12.03.11
23:26
Здравейте,
въпросът ми е какво упражнение е флайс ? Чесл съм в някои сайтове, че е оформящо упражнение и трябва да се прави с малко килограми и повече повторения, около 12-15, но наскоро няколко инструктура ми казаха, от които единия е професионален културист, че флайс е доста базово упражнение и трябвало да се правят 8-10 повторения, в периода за покачване на мускулна маса. Вие как мислите ?
12.03.11
23:38
http://www.bb-team.org/exercise/1203_flays-s-dambeli#axzz1GK7TtHGW Пробвал съм го. Добро упражнение е. Не го прави веднага с тежки кг. Започни с по-леко, за да видиш движението как е. Натоварва здраво гърдите, мисля че външната им част. Някои да ме поправи, ако греша. :) Подбери такава тежест, с която да правиш 8-10 повторения. Не само за това упражнение, а и по принцип. По-здрави.
12.03.11
23:58
Аз от доста време тренирам и съм постигнал много добри резултати :) Просто се замислих за този флайс, защото в сайтовете пише едно, а фитнес инструктори, от които единия е профисионален културис, ми казват друго.
13.03.11
06:58
Слушай тялото си, направи си само проучване! Пробвай с тежки, с леки!
Никакво оформящо, а си е за маса в гърдите! Акцентът е на вътрешната им част. Прави се с тежко (както си тренираш с тежко и гърдите от лег). Това не означава да хванеш непосилно тежки дъмбели. Под тежко имам предвид дори 10кг, ако виждаш зор с толкова. Тук, както при всички упр, техниката е ключова - направи лека чупка в лактите - ок.30 градуса и тази чупка я задъръж през цялото движение. Тръгнеш ли да увеличаваш ъгъла, прекалено тежко ти е. В зависимост от това дали имаш проблеми с раменете, спускането може да е до горна част на ръцете (от рамо до лакът), стигаща до успоредно на пода; а ако нямаш проблеми, може да спускаш и по-надолу.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.03.11 11:01.