казва надхват - широк хват - акцентираш повече гърба, когато дланите сочат към теб се казва подхват - тесен подвхат - правиш повече бицепс ;)
09.03.11
18:51
с длани към теб - Подхват
с длани напред - Надхват
раменен хват - като хванеш лоста китките ти са на ширината на раменете
тесен хват - когато хванеш лоста китките ти са на по-малко разстояние от раменете
широк хват - когато хванеш лоста китките ти са на по-голямо разстояние от раменете
и трите ширини на хвата помагат всеки по свой начин.. и двата начина на хват помагат по свой начин най-добре си измисли някаква цикличност на набиранията..
Пример : 3серии с широк надхват 3серии раменен подхват 3серии тесен подхват... нещо такова :)))) или може цяла тренировка да изкараш с един вид хват и после на другата сменяш или да сменяш през месец сам реши !
1 картинка - широк надхват
2 картинка - раменен хват
3 картинка - раменен подхват
по принцип е рисково да правиш широк подхват.. главно заради раменете а тесния надхват не активира толкова добре гърба колкото трябва
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 09.03.11 18:53.
Благодаря ви и на тримата,адски много ;).
Misho ще добавя това упражнение,имам дъмбел.
Ясно Аchkos ...
Ам такова kristiancho блгадорая за много изчерпателният коментар от твоя страна,сега е ясно вече.
Това дето предложи е супер,иначе аз от скоро правя и съм решил или да правя серийки в една тренировка и за 2-3-та типа или да ги сменям през тренировка ...
Успех ви пожелавам с начинанията,айде тенкс.
Ето и статия за набиранията - http://www.bb-team.org/exercise/1183_nabiraniya#axzz1G7pu0EaL
Тези със смесен хват са доста интересни като усещане. :)
Освен перките и като цяло гръдния кош, раменете дават сериозен визуален ефект. Особено задното рамо.
казано от 6th на 09.03.11, 19:34:
Ето и статия за набиранията - http://www.bb-team.org/exercise/1183_nabiraniya#axzz1G7pu0EaL
Тези със смесен хват са доста интересни като усещане. :)Освен перките и като цяло гръдния кош, раменете дават сериозен визуален ефект. Особено задното рамо.
Благодарим ти много :D !!!
10.03.11
10:11
Набирания с широк надхват - основно ще работиш за горната част на широкия гръбен мускул и за трапецовидния мускул
Набирания с тесен подхват - основно ще работиш за долната част на широкия гръбен мускул
Това са двете крайни упражнения. Всяка промяна на широчината на хвата и на самия хват ще води до натоварване на различните части от гърба между двете описани по-горе.
Може да си развиеш изключително добре гърба дори и само с набирания, но трябва голямо постоянство и “волска” упоритост :)
Мнението беше редактирано от ne mo на 10.03.11 10:12.
Мерси NEMO NEMO :) .
Със сигурност значи ако искам да направя добър гръб и широк,трябва освен широк надхват да добавя и тесен подхват,тоест от тези двете упражнения се развива най-много гърбът?
Ами при раммения подхват и надхват,върху какво се акцентира най-много?
Мнението беше редактирано от Nownownow на 10.03.11 13:02.
10.03.11
13:12
На средната част на големия гръбен мускул и на трапецовидния мускул.
Не ме разбирай погрешно. Трябва да правиш разнообразни набирания, за да можеш да развиеш оптимално гърба си. Но тези с широк надхват (пред гърди и зад врат), както и с тесен подхват са основни.
Всичко е много труд, така че дерзай.
Nemo,тези основните са 6 вида - раменен подхват/надхват,широк надхват/подхват и тесен надхват/подхват,нали.
Как мислиш,ще е добре ли да правя една тренировка,например раменен подхват и раменен надхват,следващата тренировка тези двете - широк под./над. и последната с тесен надхват/подхват ?
Много въпроси станаха,съжелявам :S.
10.03.11
15:14
В тренировката ти прави от всеки вид набирания и ще си ок.
11.03.11
10:08
Прави примерно 3 серии с широк надхват зад врат, след това 3 серии с широк надхват пред гърди и 3 серии с тесен подхват, между упражненията прави и кофички та да ти почиват малко бицепсите и гърба. Като приключиш с горното направи още 3-4 серии набирания, всяка серия с различен хват (някой от останалите видове). След около месец развърти упражненията, т.е. прави примерно 3-4 серии с широк надхват и 4-5 с тесен подхват. Така или иначе ти ще си нагласиш тренировката както ти е удобно на теб, просто имай предвид, че мускулите бързо свикват с дадено натоварване, затова горе долу на всеки месец променяй по нещо.
Много добър коментра,благодря човече,ще го съставя :).
Само тука се двуомя едни неща ...
11.03.11
12:39
Абе “брат” ти за всичко ли пускаш теми.Разрови се, потърси преди да пускаш за каквото и да било теми...