Пуканките - бавен въглехидрат?

Днес в Метрото мернах едни пуканки със само 6гр мазнини и зех едни колкото да има в нас. Сега ми се наложи да погледна таблица с ГИ и забелязах, че имат 55? Кафявия ориз също има 55? Това правили пуканките бавен въглехидрат? Или след като минат през микровето се променя ГИ? Защото ако не го променя, заедно с 1 кис. мляко за мене изглеждат добър заместител на някое въглехидратно ядене?

Ето какво пише на кутията за 100гр:

9,4гр  Протеин
66,7гр Въглехидрати
6гр Мазнини
280 Калории

И според таблицата 55 ГИ.

Темата беше редактирана от Венцислав Николов на 15.05.09 12:26.

15.05.09
13:01

Според мен не си заслужава , само заради наситените мазнини.

15.05.09
15:11

Избягвай мазнините в тези пуканки, вредни са, въпреки, че пише “без холестерол”.

15.05.09
15:19

Много несериозно звучи да си набавяш въгл. от пуканки.

Не съм казал, че ще ги ям. Просто ми стана много чудно. Ок. Заминават в коша.

21.03.11
20:23

Къде в таблицата пише ГИ-то ? И въобще може ли да се вярва на тази таблица ?

21.03.11
20:51

казано от Венцислав Николов на 15.05.09, 12:26:

и зех едни колкото да има в нас. Сега ми се наложи да погледна таблица с ГИ и забелязах, че имат 55? Кафявия ориз също има 55?

:D :D :D
“колкото да има”?? От всичко ли има у вас? :D
Ти само по ГИ ли си избираш храните? А хранителните им качества, микро и макронутриенти??

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1