08.03.2011 - Тренировъчен
Храната:
1.Овес + 2 препечени филийки + Кафе
2.Двоен сандвич
3.Двоен сандвич
4.Голям дюнер
5.Пържени картофи + Фасул
Тренировката:
Гърди:
ЛЕГ:1х12х20; 1х5х50; 3х3х60
КЛЕК:1х8х20; 1х5х50; 1х2х70 - ТОТАЛЕН ПРОВАЛ НА КЛЕКА
ПОЛУЛЕГ:1х6х40; 3х5х50
ПЕК ДЕК: 2х8х35
Корем:
Коремна преса: 2х15
Коремна преса от наклон: 2х15
“Римско столче” 2х15
Коментар:
Тотален провал на клека.Чувствах се като боклук, тежаха ми адски много и ме болеше коляното.Реших, така или иначе, че съм отишъл, да си довърша тренировката пълноценно, доколкото можех.Занапред КЛЕК - само на СМИТ МАШИНА.
казано от monlew на 08.03.11, 23:00:
...
.....Коментар:
Тотален провал на клека.Чувствах се като боклук, тежаха ми адски много и ме болеше коляното.Реших, така или иначе, че съм отишъл, да си довърша тренировката пълноценно, доколкото можех.Занапред КЛЕК - само на СМИТ МАШИНА.
Eine ganz schlechte Idee…по - добре намери някой да те научи да клякаш правилно и няма да те болят коленете....а и качваш през 20 кг., което си е много.
Не, убеден съм, че клека ми е точен, просто инцидентно явно.Далеч, не ми е това максимума, просто въобще си ми тежаха доста, друг път правя по повече, тук ми тежаха и просто усетих болка в колената.Имаме бинтове в залата - мисля да ги използвам другия път.Пък и защо да е лоша идеята за клека на смит машина - изглежда по-удобно, движението по-изчистено и опасността да се нараниш е по-малка.
Поправям се веднага....ако коляното те е заболяло преди клека, не е трябвало изобщо да клякаш, мисля.
Но ако те е заболяло по време на него - техниката ти има забележки. Просто при добра техника коленете не се товарят излишно. Аз също съм с проблемни колене и ме боляха доста време. Откакто си оправих техниката - има - няма 2 години - не съм усещала никаква болка при клек. Като имаш предвид, че се скъсвам от клякане, особено напоследък.
Ако е така, виж дали ти излизат коленете пред пръстите и дали случайно не тръгваш с коленете напред.
Ти може да си убеден, че техниката ти е добра, а тя въпреки всичко да не е.
Идеята не е добра, тъй като на Смита нямаш нужда от стабилизиращи мускули, както имаш нужда от тях при свободно клякане. А дисбалансът води до предпоставка за травми някъде в светлото бъдеще и липса на функционалност. Да не говорим, че съм виждала такива безумни пози на Смит-а, да се чудиш тия хора клякат ли или си търсят...белята.
На последно място - клекът иска загрявка. Така и така не клякаш с 1 тон, по - добре качвай през 10 кг. - по 2-3 повторения отгоре няма да те уморят.
Позовавам се на момчета от залата, които са ми казвали, че клякам хубаво и дълбоко.Болката е от скоро, ей сега, докато вършех нещо, направих по-рязко движение и пак ме “изпържи” крака.Ще се вслушам в съвета ти и ще качвам килограмите бавно и постепенно.Целта ми беше, да правя максимален брой серии с максимална тежест, но ще я карам полека.
Говорим може би за различни неща....когато казвам да качваш през 10 кг., имам предвид да стигаш работните си тежести през 10, а не през 20 и 30 кг., както е в тренировката ти. Напр. стигаш до 1 х 5 с 50, задължително минаваш през 60 и след това 70. Но ако правиш двойка на 70, ще е добре първо да станеш по - стабилен на 65 и 67,5.
По принцип тежестите се качват плавно, обикновено през 2,5 кг. и се търсят някакви бройки с тях и някакъв все пак обем, което и ти би следвало да направиш....ако тренираш сам, не качвай над тежест за тройка на клек (т.е. правиш двойки с тежест за тройка напр.). Качвай плавно и разумно, време имаш много...и давай възможност на стави и сухожилия да свикват с новите тежести.
Това за залата и момчетата - малко са тези в залите, които имат техника на клек, за съжаление...най - добре е да качиш клип тук и ще го коментираме.
Мнението беше редактирано от Инис на 09.03.11 21:04.
Да, не мога да взема думата за чиста монета, но занапред ще разгрявам качествено и ще качвам плавно.Засега няма да напъвам коляното, а да не последва по-сериозна контузия.Тегавото в случая е, че спокойно мога да правя 5ци, че и повече на 70, просто този път ми тежаха изродски много и ме болеше коляното.
Казваш, че по принцип 70 ти е леко и имаш добра техника, но си се смазал. А сигурен ли си в загрявката. Тоест загряваш ли ставите и работещите мускули преди тренировка? Виждам, че правиш загряваща серия на клек. Все пак това според мен не е достатъчно. Загряващите серии активират мускула (миофибрилната дейност), но той преди това трябва да е раздвижен и загрят хубаво (както и прилежащите стави и сухожилия). Всмиъл преди загряващата серия трябва да има истинска “загрявка”. Не само размахване на леки дъмбели и лостове. Трябва си стречинг и раздвижване на ставите.
Ако все пак загряваш добре, значи проблема е в техниката. Послушай inis и обърни внимание на техническата част на упражнението.
А кога усети проблема с коляното? Преди или след серията?
Мнението беше редактирано от LDoeN на 09.03.11 21:30.
Да, раздвижвам си краката преди клек - клякам със собствено тегло с изпънати напред ръце, повдигане на пръсти и едни други движения, които не мога да ги опиша, защото не им знам имената.Отделно раздвижвам и кръста с навеждания напред и въртене по тип “часовник”.Всеки си има и лоши дни, вероятно този е бил такъв.Не можах да ям като хората тогава, пък и бях леко изморен.Нямах много сила и на лежанката, но тя поначало си ми е куца.Днес си взех почивка, утре ще правим тяга.Там поне ядове няма, пък и няма и да се силя много.Само трябва да измисля и нещо, да не ми убива на гърба и всичко ще е чуково.Може и преумората да е фактор, знае ли човек.
казано от monlew на 08.03.11, 23:00:
08.03.2011 - Тренировъчен
ЛЕГ:1х12х20; 1х5х50; 3х3х60
Ех,от какво си недоволен? Затова пък на лега имаш стабилни резултати. 60 кг не е никак малко,добра тежест е. :) inis е дала много добри съвети.Има натрупан опит.С такава тежест ще си докараш травма на краката и сетне ще трябва да ги спреш искаш или не.
09.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
1.Овес + 2 принцеси + Кафе
2.Двоен сандвич
3.Двоен сандвич
(малко чипс + кола, да залъжа глада, докато си депилирах краката, че от 9 месеца не ги бях пипал и бяха се позанемарили)
4.Мусака + 250 г. кисело мляко
5.Мусака + 400 г. кисело мляко
Коментар:
Починах си и днес, утре ще се тренира - 100 % е.Колкото до клека, преди време даже успях да направя единичка на 80 без ядове, затова се ядосвам, че така не ми провървя сега.Не е фатално, ще го преживея и да, приемам съветите на инис присърце, определено е човек, която е по-опитна от мен, и аз като заек приемам всякаква критика.Почти сто процента съм сигурен, че е бил временен фала и в събота ще си го направя както трябва.Като се замисля, може би организма да не е свикнал на такава интензивност - преди тренирах клек веднъж седмично, а сега скочих директно на 2 пъти.
@Миро - казвам, че ми е слаб лега, защото съм много комплексиран на тази тема - сила.Знам, не е хубаво, но винаги ми е приоритет и предполагам винаги ще е.Миналия път пък беше повече от чудно - след 5 на 60 успях да направя и 1х70, а последният път си ми тежаха 60ките и малко измъчено излезнаха.Тягата върви добре, нея съм 100000% сигурен, че я правя правилно - прав гръб, всичко е точно и нямам ядове с кръст или други.Гледал съм лоши опити на тяга и определено съм сигурен, че техниката ми е много добра.Лека нощ и сърдечно благодаря за съветите :)
10.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
1.Овес + 2 сандвича + Кафе
2.Двоен сандвич
3.Мусака
4.Гюведже
Коментар:
Пропуснах днешната тренировка, защото на път за училище дали направих някакво по-засукано движение и ми умря коляното, едвам се качих в рейса и болката остана лека, но продължи при някои по-сложни маневри.Ако утре няма фалове, ще правя тяга, раменна преса, мечка и тесен хват най-вероятно.
11.03.2011 - Тренировъчен
Храната днес:
1.Овес + 2 Сандвича + Кафе
2.Двоен сандвич
3.Двоен сандвич
4.Пилешка супа + Кренвирши с кашкавал
5.Пържени картофи + Пилешка супа + 5 броя сандвичи с крема сирене
Тренировката:
ТЯГА: 1х5х50; 1х5х80; 1х5х90; 1х5х100; 1х5х80
НАБИРАНИЯ (Широк Хват): 4х5
ВОЕННА ПРЕСА: 1х6х20; 1х6х30; 1х6х35; 1х6х40
ТЕСЕН ХВАТ: 1х8х40; 2х8х45
Коментар:
Тягата беше чукова, бях и с бинтове на краката, такива щангистки и определено не чувствах болка, макар, да имаше някакво напрежение в коляното.
12.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
1.Корнфлейкс + Пържени Филийки (4-5 броя) + Кафе
2.Таратор + Кренвирши + 2 филии
3.Шоколад :)
4.В момента съм леко гладен и ще похапна леко
Коментар:
Слаба храна, като за почивен ден.Спя по много и не огладнявам.
13.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
1.Корнфлейкс + Макарони
2.Кюфтета в сос + прясно мляко + портокал
3.Пържени картофи + мезета
4.Торта + други глупости
Коментар:
Имаше много дечурлига у нас - детско парти братче.Храната е тегава, но през седмицата се нормализира.Утре дано не подведе клека.
14.03.2011 - Тренировъчен
Храната:
2.Двоен сандвич
3.Двоен сандвич
4.2 пържоли + супа + “европейска” салата
5.Кюфтета, пържени картофи, пилешка супа
Тренировката:
ЛЕГ: 1х12х20; 1х5х50; 1х5х60; 1х1х70 (1 пръстче); 1х4х60
КЛЕК: 1х10х20; 1х5х50; 1х5х60; 1х5х70; 1х5х75
MEЧКА: 1х6х50(70); 3х6х60(80)
Бицепсово сгъване с крив лост (от положение прав): 1х8х20; 1х8х30; 1х6х35
Коментар:
Добре се получи тренировката.Да, имаше лек дискомфорт при клека, но се вързах с бинтове и всичко мина леко.Този път послушах съветите на инис и качих тежестта плавно и определено не ми тежаха - чувствах се добре.Лежанката засега върви добре, малко ме е яд, че не успях да си направя макса перфектен, но и така не е зле.Преди време дори 50 ми се виждаха като свръх постижение, а сега загрявам с тях ^.^ Мечката от край време си е на добро ниво, а това за бицепс просто ме радва - много добра тежест.Премерих се на един електронен кантар в курсовете - 71,7 kg. Най-доброто ми постижение от както съществувам :D
15.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
2.Двоен сандвич + корнфлейкс + Кафе
3.Хамбургер + поничка
Коментар:
Отвратителен гаден.Цял ден ми се гади, не мога да дишам.Ходих за първите 2 часа на училище, после се прибрах.Нон стоп гадене и като цяло гаден ден.Дано са по-малко такива и дано не се разболея.
15.03.11
23:32
Не знам как качваш килограми с тази храна...Оправяй се по-скоро и стягай храната. :)
Мерсаж колега, гледам и ти си се поуял. ^^ Сега съм си посъбрал пара, която смятам да инвестирам в месо и други полезни продукти.Аз като цяло съм загадка, по начало съм хард гейнер, но напоследък лесно качвам с както се вижда слаба храна.Не знам как става това, но смятам да не разчитам дълго на това а да ида до ЛИДЛ и да изпразня щанда с месото :D
16.03.11
11:05
Само така ! Ако ти върви качването в момента използвай момента,оправи храната и качи възможно най-много спрямо целите ти разбира се. :)
16.06.2011 - Нетренировъчен
Храната:
Няма да я опиша този път, защото е слаба и просто не си заслужава.
Коментар:
Последният от тегавите дни, положението се нормализира, но апетит все нямам.Трябва да си вдигна белтъците от някъде и мисля скоро да се разходя до лидл за 10 кори яйца и 5 литра мляко :D
17.03.2011 - Тренировъчен
Храната:
2.Сандвич
3.Сандвич
4.Голям дюнер
5.2 сандвича на тостер
6.Гюведже + малко шоколад и 1/3 от бургера на брат ми
Тренировката:
ТЯГА: 1х5х50; 1х5х80; 1х5х90; 1х5х100; 1х5х105; 1х5х80
Набирания (широк хват): 4х5
Военна преса (на смит машина): 4х5х40
Тесен хват: 1х6х45; 2х5х45
Коментар:
Перфектната тяга - последният път на 5 кила по-леко направих измъчена единица, а днес цели 5.Приближавам се до целта и на тягата.Само тоя клек няма наваксване и това си е.Не мога да си обесня как при моето тегаво ядене - огромно количество въглехидрати и почти никакви белтъци и мазнини качвам.В началото на другата седмица, ще хвана едни стабилни пари и отивам в лидл да пазарувам - планирал съм да си купя доста яйца и мляко, защото са добри източници на белтъци, добре ми понасят и не се изисква умение в готварския жанр.Постепенно ще започна прием от 5 цели яйца на ден и ще стигна поне до 8.Планувал съм го да се уям до каквато степен мога сега, къде чисто - къде не, и лятото да тренирам по сплит максимално изчистен.Не ми е толкова до плажния билдинг, просто искам да се вкарам в няква форма, да докарам ръцете 36-7, да изкарам перките, да “отворя” рамената.Ще вкарам кардио лятото почти сигурно за да разкарам шкембето и талията.Успея ли да докарам 76-7 постоянно тегло до края на лятото, ще бъде страхотно.
18.03.11
09:45
Мисля, че се пише “ГювеЧ”, както и да е. Казвам го само имформативно.
Ако някога се чувстваш отпаднал можеш да вкараш 1 кафе преди тренировка, чувам че дори от кофеина можело да вдигнеш работните килограми за тренировката.
Адмирации, че качваш дори с такава храна.
П.С Смятам, че се подценяваш с този лег и имаш потенциала да го вдигнеш до 80кг през лятото , все пак с постоянното качване би трябвало да ти дойде и сила.
Поздрави и успехи
Барни, написал съм го така, защото не е гювеч това, а самото ястие се приготвя в съд - гюведже - Подобно е :)
Напълно е възможно да си прав за лега, но аз почнах от самата нула и бавно и постъпателно съм се качвал по тежестите.От това голия лост, до това дето ми е сега.Лега определено много ми е много куца дисциплина, защото на фона на някои хора, с по-малко стаж и по несериозни тренировки, преспокойно си ме цакат на това движение.Обаче мисля, да спра временно тягата и клека, коляното изведнъж почна да ме боли днес и ми е затруднено ходенето - на тренировката се чувствах перфектно, дори усетих натоварването в долната част на гърба и кръстта, но просто ако ми остане крака неподвижен за повече от 5 мин се схваща и после процесът е леко болезнен.Понеже скоро направих 17 години, трябва да ми бият няква имунизация, та е предвидена за утре и сигурно ще ми забранят тренировките за известно време.Дано и болката в колянот отшуми докато почивам - вероятно седмица.
18.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
1.Овес + 2 Принцеси + Кафе
2.Сандвич
3.Сандвич
4.Бюрек с плодово мляко
5.Чипс
6.Свинско със зеле (гледах да обера повече месо :D )
Коментар:
Болката в коляното продължава.Не ми се вярва да е от тягата, имам лека мускулна, но нищо повече.Само дясното коляно ме боли, точно на капачката.Утре ще посетя личната лекарка и ще видим какво ще го правим мойто коляно и да ми бият това манту или там каквото е.
19.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
1.Сандвичи + Кафе
2.Хот Дог
3.Корнфлейкс + няколко сандвича
4.400 г кисело мляко + няколко сандвича
Коментар:
Гнусно слаб ден.Не ми се яде.Уморен съм.Гадно ми е.Имам чувството, че ще рухна.Биха ми мантуто.Цял ден напред - назад.Тегаво.
20.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
1.Овес + Макарони със сирене + Кафе
2.Супа + Прясно мляко + промишлено количество цаца
3.Шоколад + вафла + други дреболийки
4.Пържени картофи + свинско бутче
Коментар:
Нещата се нормализират.От утре подновявам цикъла с креатина.Да видим докъде ще стигнем и ще се доближа ли до 80те килограма на лежанка.Дано се е нормализирало състоянието в коляното и нямам проблеми утре с 80 на клек да правя серии.Тягата ще пробвам макс сигурно другата седмица.Надявам се дори, докрая на програмата да достигна и 140, но всичко с времето си. :)
Мнението беше редактирано от monlew на 20.03.11 23:53.
21.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
1.Овес + Кафе + 2 Сандвича
2.Сандвичи
3.Сандвичи
4.Пилешка супа
5.Плодово млекце + шоколадче + други глупости
6.Яйца х4 и други дреболийки
Коментар:
Почивам тая седмица и се завръщам в залата с пресни сили.Разболявам се пак, явно трябва да оздравееш хубаво и напълно, а не като мен я жив, я умрял на даскало.Апетит имам, но пак не ми се ядат повечето неща.
22.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
1.Овес + Кафе + Тост сандвич + допълнително мляко
2.Пилешка супа
3.Сандвичи и други дреболии
4. Свинско с фасул
Коментар:
Не ходих на училище, но поотпочинах малко.От “болестта” няма следа.Всичко е добре.
23.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
1.Овес + Кафе
2.Кифла с шоколад
3.Сандвич с шунка и кашкавал
4.Сандвич с шунка и кашкавал
5.Корнфлейкс
6.Фасул и свинско
Коментар:
Почивката ми се отразява супер ^^
24.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
1.Овес + Сандвичи + Кафе
2.Сандвич с шунка и кашкавал
3.Сандвич с шунка и кашкавал
4.Банички + 400 г. кисело мляко
5.Всякакви дреболии - малко сладкишчета, сладоледче, количка
6.Пиле с ориз
Коментар:
Почивката е хубаво нещо, но имам чувството, че губя сила.Утре ще ида на лостове - набирания подхват, кофи, лицеви.На това хубаво време просто не виждам как бих правил нещо друго :)
25.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
2.Двоен сандвич
3.Двоен сандвич
4.Корнфлейкс + сладкиши
5.Пиле с ориз и едно плодово мляко
Коментар:
Промяна в плана - утре - 26.03.2011. ще се ходи на лостове, че като се прибрах помотах се на компа малко и легнах да спя - ужким за малко - към 2:30 часа ми се събра.Нищо, и утре е ден.
26.03.2011 - Тренировъчен
Храната:
1.Кускус + Овес + Кафе
2.3 броя сандвичи + корнфлейкс
3.Рибна консерва + 3 яйца с 4 жълтъка + ‘леб
Тренировката:
Набирания - надхват: 2х6х; 1х8;
Набирания - подхват: 3х8
Набирания - събрани ръце, подхват: 1х6
Лицеви опори - тесен хват: 2х10
Кофички на пейка: 2х15
Коментар:
Реших да излезна на хубавото време на лостове малко и не съжалявам.Бързо се натренирах, времето беше приятно и научих нещо ново.Например, че кофичките на пейка са много добро упражнение, което ми напомпва трицепса до краен предел - дори без тежест, представям си - ако сложа 10 килограмов диск, например.Бие по ефект всички упражнения, които съм правил.Обаче много хубаво не е на хубаво, казал е народът.Колянто ме наболва чат-пат, без дори да му давам повод (някакви странни движения или прочие). Ако болката се засили, просто ще спра клековете, тягата най-вероятно не.Понеже мисля скоро да приключа цикъла на силовата ми програма, реших да си изготвя програма - 3дневен сплит с цел покачване на ММ и орелефяване.Общо взето, при това мое пълнеене, което дори учителката ми по БЕЛ констатира, ще се наложи лятото да смъкна 1-3 килограма и да махна корема.Не държа да изкарам плочки, просто да направя плосък корем.Ето така съм решил да систематизирам програмата ми - акцентът пада върху ръцете.
Ден 1: Ръце
Бицепс:
Сгъване за бицепс - от право положение с крив лост: 3х8
Концентрично сгъване : 3х10
Бицепсово сгъване с дъмбели: 3х10
Трицепс:
Лежанка тесен хват: 3х8
Френско сгъване: 3х8
Кофички на пейка: 3х8
Предмищница:
Сгъване за предмищница с щанга: 2х8
Навиване на въже с тежест: 2х
Ден 2:Гръб, рамо, трапец
Гръб:
Набирания - надхват: 4х6
Пулей машина / Скрипец: 4х8-10
Гребане с дъмбел: 4х8
Рамо:
Военна преса от седеж: 3х8
Повдигане на дъмбели в страни: 3х8
Трапец:
Трапецовидно повдигане на рамене с щанга: 2х8
Трапцевидно повдигане на рамене с дъмбели: 2х8
Ден 3:Крака, корем, гърди
Гърди:
Лежанка: 3х6-8
Полулег / Лег с дъмбели 3х6-8
Кофички: 3х6-10
Крака:
Прасец на лег преса: 3х8
Бедра на лег преса: 3х8
Бедрени сгъвания: 3х8
Бедрени разгъвания: 3х8
Корем:
Коремни преси: 2х15
Коремни преси на римско столче: 2х15
Вертикално повдигане на крака от стенд: 2х15
Нещо такова мисля, че ще изглежда.Целта е да изчистя мазнините, като в периода ще огранича въглехидратите и ще се пробвам да кача мазнините и белтъците.
27.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
1.Корфнлейс + 4 пържени филийки + Кафе
2.Торта + кюфтета + доста кола (малкия ми братовчед имаше РД)
3.Биричка и други глупости
4.Гюведже + запечени кренвирши с кашкавал
Коментар:
Храната не беше добра.Колата ме държа сит дълго време обаче и за това. Иначе поритахме малко с аверите, ударихме по 1 бира с карти и така.Коляното продължава да ме боли.Мисля от понеделник, да почвам сплита и да ида на доктор за коляното.Нито мога да клякам като хората, нито тяга мога да дърпам.Тегава работа.
28.03.2011 - Тренировъчен
Храната:
1.Корнфлейкс + 2 сандвича + Кафе
2.Двоен сандвич
3.Двоен сандвич
4.Пилешка супа
5.Пържолки + пържени картофи и малко салата
Тренировката:Ръце
Бицепс:
Прав с крив лост : 1х8х20; 2х8х30
Бицепсово сгъване с дъмбел : 3х10х15кг
Концентрично сгъване: 3х10х15 кг
Трицепс:
Френско: 3х8х30
Тесен хват: 3х8х40
Кофички на пейка: 3х15
Предмищница
Сгъване за предмищница 2х10х10
Коментар:
Малко се изхвърлих като чели.Тежаха ми повечето, сигурно защото не бях тренирал по сплит дълго време, а и след паузата съм поспаднал малко.Накрая направих 2 серии за предмищница, защото изпитах болезнено напомпване, което още усещам леко.Поставям си за цели, да изчистя мазното, да кача ММ, теглото не ме еня вече, ако успея да стигна до 75 ще е добре, иначе ми е все тая.За момента целя ММ и постижения на лег.Другото ще го правя с 80-85 от съответните ми възможности.
29.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
1.Корнфлейкс + Сандвичи + Кафе
2.Довен сандвич
3.Двоен сандвич
4.Пилешка супа + малко хлебче
5.Корнфлейкс
6.Омлет
Коментар:
Най-сетне ваканция, утре продължаваме с Гръб, рамо и трапец :)
30.03.2011 - Тренировъчен
Храната:
1.Корнфлейкс + сандвичи с шунка и кашкавал + Кафе
2.Супа от коприва + 1 кисело мляко + кренвирш
3.Известно количество сладки + плодови млекца
4.Кренвирш, Супа, Картофи пържени
Тренировката:
ГРЪБ:
Набирания (широк надхват): 4х6
Хоризонтален скрипец: 1х10х30; 3х10х40
Гребане с дъмбел: 2х10х15; 2х10х20
ТРАПЕЦ:
Свиване за трапец с лост: 3х10х50
Свиване за трапец с дъмбели: 3х10х15
РАМО:
Военна преса от седеж: 1х8х40;1х7х40;1х6х40
Разтваряне на дъмбели в страни от лег: 3х10х7,5
Рамо на машина: 1х10х30; 1х10х40; 1х8х40
Коментар:
Приличина тренировка, добре се получи.
31.03.2011 - Нетренировъчен
Храната:
2.Супа + Кренвирши + Кисело мляко
3.Сладкиши + плодово мляко
4.Таратор + зелеви сарми
Коментар:
Слабо ядене, но просто не съм и гладен.Коляното почва да ме боли по често, а дори не го и натоварвам.Излезнах да поритам с приятели - е няма такава гледка - куц 17-годишен младеж, който седи и гледа, защото го болят колената.Отивам на лекар утре, а как ще тренирам крака утре просто не ми е ясно.
31.03.11
23:02
Успех с коленете - на 17 това не е нужно да ти е грижа.
01.04.2011 - Тренировъчен
Храната:
2.Сарми + Таратор
3.Всякакви боклуци
4. Риба + Сарми + хляб
Тренировката:
ГЪРДИ
Лег: 1х10х20; 1х8х50; 1х5х60; 2х4х60
Полулег: 1х6х50; 3х5х50
Лег с дъмбели: 1х8х15
Пек дек: 2х10х30
Крака:
Прасци на лег преса: 3х15х100
Бедра на лег преса: 3х10х50
Бедрени сгъвания: 3х10х25
Бедрени разгъвания: 3х10х25
Корем:
Обикновени коремни преси: 2х15
Коремни преси на римско столче: 2х15
Сгъване на крака от стенд : 2х10
Коментар:
Горе долу добра тренировка, като изключим гадния лег с дъмбели - труден ми е за изпълнение ( имах и втора серия с по 20 кила ) и няма да го правя просто.