10.03.11
19:36
изкам да ви попитам дали е по добре да се тренира по един мускул на ден ортколкото 2?тренирам понеделник гърди вторник раце сряда почивка четвъртък гръб петък рамо 2 пъти седмично корем и вело 5 пъти седмично хиит.храната ми е подредена добре на нвд съм но ефекта не е много положителен.взимам по 300 грама белтък и около 100 въглехидрат дневно мазнините около 50 80 грама в 5-6 хранения дневно.
10.03.11
21:25
Правиш ли зареждащ ден ? А защо не тренираш крака? Какво ХИИТ правиш ?
10.03.11
21:30
казано от Boris Atanasov на 10.03.11, 19:36:
изкам да ви попитам дали е по добре да се тренира по един мускул на ден ортколкото 2?тренирам понеделник гърди вторник раце сряда почивка четвъртък гръб петък рамо 2 пъти седмично корем и вело 5 пъти седмично хиит.храната ми е подредена добре на нвд съм но ефекта не е много положителен.взимам по 300 грама белтък и около 100 въглехидрат дневно мазнините около 50 80 грама в 5-6 хранения дневно.
Не мисля че си на такова ниво за да имаш нужда да тренираш по един мускул на тренировка.
11.03.11
11:51
пич тренирам вече3-4 години но с прекъсвания.попринцип сьм постигал доста добри резултати.в момента взимам бсн нитрикс бсн но екслоде аминокиселини бцаа л карнитин и 100 whey протеин на нутренд храня се изцяло с месо кашкавал яица салати.Не живея в БГ.
И някои да препорьча кои упражнения са препорьчителни за всеки мускул при тази фаза.хиит правя 5 минути загряване после 30 секунди макс 1 минута средно темпо до 30 минути след това 5 минути умерено до слабо.
Мнението беше редактирано от Boris Atanasov на 11.03.11 11:52.
11.03.11
17:14
веднага мога да ти кажа няколко грешки искаш да сваляш а тренираш разделно тоест всеки мускул в един ден ,пробвай да тренираш всички мускули в 1 ден като правиш по 2 упражнения за голяма и 1 за малка мускулна група също така не тренираш крака което е друг решаващ фактор не тренираш половината тяло съответно метаболизма ти не може да се ускори на макс.Друг фактор който ти пречи е кашкавала и липсата на зареждащ ден кашкавала колкото и да е вкусен е мазен замени го с извара обезмаслена и добави зареждащ ден защото ако наистина ядеш така от много време метаболизмът ти е спаднал много трябва да го ускориш.Още нещо за тренировката ако искаш да гориш мазно трябва освен да тренираш всички мускули в 1 ден и да правиш ХИИТ примерно 1 мин спринт 30 сек почивка тоест обратното на това което правиш трябва в тренировката ти с тежести да присъстват задължително КЛЕК,ЛЕГ,ТЯГА,НАБИРАНЕ без това не става :) .Смятам че това изчерпва въпроса ти или да ти отговоря по конкретно в тази фаза трябва да се тренира цялото тяло в един ден :)
12.03.11
16:33
казано от Филип Буцев на 11.03.11, 17:14:
веднага мога да ти кажа няколко грешки искаш да сваляш а тренираш разделно тоест всеки мускул в един ден ,пробвай да тренираш всички мускули в 1 ден като правиш по 2 упражнения за голяма и 1 за малка мускулна група също така не тренираш крака което е друг решаващ фактор не тренираш половината тяло съответно метаболизма ти не може да се ускори на макс.Друг фактор който ти пречи е кашкавала и липсата на зареждащ ден кашкавала колкото и да е вкусен е мазен замени го с извара обезмаслена и добави зареждащ ден защото ако наистина ядеш така от много време метаболизмът ти е спаднал много трябва да го ускориш.Още нещо за тренировката ако искаш да гориш мазно трябва освен да тренираш всички мускули в 1 ден и да правиш ХИИТ примерно 1 мин спринт 30 сек почивка тоест обратното на това което правиш трябва в тренировката ти с тежести да присъстват задължително КЛЕК,ЛЕГ,ТЯГА,НАБИРАНЕ без това не става :) .Смятам че това изчерпва въпроса ти или да ти отговоря по конкретно в тази фаза трябва да се тренира цялото тяло в един ден :)
това за първи път го чувам цялото тяло в един ден. крака не тренирам защото карам 5 пъти седмично вело.зареждащ ден правя на 6 дена веднъж.и ми е много интересно как да тренирам 4 или 5 пъти седмично всички мускули в една тренировка?
12.03.11
16:36
Ще тренираш през ден двуразово тоест сутрин ХИИТ вечер тежести :) И няма значение че 5 пъти правиш вело без да стресираш цялото тяло няма да гориш мазнини :) КЛЕК-а е задължително упражнение ;) базово без него не може :) а ти го изпускаш + това КЛЕК пред гърди стяга и орелефява корема :) .А относно въпроса ти как ще тренираш цялото тяло толкова пъти в седмицата ем много е просто слагаш по 2 упражнения за голяма мускулна група и 1 за малка така ще можеш да стресираш тялото и въпреки това да не гориш мускул.
Мнението беше редактирано от Филип Буцев на 12.03.11 16:38.
17.03.11
12:33
казано от Филип Буцев на 12.03.11, 16:36:
Ще тренираш през ден двуразово тоест сутрин ХИИТ вечер тежести :) И няма значение че 5 пъти правиш вело без да стресираш цялото тяло няма да гориш мазнини :) КЛЕК-а е задължително упражнение ;) базово без него не може :) а ти го изпускаш + това КЛЕК пред гърди стяга и орелефява корема :) .А относно въпроса ти как ще тренираш цялото тяло толкова пъти в седмицата ем много е просто слагаш по 2 упражнения за голяма мускулна група и 1 за малка така ще можеш да стресираш тялото и въпреки това да не гориш мускул.
ок дай примерна седмична програма.
17.03.11
22:59
първи ден – Интервална тренировка(сутрин) ,Тежести (вечер)
втори ден - Почивка
трети ден - Интервална тренировка(сутрин),Тежести (вечер)
четвърти ден - Почивка
пети ден - Интервална тренировка(сутрин),Тежести (вечер)
шести ден - Почивка
седми ден - Интервална тренировка(сутрин),Тежести (вечер)
Повдигане на щанга от лег - 3серии по 10 повторения
Флайс от полулег - 3серии по 12 повторения
Набирания – 3 серии по 10 повторения
Гребане с Дъмбел - 3 серии 12 повторения
Мъртва тяга – 3 серии 10 повторения
Клек с щанга пред гърди – 3 серии 10 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
Раменна Преса - 3 серии по 10 повторения
Френско разгъване на щанга - 3 серии по 10 повторения
Бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повторения
20.03.11
15:40
казано от Филип Буцев на 17.03.11, 22:59:
първи ден – Интервална тренировка(сутрин) ,Тежести (вечер)
втори ден - Почивка
трети ден - Интервална тренировка(сутрин),Тежести (вечер)
четвърти ден - Почивка
пети ден - Интервална тренировка(сутрин),Тежести (вечер)
шести ден - Почивка
седми ден - Интервална тренировка(сутрин),Тежести (вечер)Повдигане на щанга от лег - 3серии по 10 повторения
Флайс от полулег - 3серии по 12 повторения
Набирания – 3 серии по 10 повторения
Гребане с Дъмбел - 3 серии 12 повторения
Мъртва тяга – 3 серии 10 повторения
Клек с щанга пред гърди – 3 серии 10 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
Раменна Преса - 3 серии по 10 повторения
Френско разгъване на щанга - 3 серии по 10 повторения
Бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повторения
tiq vsichkite uprajnenie v edin den li be pich?
20.03.11
15:46
да не отнема повече от 40-50 мин ама си без почивка ,между упражненията и 30 сек между сериите ,аз така чистя и има супер ефект :)
20.03.11
16:22
Аз лично, на твое място бих тренирал два последователни дни с един почивка,с повечко повторения и бих намалил малко мазнините..
Ще изглежда нещо от рода на:
1ден: гърди + предно и средно рамо + малко вело(по 4 упражниния за мусклна група /3 или 4 серии на упражнение по 12 повторения
(в зависимост от това как се чувстваш)
2ден: ръце 4 упражнения за мускулна група по 4 серии с 12-15 повторения + вело
3ден: почивка
4ден: гръб + трапец + малко вело (съответно 4 упражнения по 4 серии с 15 повторения,за трапец 4 серии по 25-30 повторения)
5ден: крака + корем: 4 упражнения по 4 серии с 15 повторения и за корем 3 упражнения с 3 серии по 30-40 повторения)
От време на време може да направиш примерно 2 последователни дни почивка,като в някой от тях направиш крос около 40 мин. или скачане на важе около 10-15 мин. При мен даде резултат,но бях малко отпаднал и си взех бцаа + формула витамини и минерали :)
20.03.11
16:41
филипе,кви глупости говориш е...то бодибилдер с тая програма ще претренира...20+ серии и не си включил корема..много умно.пич праи си сплитче с кардио и добавките и си готов...малко бавно и скучно се сваля,ама няма как.винаги е така
20.03.11
18:39
Първо тренировките ти ще коментирам.Събери ги голяма с малка мускулна група,така по-добре се изчерпва гликогена.Примерно:гръб с бицепс-понеделник,сряда-гърди с трицепс,петък-рамо,преса,събота-крака.Скъси почивките до 30-45 секунди между сериите.НВД е идеална диета,но ако си на зоб.Много спадат калориите така,а оттам един хормон наречен лептин,който е силно отговорен за метаболизма.Бих те посъветвал да се храниш чисто и да минеш на нещо като РБД.Добавките,които си изборил на БСН са за основен период.
20.03.11
20:08
Аз съм казал как смятам че е добре пича ще реши как му се тренира .Не ми се спори и обяснява защо се тренира всичко в един ден и защо кардиото се прави сутрин и т.н и за този който каза че ще претренира значи от общата програма претренира дори култорист така ли ? нищо че повечето хора с минимален опит в залата тренират по обща ? Интересно ми е твоето мнение
Мнението беше редактирано от Филип Буцев на 20.03.11 20:10.
23.03.11
08:30
казано от Brute на 20.03.11, 18:39:
Първо тренировките ти ще коментирам.Събери ги голяма с малка мускулна група,така по-добре се изчерпва гликогена.Примерно:гръб с бицепс-понеделник,сряда-гърди с трицепс,петък-рамо,преса,събота-крака.Скъси почивките до 30-45 секунди между сериите.НВД е идеална диета,но ако си на зоб.Много спадат калориите така,а оттам един хормон наречен лептин,който е силно отговорен за метаболизма.Бих те посъветвал да се храниш чисто и да минеш на нещо като РБД.Добавките,които си изборил на БСН са за основен период.
мерси.
предложи нещо качествено за горене на мазнини.