Нова програма

10.03.11
21:28

Добър вечер,

Лятото идва, трябва да се стегнем за плажа. Та въпросът ми е следния. От точно 2 месеца тренирам в залата и до сега бях на кръгови тренировки. Ръст-1.87 , тегло-69 кг., и главната ми цел е да кача колкото се може повече килограми до Май месец и Юни да почвам да орефлявам. Та въпросът ми е каква програма ще ми препоръчате за да мога да кача максимално маса. Благодаря предварително!

11.03.11
00:45

Ако си сериозен и упорит, храниш се добре и с качествена храна, тренираш здраво без да се скатаваш, то за лятото на 2012 ще си готов да смайваш жените по плажа, но пък декември същата година всичко приключва според маите, та не знам доколко си струва.

До Май/Юни я качиш 5кг., я не, затова не се засилвай прекалено много. Като тренировки ти препоръчвам да тренираш цялото тяло 2-3 пъти в седмицата, както и да внимаваш с хранителния режим, за да “орелефяваш” по-малко после : )))

А дали ще мога да започна вече с 3-дневни сплитове тоест Понеделник-Сряда-Петък, защото до сега бях на кръгови тренировки и не вече не чувствам такава умора както в началото. Като например да започна с тази сплитова програма http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata#axzz1GEwGsJfR . Или да продължавам с кръговите? А относно храненето храня се на всеки 2-3 часа като гледам да не усещам глад, но и да не преяждам, освен вечер преди да си легна.

казано от Стоян Парушев на 11.03.11, 11:12:

А дали ще мога да започна вече с 3-дневни сплитове тоест Понеделник-Сряда-Петък, защото до сега бях на кръгови тренировки и не вече не чувствам такава умора както в началото. Като например да започна с тази сплитова програма http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata#axzz1GEwGsJfR . Или да продължавам с кръговите? А относно храненето храня се на всеки 2-3 часа като гледам да не усещам глад, но и да не преяждам, освен вечер преди да си легна.

Е, тренираш от 2 месеца, а искаш да почнеш по програма, за която пише, че е за след 6 месеца стаж. Не е удачно. Пък и аз ти казвам да тренираш цялото тяло, а не да продължаваш с кръговите. Има разлика. Избери си 6-7 базови многоставни упражнения, които да обхващат цялото тяло, прави всяко упражнение в 2 до 3 серии и 8-12 повторения. Почивка между упражненията 60-90сек. Гледай да се вместваш в рамките на 60мин. тренировка мах.

ПС: Ето ти една хубава програма за начинаещи, която обхваща цялото тяло - http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1GCMvBYob .

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.03.11 11:20.

Благодаря ти много за програмата.

13.03.11
11:53

Здравейте и от мен!Понеже с пича имаме горе долу еднакви мерки и цели предпочетох да не отварям нова тема.Месец и нещо вече карам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz1BKAnlLPB и мислех да я сменя,но тази която е препоръчана по-горе ми изглежда почти същата с няколко промени.Та въпроса ми е имате ли някаква по-подходяща програма или да продължавам по препоръчаната по-горе?

казано от Dancho Petreli на 13.03.11, 11:53:

Здравейте и от мен!Понеже с пича имаме горе долу еднакви мерки и цели предпочетох да не отварям нова тема.Месец и нещо вече карам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz1BKAnlLPB и мислех да я сменя,но тази която е препоръчана по-горе ми изглежда почти същата с няколко промени.Та въпроса ми е имате ли някаква по-подходяща програма или да продължавам по препоръчаната по-горе?

Програмата, която съм препоръчал по-горе не е същата, като тази, по която си тренирал досега. Самия тренировъчен подход е по-различен. Препоръчвам ти да продължиш в следващите 2 месеца по нея :)

13.03.11
12:37

ок да кажем че му е писнала общата на момчето :) а пък и тази програма за обем с тези супер серии бая зор ще види а от липсата му на опит може и да претренира :) + това е доста дългичка.Според мен най-добрия вариант в момента е да премине на Push day и Pull Day примерно понеделник и вторник тренираш сряда почивка четвъртък и петък тренираш събота и неделя почивка :).Предполагам знаеш английски така че виж тук тази програма която смятам че ще ти свърши работа :) http://www.bodybuilding.com/fun/12-week-daily-bulking-trainer.htm#tabs-1 и ако спазваш всичко тя както е за 12 седмици може и да си готов за морето :)

Какво значи писнала му е...има правилен и грешен подход. С едномесечен стаж да мине на 4 дневен сплит не е правилния подход. Да продължи да тренира цялото тяло, като целта сега освен запазване на техниката на упражненията е и прогресията в тежестите - това е по-правилния подход. След 2-3 месеца може и да мине на горна/долна или дърпащи/бутащи...и пак всичко зависи от прогреса за това време :)

13.03.11
13:23

Не знам при всеки е различно аз тренирах 2 месеца на обща и после минах на 3 дневен сплит :) не съм имал проблем доста добре си тръгнах :).А този 4 дневен сплит към който дадох линк е за хора с 2-3 месеца тренировъчен стаж и е доста лек.Не знам дали го погледна.

Погледнах я и точно затова не смятам, че е за човек с едномесечен стаж. Първо, че включва излишни упражнения като клекове и тяга, които са опасни за този стаж и още неукрепнала мускулатура. Набирания, които той няма да може да направи и т.н. И второто, което е още по-зле, че през 4-та и 5-та седмица упражненията се изпълняват съответно по 4 и 3 повторения. Мисля, че няма смисъл да казвам, че е неуместно напълно начинаещ да слиза толкова ниско в повторенията. При клека и тягата риска е огромен. Нека той си преценява. Аз съвет съм му дал, както и ти. Решението си е негово :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.03.11 13:51.

13.03.11
15:04

Благодаря и на двамата.Филип се поставя на мое място и го разбирам напълно.Ще пробвам този месец програмата,която ProXxX е препоръчал и ще видя как ще ми се отрази.В последствие вече ще преценя какво да правя и ако трябва ще се консултирам във форума отново : ).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1