Атлетично и здраво тяло

Искам да попитам как мога да постигна атлетично и здраво тяло .Пия креатин и амино киселини .Бих искал някой да ми каже глупапва ли е програмата ми и трябва ли да се промени и съответно ще има ли ефект от нея .  На 17 съм и съм 1.80 висок, тренирам в нас като тренировката ми е следната :
ПОНЕДЕЛНИК - 6х20 лицеви опори
                3х8 вдигане на дъмбел пред гърди
                3х8 вдигане на дъмбел в страни
                3х8 разгъване на дъмбел за задно рамо
                3х10 издърпване на дъмбел за гръб
                3х10 вдигане от прав стоеж на дъмбел за бицепс
                3х10 подобие на скотово с дъмбел :)
СРЯДА        - променя се само бицепса с трицепс,а именно
                3х10 вдигане на дъмбел зад глава
                3Х10 кик бек
ПЕТЪК        -променя се само бицепса с прасец , а именно
                3х10 повдигания от място
                3х10 повдигания от по-високо към по-ниско място
П.П Не правя крака ,защото генно заложено имам МНОГО големи и още правя преса 3 пъти до отказ за долна и за горна част (стандартните) Идеята ми е да наблегна на рамене и на гръб .

26.03.11
23:18

Да речем , че имаш някакъв подобаващ стаж. Правиш само едно упражнение за гръб , а акцентираш върху него  странно нали. Рамото ми се струва доста , а за краката съм  без коментар то се е говорило неведнъж.

Eми не мога да намеря подходящи упражнения за гръб с дъмбели в домашни условия .А за краката нов съм в сайта и си няма на представа какво толкова се е говорило , но ще се разтършувам .

26.03.11
23:52

Предлагам ти да ходиш на лостове. Набирания, лицеви, кофи, коремни, напади, клекове и други упражнения със собствено тегло. Това два пъти седмично и веднъж седмично си помпай с дъмбела в къщи (там, ръце, рамене, каквото си харесаш).
А краката не се тренират само заради външния вид или заради размерите им, а защото са половината ти тяло. И то доста важна половина ;) Атлетично  тяло е нещо повече от напомпани ръце и рамене.

Ясно мерси много за информацията . Аз просто исках да наблегна на раменете защото краката ми или по точно от таза надолу тялото ми е по широко от горната част на тялото . И заради това и не правя и крака защото са огромни. За информация , ако ви говори нещо 62 см крак да си представите с мн малки рамене горе .

27.03.11
00:17

казано от Христо Карабашев на 26.03.11, 23:56:

Ясно мерси много за информацията . Аз просто исках да наблегна на раменете защото краката ми или по точно от таза надолу тялото ми е по широко от горната част на тялото . И заради това и не правя и крака защото са огромни. За информация , ако ви говори нещо 62 см крак да си представите с мн малки рамене горе .

Значи са ти малки раменете, а не че са ти генетично заложени огромни крака :D
На твоя ръст не е нищо впечатляващо обиколката на крака, аз лично даже бих си го тренирал нормално при такива мерки - колко искаш да е, 50 ?
Просто с времето ще сложиш мускули и на другите места, при условие че спреш да тренираш “в нас с дъмбела” и отидеш на място с истински тежести ;)

Мнението беше редактирано от G33K на 27.03.11 00:18.

Извинявам се май съм пропуснал да кажа нещо и май е и за друга част на сайта - тренирам муай тай и затова нямам време и за фитнес и тренирам в нас . Извинявам се пак ,че ви подведох аз съм виновен .

27.03.11
10:14

Тренировката от първия пост не го предполага, така че наистина едва ли някой е допуснал.
С тоя дъмбел не знам как може да стане работата, ако се опиташ поне (ако имаш лост за тупане на килими пред блока примерно) да ходиш и да правиш кръгове със собствено тегло (4-5-6 упражнения без почивки между тях) няма да е зле. Само с 1 дъмбел си много ограничен като тежест и упражнения.

27.03.11
11:55

Вярно каза Петко К.И според мене ходи на лостове.Например Понеделник и сряда ходи на лостове а в петак с гири4ките вкащи.

Добре дайте ми тогава идея според вас за петък в нас какво да правя .. ръце ли да правя или рамо за да не изостане нещо разбирате ме .

27.03.11
12:23

Еми прави раце,рамо,гурди според мене

27.03.11
12:24

и коремни преси може да правиж ако иска6

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1