30.03.11
22:39
здравейте! Току що се регистрирах във този форум.На 17 години съм и искам да се занимавам със фитнес като хоби.Тъи като много много не разбирам ще ви помоля да ми направите една програма със упражнения.Аз съм си измислил една но незнам дали е добра ако може я поправете или ми направете нова.
Първи Ден - Бицепс и Гръб
Бицепс
1.Бицепсово сгъване с дъмбели – 3 x 10 повторения
2. Бицепсово сгъване с щанга – 3x10
3. Концентрично сгъване - 3 серии х 10 повторения за всяка ръка
Гръб
1.Гребане с дъмбел - 3x10 повторения
2.Гребане с щанга, Чукчета - 3x10 повторения
3.Мъртва тяга - 3x10 повторения
4.Набирания - 3x5 повторения
5.Придърпване на вертикален скрипец - 3x10 повторения
6.Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред
Втори ден - Почивка
Трети ден - Трицепс - Гърди
Трицепс
1.Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава – 3x10 повторения
2.Кик-бек - 3x10 повторения
3. Френско разгъване с щанга от лег
4. Кофички – 3x6
5.Кофички/Кофички на пеика – 2x6 повторения
Гърди
1. Кофички – 3x6
2.Затваряне на ръце с дъмбели от тилен лег – 3x10 повторения
3.Изтласкване на щанга от лег тип “Гилотина” – 3x10 повторения
4.Лицеви опори – 3x10 повторения
Четвърти ден - Почивка
Пети ден - Корем
1.“Янда” коремни сгъвания и техните вариации - 3x30 повторения
2.Повдигане на колене към лакти от вис - 3x10повторения
П.С. Един приядел ми каза че е добре един час преди и един след тренировката да изпивам коктеил от: Прясно мляко,Сурово яйце,Захар.Какао,Кафе
Предварително съжалявам ако съм нарушил някъкви правила или мястото на темата не е тук.
30.03.11
22:45
Ааа момент само да попитам кристалната топка какъв опит имаш в залата как се храниш и аджеба колко тежиш ии ще ти направа страшна програма ;).Добре шегата на страна сподели малко повече информация за себе си за да можем да ти отговорим компетентно
30.03.11
22:50
Значи, нямам възможност да ходя на фитнес искам да си тренирам в нас ,разполагам с дъмбели лежанка и щанга.
Тежа 60 килограма и съм висок 1.65. Целта ми е да кача мускулна маса.
Мнението беше редактирано от lastadd lastadd на 30.03.11 22:50.
30.03.11
23:01
значи на гърди,корем и бицепс-ок си го направил.За гръб трябва да намалиш сериите до 12,за трицепс до 9.Също така в деня за корем е по-добре да правиш рамо+крака,а корема да си го правиш 1 ден и 6 ден,примерно,заедно с другите упражнения.Колкото до коктейла-суровите яйца са ОТВРАТИТЕЛНИ....ако ти харесва пий ако ли не махни някой продукти :)и гледай да ядеж здраво иначе няма да качваш
30.03.11
23:10
Аха ами добре малко не можах да разбера как така да намаля сериите на гърба до 12.Аз на всяко упражнение съм написал 3 серии по 10 повторения.Кое точно да намаля?Аз страдам от Мигрена и пия хапчета които като страничен ефект качват маса и вместо да е сланина мисля чрез фитнеса да го превърна във мускулна маса.
30.03.11
23:24
ми за гръб махни тягата,тъй и тъй имаш мигрена.ако се назориш малко с тягата и може ти гръмне главата от болки...за гръб прави: 1гребане с щанга 3x10
2 скрипец пред врат широк хват3x10
3 скрипец пред врат тесен хват(с дръжката за долен скрипец )3x8
4 долен скрипец 3x9-10
като за теб е ок програмата,а относно кг които качваш от лекарствата...едва ли има как да ги превърнеш в мускул,като те вече са сланина..за това диета,но по нататък;)
Traiko, не знам дали видя, но човекът каза, че не може да ходи на фитнес и си тренира вкъщи!
гръб-гребане с щанга, гребане с дъмбел, пуловер, набирания с широк хват, мъртва тяга и за друго не се сещам...
31.03.11
21:22
Искам да попитам още нещо.ПО колко повторения да правя на серия.Докато се уморя и не мога повече или колкото да не се уморявам.Целта ми както казах е да натрупам мускулна маса и доло горе да се оформя.
Ами попринцип, когато искаш да качиш маса е добре да правиш по-малко повторяние (6-8-10) с 75-80% от максималните килограми, които можеш да вдигнеш, но колкото и повторения и серии да правиш, ако не приемаш достатъчно въглехидрати(+нужният белтък), няма да качиш маса!
Мнението беше редактирано от Юли на 31.03.11 21:53.
02.04.11
16:46
А можете ли да ми кажете някоя добра кръгова тренировка с която ще натоварвам добре цялото си тяло и да имам добър ефект.Разполагам с лежанка.щанга,гири,скрипец,лост,успуредка.Целта ми е да кача малко пускулна маса и да се оформя.Тежа 60кила и съм 170см.На 17години съм.
П.С Казвали са ми че от упражненията за крака се спирал разтежа на тялото а аз не сам много висок и затова ме е страх да правя такива упражнения.Вярно ли е това.И ако има наистина такива упражнения ако може да ми кажете кои са те.
Благодаря предварително.
Мнението беше редактирано от lastadd lastadd на 02.04.11 16:50.