Гърди

ПГ

19.03.11
22:12

Здравейте,
искам да попитам по колко упражнения е добре да се правят за гърдите. По принцип правя около 4-5 упражнения( избутване на дъмбели от наклон, избутване на машина за горна част, избутване на дъмбели от хоризонтален лег, кофички , флайс), а днес правих 6-7 упражнения като добавих крос-оувър и пек-дек и гърдите щаха да ми се пръснат.

Въпросът ми е добре ли е да тренирам гърдите с толкова упражнения? По принцип аз съм от тези хора, на които повечкото упражнения с малко повечко повторения им влияят добре, но дали 6-7 упражнения са много за гърдите ?

как точно разбра, че 6-7упражнения ти влиаят добре ?! това, че се помпиш повече не е никаква индикация за растеж.. ;) .. дай стаж, години, ръст, тегло :) 7 упражнения са ужасно много 6 упражнения са супер много 5 упражнения са доста много а 4 упражнения са приемливо много ... и сериите са важни ако правиш по 1серия на урпажнение ( в което се съмнявам )6-7упражнения не са много

ПГ

19.03.11
22:45

Висок съм 190см , 97 кг, доста стаж имам в залата можеби няколко години, по принцип от 6ти клас тренирам но с прекасвания за съжаление, доста съм добре оформен и масивен, но само горната част на гърдите и гърба ми изостават.

я дай снимка на масивноста си ;) ... като искаш да наблегнеш на горната част на гърдите ги тренирай в началото и после давай лег-а... като искаш голям гръб мъртва тяга, набирания, полуовър и гребане някакво ... не каза колко точно ти е стажа ... ?! то 6клас едвали си тренирал както се тренира

ПГ

19.03.11
22:58

Ми значи аз така започвам с поне 2 упражнения за горна част и след дова средна и долна, но горната част си ми изостава все още. Правя чукчета, тяга, набиряния, мечка ... но гърба пак изостава. А иначе сериозно тренирам от 3 години.

гърдите се делят на горна и долна.. средна няма... прави горен лег с щанга, флайс от горен лег, лег с дъмбели/щанга и кофички .. с добро хранене неможе да не успееш... виж си храненето може то да е в основата на проблема ти същото важи и за гърба

ПГ

19.03.11
23:04

Добре мерси за съвета :) Но не съм сигорен че няма средна част. Хоризонталната лежанка натоварва точно средната част

хоризонтална част натоварва гърдите като цяло и изцяло... полулега натоварва с акцент горната част.. а обратния лег с акцент долната част ;)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 20.03.11 13:43.

20.03.11
14:16

3 упражнения са предостатъчни за гърдите - полулег, хоризонтален и накрая или флайс, или пек-дек, или кросоувър, или кофи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1