Благодаря, много сте бързи :):)
Значи ще направя днес сандвичите с яйце и сирене (спомен от детството, който не съм хапвала от години). За вечеря още не съм решила...Замислям се за говеждо. Нали не е тежко за хранене в 7ч/?
Друг въпрос, който имам е: какво мислите за пушените продукти. Шунка, риба? Много са хубави на сандвичи и спагети. Изкушават ме, но четох, че не били хич полезни.
И какво да закусвам, когато не съм на тренировка. Мислех си за филия намазана с мед и голяма чаша мляко с канела. МММ :):)
Между другото аз съм в Англия за съжаление и тук няма качествено кисело мляко, затова не го споменавам, иначе много обичам. Донесох си от родината създърма ама не смея да ям от нея. Да си гризна, а? :Р
Мнението беше редактирано от nenb1_10 на 18.03.11 15:23.
18.03.11
15:25
казано от nenb1_10 на 18.03.11, 15:20:
...Замислям се за говеждо. Нали не е тежко за хранене в 7ч/?
........
И какво да закусвам, когато не съм на тренировка. Мислех си за филия намазана с мед и голяма чаша мляко с канела. МММ :):)
Направо си е рано за последно хранене. Прочети тук по темата.
За меда ти писах по-горе. С мляко е ОК, а канелата я боготворя. Бих казала задължителна в закуската!
Благодаря, много сте бързи :):)
Значи ще направя днес сандвичите с яйце и сирене (спомен от детството, който не съм хапвала от години). За вечеря още не съм решила...Замислям се за говеждо. Нали не е тежко за хранене в 7ч/?Друг въпрос, който имам е: какво мислите за пушените продукти. Шунка, риба? Много са хубави на сандвичи и спагети. Изкушават ме, но четох, че не били хич полезни.
Между другото аз съм в Англия за съжаление и тук няма качествено кисело мляко, затова не го споменавам, иначе много обичам. Донесох си от родината създърма ама не смея да ям от нея. Да си гризна, а? :Р
Ако нещо те изкушава го хапни, яж каквото обичаш.
Хора, нещото, което най- ме тревожи е че хубаво, сега мога да ям всичко- ама после пак трябва да се ограничавам. Или не е така? Съгласна съм да внимавам, ама ако пак трябва да мина на диета ще се гръмна!
18.03.11
15:43
Не превръщай режима в безразборно хранене.
Бързай бавно и прави корекциите постепенно - така няма да се налагат ограничения после.
казано от nenb1_10 на 18.03.11, 15:40:
Хора, нещото, което най- ме тревожи е че хубаво, сега мога да ям всичко- ама после пак трябва да се ограничавам. Или не е така? Съгласна съм да внимавам, ама ако пак трябва да мина на диета ще се гръмна!
Няма да стане така, докато не спре да ти е фикс идея, че ще се омазниш. Предлагам ти нещо. Разгледай дневниците на момичетата, които са от доста време в сайта и виж как се хранят, количаството храни и какво ядът, после им разгледай снимките - аз лично смятам, че имат страхотни тела.
казано от Кольо Пияндето на 18.03.11, 15:43:
Не превръщай режима в безразборно хранене.
Бързай бавно и прави корекциите постепенно - така няма да се налагат ограничения после.
Така и смятам да направя. Затова в 3:30ч ще избера сандвичите с яйце и сирене, а после ще гледам да нямам яйце в яденето- месо някакво само. Тялото ми не е свикнало с яйцата и ме е страх да не прекаля. 2 като за 1ви “по-нормален” ден стигат мисля
казано от ina_V_ на 18.03.11, 15:45:
казано от nenb1_10 на 18.03.11, 15:40:
Няма да стане така, докато не спре да ти е фикс идея, че ще се омазниш. Предлагам ти нещо. Разгледай дневниците на момичетата, които са от доста време в сайта и виж как се хранят, количаството храни и какво ядът, после им разгледай снимките - аз лично смятам, че имат страхотни тела.
Вече действам по въпроса. Разгледах 1-2. Много храна ми се вижда. Почва да ми харесва :Р
Здравeй отново.
И аз живея в Англия и си права за киселото мляко.
На мен най-много ми харесва Bio yougurt na Dr.Oetker в една синя опаковка.
Но не това което е Low fat, a Natural.
Това е единственото кисело мляко, което ми прилича на истинско и не ме подува.
Пробвала съм почти всичко и винаги съм имала проблеми с корема, особено след употребата на обезмаслени кисели млека.
Мнението беше редактирано от Rali на 18.03.11 15:53.
казано от ralista на 18.03.11, 15:53:
Здравeй отново.
И аз живея в Англия и си права за киселото мляко.
На мен най-много ми харесва Bio yougurt na Dr.Oetker в една синя опаковка.
Но не това което е Low fat, a Natural.
Това е единственото кисело мляко, което ми прилича на истинско и не ме подува.
Пробвала съм почти всичко и винаги съм имала проблеми с корема, особено след употребата на обезмаслени кисели млека.
Аз си взимам от LILD обезмасленото мялко на Limessa мисля че беше фирмата. То ми прилича най-много на българското. По-гъсто е, все едно от нишесте е правено, ама това сигурно се дължи на вероятността да го правят от сухо мляко. Нашето мляко си е най добре. А между другото какво препоръчваш сладичко да си хапвам и кога (тъй като си местна, може да имаш идеи). Аз си взимам ето това : http://www.nanascookiecompany.com/
п.с: Утре смятам да се поглезя с нещо “забранено” и още се колебая с какво. мн изкушения, много нещо!
Ами не знам какво да ти препоръчам като десерт.
Аз напоследък си купувам 75%-80% натурални шоколади и като ми се прияде сладко си хапвам по малко.
Иначе сладките неща не се водят за най- полезни ,но ако се случва рядко и с мярка според мен може всичко. На мен любими са ми чийзкейк и плодов трайфъл,но скоро като се замисля май не съм яла :)
казано от Absolut Illusion на 18.03.11, 15:25:
...Замислям се за говеждо. Нали не е тежко за хранене в 7ч/?
........
И какво да закусвам, когато не съм на тренировка. Мислех си за филия намазана с мед и голяма чаша мляко с канела. МММ :):)Направо си е рано за последно хранене. Прочети тук по темата.
За меда ти писах по-горе. С мляко е ОК, а канелата я боготворя. Бих казала задължителна в закуската!
Значи филия с мед става за закуска?
Ами с фъстъчено масло? Много ми хареса и се чудя как/ къде да го наместя. Кофтито е че съдържа захар от цвекло (cane sugar). Не знам това добре ли е, зле ли е...
Ето ти една идея да си приготвиш нещо полезно, сладко и вкусно: / не казвам да го изядеш на веднъж/
4яйца ; 2чаени чаши овесени ядки ; бакпулвер; мед на вкус; ядки; какао; канела; стафиди
всичко това го разбъркваш добре и го разстилаш в тефлонова тавичка и във фурната, можеш да импровизираш, махни това което не ти харесва на вкус и можеш да си прибавиш друго /разбира се ако махнеш меда няма да е сладко. Аз последния път настъргах тиква, стана уникално. Може да го ползваш за закуска.
Ако не ти харесва този вариант си го приготви солено:
4яйца ; 2чаени чаши овесени ядки ; бакпулвер; сирене или извара, когато е готово можеш да го намажеш с масло
казано от ralista на 18.03.11, 16:12:
Ами не знам какво да ти препоръчам като десерт.
Аз напоследък си купувам 75%-80% натурални шоколади и като ми се прияде сладко си хапвам по малко.
Иначе сладките неща не се водят за най- полезни ,но ако се случва рядко и с мярка според мен може всичко. На мен любими са ми чийзкейк и плодов трайфъл,но скоро като се замисля май не съм яла :)
Аха. Еми ще ми се да си позволя нещо. Чувала съм за така нарЕЧЕНИЯ “свободен ден” и не съм го прилагала отдавна, а имам нужда и желание :) Пълна съм с диетични бисквити. Донесох си от БГ, ама ме е страх да ги ям, защото били преработени храни, а така да ми се яде....
казано от ina_V_ на 18.03.11, 16:15:
Ето ти една идея да си приготвиш нещо полезно, сладко и вкусно: / не казвам да го изядеш на веднъж/
4яйца ; 2чаени чаши овесени ядки ; бакпулвер; мед на вкус; ядки; какао; канела; стафиди
всичко това го разбъркваш добре и го разстилаш в тефлонова тавичка и във фурната, можеш да импровизираш, махни това което не ти харесва на вкус и можеш да си прибавиш друго /разбира се ако махнеш меда няма да е сладко. Аз последния път настъргах тиква, стана уникално. Може да го ползваш за закуска.
Ако не ти харесва този вариант си го приготви солено:
4яйца ; 2чаени чаши овесени ядки ; бакпулвер; сирене или извара, когато е готово можеш да го намажеш с масло
Чудесна идея. Мерси! Мога ли да го хапвам до 16ч. или трябва да е сутринта за закуска задължително.
Инструктора ми каза, че до 16ч няма проблем да се консумират бързи въглехидрати.
Аз лично по принцип го ям сутрин, не че не се изкушавам, и следобед по някога, мисля, че не е фатално да го ядеш до следобедното ти хранене, особено ако спортуваш след това.
казано от ina_V_ на 18.03.11, 16:28:
Аз лично по принцип го ям сутрин, не че не се изкушавам, и следобед по някога, мисля, че не е фатално да го ядеш до следобедното ти хранене, особено ако спортуваш след това.
хехе. Утре ще ходя на еднодневна екскурзийка до един съседен град и искам да имам нормален перфектен ден. Няма как да спортувам после. Но пък не правя така често. А ако ще съгреша може да го направя с диетично кууки : http://www.nanascookiecompany.com/Section/Products/Cookies/Wheat_Free_Cookies/No_Wheat_Cookie_Chocolate_Chip.html или http://www.nanascookiecompany.com/Section/Products/Cookies/Gluten_Free_Cookies_-26-_Bars/Gluten_Free_Cookie_Chocolate.html . Имам и бг диетични куукита и бисквитки. На какво мнение сте за тях.
Също така обоважам мляко с бисквитки. Насокоро намерих един от ленено семе, които като показатели са супер : http://www.bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=17481&a_bilki=1&bilki_c=922&bilki_p=867&bilki_o=1
1-2 пъти седмично няма да навредят, нали?
Отклонихте се от това, за което говорихме. Първо ще увеличаваш приема постепенно, а не веднага да се нахвърлиш на безобразно хранене.
Много е важно да си изградиш правилни хранителни навици.
При най-малкия стрес не да хващаш кутията със сладолед, ами по-добре отиди да изразходиш стреса в залата или в парка с едно хубаво тичане, или с някои други занимания, които ще спестя. :)
Сладкото не е вредно! Вредни са вафлите и разните производни бъкани с Е-та и какво ли не. Няма нищо вредно в един натурален шоколад или домашно приготвен сладкиш. Да не би меда да е вреден?
И къде си чела, че рибата е вредна? За шунката съм съгласен, аз гледам да я избягвам максимално. Но рибата е много полезна и ти я препоръчвам.
Знаеш ли, че прекаления глад или липсата на такъв е породен от психично разтроиство, т.е. има нещо, което ни тревожи по един или друг начин и организма ни реагира по различен начин. При едни е с глад, при други с липса на апетит. Важното е да управляваме тялото си, а не да се оставим то да ни управлява.
Знаеш ли преди, вече почти 4 години, как отказах цигарите? - Просто ги спрях един ден, без увъртане, без хапчета, лепенки и бла бла... Само и единствено воля и от веднъж. Вече дори не мога да хвана цигара и ми се гади от тях.
Всичко е в главата. ;)
казано от Dimzata на 18.03.11, 20:15:
Отклонихте се от това, за което говорихме. Първо ще увеличаваш приема постепенно, а не веднага да се нахвърлиш на безобразно хранене.
Много е важно да си изградиш правилни хранителни навици.
При най-малкия стрес не да хващаш кутията със сладолед, ами по-добре отиди да изразходиш стреса в залата или в парка с едно хубаво тичане, или с някои други занимания, които ще спестя. :)
Сладкото не е вредно! Вредни са вафлите и разните производни бъкани с Е-та и какво ли не. Няма нищо вредно в един натурален шоколад или домашно приготвен сладкиш. Да не би меда да е вреден?
И къде си чела, че рибата е вредна? За шунката съм съгласен, аз гледам да я избягвам максимално. Но рибата е много полезна и ти я препоръчвам.
Знаеш ли, че прекаления глад или липсата на такъв е породен от психично разтроиство, т.е. има нещо, което ни тревожи по един или друг начин и организма ни реагира по различен начин. При едни е с глад, при други с липса на апетит. Важното е да управляваме тялото си, а не да се оставим то да ни управлява.Знаеш ли преди, вече почти 4 години, как отказах цигарите? - Просто ги спрях един ден, без увъртане, без хапчета, лепенки и бла бла... Само и единствено воля и от веднъж. Вече дори не мога да хвана цигара и ми се гади от тях.
Всичко е в главата. ;)
Хехе, радвам се че си се справил така добре с вредния навик. Не съм стресирана. Просто не съм яла нищо сладичко напоследък и се интересувам кое е най добре да си хапна утре. Както виждаш залагам на диетични десерти. Не мисля, че е проблем и 200гр сладолед (сиг даже няма къде да ги побера...) Няма да ям всеки ден така- по скоро ще си позволявам от време на време. Вие не ядете ли Тукс или Сникърс никога? Не хапвате ли кекс или козунак?
Понякога когато чета в дневниците имам чувството, че никога ама никога не ядете такива неща
Ето какво хапвах до сега:
3:30 - 2 пълнозърнести филийки с яйце и сирене + половин домат
7:45- шопска салата(300гр зеленчуци и 40 гр сирене)+ 3 оризовки
10:30ч- обичайното- 200гр зеленчуци със 100гр сьомга
това е за днес. Утре смятам да направя “свободен ден”. Вече ви питах за разни вкусотийки, които имам и се колебая м/у тях, така че чакам идеи.
Щях да питам за Крънчи мюслитата: лоша идея ли са за 1ва закуска сутрин?
чудя се какво да закуся утре...
Ще си позволя да копирам част от съвет, който беше даден на мен. Надявам се да ти бъде полезен...
...Същото е с храненето - освен каквото ти се иска има и каквото трябва.
За да изядеш всичко, което ти се яде, ти трябват само пари да си го купиш. И... знаеш последствията.
Ако подходиш умно ще ядеш каквото ти се яде, но в определено количество. Което е най-добрия вариант. Само дето нямаш време от сметки :)
казано от nenb1_10 на 18.03.11, 22:23:
Идеи за закусчица? (утре без фитнес:Р)
Овесена питка - овесени ядки, яйца, ленено семе и канела - всичко това изпечено на тефлонов тиган. Може да я намажеш с 1 с.л. мед. Количеството си го определяш сама в зависимост от твоите нужди ;).
Това че няма да тренираш не значи, че тялото няма нужда от храни, които да ти дават енергия. А и закуската е много важна и затова тя трябва да е съдържа - белтъчини, въглехидрати и полезни мазнини.
Само внимавай и направи прехода към здравословно и правилно за твоето тяло хранене плавно, за да получиш желания ефект :).
казано от karpi на 18.03.11, 22:34:
казано от nenb1_10 на 18.03.11, 22:23:
Идеи за закусчица? (утре без фитнес:Р)
Овесена питка - овесени ядки, яйца, ленено семе и канела - всичко това изпечено на тефлонов тиган. Може да я намажеш с 1 с.л. мед. Количеството си го определяш сама в зависимост от твоите нужди ;).
Това че няма да тренираш не значи, че тялото няма нужда от храни, които да ти дават енергия. А и закуската е много важна и затова тя трябва да е съдържа - белтъчини, въглехидрати и полезни мазнини.Само внимавай и направи прехода към здравословно и правилно за твоето тяло хранене плавно, за да получиш желания ефект :).
Тъй като сутринта няма да имам много време за готвене става ли филия с мед и мляко?
Не ми пречи и овес да си хапна с малко натурално какао
имам и едно мюсли дето ме блазни-: http://www.titbg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=75&products_id=224
Подкрепям за овесените питки :) виж основната рецепта в нета и си я пригоди на вкус-солена,сладка...
Закуската,и въобще храната в тренировъчен и нетр. ден не се променя-само това,което консумираш преди и след трен си има разни уж тънкости...
Пробвай питките :)
Тва овесената питка е чудно нещо- може да се бутнат вътре от мръвки, сирене до банани, стафиди и въобще на ум каквото ти дойде. На микровълнова се приготвя за 5 минути.
казано от mayasy на 18.03.11, 22:55:
Филия,мед,мляко+яйце :)
Хехе, явно мюслито ще остане за друг път, няма првърженици много :Р.
натуралното какао да не го боя за нищо, нали? все пак една лъжичка в млякото не е от значение (то няма и 2 грама сигурно)
Хрупмна ми още една алтернатива: кисело /прясно мляко с 50гр. от тези http://www.bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=17481&a_bilki=1&bilki_c=922&bilki_p=867&bilki_o=1
Бе,какво какао ще броиш,все ено да си броя по 2 ккал на кафето дет пия..
Като се замисля,организма ти те дърпа към въглехидрати...той си знае :) дълго си го лишавала
Зарежи яйцето-хапни филия с мед и мюсли(онова без захар,дет го показа) с мляко и какао
А,ако можеш-мюсли с мляко,какао и мед+яйце(без филията) и това е вариант-както ти се прииска :)
казано от mayasy на 18.03.11, 23:14:
Бе,какво какао ще броиш,все ено да си броя по 2 ккал на кафето дет пия..
Като се замисля,организма ти те дърпа към въглехидрати...той си знае :) дълго си го лишавала
Зарежи яйцето-хапни филия с мед и мюсли(онова без захар,дет го показа) с мляко и какао
А,ако можеш-мюсли с мляко,какао и мед+яйце(без филията) и това е вариант-както ти се прииска :)
хаха добре, мерси :D то си знае... от сумати време не е видяло бърз въглехират освен плодовете.
Това,че един продукт няма захар,не значи,че е полезен или диетичен-просто, не вдига кръвната захар така екстремно(не си диабетичка предполагам),но пък си има кофти мазнини и консерванти...Не пречи да си хапнеш,но не го мисли за по-добър вариант от хляба,особено ако е пълнозърнест,намазан с мед :)
Добре, взимам си бележка. Ще видим сутринта ако много бързам просто ще гепя една 2 филии, мятам пар4е прошуто и кашкавал за сандвичи- от тия в пликчетата (надявам се стават) и малко домат и излизатм от вкъщи.
Фъстъченото масло какво мислите за него? то става ли за филии?
(Извинете за многото въпроси, но съм като първолаче, дето сега си купува буквара... :/)
Тука,по форума го коментираха това фъстъчено масло,виж търсачката...за мен 5-10гр дет ще намажеш и отрова да е,хах,все тая-но си е полезно мисля...ама ти една закуска...се едно бална рокля избираш ;)
Мажеш филиите (ако имаш краве масло,ако не фъстъчено-то си има разни полезни вещества),мяташ мръвката,може и сирене/кашкавал...закуската ще я изгориш и можеш и торта да хапнеш(не,че препоръчвам),а хляб,мазнинка и месце,ще ти дадат добър заряд за деня-гледай на обяд да хапнеш пълноценно-макс 4 часа след закуска пак трябва гориво :)
казано от mayasy на 18.03.11, 23:40:
Тука,по форума го коментираха това фъстъчено масло,виж търсачката...за мен 5-10гр дет ще намажеш и отрова да е,хах,все тая-но си е полезно мисля...ама ти една закуска...се едно бална рокля избираш ;)
Мажеш филиите (ако имаш краве масло,ако не фъстъчено-то си има разни полезни вещества),мяташ мръвката,може и сирене/кашкавал...закуската ще я изгориш и можеш и торта да хапнеш(не,че препоръчвам),а хляб,мазнинка и месце,ще ти дадат добър заряд за деня-гледай на обяд да хапнеш пълноценно-макс 4 часа след закуска пак трябва гориво :)
Ще видим утре какво ще имам време да сътворя, че много ще бързам.
А иначе аз хапвам през 3 часа. Точно по обяд мислех да “прегреша”, та не знам как това може да бъде пълноценно, но искам да е бърз метаболизма за да може да си се разкарат кофтите вещества до края на деня. Може би вечерята ще бъде по-пълноценна с много зеленчуци и месце (днес си закупих телешко и пилешки бутчета, та има много материал)
Добро утроо :)
В бързината се уредих само със 2ен сандвич с качкавал и малко доматки.
Към 9ч.- сандвич с риба тон зеленчуци :) мисля да сложа малко сладка царевичка
После не зная...каквото дойде...
До 4ч. сигурно ще съм на сандвичи и подръчни материали- риба в консерва и зеленчуци + малкото прегрешение
Нямам търпение към 7 да хапна истинска храна!
Днес се изложих тотално:
09:00- сандвич с риба тон в собствен сос, малко сладка царевица и домат
12:00 -3 диетични бисквитки с канела и мед- 56гр въгл.; 19гр мазнини и нз колко протеин за 100гр. Аз хапнах толкова някъде
3:00- сандвич с риба тон и домат
7:12- салата, 100гр пилешко и филия пълн. хляб
Вечерята в 11ч ще си е обичайната- още не съм измислила алтернатива за нея....
Хора, след като хапна малко повече въглехидрати, най-вече бързи (както днес) се почва едно брутално съхнене на устата... езика ми е като опарен от коприва-изтръпнал. Не знам защо е така. После много бързо изпитвам желание за ядене отново и като не ям се засилва това чувство и изведнъй губя всякаква енергия и понякога, чесно си мисля че ще се спомина... На някой случвало ли му се е?