14.03.11
18:03
Ами, ще съм ви пак много благодарен ако дадете някои и друг съвет и кажете кое не е правилно.
Този път сложих повече килограми, за да не кажете че не ми е турдно - е трудничко ми беше :D
Темата беше редактирана от mitkoDimitrov на 14.03.11 18:04.
14.03.11
18:07
щангата по-надолу трябва да стой... много високо стой според мен не ти ли убива на прешлените.. разкрача малко по-широк от раменния.. от тук не се вижда добре ли е така... и мани тия дънки не си на ревю :D клипа във втория линк нещо не ме радва... смисъл изправяш бързо краката и доизправяш тялото с гръб т.е. доста товариш кръста...
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.03.11 18:09.
14.03.11
18:15
казано от kristiancho на 14.03.11, 18:07:
щангата по-надолу трябва да стой... много високо стой според мен не ти ли убива на прешлените.. разкрача малко по-широк от раменния.. от тук не се вижда добре ли е така... и мани тия дънки не си на ревю :D клипа във втория линк нещо не ме радва... смисъл изправяш бързо краката и доизправяш тялото с гръб т.е. доста товариш кръста...
Е как ? аз без дънки и слънчеви очила не влизам в залата :D :D ... Това е анцунг :)
Да и аз си мисля че щангата трябва да е по-надолу
14.03.11
18:20
на дънки мяза, защотот.... гледай малко трибойците къде си слагащ щангата...
http://www.vbox7.com/play:b5718f7e ето както казва Евлоги на задното рамо чак но идеята е колкото може по надолу така като клекнеш напред ( навеждането на тялото напред е неизбежно ) центъра на тежеста е долу горе централно поставена.. ако е много нагоре на връта центъра се измества напред и залиташ при по-големи тежести самия факт, че не си залитнал значи, че пак си сложил малко килограми :D
14.03.11
18:26
Да знам го това за мястото на щангата ( ” the top of your back, not on the back of your neck” - вчера го четох, но явно ще трябва да питам някой точно къде се слага :)
14.03.11
18:34
Със времето ще се научиш да клякаш.Не става от първия или втория път.
Както пише по-горе разкрач малко по-голям от раменете.
Като клякаш коленете трябва да са на едно ниво със пръстите на краката и като се изправяш не работи с кръста, а със краката.