10.03.11
13:10
Не ми се иска да правя неща за начинаещ,но за да израстнеш е нужно постоянство и тренировки,всеки го знае ...
Набирал съм се 1-2 месеца преди,същото е и с кофичките горе-долу,лицеви съм правел,коремни да не говориме,но няма зн.
Как мислите тази “улична” тренировка прекалено лесна ли е?
Една серия представлява:
5 набирания широк надхват (тука набираниятя им сменям вида всяка следваща тренировка,например след това тесен подхват)
8 кофички
10 лицеви опори (с разделечени ръце,правя ги от пейка,а долу съм сложил два камъка на всеки от тях си слагам ръката)
40 повдигания на пръсти с 20-30 килограма тежест в мене - за прасец
25 лицеви опори (от легнало положение и свити/кръстосани крака във въздуха)
Между упражненията има почивка около 10-20 секунди,докато отида до мястото от което изпълнявам даденото упражнение.
Правя 4 серий с тези изброените упражнения.
Между всяка серия има 3-4 минути почивка.
Какво мислите,честно?
Темата беше редактирана от Nownownow на 10.03.11 15:22.
10.03.11
14:40
Много малко почивка между сериите. Как реши да бъде толкова?
10.03.11
15:10
всичко ми се вижда ОК,освен лицевите опори.пробвай да ги правиш от земя но си свий юмруците и ги приближи малко(да влиза повечко в трицепса).гледай всички серии да са горе-долу до отказ и си увеличи почивката на 1-2 минути,но не очаквай някакви резултати...поне не скоро
Много малко почивка между сериите. Как реши да бъде толкова?
Опа,сега го оправих,че между серийте има 3-4 минути почивка.
Иначе между самите упражнения в серия 10-20 секунди ... така ми дойде нз :D.
казано от Traiko Mishev на 10.03.11, 15:10:
всичко ми се вижда ОК,освен лицевите опори.пробвай да ги правиш от земя но си свий юмруците и ги приближи малко(да влиза повечко в трицепса).гледай всички серии да са горе-долу до отказ и си увеличи почивката на 1-2 минути,но не очаквай някакви резултати...поне не скоро
Искаш да кажеш,че куца програмата или че на лостове и успоредки няма да има голями резултати и трябва да се прибегне до фитнес?
Мнението беше редактирано от Nownownow на 10.03.11 16:47.
10.03.11
16:54
Пич, ти правиш нещо подобно, на което аз ще тренирам след няколко дена. Така ще повишиш силата и издържливостта си. Правиш набирания, веднага след тях кофи, след тях лицеви и почиваш 3-4 мин, и пак на ново. Това е добре. Успех. Ще видиш, че така ще си вдигнеш доста силата. Той ти казва, че не веднага ще имаш мускули. Мускулите се трупат бавно, но славно. След трен като се прибереш хапваш добре, отпочиваш си и мускула расте. Тренирай така поне 3-4 пъти в седмицата :) Не забравай и корема да тренираш. За хората, които тренират на лостовете корема е много важен и отравя якото тяло ;) За краката предполагам си добре - все пак си футболист ;)
казано от achkos на 10.03.11, 16:54:
Пич, ти правиш нещо подобно, на което аз ще тренирам след няколко дена. Така ще повишиш силата и издържливостта си. Правиш набирания, веднага след тях кофи, след тях лицеви и почиваш 3-4 мин, и пак на ново. Това е добре. Успех. Ще видиш, че така ще си вдигнеш доста силата. Той ти казва, че не веднага ще имаш мускули. Мускулите се трупат бавно, но славно. След трен като се прибереш хапваш добре, отпочиваш си и мускула расте. Тренирай така поне 3-4 пъти в седмицата :) Не забравай и корема да тренираш. За хората, които тренират на лостовете корема е много важен и отравя якото тяло ;) За краката предполагам си добре - все пак си футболист ;)
Може би сила и издържливост,да но мене най-голямата ми цел е качване на мускулна маса ... Дали трябва да променя метода на изпълнение и упражненията.Но неискам да е на фитнес,а на лостове и успоредки,освен това ще добавя и упражнения с един дъмбел,вкъщи?
10.03.11
17:07
Точно това е начина, ти ще напомпаш така добре мускула, а и сила се прави така, която ти е нужна за тренировките ;) Споко. Това е начина за лостовете ако искаш мускули.
10.03.11
17:15
Ей, дано някой силов трибоец прочете темата, че да се светне да тренира за сила на лостовете. Как пък никой от тях не се е сетил досега, ами продължават да дърпат тяги, да клякат и да вдигат от лежанка. Току виж и щангистите и те взели да правят само на лостове...
Като цяло на лостовете е по-трудно да се качи мускулна маса.
Като цяло при основен спорт футбол е по-трудно да се качи мускулна маса, а и дори пречи повече такава.
Като цяло основното внимание трябва да е върху храненето и възстановяването. Храненето не го коментираш, с футбола се мориш повече и съответно по-трудно възстановяваш.
Демек от 3-те неща си избрал най-трудните варианти. Хората с 1 от 3 не успяват, ти с 3 от 3 ще успееш...
10.03.11
17:26
Оранже е прав. Ти си футболист, искаш и да правиш мускули, следователно много трябва да наблегнеш на храната. :)
П.П: Точно пък аз казах момчето да набляга на храната ... аз, който не спазвам хранителен режим хахах ( нямам толко пари ). Иначе много искам да спазвам ама..... по натам :)
Храната не я споменах просто от невнимание,всичко това се взима предвид че хапвам стабилно и приемам повече калорий от колкото изразходвам.
Успоредките и лостовете избрах,защото мисля,че те са по-оптималното,което върви заедно с футбола,отколкото фитнес-футбол.
Oranje ти искаш да кажеш,че ако заместя успоредките с фитнеса ще е по-добре,така ли?
Ако да,като ги сравниме двете от 1 до 10 ,всяко едно от тях до колко стига,да знам каква мислиш,че е горе-долу разликата?
Знам,че е трудно постижима задача,та аз дори планувам и сутрин да правя често упражнения между конуси или кардио,като цяло може да го приемете като кардио 30-40 минути.
Мнението беше редактирано от Nownownow на 10.03.11 17:48.
10.03.11
22:47
казано от FaShioNDreaM на 10.03.11, 17:47:
Успоредките и лостовете избрах,защото мисля,че те са по-оптималното,което върви заедно с футбола,отколкото фитнес-футбол.
Oranje ти искаш да кажеш,че ако заместя успоредките с фитнеса ще е по-добре,така ли?
Ако да,като ги сравниме двете от 1 до 10 ,всяко едно от тях до колко стига,да знам каква мислиш,че е горе-долу разликата?
Значи има една световна конспирация на много богати хора: понеже са милиардери и обичат футбола, то те вложили билиони долари в компютърни симулации, назобване на неизвестни футболисти и т.н. и установили, че мускулната маса пречи на футблистите. Затова се плаща нелегално като все едно че се живее в бг на разни манекенки и т.н. шоузвезди да си лягат с футболистите. По този начин футболистите не се напъват да имат мускули и не са мускулести. Което се отразява на играта им и оттук - милиардерите са доволни, че наблюдават хубав футбол, а не ръгби... Надявам се схвана иронията.
Иначе във фитнеса можеш да качиш мускули много по-лесно, отколкото на лостове. Това, че от фитнеса ставаш бавен е извод направен от хората, които са там за големи мускули и не ги интересува дали ще са по-бавни. Също като другия грешен извод, че класическия сплит ще те направи с тяло на професионалист, щото професионалистите тренират по сплитове...
Умният начин е да използваш извънсъстезателния период, в който да пуснеш цикъл за мускулна маса. Още повече, че не искаш много мускули, а да си като мрънкалдо, както видях в друга тема. Това лесно може да постигнеш с по един 4-6-8 седмичен цикъл лятото и втори - зимата. Така тренират спортисти от други контактни спортове, които имат нужда от маса, но да не са и бавни или дървени - хокей, американски футбол и т.н.
За целта в залата ще ти е много по-лесно, отколкото на лостовете. Ако не вярваш - спринтьорите тренират в зала, не на лостове ;)
Благодаря ти за казаното и предложеното.
Можеш да ми обясниш какво искаш да кажеш с 4-6-8 седмичен цикъл ?
Да тренирам между 4 и 8 седмици горе-долу с програма за качване на мускулна маса,това ли искаш да кажеш :?
11.03.11
12:35
казано от FaShioNDreaM на 11.03.11, 12:32:
Благодаря ти за казаното и предложеното.
Можеш да ми обясниш какво искаш да кажеш с 4-6-8 седмичен цикъл ?
Да тренирам между 4 и 8 седмици горе-долу с програма за качване на мускулна маса,това ли искаш да кажеш :?
Да, но програмата да не е типична билдерска, с оглед да не станеш по-бавен/дървен, а да е направена за теб с основна цел - покачване на мускулните обеми, като се вземат под внимание и особеностите на основния ти спорт.
Адски съм объркан.
Извинявай,ставам нахален ако не ти се занимава не пиши нищо.
Можеш ли да дадеш пример за такава?
Мнението беше редактирано от Nownownow на 11.03.11 13:00.
11.03.11
13:03
казано от FaShioNDreaM на 11.03.11, 12:59:
Адски съм объркан.
Извинявай,ставам нахален ако не ти се занимава не пиши нищо.
Можеш ли да дадеш пример за такава?
Объркан си, защото е все едно да искаш да си купиш баничарка, за да я използваш във фирмата си. И започваш да питаш пилоти от Формула 1, тираджии, състезатели от Париж-Дакар и т.н. Всеки от тях ти казва различни неща и ти се объркваш.
Същото е в твоя случай - питаш лостаджии, питаш билдери и т.н. Всеки си говори за неговите тренировки. Но това не ти върши работа.
Общото между баничарката с болидите и т.н. е 4-те гуми. Общото между лостовете, фитнеса и футбола в твоя случай са тренировките със собствено тяло и тежести.
Останалото е различно.
Ясно,ясно,искаш да кажеш че нямаш идея каква трябва да е,защото не си запознат с това което търся точно?
11.03.11
13:17
Пич, ако искаш лостове отиваш в седмицата 4-5 пъти, правиш набирания, след тях кофи, след тях лицеви и там каквото ти хареса и обикаляш пак така няколко пъти и си се напомапл екстра. Прибираш се, ядеш във вас. Ако ти се тренира стрийт фитнес. Просто тренирай, яж и ще направиш добър мускул. Нищо няма да ти попречи на футбола ! ;)
11.03.11
13:21
казано от FaShioNDreaM на 11.03.11, 13:10:
Ясно,ясно,искаш да кажеш че нямаш идея каква трябва да е,защото не си запознат с това което търся точно?
Да, ако кажеш, че плочкаджиите не знаят нищо за лепене на плочки, автомонтьорите не разбират от поправяне на автомобили, фризьорите не знаят да подстригват, зъболекарите не могат да поправят зъби и т.н., то значи и аз не разбирам от трениране.
Еми кажи примерна програма де,не ме измъчвай така подло :D :D :D.
Все пак ти разбираш много повече и мога да взема съвет от тебе,при желание от твоя страна.
11.03.11
13:32
казано от FaShioNDreaM на 11.03.11, 13:29:
Еми кажи примерна програма де,не ме измъчвай така подло :D :D :D.
Все пак ти разбираш много повече и мога да взема съвет от тебе,при желание от твоя страна.
Мисля, че съветите ги получи.
А програмата...я помисли кое е общото между горните професии ;)
11.03.11
13:48
Хаха... Аз ти казах какво да правиш като идеш да тренираш
казано от achkos на 11.03.11, 13:48:
Хаха... Аз ти казах какво да правиш като идеш да тренираш
Ти си прав брат,но спрямо тебе,спрямо мене има неща,който изглежда не са така.
Объркан съм доста и ще трябва да го обмисля и да прочета още много,иначе няма да мога да реша кое е правилно.
Успех.
11.03.11
14:30
Само с четене няма да стане. То е изключително важно, но трябва и да действаш. Послушай сърцето си и отивай там да тренираш. С времето, според резултатите и новите придобити знания ще променяш нещата. Само да седиш и да се чудиш не ти помага с нищо. Недей да се страхуваш, че може да сгрешиш. Човешко е :)
ПС: И един лаф по между другото: “Човек се учи от грешките си, а от грешките на другите прави кариера.” :D
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.03.11 14:31.
11.03.11
14:51
ПроХхХ е прав ;) Отиваш и помпаш. С времето ще видиш резултатите и преценяваш. ;)
11.03.11
15:05
А ако си супер сериозен в това, което правиш и не искаш да караш на метода проба-грешка (както правят мнго хора и аз включително), можеш просто да се ориентираш към някой, който разбира спецификата на това, което искаш и да ти изготви персонална програма ;)
Така ще тръгнеш по-бързо по правилния път и ще спестиш време и средства, но само ако си готов и достатъчно сериозен.