Лицеви опори

От лицевите опори Ставаш ли машина ? Оформяш ли се ? Качваш ли мускулна маса или те са просто за загрявка,а ако правиш на ден по 200 лицеви или пък лицеви с тежест ? Чакам отговори !

13.03.11
20:13

Какви резултати очакваш . Маса се качва с много ядене . А пък и 5000 да правиш на ден според мен няма да имаш полза , най много да отслабнеш .

АЧ

13.03.11
20:47

Ами аз ги правя. Около 150 правя :) Общо. Дават сила, помпат мускула добре. :) Незаменими са

13.03.11
22:18

Ако нямаш възможност за други упражнения прави лицеви, ама определено не са незаменими или толкова важни.

Според мен трябва да се правят :) Нали не са кой знае колко  трудно ? Аз си правя по 100-150 на ден и съм си момиче ;)

Мнението беше редактирано от Златина Юджел на 13.03.11 22:29.

Златина, интересно ми е какъв е ефекта при момичетата които правите толкова лицеви, зарадвай мен както и другите като постнеш 1 снимка

АЧ

14.03.11
22:17

казано от HandOFDooMz HandOFDooM на 14.03.11, 22:03:

Златина, интересно ми е какъв е ефекта при момичетата които правите толкова лицеви, зарадвай мен както и другите като постнеш 1 снимка

x2

BR

14.03.11
22:20

Хубаво упражнение са лицевите,но в никакъв случай не са незаменими.Може да ги ползваш за загрявка или ако тренираш във вас.Както са казали хората по-добре да правиш нещо,отколкото нищо.Аз имам познат,който тренира само с лицеви и набиране и са му що годе добре оформени гърдите,даже много хора биха му завидели.Не са за подценяване,но лично аз предпочитам свободните тежести :)

14.03.11
22:29

Ти вярваш ли и че прави наистина по 150 дневно? ;)

казано от Петко К на 14.03.11, 22:29:

Ти вярваш ли и че прави наистина по 150 дневно? ;)

Защо да не ? Ти ако не вярваш другите може да вярват , но това е истина например , ако правя 6 серии с по 22 => 6х22= 132 ! Някъде токлова правя , а ако не ми вярвате това си е ваш проблем ;)

Еми .. първото , което е ставаш по-издръжлива. Второто , което е развиват се гърди , корем , бицепс и трицепс ! А ако искаш някъква снимка ще се снимам днес и след 2.5 месеца и ще видиш резултата ,но аз не само лицеви , но още правя : кофички, скачане  и упражнения за прасец !

30.03.11
13:23

Ау, развиваш бицепс от лицеви опори, много интересно. Ще чакам снимката да видя развитите ти бицепс и трицепс. Иначе колко кофички викаш че правиш.

30.03.11
13:58

1.Нека да не пишем по темата “Е ли е възможно момиче да прави лицеви опори”

2.Лицевите опори са напълно достатъчни за оформянето на гръдната мускулатура, колкото и да не им се вярва на хората тук. От лицеви се претренира,когато правиш всеки ден. Взависимост от ширината на хвата и разположението на ръцете в зависимост от раменете се променя акцента върху мускулите.

Лицевата опора е първото упражнение, което знам. Отначало ги правех всеки ден по 6-7 серии до отказ. Гърдите ми видимо пораснаха, но след като спрях за 2 седмици да ги правя, ми казаха че гърдите ми станали малко по-големи, което е знак за претрениране. Сега вече не съм бодибилдър и нещата стоят по-друг начин

Лицевите опори вероятно могат да бъдат заменени (при мен нямаше по-добър ефект) от други упражнения с щанги,дъмбели и скрепци, но нужно ли е да се прави това, след като можеш да направиш една страхотна тренировка в уюта на своя дом, без да плащаш във фитнеса. Вместо да дадаш пари за да тренираш този ден гърдите, може например краката да тренираш във фитнеса, за които упражненията със собствено тегло не са достатъчни. Също така няма да има кой да ти се пречка във вас,както във фитнеса

3.Автора нека да даде определение за “машина” и да не използва изрази като “Чакам отговори !” защото е много дразнещо, ти не си ни шеф,а ние подчинени.

*Ако под машина се има впредвид силова издръжливост - да, тя се повишава, но не до космически размери.
*Ако  под машина се има впредвид сила - да, но съвсем малко. За сила по-удачно е кофички или упражнения с тежки щанги или дъмбели.

*Ако под оформяне се има се има впредвид изпъкване на мускулите (”нацепеност”), то това става чрез намаляването на подкожните мазнини, а не чрез специфичен тренировъчен метод, който да изменя структурата,вида или какво си и да е на мускула. Не знам защо всички си мислят, че 12 повторения правят мускула да изглежда по-”нацепен”. Най-вероятно това става заради повишени разход и намалянето на мазнините, а не заради промяна в мускула.

Изложих си моите виждания, допускам да не съм прав. Някой по запознат в тази сфера нека да ме поправи, но наистина прочетох абсурдни неща.

Послепис: Май в гнева си, съм се олял творчески :D:D

Мнението беше редактирано от Overlord на 30.03.11 14:01.

казано от Overlord на 30.03.11, 13:58:

1.Нека да не пишем по темата “Е ли е възможно момиче да прави лицеви опори”

2.Лицевите опори са напълно достатъчни за оформянето на гръдната мускулатура, колкото и да не им се вярва на хората тук. От лицеви се претренира,когато правиш всеки ден. Взависимост от ширината на хвата и разположението на ръцете в зависимост от раменете се променя акцента върху мускулите.

Лицевата опора е първото упражнение, което знам. Отначало ги правех всеки ден по 6-7 серии до отказ. Гърдите ми видимо пораснаха, но след като спрях за 2 седмици да ги правя, ми казаха че гърдите ми станали малко по-големи, което е знак за претрениране. Сега вече не съм бодибилдър и нещата стоят по-друг начин

Лицевите опори вероятно могат да бъдат заменени (при мен нямаше по-добър ефект) от други упражнения с щанги,дъмбели и скрепци, но нужно ли е да се прави това, след като можеш да направиш една страхотна тренировка в уюта на своя дом, без да плащаш във фитнеса. Вместо да дадаш пари за да тренираш този ден гърдите, може например краката да тренираш във фитнеса, за които упражненията със собствено тегло не са достатъчни. Също така няма да има кой да ти се пречка във вас,както във фитнеса

3.Автора нека да даде определение за “машина” и да не използва изрази като “Чакам отговори !” защото е много дразнещо, ти не си ни шеф,а ние подчинени.

*Ако под машина се има впредвид силова издръжливост - да, тя се повишава, но не до космически размери.
*Ако  под машина се има впредвид сила - да, но съвсем малко. За сила по-удачно е кофички или упражнения с тежки щанги или дъмбели.

*Ако под оформяне се има се има впредвид изпъкване на мускулите (”нацепеност”), то това става чрез намаляването на подкожните мазнини, а не чрез специфичен тренировъчен метод, който да изменя структурата,вида или какво си и да е на мускула. Не знам защо всички си мислят, че 12 повторения правят мускула да изглежда по-”нацепен”. Най-вероятно това става заради повишени разход и намалянето на мазнините, а не заради промяна в мускула.

Изложих си моите виждания, допускам да не съм прав. Някой по запознат в тази сфера нека да ме поправи, но наистина прочетох абсурдни неща.

Послепис: Май в гнева си, съм се олял творчески :D:D

Обичам да чета мнения като твойто ! На хора, които са напреднали с матеряла и то не малко и освен това пишат и грамотно !
Най-много се дразня, като видя някой БОТ като авторът, който пита някви глупости и ни кара да гадаем !
Повече от сигурен съм, че не ти е прочел мнението ! Няма смисъл във всяка една тема да им се обяснява, ако искат ще знаят, ако не искат нека си губят времето, да не им се обръща внимание !

казано от naxx на 30.03.11, 13:23:

Ау, развиваш бицепс от лицеви опори, много интересно. Ще чакам снимката да видя развитите ти бицепс и трицепс. Иначе колко кофички викаш че правиш.

Еми .. кофички правя около 30 на ден с по 6 серии , но 4 дни в седмицата. Освен това забравих да добавя , че правя и флайс с дъмбели (2кг) по 100 на ден (5 дена в седмицата).

31.03.11
12:10

И какъв ефект имат всичките тези упражнения до сега ?

казано от naxx на 31.03.11, 12:10:

И какъв ефект имат всичките тези упражнения до сега ?

Смисъл ??

31.03.11
12:19

Смисъл, явно ги правиш от доста време и питам какъв ефект е имало върху силата и мускулатурата ти.

казано от naxx на 31.03.11, 12:19:

Смисъл, явно ги правиш от доста време и питам какъв ефект е имало върху силата и мускулатурата ти.

Сега съм по-издръжлива , в смисъл по - яка . Преди правех най- много 18 л.о сега ги правя по 38-40 на серия , но не се натоварвам чак пък толкова. Имам по - развити гърди, но от външната страна. :( Може ли някой да ми каже 2-3 упражнения за вътрешната и горната част на гърдите ? :)

Мнението беше редактирано от Златина Юджел на 31.03.11 12:26.

31.03.11
12:27

Златина, може ли наистина да постнеш една снимка да видим резултата който си постигнала ? :)

31.03.11
12:28

40 лицеви опори в серия и не се натоварваш чак толкова ?! Това за една жена е доста впечатляващо, би ли пуснала един клип на лицевите.

АЧ

31.03.11
12:29

казано от Златина Юджел на 31.03.11, 12:24:

казано от naxx на 31.03.11, 12:19:

Сега съм по-издръжлива , в смисъл по - яка . Преди правех най- много 18 л.о сега ги правя по 38-40 на серия , но не се натоварвам чак пък толкова. Имам по - развити гърди, но от външната страна. :( Може ли някой да ми каже 2-3 упражнения за вътрешната и горната част на гърдите ? :)

За вътрешна част лицеви опори с тесен хват, за горна част лицеви опори като си сложиш краката на нещо високо, напримерно стол ;) Наистина, ако можеш пусни снимка да видим :)

31.03.11
12:33

оф има ли още хора, които вярват, че с лицеви може да се постигне някаква маса........ тцтцтцтц

Добре. Ще сложа и снимка и видео :)

АЧ

31.03.11
12:35

казано от Миsh0 на 31.03.11, 12:33:

оф има ли още хора, които вярват, че с лицеви може да се постигне някаква маса........ тцтцтцтц

Зашо пък не ? Какво пречи да се пооформят гърдите, да се добие малко сила ;)

WW

31.03.11
12:46

казано от Ачо на 31.03.11, 12:35:

Зашо пък не ? Какво пречи да се пооформят гърдите, да се добие малко сила ;)

Прав си !

Мнението беше редактирано от WoMaNsPoRt WoMaNsPoRt на 31.03.11 12:47.

31.03.11
12:49

Чакаме с нетърпение видео и снимка! :)

31.03.11
12:53

Аз няма нужда да вярвам, тъй като съм пробвал и знам ефекта ;)

казано от Стефан Бонев на 31.03.11, 12:49:

Чакаме с нетърпение видео и снимка! :)

Ще чакаш доста ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 31.03.11 12:54.

12.04.11
20:44

като ученик правех по 400 лицеви.сега съм на 50гл и не са ми проблем 80-100бр. все си мисля че това е било рекорд.някой прави ли повече?

12.04.11
20:52

The record for the most push-ups non-stop was 10,507, set by Minoru Yoshida of Japan.

Еми сори далече си :D

17.04.11
19:41

Може да съм далече но вие сте още по далече.Въпросът ми не беше за Япония а за българия.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1