"workout",street тренировки

Прескочи до:
АЧ

24.03.11
22:24

Какво е гейнер ? - белтъците ли ?

24.03.11
23:12

казано от Ачо на 24.03.11, 21:21:

казано от inis9 на 24.03.11, 21:17:

...

Като каза въглехидрати, това се отнася и за мен. Има ли значение тези въглехидрати дали са от шоколадови изделия (вафли е такива неща) или от плодове ? :)

Аха, има значение. Плодове си яж, без да му мислиш; вафлите ги ограничавай покрай тренировката само. Освен разликата в калориите, която дори не е толкова важна, вафлите съдържат само захар и трансмазнини. В този смисъл са вредни, което не може да се каже за плодовете.

казано от Ачо на 24.03.11, 22:24:

Какво е гейнер ? - белтъците ли ?

Гейнър = протеин + въглехидрат. Не ти трябва, набавяй си ги от храната.

24.03.11
23:58

Ачо, крайно време е да започнеш да си водиш дневник. Сигурен съм, че много хора ще го следят и ще получаваш ценни съвети :)

АЧ

25.03.11
12:48

Та аз тренирам на лостове, ям каквото има на масата. Надали некой ще следи ...Замислял съм се иначе :)

Ще си позволя да цитирам една статия за гейнърите:

“Гейнърите са може би най-популярният съвсем легален метод за бързо покачване на мускулна маса. Формулата обикновено е високовъглехидратна, но включва и разнородно протеиново съдържание. Гейнърите се препоръчват на всеки, занимаващ се със силов спорт, а основните плюсове на типа добавки са няколко.
- антикатаболен ефект
Катаболизмът е т.нар. “изгаряне“ на мускула и, разбира се, е процес, чиято поява никой трениращ не желае. За целта трябва да се приема високо количество въглехидрати, съобразено с теглото на трениращия.
- покачване на мускулна маса и тегло
Това е логичната цел на всеки, посегнал към гейнърите. Позитивното влияние на гейнърите над анаболичните процеси е забележително. Комбинацията на въглехидрати и качествени протеини с интензивни тренировки би трябвало да даде сравнително бърз и постоянен ефект.
- увеличава силата
Интензивността на тренировката се увеличава, тъй като гейнърите, които повечето фирми предлагат, се пият на 2 приема дневно – 20-30 мин. преди и до 30 мин. след тренировка.
- ускорява възстановяването
След тренировка имате нужда не само от протеини, за да растете, но и от въглехидрати, които да възстановят донякъде изразходваната енергия.”

Надявам се да съм бил полезен.

25.03.11
19:10

казано от Ачо на 25.03.11, 12:48:

Та аз тренирам на лостове, ям каквото има на масата. Надали некой ще следи ...Замислял съм се иначе :)

Не му мисли много много, ами си направи. Аз ще ти стана веднага фен :) Ей ся ако си имаше дневник щяхме там да си лафим , а не да спамим тамата.

АЧ

25.03.11
19:41

Готов е ! :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1