Как да тренирам два на два дни.

15.03.11
15:35

Здравейте,при мен се промени малко свободното време и сега се чудя как да се наредя мускулните групи.
2 дни съм зает и 2 дни съм свобоен.Така се редуват.
Мускулните групи съм ги групирал класически:
Гръб-трицепс;
Гърди-бицепс;
Крака-рамо.

Иска ми се през тези 2 дни,когато съм свободен,да ходя и 2та дни на тренировка,но се чудя как да подредя тренировките така че някоя мускулна група да не е преклаено уморена от предипният ден.
Приемам предложения и за дръга комбинация на мускулите,защото така се получава,трениране на един и същ мускул през 5 дни.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 17:43.

15.03.11
15:52

През 5 дена е перфектно, поне за мен :) Иначе става през 8.
Но ако държиш да е така, отдели краката от рамото и така ти стават 4 тренировки.

Аз имам леко предложение, но да видим дали ще ти се понрави :) Бих тренирал гръб и гърди, трицепс и бицепс, крака и рамо. Предлагам така, защото примерно ако тренираш гърба и трицепса в понеделник, то във вторник не ми се нрави да се тренират гърди. А пък краката са още по-голям мускул.

Гръб и Гърди = А
Бицепс и Трицепс = B
Крака и Рамо = С

ПС: Btw, може и по твоя сплит да тренираш, но сложи при гърба да е бицепса, а при гърдите да е трицепса :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.03.11 16:26.

Аз по принцип бих тренирал горна и долна част или бутащи и дърпащи, ама моите тренировки на никой не им се нравят :(

15.03.11
16:39

ProXxX, не мисля, че при 3-дневен спли е удачно да се отделя цял ден за ръце.
А в твоята таблица и двата варианта са 3-дневен сплит. Това 3 указва на колко е разделено тялото, т.е., колко тренировки имаш, преди да почнеш да завърташ сплита от начало, а не колко пъти тренираш седмично.
Тоест, може да се тренира 4 или 5 пъти седмично, като в същото време сплита е само 2 или 3 дневен и т.н.

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.03.11 16:39.

казано от Петко К на 15.03.11, 16:39:

ProXxX, не мисля, че при 3-дневен спли е удачно да се отделя цял ден за ръце.
А в твоята таблица и двата варианта са 3-дневен сплит. Това 3 указва на колко е разделено тялото, т.е., колко тренировки имаш, преди да почнеш да завърташ сплита от начало, а не колко пъти тренираш седмично.
Тоест, може да се тренира 4 или 5 пъти седмично, като в същото време сплита е само 2 или 3 дневен и т.н.

Мале, много съм зле :D Прав си, Петко :) Мисълта ми беше в разликата на честотата на трениране, но се изразих крайно неправилно :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.03.11 17:00.

15.03.11
21:57

Последните 2 дни тренирах:
Крака-рамо следващият ден Гърди-бицепс.
И бих казал,че нямаше никакъв проблем.Тази схема е от 10 дни и за сега през 5 дни нямам проблем възстановяването.
Наистина през 8 дни ще стане прекалено много.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1