Тренировка за сила с обръщане и изхвърляне+клек ?

23.12.09
19:59

Смятам да тренирам така:

обръщане-5х3,5 или изхвърляне 5х5(редуват се)
  клек-5х5+пулоувър
  военна-3х10
  набирания-3х10
  кофички-3х10

Тренировка-2-3 пъти седмично

Целта ми е сила и ММ. Краката трябва да станат приоритет!
Какво мислите ?

Темата беше редактирана от radostin radev на 23.12.09 20:01.

Добра идея е да въртиш клека с тяга, както правиш това с първите упражнения. Само че тягата 5х5 идва доста тежко и може да я сложиш на края на тренировката. Иначе програмата е супер според мен, дори моята, която си направих за след специализацията за лежанка , изглежда почти като тази.
Проблем ще е, ако не си достатъчно добре усвоил първите упражнения.

23.12.09
20:13

Oranje, за теб понеже имам добри впечатления, ти препоръчвам да пробваш методиката за Смолов за клека- да я преработиш за лежанка...
аз лично съм замислил за след нова година, да я изкарам за тяга...да вдигнем малко масковете :)

23.12.09
20:14

Техниката ми вече е завършена на 100%, Тягата смятам да я правя от време на време, защото искам да ми драпнат най-вече краката, че сега са доста зле (1х100кг,3х90кг). Гърдите също трябва да поизостанат малко, че вече са мн огромни.

Идеята ми е с тази тренировка да си балансирам силата на тялото, и да “оправя” краката. Правя корем 1-2 пъти седмично, защото почна да става грозен.

А какво мислите за подложките под петите при клек ?  Аз мисля, че  така се натоварва по-малко дупето и кръста, попринцип няма да използвам подложки.

VI

23.12.09
20:15

Става да. Даже е доста добре. Бих те посъветвал само да махнеш пуловъра, защото ако целиш разширяване на гръдния кош е по-добре той да се комбинира с клек в повече повторения, а ти клека ще го правиш 5х5. Три пъти седмично за мен е малко в повече. Аз бих процедирал по схема: тренировка + 2 дни почивка + тренировка и т.н. Тренировката е идеална за цялостна сила, като с клека развиваш грубата сила, а с обръщането и изхвърлянето работиш и за експлозивност.

казано от slavko на 23.12.09, 20:13:

Oranje, за теб понеже имам добри впечатления, ти препоръчвам да пробваш методиката за Смолов за клека- да я преработиш за лежанка...
аз лично съм замислил за след нова година, да я изкарам за тяга...да вдигнем малко масковете :)

Хехе, и аз като теб я мисля за тягата. А за лежанка съм си харесал една друга. Смолов ще е по-нататък за тяга или клек, зависи кое изостава повече.

23.12.09
20:19

според мен щом искап силни крака прави по 2 3 максимални 3ки и 2 2ки през ден пълен клек.

Мнението беше редактирано от DOBRUJANECA на 23.12.09 20:20.

23.12.09
20:25

Определено се искам по-широк гръден кош. А и то сега му е времето - на 16г съм. ввъпреки това смятам да не го махам (пулолвъра).

Гръден кош-105см. 

ПП:постигнах ги тея 105см с програмата “клек 1х20….” само за 3 седмици.

101см—->105см

ЛР

26.12.09
17:20

казано от Oranje на 23.12.09, 20:16:

казано от slavko на 23.12.09, 20:13:

Хехе, и аз като теб я мисля за тягата. А за лежанка съм си харесал една друга. Смолов ще е по-нататък за тяга или клек, зависи кое изостава повече.

Интезивния цикъл на Смолов за клек (с 3те тренировки седмично) съм го правил за тяга и съм много доволен :)
Само дето е малко тежичък, но все пак това е нормално за Смолов :)

поздрави

26.12.09
17:32

аз го правих, ама понеже си мислех, че съм много здрав и в дните без клек вкарвах и други тренировки...и какво се получи-ами наложи се да спра, защото бях на ръба на тоталното претрениране...нямах сила за нищо...зле ми беше много...!!!
Починах 6-7 дена тотално, почнах само клякане...изкарах го и ДА - има ефект оипределено...

Лазаре, тягата е наред...щом и ти одобрваш....

ЛР

27.12.09
07:29

казано от slavko на 26.12.09, 17:32:

аз го правих, ама понеже си мислех, че съм много здрав и в дните без клек вкарвах и други тренировки...и какво се получи-ами наложи се да спра, защото бях на ръба на тоталното претрениране...нямах сила за нищо...зле ми беше много...!!!
Починах 6-7 дена тотално, почнах само клякане...изкарах го и ДА - има ефект оипределено...

Това и аз съм го правил - в дните без тяга вкарах лежанка, но по 4 дневния сплит на Смолов за клек :)
Успях да си срутя имунната система точно за една седмица (а тогава бях доста във форма :) )
след няколко месеца направих нещо подобно с други пак тежки тренировъчни схеми и реших, че не е нужно да правя дадена грешка повече от 2 пъти :) ... т.е. помъдрях :)

“Болката учи на мъдрост!” :)

Т.е. болката те учи:
- как да правиш нещата без болка
- че може и без болка (като поумнееш :) )

поздрави

27.12.09
10:06

“Знанието винаги идва твърде късно”...е казал някой умен човек
Но пък няма как да “знаеш”, без да си опитал...

27.12.09
22:04

Момчета дайте малко инфо за тоя Смолов!

27.12.09
22:23

казано от radostin radev на 27.12.09, 22:04:

Момчета дайте малко инфо за тоя Смолов!

Чети http://www.ontariostrongman.ca/Resources/training/smolovsquatcycle.htm :)

Мнението беше редактирано от El padre на 27.12.09 22:33.

28.12.09
17:35

някъде няма ли го на български вчера го търсих сумати време без резултат.... ако някой може да помогне... че ми са интересни такива работи.. ;Д

29.12.09
14:49

казано от frederiko на 28.12.09, 17:35:

някъде няма ли го на български вчера го търсих сумати време без резултат.... ако някой може да помогне... че ми са интересни такива работи.. ;Д

На български едва ли ще го има, но може на руски да го намериш някъде, със сигурност го има, освен това програмата е руска.

11.03.11
18:02

Макар и с доста закъснение

http://www.gymonline.ru/training/smolov-squat.shtml

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1