17.05.04
18:45
Вяно че не е базово упражнение, но дали може да действа за маса? Правя го отскоро защото започнах да изчиствам, но за моя изненада го усещам много добре! Та мисълта ми е като почна пак с масата дали мога да го използвам вмвсто флай - как мислите?
Няма такива неща :)
Кросоувъра може да е добро упражнение за оформяне на долната част и канала, но това не значи, че ако правиш примерно само него в период за маса няма да качиш маса :?: :!: :?: :)
Основните упражнения са добри защото могат да се използват голями тежести и изобщо са доказани, че са идеални за маса, но това не означава, че като правиш примерно само уреди няма да качиш нито грам мускули :)
Аз лично обаче сам си фен на упражненията със свободни тежести.
krosouvarut se izpolzva predimno za podrqzvane na gurdite,ne misla 4e e oda4no zam masa
17.05.04
21:06
Разликата между базови и изолиращи(поне една от тях) е че базовите удрят по няколко части от мускула,а понякога и други мускулни групи! Изолираните деистват само върху определена част от мускула и качват маса само на него.........ако не качваха маса то за какъв чеп въобще са измислени!Когато нямаш никаква маса е задължително да се работи само с базови движения,но когато качиш основната маса трябва да търсиш симетрия и да няблягаш на трудни и изоставащи части на мускула,за което служат и изолиращите движения!
Няма как един средно напреднал билдер да разчита само на базови движения,защото ще стои много несиметрично!
Та изолираните качват маса на изолирано място!
17.05.04
22:41
Само не ми е ясно как това еупражнение е изолиращо - поне при мен се натоварват и бицепса и рамото и корема (той стабилизира тялото ми) и предмишницата. Баси - та то си е направо базово. А и като направя 6-8 тежки чисти повторения...готово. Поне така разсъждавам аз. Затова ви питам вас, правилно ли е това което мисля?
Това е абсолютно изолиращо упражнение.Поне при мене дава много добьр стречинг.За това че ти се товарят други части на тялото,трябва да корегираш стойката си когато започваш.Тя е много важна.По принцип няма начин да не се товарят други групи,но трябва максимално работата да се вьрши от гьрдите.МИсля че трябва да го усетиш :wink: