10.03.11
17:59
Здравейте, в момента тренирам по следната програма
понеделник - рамо
вторник - крака
сряда - гръб, трицепс
петък - гърди, бицепс
но ми се струва, че рамото ми изостава и мисля да го правя и в петък с гъдрите и бицепса. Какво мислите, ще има ли някакъв проблем ?
Аз така като те гледам, на теб ти изостава всичко, а не само рамото. Още доста трябва да изядеш и потренираш докато зпочнеш да се оглеждаш за изоставащи групи.
Мнението беше редактирано от Valdis на 10.03.11 18:02.
Тренираш рамо в отделен ден, а гърба и трицепса в един. Не виждам никаква логика в това. Сложи рамото в един ден с краката и щом ти е приоритетно го прави преди тях. Две основни упражнения за ти достатъчни - например раменни преси + повдигане на дъмбели встрани.
10.03.11
18:07
ще сложа краката и рамото в един ден :) а какво мислите все пак ще мога ли да го правя и петък ?
Рамото участва във всяко упражнение за горната част на тялото ти. Според мен на този етап е ненужно да му добавяш още един ден, изчакай да мине време, да натрупаш повече маса в цялото тяло и тогава вече ще си проличи трябва ли да наблегнеш на него или не. Също така, още 1 тренировка за рамото може да има обратен ефект - да го претренираш. :)
Мнението беше редактирано от edin_tam на 10.03.11 18:29.
10.03.11
18:29
ако тренираш рамо и крака в един ден рамото ще ти е вечно изоставащата мускулна глупост.. за мен рамо и крака в един ден е по-глупаво от колкото гръб и бицепс или гърди и трицепс ;) отностно да го правиш в петък по-добре недей.. напиши програмата която изпълняваш за рамене
казано от kristiancho на 10.03.11, 18:29:
ако тренираш рамо и крака в един ден рамото ще ти е вечно изоставащата мускулна глупост.. за мен рамо и крака в един ден е по-глупаво от колкото гръб и бицепс или гърди и трицепс ;) отностно да го правиш в петък по-добре недей.. напиши програмата която изпълняваш за рамене
Кое те кара да твърдиш, че ще е вечно изоставаща, даваш много крайни мнения без абсолютно никаква аргументация към тях. Това, че при ТЕБ не работи,не означава че е НЕЕФЕКТИВНА. ;)
10.03.11
18:38
и каква е логиката да се тренира рамо и крака в един ден.. да се тренира гръб и бицепс и гърди и трицепс има логика.. да се тренира гърди и бицепс както и гръб с трицепс също има логика ама логиката на рамо и крака каква е ?! краката ако искаш да са крака като хората се тренират самостоятелно и стреляш на макс...
То след тежка тренировка за крака, едва ли ще имаш много желание и енергия да правиш рамо.
казано от kristiancho на 10.03.11, 18:38:
и каква е логиката да се тренира рамо и крака в един ден.. да се тренира гръб и бицепс и гърди и трицепс има логика.. да се тренира гърди и бицепс както и гръб с трицепс също има логика ама логиката на рамо и крака каква е ?! краката ако искаш да са крака като хората се тренират самостоятелно и стреляш на макс...
А направи ли си труда да помислиш малко каква е логиката на комбинацията гърди-бицепс например? Ще ти кажа ;)
Логиката е в това,че тези 2 мускулни групи вършат противоположни движения, и тренирането им заедно,позволява стабилно натоварване и при двете, без предварителна умора - както знаеш бицепса дърпа, гърдите бутат.При гръб-трицепс важи същата зависимост само дето там гърба дърпа, а трицепа бута.
Краката и рамото са две бутащи групи,НО тук зависимостта не е бутащи-дърпащи, а горна-долна част, т.е. отново можеш да направиш една качествена тренировка без предварителна умора,в която и да е от тях. Като имаш някакво твърдение,обосновавай се с факти,особено ако отричаш нещо. Признавам,че има хора,който не одобряват тази комбинация, но в крайна сметка тя се е утвърдила с времето, и трябва да имаш наситина сериозни аргументи за да я отричаш!
п.п. Едуардо, затова му казах да сложи рамото преди краката. :)
Мнението беше редактирано от edin_tam на 10.03.11 18:55.
10.03.11
18:55
и след една яка тренировка за рамо дето слагаш и трапеца и после колко хубаво ще ти стане като сложиш щангата на клека на същия този нацепен вече трапец .... рамото не е толкова малка група за да се сложи при краката които са си най-големия комплекс от мускули... е знаеш, че всички изказваме мнение нали не се засягаш от това, че не мисля като теб
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 10.03.11 18:56.
10.03.11
18:59
Пичът от снимката има бая кила да качи, докато му дойде времето да мисли рамото дали да е с краката или не. Въобще понякога е хубаво да си мечтаем кои световноизвестни манекенки да си поканим на яхтата, или с кои президенти/футболисти/артисти да чукнем голфче, но...това не ни прави толкова богати и известни и трябва бая път да изминем, докато стигнем до положението да си избираме коя да викнем на яхтата или с кой да играем голф. Същото е със сплитовете - добре е да си мечтаем да имаме телата, които са толкова напреднали, че трябва мускул да правим веднъж седмично, но...дотам има бая протеин да изпием и дупки от игли да си направим.
Всъщно всеки, който тренира повече от година в една и съща зала, познава хората там. Нека се сети за няколко, които не са мръднали на килограми за една година и да ги пита за сплита им. Можем да направим и тема във форума, надявам се резултатите да вземат да ви проговорят...
Никой не се е изкарвал засегнат,камо ли, че сме на различно мнение. От спора се стига най-добре до истината, но какво ти казах в предишните си постове- като ще отричаш нещо и не си съгласен, недей да говориш голи приказки и да слагаш етикети “не действа”, а използвай аргументи. Така най-добре момчето ще разбере, защо да послуша теб. ;)
10.03.11
19:05
е аз казах ... краката са най-големия мускул и се тренират сами ! :) това е моя най-силен аргумент.. тренирал съм рамо с гърди тренирал съм с гръб не е лошо да се раздели рамото в седмицата но с крака... твърде множко ще дойде според мен.. :)
10.03.11
19:36
казано от Красимир a.k.a JoKs на 10.03.11, 17:59:
Здравейте, в момента тренирам по следната програма
понеделник - рамо
вторник - крака
сряда - гръб, трицепс
петък - гърди, бицепсно ми се струва, че рамото ми изостава и мисля да го правя и в петък с гъдрите и бицепса. Какво мислите, ще има ли някакъв проблем ?
понеделник-гърди,бицепс
вторник-крака
сряда-средно,предно рамо,трицепс
петак-гръб,задно рамо,трапец