Тефтерчето на Стоянчо

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.03.11
13:31

До ген опираме. Баща ми има добри прасци. Миналата година за 6 месеца редовно бягане в гората и скачане на въже стана от 45 на 47. А с тежести, ако го тренирам реагира още по-бързо.
Че арнолдовите са си били екстра - 50см не е малко при положение, че по негово време не са били “модерни”.
kristiancho, на фона на телосложението ти не би трябвало да се оплакваш, защото са ти нормални мерките на прасците ;)
Сега отново включвам кардиото полека-лека и след няколко месеца ще пусна сравнителни снимки с днешните стартови :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.03.11 13:34.

то за съжеление всеки мускул опира до ген... не само прасците :)

25.03.11
13:35

казано от kristiancho на 25.03.11, 13:33:

то за съжеление всеки мускул опира до ген... не само прасците :)

Така де, но специално прасец и предмишница съм забелязал, че в повечето случаи или вървят, или ич.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.03.11 13:35.

да ама при мене е малко странно, защото прасеца ми не върви хич а предмишницата мога да кажа, че ми върви или поне е по-добре от прасеца... виждал съм младежи с по 40см ръка... мойта е 34-35см и имаме еднакви предмипници ( някой път мойте изглеждат по-силни и очератани нищо, че до скоро ползвах фитили неизменно :D ) явно не винаги предмишниците и прасците вървят ръка за ръка

25.03.11
13:45

Така е, аз нямах предвид, че ако не ти върви прасец, то може да си отрежеш и предмишниците :D Казвам, че тези МГ най-често не вървят (заедно или по отделно).

25.03.11
13:56

При мен не само прасците са ген, бедрените мускули също са много добре развити. За последен път съм тренирал крака на 17 годишна възраст, и тогава го правих с повече повторения за отскок (заради баскетбола). В казармата  съм бил 18 годишен 80-83кг. когато се хванах на бас, че ще кача на гърба си един шишко 127кг. и ще го кача до четвъртия етаж на учебния център и съответно спечелих баса. Ръцете също вървят добре, но гърдите примерно са ми проблемната група и се налага да ги тренирам 2 пъти седмично от 4-5 месеца насам с  и бавно догонват останалите мускулни групи, докато някой имат огромни гърди без кой знае какво напъване, така че гена си е ген и щем, не щем ще се съобразяваме с телата си.

25.03.11
14:46

Блазя ти за добрия ген! Майната им на едните гърди :) Аз братче си късам нервите с моята обмяна на веществата...

25.03.11
15:06

Аз също “лепя” сравнително лесно, в момента за да слезна на мечтаните 10-12% BF ще трябва да смъкна 15кг. От другата седмица почват мъките.

така и така стана дума за % мазнини можете ли Валдис и Стоянчо да ми кажете някоя формула или сайт с анкета която да покаже колко % но да е относително точно ( -+1% ) имало е сайтове които ме показват с 10% има и такива според които съм с 18% ?! това е драстична разлика според мен :) има много теми но на между посочените от потребителите сайтове има разлика в резултата от порядъка на 6-7-8% ?! сега няма да дам пари да ме мерят в болницата ама просто от любопитство :)

25.03.11
15:19

Купи си за 4-5лева калипер и се мери сам, аз ползвам електронно устройство, което на база различното съпротивление на различните тъкани изчислява BF и BMI. Формулите на база обиколка тегло няма как да са верни. Стоянчо, ако сметнеш в един момент, че те спамим прекалено ти давам личното си разрешение да ни изгониш :D

Доколкото знам и с калипер не е много точно ако се мериш сам, особено в началото, но при всички положения е много по-точно от формулите с “обиколка на китка, бедро и палец на ляв крак”. При всички положения обаче е перфектно, за да си следиш развитието - смисъл, че може и да си 12%, а да си се измерил 13%,  но другия месец като се мериш пак ти и се измериш 12%, поне си сигурен, че си свалил процента :)
И аз се присъединявам към ниския старт за изгонване, че яко спам стана :D

и последно само от къде може да се купи такова нещо и това ли е най-верния достъпен за масовия трениращ продукт :D сега без електронни неща... Стоянчо няма да ни изгони но не е нужно да го караме да стига до крайности :D

@kristiancho - формулите за изчисление на % мазнини в интернет са изключително неточни поради това, че взимат обиколката на талията. Можеш да имаш много добре развит коремен мускул и да ти е голяма талията => те изкарват много по-мазен. Мен и до ден днешен on-line ме изкарват 15-16% мазен, а калипера ми не ме изкарва повече от 10,5%, като това е макса и за него взимам стойности с по 1-2мм. повече.

Преди 1-2 месеца се засилих да си купувам калипер. Даже пуснах тема тук за съвети. Първо - адски трудно се намира. Най-лесно е в незнайни он-лайн сайтове. Най-обикновения калипер, до който се добра струва между 45-55лв. като разликата е според сайта. И това е механичен. Аз си купих електронен, който е 100лв.. И то на БГ пазара се продават общо взето само един вид механичен и един вид електронен.

@Стоянчо - евала за прасеца. И моите прасци са големи - 41см., но пък са мнооого мазни и реално ще ги видя чак, когато се изчистя качествено :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.03.11 15:45.

25.03.11
15:39

Не ми пречите, говорете си. Аз чат-пат фърлям по 1 око :D
Оставам доволен от гумичката за стискане, произведена от братята македонци. До сега винаги съм стискал гуми, които са били направени по седния начин - една права се извива и се слепяват краищата й. Логично, след няма и месец където е слепено започва да се разкъсва и накрая си се сцепва докрай. Макетата не зная как са постигнали това, че няма такова слепване, а има разрез напреко на гумата, т.е. по някакъв начин са слепили 2 половини и са ги залепили една върху друга. Но защо ли така не мога да си обясня, защото щом са ‘изляли’ 1 половина, защо направо не са изляли цялата гумичка. Ето малко повод за размишление :)

25.03.11
16:19

Стоянчо, не са изляли две еднакви парчета, а това най-вероятно са ръбчета от две съединяващи се матрици. Така, че най-вероятно е излята като едно цяло.

25.03.11
16:21

казано от radostin radev на 25.03.11, 16:19:

Стоянчо, не са изляли две еднакви парчета, а това най-вероятно са ръбчета от две съединяващи се матрици. Така, че най-вероятно е излята като едно цяло.

И от вътрешната страна има ръбче и сините ленти се разминават ;)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.03.11 16:21.

25.03.11
16:23

казано от Стоянчо на 25.03.11, 16:21:

Да ти имам проблемите :D

25.03.11
16:25

казано от Valdis на 25.03.11, 16:23:

казано от Стоянчо на 25.03.11, 16:21:

Да ти имам проблемите :D

Тва са белите кахъри, иначе готвя последния си държавен по наказателноправни науки... (puke)
П.П.: отидох до лостовете и направих 15мин стречинг.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.03.11 16:26.

25.03.11
23:45

Днес:
09.30 - 1 кофичка кисело мляко с 40гр мюсли + вит, мин, о3
11.00 - ок.10мин скачане на виже и 5 серии по 20 корем на успоредка
13.30 - 1 цяло пилешко бутче с картофена яхния
18.00 - 2 сандвича с пуешко филе и кашкавал и сирене с домат
21.00 - 3 сърми
00.00 - сирене с домати и пуешко + половин кисело мляко на айрян

27.03.11
10:24

Да попълня за вчера:
закуска - 60гр мюсли с 300мл пр.мляко и 1 ябълка + вит, мин, о3
обяд - пилешка супа с 1 цяло бутче + 1 сърма
следобедна закуска - 2 сандвича - с пуешко филе и кашкавал и сирене с домат
вечеря - 1 свинска пържла с топено сирене (готвено) + минерали и о3
късно хапване - нямаше

Течности - 1.5л вода + 1 кисело мляко на айрян + 1 фреш от 3 портокала

Тренировка - не, но бях на успоредката в парка, където правих малко махове :)

28.03.11
00:20

Днесният ден мина така:
1.10.30 - 300мл пр мляко и 60мг мюсли със сутрешните ми добавки + 1 ябълка
2.13.30 - пилешка супа с 1 цяло бутче и хлебец домошарка
3.17.00 - 5цели яйца на омлет
4.20.00 - 2 сърми
5.00.30 - 100гр пуешко, пастет от малини и грешката е малкото домшен хлебец

Днес изразих гражданска позиция и се солидаризирах за 1час с протестиращите. Не вярвам да паднат цените на бензина, но доколкото разбирам от форума, протестите ще продължат.
Поради загубеното време не тренирах, но сутринта имах малко успоредка (кофи, махове, корем) и стречинг.

Течности - 2л вода и 2 фреша (4 портокала)

28.03.11
00:23

Аде бе, Стояне! Нещо скука настана тук. :D За тренировката не се оправдавай, знаем си те :P Аз като се замисля не мога да се сетя кога за последен път съм пропуснал тренировка, тази година май не съм пропускал.

28.03.11
00:30

Ами ако бях и тренирал, ойде ми четенето :D Нищо, важното е, че не правя почивка по-голяма от 2 дни. А няма да ти обяснявам как ме цепят прасците от онзи ден от скачането на въже. Не мога да ходя...та затова покарах малко :P След протеста малко качих и адреналина - имаше малко ръчка на Цариградско - една астра, мерцедес ц220 и някакъв пасат явно не им допадаше да съм пред тях и бяха доста нервни :D
П.П. и един Голф ГТИ, който обаче не е лесен за минаване ;)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.03.11 00:31.

28.03.11
00:39

Последните два месеца бях спрял кардиото, заради прекалената интензивност, с която го правех преди това, от което почнаха да ме болят коленете. Сега смятам да подходя по-умно и да се съобразя с това, че съм 122кг и вероятно ще почна с леки кросове и скачане на въже, любимото ми изкачване и слизане на стълби ще го включа когато падна под 110кг. Онзи ден един клиент ме вози в мерцедес CLS 550 AMG V12 Biturbo, баси машината.

28.03.11
00:53

казано от Valdis на 28.03.11, 00:39:

Последните два месеца бях спрял кардиото, заради прекалената интензивност, с която го правех преди това, от което почнаха да ме болят коленете. Сега смятам да подходя по-умно и да се съобразя с това, че съм 122кг и вероятно ще почна с леки кросове и скачане на въже, любимото ми изкачване и слизане на стълби ще го включа когато падна под 110кг. Онзи ден един клиент ме вози в мерцедес CLS 550 AMG V12 Biturbo, баси машината.

Возили са ме в обикновено ЦЛС500, но май не мога да си представя какво могат да направят 2 турбини още :D
От кое по-точно те заболяват коленете? Аз си имам проблем с едното от край време и при товарене с тежест ме наболява, но при кардио нямам никакви грижи било то крос, спринт, вело, въже. 122кг си е бая маса! На каква височина? Беше споменавал някъде, че си висок...
П.П. впрочем сега се сетих - от кростренажора ме зацепва.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.03.11 00:54.

28.03.11
00:58

189.5 Заболяват ме след два месеца, всекидневно изкачване и слизане на 19 етажен блок,  по 6-10 пъти дневно с норматив за слизане и качване 5мин и 30сек.

28.03.11
02:06

Е, при това положение е напълно в реда на нещата :) Пия мелатонина и заспивам :D

28.03.11
23:05

10.30 - 300мл мляко и 50гр мюсли + 2 цели яйца + вит, мин, о3
14.30 - цяло пилешко бутче с 2 печени картофа (малки)
17.00 - 2 ябълки
18.30 - 1 банан
Гърди - преси и флайс в 5 серии. Бицепсът го махнах и го сложих при гръб. Периодично правя размествания.
21.00 - 1 цяло бутче със много шопска

Течности - 4л (днес бая пих и пиках)
Следобед бая протеинова дупка се отвори, но сменях гуми и разни други задачи. СЛед много умуване какви гуми да сложа на стария Леон, се спрях на Сава 205/60/15. Бюджетки са, но предвид това, че ще я кара баща ми (изключително бавничко и внимателно), сметнах, че няма нужда от гуми за 150-200лв.
За новия Леон си търся джанти за зимните гуми, които са 16’. Ако някои има предложения, да споделя.

Още нещо ще мушна до лягане :D

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.03.11 23:09.

28.03.11
23:31

От UK нови лети джанти с гуми 17х215х45 за зафирата ми се връзват около хилядарка като изборът от гуми е доста голям, цената е с доставка и идват балансирани и готови за директно обуване. Аз реших лятото да го изкарам със зимните и зимата наново да я обуя, понеже усещам, че каучука на настоящите започна да се втвърдява осезаемо и не искам да рискувам още един зимен сезон със тях.

Мнението беше редактирано от Valdis на 28.03.11 23:34.

28.03.11
23:56

казано от Valdis на 28.03.11, 23:31:

От UK нови лети джанти с гуми 17х215х45 за зафирата ми се връзват около хилядарка като изборът от гуми е доста голям, цената е с доставка и идват балансирани и готови за директно обуване. Аз реших лятото да го изкарам със зимните и зимата наново да я обуя, понеже усещам, че каучука на настоящите започна да се втвърдява осезаемо и не искам да рискувам още един зимен сезон със тях.

Aко зимата ще си поръчваш и ако би излязло изгодно може да се включа на партия. Пусни сайт да видя какви джанти предлагат. На мен гуми ми дадоха като я взимах.

29.03.11
00:21

Влез в английския E-bay пиши модела на колата + tyres или  Alloy, и избираш. Има няколко основни продавачи с огромно разнообразие. Доставката до Бг е около 60 лири, отиграните продавачи имат добри цени за доставка ;)

Мнението беше редактирано от Valdis на 29.03.11 00:23.

29.03.11
19:13

Разгледах вчера. Има нови заводски джанти 16’’ на Сеат за 400 паунда. Тази цена бива, въпреки, че не е баш безценица. Бих ги купил, но да е след 2-3 месеца най-рано, че сега има доста др разходи - днес обух с нови летни стария Леон (205/60/15 клебер за по 135лв в Диана); разбиваха вратата на гаража, та и там ще отидат ок.700лв за мотор на вратата, колело дет искам да взимам, съвсем да не забравям и сватбичка на есен...абе :D

свадба а... покажи булката :D

29.03.11
19:42

Спциално за теб!

29.03.11
20:55

Стоянчо още малко и ще се зарови като прасе в тикви на снимката. :D :D :D :D :D :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 29.03.11 20:59.

BU

29.03.11
21:01

Мале,Стоенчо,Стоенчоооо.... :) Загубен си,батка. :D Ама поне ще си отидеш с усмивка,мадамата е страшна.Сега ако я накараш и да спортува - цена няма да има. :)

Колежките по право са красиви момичета :)

много съгласен с Десо.. Стоянчо не я заслужаваш ! :D но на пук на гравитацията и логиката дори ще се омъжи за теб дано да я направиш щастлива иначе ще те бия нищо, че съм по-дребен от теб ! :D това е в кръга на шегата разбира се :P

29.03.11
21:08

Специално за един, ама сега всичките ще се изредим, да вием като вълци тука :).
Красавица е.

29.03.11
21:09

казано от DeadManWalking на 29.03.11, 21:01:

Мале,Стоенчо,Стоенчоооо.... :) Загубен си,батка. :D Ама поне ще си отидеш с усмивка,мадамата е страшна.Сега ако я накараш и да спортува - цена няма да има. :)

Аз съм и личен треньор:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1