Бутащи и дърпащи

BE

11.03.11
22:18

Здравейте.Имам стаж в залата около 8 месеца.Първия месец тренирах по кръгова програма,после 2 месеца по нещо като сплит и 5 месеца по класически сплит.Сега мисля да се върна и да тренирам с бутащи и дърпащи упражнения,защото мисля,че така е по-правилно.Програмата,която си направих е това:
Бутащи:Хоризонтален лег-3х8
        Полулег-2х8
        Клек-4х8
        Лег-преса-2х10
        Раменни преси зад врат-3х7
        Повдигане на ръце напред-3х7
        Френско разгъване-3х8
        Трицепсово разгъване на скрипец-3х8

Дърпащи:Тяга-4х8
          Гребане с дъмбели 3х8
          Концентрирано сгъване-3х8
          Бицепсово сгъване с дъмбели-3х8
          (упражнение за корем)-3х15
Това е само примерен вариант на програмата.В момента гледам да свалям,но мисля,че няма проблем да тренирам така.Също искам да питам дали да направя почивка преди да почна по тази прграма?
Благодаря!

по-добре премести някое упражнение в втория ден... не е казно да са 100% ‘’дърпащи и бутащи’’ виж, че първия ден е доста натоварен а втория не е ... за трицепс 1 упражнение ти е достатъчно като се вземе под внимание как искаш да тренираш

BR

11.03.11
22:29

Хоризонтален лег-3по10
Полулег-2по10
Раменни преси пред врат-3по10
Френско с щанга-3по10
Клек-3по10
Лег преса-3по10
—————-
Набиране-3по10
Тяга-3по6
Гребане с щанга-2по10
Сгъване с щанга-3по10
Повдигане за прасец-5по 10
Повдигане на краката от вис-3по 20
Коремни преси-3по 20

Помисли над този вариант!

Само ми е чудно защо слагате лежанката преди клека?

BR

12.03.11
16:52

Ако правиш първо клек при програма с базови упражнения за следващите ще си скапан.. Все пак е въпрос на приоритет,но като цяло за мен е грешка ако се правят много мускули да се почне с краката.

BE

12.03.11
22:40

Ако може още предложения.

казано от Brute на 12.03.11, 16:52:

Ако правиш първо клек при програма с базови упражнения за следващите ще си скапан.. Все пак е въпрос на приоритет,но като цяло за мен е грешка ако се правят много мускули да се почне с краката.

Той няма да прави 100 упражнения за крака. След клека, дори представянето му би трябвало да е по-добре. Извинявай, но да слагаш най-важното упражнение в спорта толкова назад е меко казано смешно.

13.03.11
00:08

Айде сега, чак пък най-важното ;) Тренирал съм по подобна програма и винаги клека ми беше второ, трето или последно. Както казаха вече - въпрос на приоритети.

Че не е ли. Е, може би тягата се конкурира единствено с него :D

BE

14.03.11
14:41

Само не разбрах добре ли е програмата или не ?И как да я редувам:например Понеделник-бутащи,Сряда-дърпащи,Петък-бутащи и така ?

14.03.11
22:18

Що не комбинираш едно тежко бутане и едно тежко дърпане в тренировка и още там каквито искаш 2/3 по леки асистиращи .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1