31.03.11
09:20
Много обичам сушени и изобщо плодове, но предполагам знаете не толкова добрата слава на съдържащите се в тях глюкоза, захароза. Въпросът ми е: как се отразяват на организма ми сутрин преди закуска 2-3 сушени плода (смокиня, синя слива), имайки предвид, че в овесените си ядки слагам и лъжичка мед?
Благодаря.
31.03.11
09:25
Ще качи ГИ на сместа. Но ако е рано сутрин, не бива да те притеснява.
31.03.11
09:29
Незнам как ти се отразява на твоя организъм, но сутрин няма никакъв проблем да се ядът. Вече водихме един спор относно мюслито сутрин, заради сушените плодове. Като цяло, повечето потребителе заявиха, че няма никакъв проблем, рано сутрин да се консумират - тялото ще ги изразходи, ще ги използва за енергия.
Мнението беше редактирано от Мила на 31.03.11 09:30.
Мен лично повече би ме притеснил серния диоксид, с който се обработват, отколкото захарта.
Сутрин е ОК, а и все пак говорим за 2-3 бройки. Никога не се лишавай категорично от нещо, което обичаш, просто намери правилното време за консумирането му :) .
Мнението беше редактирано от maria на 31.03.11 09:36.
31.03.11
09:46
казано от Margaritka на 31.03.11, 09:34:
Мен лично повече би ме притеснил серния диоксид, с който се обработват, отколкото захарта.
Аз за това, като стане на въпрос за мюсли, винаги казвам, че е по-добре да се ядът само овесени ядки или сам да си направиш със домашно изсушени плодове. То не е само серния диоксид с които са обработени сушените плодове - обработват се с различни масла, добавя им се захар, както и брашно т.н.т
Ама 3-4 сушени кайсии за закуска, няма да навредят. Аз лично не ям.
Не че останалите продукти, които ядем не се обработват. :(
Мнението беше редактирано от Мила на 31.03.11 09:48.
31.03.11
11:27
Много ви благодаря, съгласна съм що се отнася за обработката на продуктите, които консумираме, но и с идеята, че не бива да се лишаваме от любимите неща. :)