питане за френско

Здравейте,съфорумници!Искам да ви попитам според вас дали ще имам някакъф ефект ако за трицепс правя само френско със крив лост по следния начин:11 серии от 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 и накрая повторения до отказ.?

П.П:Ще използвам това упражнение за качване на маса ако това има значение!

Темата беше редактирана от Николай Димитров на 25.03.11 10:10.

25.03.11
10:39

За качване на маса с такива серии и повторения - Да - не е невъзможно, но все пак... е далеч от добрите практики.

25.03.11
13:38

Преси тесен хват с лост е далеч по ефективно. Повторения до отказ всяка тренировка при качване на маса не е добра идея.

25.03.11
13:43

Моите трицепси се развиват най-добре от френското, но изпълнено правилно. На теб бих ти препоръчал да не разчиташ само на 1 упражнение, а поне на 2, като всяко да бъде в 3-4 работни серии и евентуално 1 серия до отказ разгъване на горен скрипец с D-ръкохватка.
Другият съвет - остави тоя крив лост и хвани дъмбели и с тях прави френското - напрежението из сухожилията около лактите е в пъти по малко. Вече 3 години го правя само с дъмбели и нямам никакви грижи, а по-рано с кривия лост през седмица ме свиваха  лактите колкото и чисто и с малки тежести да го бях изпълнявал.

25.03.11
17:22

Френското ми е абсолютен фаворит за трицепса. Защо просто не го правиш в 3-4 серии? Единственото, което правя за трицепс, са кофи на гимнастически халки и френско от лег, прогресът е повече от задоволителен. Така че те съветвам да се насочиш към тези упражнения, като кофите най-добре да са на успоредка и с тежест.

26.03.11
20:20

казано от Николай Димитров на 25.03.11, 10:09:

Здравейте,съфорумници!Искам да ви попитам според вас дали ще имам някакъф ефект ако за трицепс правя само френско със крив лост по следния начин:11 серии от 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 и накрая повторения до отказ.?

П.П:Ще използвам това упражнение за качване на маса ако това има значение!

Да, ще има ефект. За отрицателно време ще си докараш някоя неприятност с лактите.

Страхотно упражнение е, но ти препоръчвам да го правиш:
след добра загрявка
с подходяща тежест за не по-малко от 5 повторения
с изключително внимание към техниката на изпълнение
да не прекаляваш с използването му.

10 серии френско с тежест до 1RM - откачена идея.

26.03.11
20:47

казано от Стоянчо на 25.03.11, 13:43:

Моите трицепси се развиват най-добре от френското, но изпълнено правилно.

оффтопик: Кое наричаш правилно? За мен добре изпълнено повторение е когато щангата минава зад главата, която не се отделя от лега. Забелязал съм, че май съм в грешка защото много хора го правят като привеждат лоста буквално към челото(надявам се ме разбираш), но аз лично като опитам така усещам силно натоварване в лактите, а и тежестта сякаш ми става една идея по-лека.

Мнението беше редактирано от Fallen на 26.03.11 20:48.

26.03.11
22:45

Ами те правилните варианти на изпълнение са повече от един, но неправилните са много :) Има вариант да ти минава зад глвата, има и т.н. скълкашър (черепотрошач) когато лоста пада пред челото. Тук и двете са си правилни. Просто има някои принципи, които е хубаво да се спазват:
1.лактите по време на изпълнението сочат напред, тръгнат ли да бягат много встрани, значи е тежко;
2.горната част на ръката (от лакът до рамо) седи неподвижно перпендикулярно на пода, ако тялото е в хоризонтално положение (защото някои го правят от полулег)
3.не се използва инерция и в долно положение в никакъв случай да няма отпружинирване;
4.лично аз препочитам горе да не заключвам лакти, т.е. изпъвам ръцете, трицепсът си стои стегнат, но просто не заключвам.

Ако правя примерно лежанка с тесен хват и френско по 3-4 серии дали ще имам по-добър ефект?

казано от Николай Димитров на 27.03.11, 11:28:

Ако правя примерно лежанка с тесен хват и френско по 3-4 серии дали ще имам по-добър ефект?

Определено е много по-добре от 11 серии френско ;)

Благодаря ви за съветите!(bow) Ще почна да правя лежанка с тесех хват и френско пък да видим кво ще стане :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1