17.03.11
15:06
Здравейте, искам да попитам дали тази програма е надеждна.
bodytime.bg/тренировъчен-план-за-начинаещи-от-джей-кътлър/
Съжалявам, че давам програма от друг сайт, не целя реклама просто искам да попитам дали ще мога да разчитам на програмата, защото в коментарите прочетох, че е доста несериозна?
17.03.11
15:20
Ако си напреднал можеш да правиш сплит ( разделно трениране на мускулите ), но ако те първа започваш, не го прави. Като цяло знам, че по принцип в първите дни от седмицата се тренират големите мускулни групи - гърди, гръб..., а към края по-малките - ръце, крака, рамо, трапец.... Според мен по-добре го направи така: Понеделник - гърди и трицепс, Вторник - гръб и бицепс, Сряда почивка, Четвъртък - рамо и трапец и Петък - Крака, можеш ако искаш и да разместиш тренировките за трицепса и бицепса :)
17.03.11
15:20
Да започнеш да тренираш по 4 дневен сплит с един ден почивка седмично е все едно да си в детската градина и учителката да ти даде да пишеш йероглифи от китайската азбука, а още да не си взел чертичките и ченгелчетата.
Този коментар не ти ли разясни нещата ? :)
Горе в меню-то даваш
Фитнес -> Фитнес програми, в менюто вдясно избираш мъж, напълно начинаещ и другите критерии според целите ти и Воала ...
17.03.11
15:21
И на мен ми изглежда тежичка.
17.03.11
15:31
Не съм напълно начинаещ.
Митак за да давам програма от друг сайт, явно тези в ББ-теам не са ми харесали.
Ачо ще ги разместя - Понеделник - Гърди и бицепс, а вторник гръб и трицепс. ( Знам, че така е най-добре? )
17.03.11
15:43
И така става, супер :)
17.03.11
15:53
Докато Рони, Джей или някой от сорта не напишат програма за напреднали, която да е цялото тяло в три дни, всички с ръце под 40см ще продължават да тренират по сплитове. И ще продължават да търсят как да разпределят мускулните групи. И ще продължават да изглеждат като миналата и по-миналата година. Е, да, на някои ще им поникнат мустаци и брада, други може да се изрусят или пуснат дълга коса, но...това ще са промените общо взето.
Между другото, ще пусна една анкета, да видим дали резултатите ще говорят повече от думите.
казано от Oranje на 17.03.11, 15:53:
Докато Рони, Джей или някой от сорта не напишат програма за напреднали, която да е цялото тяло в три дни, всички с ръце под 40см ще продължават да тренират по сплитове. И ще продължават да търсят как да разпределят мускулните групи. И ще продължават да изглеждат като миналата и по-миналата година. Е, да, на някои ще им поникнат мустаци и брада, други може да се изрусят или пуснат дълга коса, но...това ще са промените общо взето.
Между другото, ще пусна една анкета, да видим дали резултатите ще говорят повече от думите.
Ами... не съм съвсем съгласен. Проблемът не е в самия сплит като схема за тренировки за начинаещи, а по-скоро в начина, по който се прилага - 8-10 повторения, огромен брой серии, ужасно много тотално безмислени упражнения, което води до системно претрениране и нулев прираст на сила, а това пък с времето дава като резултат и ненарастване на обем. 90% от трениращите по сплит правят точно това в началото (че и не само в началото), така че анкетата ти няма да може да разграничи двата фактора и да покаже кой всъщост е виновен. :)
17.03.11
18:42
Благодаря на Ачо за помощта.
22.03.11
23:07
1 ден - Гърди / Бицепс
2 ден - Гръб / Трицепс
3 ден - Рамо / Предмишница
4 ден - Крака / Корем
5 ден - ПОЧИВКА
и почваш отначало :)