10.02.11
15:16
Running From The Ku Klux Klan
5 Overhead Squats then Burpees until the end of the minute (5 клека със щангата с изпънати ръце над главата, бърпита до края на минутата)
5 Power Snatches then Burpees until the end of the minute (5 силови изхвърляния, бърпита до края на минутата)
5 Cleans then burpees until the end of the minute (5 обръщания, бърпита до края на минутата)
Continue with the OHS… etc, according to the described scheme, until you reach 100 burpees (продължете с ОХ клековете и т.н. по описаната схема, докато стигнете 100 бърпита)
For time (за време)
Barbell - 95/65 lbs (щанга 40 кг (30 кг за жените))
Темата беше редактирана от Vic на 10.02.11 15:21.
10.02.11
15:35
Ама онази мацка направо разби.. :X
казано от Калоян Цонев на 10.02.11, 15:35:
Ама онази мацка направо разби.. :X
Много е добра! Ето го и клипа:
Яко!
Техниката на бърпитата беше доста хмм...премислена.Добра стратегия.Направи ми впечетление кофата на края на клипа,която явно умишлено са приготвили по-близочко до атлета,че да не омаца пейзажа.:) Всичко е перфектно.Само да си имахме една такава зала!
казано от branki4a на 10.02.11, 17:35:
Яко!
Техниката на бърпитата беше доста хмм...премислена.Добра стратегия.Направи ми впечетление кофата на края на клипа,която явно умишлено са приготвили по-близочко до атлета,че да не омаца пейзажа.:) Всичко е перфектно.Само да си имахме една такава зала!
Бранкич!
Мацката е като пружинка! Не знам дали въобще имаше стратегия, тя просто прелетя през комплекса.
Кофата е с магнезий ;)
И, да... и аз си мечтая за такава зала... (dull)
тая е за игрите бре човек!!!!!!...аз си мечтая за таква зала и за такава приятелка:)
и техниката на движенията...и издръливостта...не бе...наистина съм впечатлен!!!...а и май чух име:Лиса Шу...тя си е участник на игрите!!!
Мнението беше редактирано от slavko на 10.02.11 22:04.
5 Overhead Squats then Burpees until the end of the minute (5 клека със щангата с изпънати ръце над главата, бърпита до края на минутата)
5 Power Snatches then Burpees until the end of the minute (5 силови изхвърляния, бърпита до края на минутата)
5 Cleans then burpees until the end of the minute (5 обръщания, бърпита до края на минутата)Continue with the OHS… etc, according to the described scheme, until you reach 100 burpees (продължете с ОХ клековете и т.н. по описаната схема, докато стигнете 100 бърпита)
For time (за време)
Barbell - 95/65 lbs (щанга 40 кг (30 кг за жените))
Изпълнен на 19.03.2011
Място : Мазата;) вместо щанга ,пудовки 2х24, ОНS заменен с преден клек Време 13,31
От 1 до 6 минута х 10 бърпита, след това по 5. Може и по повече , но си гледам времвто на телефона и така не мога да преценя как се движа в минутата. Трябва да си взема голям таймер за стената:D
17мин.
имах тактика на 8-ци, която се провали тотално...една минута без бърпита...
първи сериозен комплекс...доволен съм...раздадох се докрая...
ама май ми беше рано за него...
22.03.11
19:14
Време: 10:40мин.
Всяка минута по 10 бърпита,без откази.Свършвах ги за между 30-40 сек.,и до края на минутата почивах:) Тактиката проработи идеално...
казано от G33K на 22.03.11, 23:06:
Всички ли правите бърпитата като мацката от клипа ? :x
Какво точно имаш предвид? Легитимни са - Chest-to-ground долу и плясване на ръцете докато си във въздуха при скока, при пълно изправяне на торса.
@ Ivaylo - Сериозно постижение! Не мисля, че бих могъл с такова темпо... 5 повт от OHS, Snatch или Clean отнемат около 8-12 сек мисля, след което правиш 10 бърпита за около 20 сек??? Правил съм такава скорост, но за относително кратък период от време, не мисля, че съм в състояние да издържа повече от 3 рунда така, след което ще рухна.
Всъщност, нека му дойде времето да го правя и пак ще коментирам. Може и да греша в преценката.
казано от Vic на 23.03.11, 07:57:
Какво точно имаш предвид? Легитимни са - Chest-to-ground долу и плясване на ръцете докато си във въздуха при скока, при пълно изправяне на торса.
Абе сигурно са легитимни, ама като се сетя колко бърпита съм си броил нулеви в тренировките, защото не съм отскочил достатъчно високо и ме заболява докато гледам чак :D
Така на око е малко относително, ама под да кажем 10на сантиметра отскок си го броя фалстарт обикновено.
казано от G33K на 23.03.11, 09:05:
казано от Vic на 23.03.11, 07:57:
Абе сигурно са легитимни, ама като се сетя колко бърпита съм си броил нулеви в тренировките, защото не съм отскочил достатъчно високо и ме заболява докато гледам чак :D
Така на око е малко относително, ама под да кажем 10на сантиметра отскок си го броя фалстарт обикновено.
Е, нищо не ти пречи да си поставиш по-високи изисквания и да си ги спазваш. :)
Поне на състезания, следят плясъкът с ръцете да е докато краката са отлепени от земята, пък колко ще отскочиш... Аз понякога практикувам вместо плясване на ръцете, докосване на лоста за набирания, така съм сигурен, че съм скочил ;) (но не и когато правя Kalsu! (giggle))
важното е да се отлепиш от земята...5-10-55см., не е от значение...освен ако не искаш да ти се сцепят бедрата и да грохнеш...
аз се научих да се изправям от лицевата с почти изправени крака, за да избегна мускулното усилие при скока...
малко ме удря в кръста, но си запазвам свежи бедрата...
иначе моя опит си беше тотално легитимен...гърди до земята...гъза до земята на олимпийските...
23.03.11
17:39
Благодаря,Вик !!!
Да,долу-горе за 20-25 сек. правя 10 бърпита,а ако можех да ги правя като мацката от клипа,щях да съм доволен:) Иначе,си спазвам правилата: цялото тяло да опре до пода и отскок с пляскане!
Интересното е,че вчера имах доста изтощителен работен ден! ,а дадох добро време,а когато съм отпочинал се огъвам:)
Мнението беше редактирано от Ivaylo Stefanov на 23.03.11 17:44.
Четвъртък, 07.04.2011
Резултат:
07.04.2011 - 26:40 мин
Излагация... Нещо много тежко ми дойдаха бърпитата. Тръгнах мъжката с 10 бърпита, но много скоро установих, че няма да стане както си го мисля. Опитах да задържа по 6 повт... отново неуспешно. Може просто да не ми е бил ден.
Четвъртък, 13.10.2011
Резултат:
13.10.2011 - 17:53 мин
14.10.11
12:59
казано от Vic на 14.10.11, 12:35:
Четвъртък, 13.10.2011
Резултат:
13.10.2011 - 17:53 мин
Като се има предвид категорията ти около 100 кг, и като се има предвид, че някой с 15-20кг по-лек ще скача доста по-леко и бързо, си направо за завиждане ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.10.11 12:59.
казано от Мак Сим на 14.10.11, 12:59:
Четвъртък, 13.10.2011
Резултат:
13.10.2011 - 17:53 минКато се има предвид категорията ти около 100 кг, и като се има предвид, че някой с 15-20кг по-лек ще скача доста по-леко и бързо, си направо за завиждане ;)
То хубаво се самоуспокоявам с категорията си, ама като погледна клипчето на мацката, която го прави за по-малко от 10 мин и ми се доревава :D
А и като знам, че Limka, като си върне формата след раждането, направо ще го изяде с парцалките този комплекс... Точно нейн тип натоварване.
Мразя бърпита. Като се сетя как на рожденния ми ден преди почти година правихме Burpee Mile със Славко и Валери... Човек, каквото сам си направи, знаеш. ;)
14.10.11
15:06
казано от Vic на 14.10.11, 14:07:
казано от Мак Сим на 14.10.11, 12:59:
Четвъртък, 13.10.2011
Резултат:
13.10.2011 - 17:53 минКато се има предвид категорията ти около 100 кг, и като се има предвид, че някой с 15-20кг по-лек ще скача доста по-леко и бързо, си направо за завиждане ;)
То хубаво се самоуспокоявам с категорията си, ама като погледна клипчето на мацката, която го прави за по-малко от 10 мин и ми се доревава :D
А и като знам, че Limka, като си върне формата след раждането, направо ще го изяде с парцалките този комплекс... Точно нейн тип натоварване.
Мразя бърпита. Като се сетя как на рожденния ми ден преди почти година правихме Burpee Mile със Славко и Валери... Човек, каквото сам си направи, знаеш. ;)
Аз мога да ти кажа само едно, което е взаимствано от другаде, казано е по друг повод, за съвсем друго нещо, но пък валидно за почти всичко :
“Преценявайте един екземпляр по силните му качества, не по слабите.Дори и най-добрия екземпляр дава и има слаби, макар понякога неуловими дори за знаещо око, страни”
Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.10.11 15:44.