23.12.09
19:59
Смятам да тренирам така:
обръщане-5х3,5 или изхвърляне 5х5(редуват се)
клек-5х5+пулоувър
военна-3х10
набирания-3х10
кофички-3х10
Тренировка-2-3 пъти седмично
Целта ми е сила и ММ. Краката трябва да станат приоритет!
Какво мислите ?
Темата беше редактирана от radostin radev на 23.12.09 20:01.
23.12.09
20:05
Добра идея е да въртиш клека с тяга, както правиш това с първите упражнения. Само че тягата 5х5 идва доста тежко и може да я сложиш на края на тренировката. Иначе програмата е супер според мен, дори моята, която си направих за след специализацията за лежанка , изглежда почти като тази.
Проблем ще е, ако не си достатъчно добре усвоил първите упражнения.
Oranje, за теб понеже имам добри впечатления, ти препоръчвам да пробваш методиката за Смолов за клека- да я преработиш за лежанка...
аз лично съм замислил за след нова година, да я изкарам за тяга...да вдигнем малко масковете :)
23.12.09
20:14
Техниката ми вече е завършена на 100%, Тягата смятам да я правя от време на време, защото искам да ми драпнат най-вече краката, че сега са доста зле (1х100кг,3х90кг). Гърдите също трябва да поизостанат малко, че вече са мн огромни.
Идеята ми е с тази тренировка да си балансирам силата на тялото, и да “оправя” краката. Правя корем 1-2 пъти седмично, защото почна да става грозен.
А какво мислите за подложките под петите при клек ? Аз мисля, че така се натоварва по-малко дупето и кръста, попринцип няма да използвам подложки.
23.12.09
20:15
Става да. Даже е доста добре. Бих те посъветвал само да махнеш пуловъра, защото ако целиш разширяване на гръдния кош е по-добре той да се комбинира с клек в повече повторения, а ти клека ще го правиш 5х5. Три пъти седмично за мен е малко в повече. Аз бих процедирал по схема: тренировка + 2 дни почивка + тренировка и т.н. Тренировката е идеална за цялостна сила, като с клека развиваш грубата сила, а с обръщането и изхвърлянето работиш и за експлозивност.
23.12.09
20:16
казано от slavko на 23.12.09, 20:13:
Oranje, за теб понеже имам добри впечатления, ти препоръчвам да пробваш методиката за Смолов за клека- да я преработиш за лежанка...
аз лично съм замислил за след нова година, да я изкарам за тяга...да вдигнем малко масковете :)
Хехе, и аз като теб я мисля за тягата. А за лежанка съм си харесал една друга. Смолов ще е по-нататък за тяга или клек, зависи кое изостава повече.
23.12.09
20:19
според мен щом искап силни крака прави по 2 3 максимални 3ки и 2 2ки през ден пълен клек.
Мнението беше редактирано от DOBRUJANECA на 23.12.09 20:20.
23.12.09
20:25
Определено се искам по-широк гръден кош. А и то сега му е времето - на 16г съм. ввъпреки това смятам да не го махам (пулолвъра).
Гръден кош-105см.
ПП:постигнах ги тея 105см с програмата “клек 1х20….” само за 3 седмици.
101см—->105см
26.12.09
17:20
казано от Oranje на 23.12.09, 20:16:
казано от slavko на 23.12.09, 20:13:
аз лично съм замислил за след нова година, да я изкарам за тяга...да вдигнем малко масковете :)Хехе, и аз като теб я мисля за тягата. А за лежанка съм си харесал една друга. Смолов ще е по-нататък за тяга или клек, зависи кое изостава повече.
Интезивния цикъл на Смолов за клек (с 3те тренировки седмично) съм го правил за тяга и съм много доволен :)
Само дето е малко тежичък, но все пак това е нормално за Смолов :)
поздрави
аз го правих, ама понеже си мислех, че съм много здрав и в дните без клек вкарвах и други тренировки...и какво се получи-ами наложи се да спра, защото бях на ръба на тоталното претрениране...нямах сила за нищо...зле ми беше много...!!!
Починах 6-7 дена тотално, почнах само клякане...изкарах го и ДА - има ефект оипределено...
Лазаре, тягата е наред...щом и ти одобрваш....
27.12.09
07:29
казано от slavko на 26.12.09, 17:32:
аз го правих, ама понеже си мислех, че съм много здрав и в дните без клек вкарвах и други тренировки...и какво се получи-ами наложи се да спра, защото бях на ръба на тоталното претрениране...нямах сила за нищо...зле ми беше много...!!!
Починах 6-7 дена тотално, почнах само клякане...изкарах го и ДА - има ефект оипределено...
Това и аз съм го правил - в дните без тяга вкарах лежанка, но по 4 дневния сплит на Смолов за клек :)
Успях да си срутя имунната система точно за една седмица (а тогава бях доста във форма :) )
след няколко месеца направих нещо подобно с други пак тежки тренировъчни схеми и реших, че не е нужно да правя дадена грешка повече от 2 пъти :) ... т.е. помъдрях :)
“Болката учи на мъдрост!” :)
Т.е. болката те учи:
- как да правиш нещата без болка
- че може и без болка (като поумнееш :) )
поздрави
“Знанието винаги идва твърде късно”...е казал някой умен човек
Но пък няма как да “знаеш”, без да си опитал...
27.12.09
22:04
Момчета дайте малко инфо за тоя Смолов!
казано от radostin radev на 27.12.09, 22:04:
Момчета дайте малко инфо за тоя Смолов!
Чети http://www.ontariostrongman.ca/Resources/training/smolovsquatcycle.htm :)
Мнението беше редактирано от El padre на 27.12.09 22:33.
някъде няма ли го на български вчера го търсих сумати време без резултат.... ако някой може да помогне... че ми са интересни такива работи.. ;Д
казано от frederiko на 28.12.09, 17:35:
някъде няма ли го на български вчера го търсих сумати време без резултат.... ако някой може да помогне... че ми са интересни такива работи.. ;Д
На български едва ли ще го има, но може на руски да го намериш някъде, със сигурност го има, освен това програмата е руска.