Сваляне на коремче и запазване на ММ

28.03.11
16:37

Здравейте, порових се но не намерих отговори на моя въпрос!

Имам стаж вече 6 месеца:

вдигах на Класическа програма

Изпих ON Креатин,ON Протеин,ON Гейнер, Jack3d, Intrabolic и от 75кг станах 82кг! (доволно) / 185см висок съм!!!

Сега идва лято  и е време да махна и коремчето което си го имах и преди да почна! Но и то нарасна главно от гейнера и неспазване на диета, а по скоро много мръвка но и много тестени неща (все пак не живея при мама :) )

Та сега по-точно от днес почнах на Бързо и лесно отслабване само за 3 дни седмично!  Източник: Бързо и лесно отслабване само за 3 дни седмично! , но трябва и добавки!

Имам налично:

100% Whey Gold Standard
Intrabolic
Jack3d

Пия ги и тях, така: преди тренировка jack3d, по време на тренировка на глътки Intra и след тренировка протеин и вечер преди лягане протеин!!!

Кардиото го правя преди тренировка (като тренирам на обяд към 12:30 а в 12:00 съм хапнал само овесени ядки с мляко) 5км със средна скорост 35км./ч (вело)

Правя програмата едно към едно с две изменения раммено вдигане встрани заместено от вертолет, и вместо клек -> Избутване на 45-градусова лег преса

Спрял съм се на:

OxyELITE Pro + L-carnitine (тук ще помоля да ми препоръчате марка и най-добър продукт и за двете) /// цената няма значение!!!

ЦЕЛАТА ми е да се изчистя но да запазя ММ която съм натрупал!

За целта гледам да вдигам с максимум кила на всяко упражнение /минус 5кг най много на дадено/ (тук ще помоля да ме посавътвате дали греша ???)

Това е идеята ми е сваляне на мазнините с Фат Бърнер и Л карнитин с тази 3 дневна програма (работя и заповече нямам време)

Остана храненето! Тук ще помоля да ми се препоръча диета от тези качени в сайта, спрял съм се на ВБД (така си мисля че ще си запазя ММ)

Това е, моля да ми помогнете и орентирате и да ми дадете горе долу след колко време ще имам резултати!!

Благодаря за вниманието!

1st edit: п.с.  кардиото е ясно че куца мога ли да добавям още 10-15мин след тренировка (до някоя мома :) ) ако остава време или няма да има ефект ???

2nd edit: преди когато вдигах класическата правих корем всеки път и в трите дни (коремни преси на римско 3х15 и вдигане на крака от вид 3х15 ) Може ли да разчитам че след като махна мазнините отдолу ще се покаже теракот или да не се надявам :)

Темата беше редактирана от EnJoY_ на 28.03.11 17:33.

ЖК

28.03.11
16:47

след 2-3 месеца ще постигнеш резултат

28.03.11
16:50

Кардиото преди тренировка е грешка. http://lubomirivanov.com/2616

Всичко изглежда ок. Не говоря за добавките, защото там съм невеж :D Избраната програма става. Кардиото, както стана дума не е оптимално преди тренировка, храната...хм, нея не си описал. Аз ти предлагам РБД в калориен дефицит. Няма смисъл от крайни диети като ВБД, но ти си решаваш. Общо взето, всеки хранителен режим ще ти свърши работа, стига да си изчислиш добре калорийния баланс . Ако правиш всичко правилно би трябвало да сваляш по 1кг. мазнини на седмица. Сам смятай колко време ще ти отнеме до желаното тегло. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.03.11 17:13.

28.03.11
17:28

@Anatoli Ivanov & @ProXxX , знам че не е най ефективно но не е и грешно, доколкото съм чел (чел съм и тази статия), просто няма как да я вместя имам 1 час и 30мин за трениране а на тази програма са малко, но гледам да се вместя! Ходя и два пъти да ритам през седмицата с което наваксвам (малкото кардио :) ), скоро мисля да си купя вело и вече ще правя кардиото отделно във вторник и четвъртък и събота (ако остане време) на спокойствие и по 45мин :) Но засега трябва да се примиря с това, както казах работя и времето е малко а е и пари! за 1кг, на седмица едва ли но ми трябват 2 кг за месец дано както ти ме подкара да стане :)

Ще помоля да ми отговорите и на другите неща (диета, добавки, тежест на уредите (на макс или с по малко кила и т.н.)

п.с.  кардиото е ясно че куца мога ли да добавям още 10-15мин след тренировка (до някоя мома :P ) ако остава време или няма да има ефект :) ???

Мнението беше редактирано от EnJoY_ на 28.03.11 17:29.

Имах предвид точно това - кардиото ти да е след тренировка. Имаш предостатъчно време. Силовата тренировка каквото и да правиш не би трябвало да ти отнеме повече от 50мин. Слагаш 20-25мин. кардио след нея и си перфе. Тежестите ги подбираш такива, с които можеш да правиш зададените повторения +/-1-2…т.е. на мах ако това ще те ориентира по-добре :) Да сваляш 1кг. на седмица е напълно реално, но трябва храненето да ти е на ниво. Ето ти друга тема по въпроса - http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1HuEi2kG5 . Трябва да си изчислиш калорииния баланс и да си организираш така менюто, че да си в калориен дефицит...иначе няма как да сваляш кила. :)

Абе с тея всичките добавки, ако беше спазвал и правилна диета, не трябваше ли да качиш повече кг ?

Преди време се бях поинтересувал за същото. При мен не се получи да сваля само корема. Отслабнах цялостно, но пък резултата с корема беше повече от впечатляващ :D

Желая успех, моето лично мнение е, че сваляне само на мазнини е невъзможно в непрофесионални условия.

28.03.11
22:03

Така, явно че тренировката е оточнихме (благодаря за което), кардиото ще го правя след тренировка—> 20-25мин !!!

Остава яденето :)

Моят КБ = 2640 калории - 400 = 2240 за да съм в калориен дефицит!! Това значи че трябва да си напрявя диета която да поглъщам ~2100-2200 калории на ден в тренировъчен и в нетренировъчен ден ???

Това е което разбрах и естествено да продължавам с програмата! (ако бъркам моля да ме поправите) :)

За добавки се спрях на:
UPS OxyELITE Pro + ON L-Carnitine 500 или UPS OxyELITE Pro + UPS Modern BCAA /ще го взема сега/ тук ще помоля за съвет
100% Whey Gold Standard - 1бр./налично/
Intrabolic - 1бр./налично/
Jack3d - 1бр. /налично/

Благодаря на всички и дано останат и мускули по мен :P

Мнението беше редактирано от EnJoY_ на 28.03.11 22:12.

Много са 400 калории да вадиш, за да си в дефицит. Махни 100-200, защото силовите тренировки и кардиото горят калории и също помагат да си в дефицит ;) Та в тренировъчен и нетренировъчен ден трябва да хапваш по 2400 калории. Ако спазваш това правило, заедно с това да си избереш хранителен режим от тук - http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi (най-добре РБД) ще запазиш всичките си мускули...+/- 500гр. :Р За добавките отново казвам, че аз не мога да ти помогна :)

29.03.11
11:21

Ето го и плана (в прикачения файл), това е за два дена, като ще сменям само основните ястия!!! хамбургера е там защото немога да ям тежка храна след тренировка, взимам спагети, тароторче нещо такова хапвам след тренировка! Фитнеса на нестле го замествам и с Овесени ядки или мюсли! Хапвам и по 2-3 яйца варени когато ми се дояде!!!

Мнението беше редактирано от EnJoY_ на 29.03.11 11:21.

29.03.11
11:26

Умопомрачаващо зле... само дето хабиш добавките...

29.03.11
13:09

По смотан режим не бях виждал. Бтв интраболика се пие по време на тренировката.

29.03.11
13:24

Ха-ха не съм го започвал а и това е първият ми опит за диета така че, очаквах такива мнения!! Моля вместо да ми казвате че не струва (то беше ясно имайки на предвид че се опитах да вкарам само навици в нея) да ме посаветвата и да ми направите само за един ден пък аз ще заменя основото ястие с риба или филе от пиле в дадените дни, или да ми дадете линк към примерни теми :)

Благодаря и се раздвам че Ви развеселих рано сутринта :)

EDIT: Интрата е пия по време на тренировка, джака преди, протеина след!! Просто така съм е вписал за да я сметна!!!

Мнението беше редактирано от EnJoY_ на 29.03.11 14:13.

29.03.11
14:03

1. Прочети базови теми за хранене на сайта.
2. Прочети как се пият добавките по етикетите.

На първо време махни всички прости въглехидрати (бял хляб, кола, шоколад и т.н). Замени активията с нормално кисело мляко, а фитнес не знам какво с обикновен овес/мюсли без захар.

29.03.11
20:57

Ти ако на това което видях в прикачения файл му казваш диета :) не знам просто.По прочети за видовете хранителни режими в сайта и какви храни трябва да включват защото  ти на истина само хабиш добавките

29.03.11
21:21

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi

Прочети това и си състави режим според нуждите ти.

30.03.11
18:55

Айде дано да съм научкал или по-скоро научил!!! Само незнам на Овчарската салата Калорийте! мисля че се получва добре! И ако става кажете да зареждам хладилника :)

Моля да не критикувате а да давате съвети кое да заменя с кое и т.н.

Благодаря за вниманието!

30.03.11
19:06

Като подбор на храни значително по-добре от първия вариант, обаче имам някои забележки. Първо почети още хубаво кое как и защо. Второ добре е и направо препоръчително да не кажа задължително във всяко хранене да имаш и протеин и източник на енергия- въглехидрат/мазнини. НЕщата могат да се разпределят по-оптимално във времето- гледай по-късно вечер и въобще втората половина на деня да имаш по-малко въглехидрати, особено от простите за сметка на протеин и мазнини. Вечерята бива да е нещо, като обяда, но добави нещо към него картоф, ориз- енерго носител. Пак казвам почети още статии или виж нечий дневник има хора с много стабилни режими. Успех.

30.03.11
20:21

Викаш сърбаш един Джак и след това 30 мин нагъваш, а ?

30.03.11
20:26

Я това аз не съм го видял :D

30.03.11
20:29

казано от EnJoY_ на 30.03.11, 18:55:

Айде дано да съм научкал или по-скоро научил!!! Само незнам на Овчарската салата Калорийте! мисля че се получва добре! И ако става кажете да зареждам хладилника :)

Моля да не критикувате а да давате съвети кое да заменя с кое и т.н.

Благодаря за вниманието!

Нищо не си научил, брато. Режима е ужасен и надали някой ще им нервите да ти обясни всички грешки. Даже добавките не знаеш как се пият.

30.03.11
20:34

Има куп дневници, в някои от тях е описано доста подробно храненето. Ако ги погледнеш съм убеден, че никъде няма да видиш някой да пие азотен буустър, хранейки се, или веднага след тренировка да яде твърда храна и след това протеин...

03.04.11
14:15

Аз не разбирам от добавки и не бих се заел да коментирам, но като че ли имаш твърде много въглехидрати за сваляне на мазнини: прясно мляко, банани, портокали, сок от портокали...Сякаш това е програма за едновременно качване на ММ и сваляне на мазнини, което поне на мен ми звучи трудно. Избягвай продуктите на Данон. Избягвай продуктите на Нестле Фитнес. Идеалният режим за запазване на ММ и сваляне на мазнини е високомазнинният нисковъглехидратен режим. Т.е намаляваш въглехидратите и нека те са бавни.  Ядеш адекватно количество протеин, а калоричната дупка си я запълваш с мазнини и си оставяш някакъв дефицит, за да отслабваш. Най-добре този дефицит да е за сметка едновременно на по-малко приета енергия + спорт (аеробни и силови тренировки).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1