Лявата ръка изостава! : )

26.03.11
10:28

Здравейте на всички! От месец и половина тренирам в зала като първия месец бях по тази програма-> http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz1BKAnlLPB ,а вече две седмици карам по тази -> http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1BKAnlLPB .Като цяло се чувствам добре. Понякога не завършвам абсолютно всички серии,защото ми идва в повече,но това са отделни случаи. Целта ми е да качвам маса и съм качил няколко кила в последно време, но лявата ми ръка видно изостава от дясната. Дясната е по-напомпана по-здрава и масивна дори и в нетренировъчен ден, което много ме изнервя. Искам да попитам какви допълнителни упражнения да правя, за да може лявата да настигне дясната! :Д Разбирам, че е нормално лявата ми ръка да е по-слаба след като съм десничар, но разликата се забелязва с просто око. Моля дайте предложения. : )

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 26.03.11 10:46.

Разгледай тази тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51728 . Има и ненужни мнения в нея, но тях не ги взимай под внимание. ;)

26.03.11
11:08

То хубаво да почвам с лявата ръка ама всички упражнения в програмата ми изискват ползването на двете ръце едновременно...?Дори и бицепса го правя с лост..

26.03.11
21:40

Всички в началото са така по-силна дясна и по-слаба лява :), така че главата горе, ето някои съвети които при мен помогнаха доста :).
1.Прави и с двете ръце с еднакви килограми и равен брой повторения и серий.
2.Винаги почвай с лявата ръка.
3.При набирания и други упражнения с лостове и прочие гледай едновременно да ги вдигаш, а не повече сила от дясната, ако не можеш го прави с по-малки килограми и с продължение на времето ще свикнеш.
Успех !

HE

26.03.11
21:41

За месец и половина в залата и вече изостава - редувай ги, че ще вземеш да преумориш дясната :D

26.03.11
21:48

Моята за 15 години в залата пак изостава, така че да не ти пука ;)

26.03.11
22:16

казано от Петко К на 26.03.11, 21:48:

Моята за 15 години в залата пак изостава, така че да не ти пука ;)

Взе ми го от устата
При мен разликата в ръцете е цял сантинетър,и то забележи,в полза на ПО СЛАБАТА лява ръка,от 1995та година съм правил какви ли не фокуси за да залича тази разлика,БЕЗ ефект..заличи се като ръцете ми надминаха 42см студени,визуално разбира се
Въпреки че е по слаба,изглежда доста по релефна,и обемна разбира се.

Аз си го обяснявам с това че той като съм десничар,явно евридей действията ми изтощават повече дясната ръка,и тя съответно е по малка,въпреки че е по жилава

26.03.11
22:29

Моите са равни, обаче левият трицепс е по-масивен от десния, а с бицепса е обратното и това компенсира размера. Аз обаче не тренирам много целенасочено ръцете.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1