Клякането без тежест става ли за кардио?

MI

23.03.11
00:14

Здравейте, имам следния въпрос: Каня се полека лека да почна да тичам за сваляне на килограми, но междувременно от няколко месеца тренирам за сила. И за краката като за начинаещ кво друго освен клякане без тежест. Оказа се обаче че за скромните ми 140 кила доста бързо почнах да вдигам оборотите. Днес ми е шестата тренировка и направих 700 на една серия, което ми отне 28 минути. То ясно че при толкова повторения това вече не е силово упражнение. Може ли като стигна 1000, демек към 45 минути да не бягам а вместо това да си клякам? И дали ако го правя през ден няма да имам проблеми с колената?

23.03.11
01:38

Невещ съм по тая тема , ама Човек ти за какво ми говориш ? Какви са тия 1000 бройки? Аз цела вечер да сънувам че правя клекове ше се изморя :)
Я по добре проучи дали има такъв вид рекорд в книгата за рекорди на Гинес :) Току виш си завлачил някое милионче

23.03.11
09:15

За мен кардио е всичко, което повече товари дишането и сърцето повече отколкото мускулите, така че прави такова кардио каквото ти харесва.

23.03.11
10:25

Дори и да успееш да направиш подобен брой клекове със собствено тегло от 140кг, крайния резултат ще бъде прецакани колене само за няколко седмици. По добре почни с разходка като постепенно във времето вдигаш интензитета и достигнеш до крос. При това тегло 5-6 км. ходене ще са достатъчно кардио като начало и резултатите при добра диета ще бъдат добри.

23.03.11
12:06

казано от mitakka на 23.03.11, 00:14:

140 кила  направих 700 на една серия, което ми отне 28 минути.

И да видя не вярвам!!!

MI

23.03.11
14:17

Абе аз в клековете съм нов, не като цяло. 5 км ходене на ден е смешно натоварване за мен. Автобуси не ползвам, само пеш или с колело. С колелото съм навъртал по 70 км. Най-добър съм в  тичането. По едно време навъртах всяка вечер по 1 час бягане и така свалях кила без диети. Много бързо вдигам оборотите като почвам пак да тренирам. Верно 140 кила изглежда много за толкоз клякания и аз се учудих като ги направих. Вие си представяте някъв тлъстюга дето като се затича 10 метра и едвам си поема въздух. Много хора са се чудели когато 140 кила дангалак ги мине с мръсна газ на гребната :) . Нямам обяснение защо съм толкова енергичен, просто извира отнякъде. Мен пък ми е чудно как повечето млади хора ги мързи да се затичат дори за малко. Нямат желание за каквато и да била физическа дейност, винаги избират най-краткия път, ако е повече от 10 мин. пеш го смятат за огромно разстояние и хващат рейс или такси. Абсолютни пенсии, няма живец в тях. Иначе за клякането ще задържа нещата на това ниво и ще давам повече дни почивка за да дам време на колената да се възстановяват ако усетя и на-малкия признак за претоварване ще намаля оборотите.

23.03.11
16:21

A колко ти е ръста все пак ?Аз от 100 клека в серии по 25-30 после едва дишам и за мен е о интензивно от крос.

MI

23.03.11
16:45

183 см съм висок

MI

23.03.11
20:56

абе некак си не го усещам като яко кардио, нещо по средата е, хем е зор хем можеш много, както казаха по-горе от простотия ще си контузя колената, при положение че бягането е добре изпитан метод. И кво толкова не може да повярвате че е възможно, просто никой не му е идвало на акъла да се пробва. Почвайте да клякате и след 5-6 тренировки ще видите че просто става. Мен ми се струва че много хора ги пренебрегват краката за сметка на гърди и бицепси

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1