31.03.11
09:27
Още една порция от клипове за коментар, този път килограмите са повече, надявам се няма фатални грешки :) ... Коментирайте на воля !
Това са ;).
31.03.11
10:41
Тея килограми са ти доста леки. Защо не натовариш лоста като хората и тогава да коментираме?
31.03.11
10:56
Пич сложи килца и бъди по-нахъсан, не полузаспал @! Представи си, че си много навътре с нещата и ни показваш колко си добър и тогава снимай
остави, че много бързаш ами са ти много леки килата сложи повечко по нахъсан и не бързай толкова задържай се малко горе пускай по-бавно и дигаи чисто
Мнението беше редактирано от HandOFDooMz HandOFDooM на 31.03.11 10:57.
Като цяло техниката ти е добра. На 3то видео имаше леко поклащане, разтвори краката една идея повече за да си по-стабилен. Дръж раменете отпуснати, не ги напрягай и дай плешките леко назад като се изправиш. Иначе трябва да знаеш, че това не е мъртва тяга. Мъртва тяга означава да преодоляваш тежестта от мъртвата точка на вдигането, т.е. от земята. Само тогава бедрата магат да участват активно и да имат водеща роля при вдигането. Това, което правиш е един да го наречем “по-билдърски” вариант. При него бедрата са повече стабилизатори, основна роля играят глутеусите и кръста. Прави се с по-леки тежести и е подходящ за трето или четвърто упражнение в тренировката за гръб.
31.03.11
11:02
Не забравяй ,също че ако пробваш с повечко килограми да сложиш колан, че много лесно се получават фаловете!
31.03.11
11:07
като се изправяш дърпай гърба маскимално назад.Не го оставяй пак в право положение.Другото са ти го казали.
Общо взето, всичко ти се каза по-горе, особено полезно може да ти е мнението на default.Зарежи поставките, вдигай от земята и не се притеснявай - тягата не е кой знае какво и много бързо ще прогресираш с тежестите - естествено, гледай да не се контузиш, ако слагаш над 80-90 кила тяга, е желателно да използваш колан.
31.03.11
15:08
Айде пак с тоя колан, зарежете ги тея колани за времето когато правите максове или серии от 1-2 повторения (т.е. 90%+ от макса). За младежа е важно да си развие добър контрол върху корем, гръб, вътрешно-коремно налягане и тн, а не от първите опити в тягата да слага колани.
Ето малко материали по въпроса:
http://www.bb-team.org/articles/3963_trenirovachniyat-kolan
http://www.bb-team.org/articles/3968_koremno-nalyagane-i-stabilnost-na-grabnaka-v-dvizhenie
А по темата - аз лично пускам по-надолу в долната точка. За техника - очевидно ти е леко - ако имаш пропуски в техниката ще се видят на малко по-тежко.
Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 31.03.11 15:10.
31.03.11
22:10
river! с HandOFDooMz Вие май не схващате защо качвам клиповете - не за да се хваля, а да ми кажете дали техниката е правилна.. Благодаря на другите напътствията ;)
31.03.11
22:50
А аз мисля,че торса трябва да го накланяш повече в позитивната част :)
Хаха, колега, ако дърпаш да речем 120 без колан или са ти доста леки или си доста хазартна личност.Аз лично не залагам на хазарта при движение, което правя с да речем 1,5х личното ми тегло.Теб ако те влече, давай, но аз не се нагърбвам да съветвам някого да не използва.Иначе за 50 килограма е безмислено.
31.03.11
23:00
http://www.youtube.com/watch?v=8u899wRnwqs Ето това видео най-много ми помогна с заучаването на движението.Гледах се без тежест вкъщи пред огледалото и като отидох в залата да правя с лекичко тренера ме видя случайно и ми вика “Слагай повече,добре ти е тягата...Слагай-слагай” ;) Тягата е като всяко друго упражнение не се учи за 1-2-3-4 дена ;) Нужно е време! Успех!
31.03.11
23:08
Имай предвид,че каквото и да научиш сега,с времето ще го променяш.
Замисли се,ако тягата ти се увеличи от 100 на 200 кг,колко повече ще си научил за движението?И колко повече трябва да промениш в техниката и да научиш,за да вдигнеш 300? :)
И после,тялото ще се променя с напредъка ти в залата,едни мускули ще изпреварват,едно-друго...
Аз съм сменял над 5 вида дърпане и бутане ,откакто съм влязъл в зала.Правилно правиш,че търсиш съвети ,но разбери - въпросите ти са много повърхностни,особено като ти е леко при вдигането.Грешки в техниката се причиняват от слабост в някоя мускулна група или недостатъчна мобилност!Те ще си проличат едва като започне да ти тежи.
Относно клиповете, научи се да взимаш щангата от пода ;) Съответно, дърпай повече с краката в начално положение.
Другото е горе-долу добре, горе се опитай да заключиш таза (да го дадеш малко напред).
Иначе, основното е да държиш гърба прав, т.е., да не се изгърбваш и да не дърпаш само с кръста.
казано от monlew на 31.03.11, 22:51:
Хаха, колега, ако дърпаш да речем 120 без колан или са ти доста леки или си доста хазартна личност.Аз лично не залагам на хазарта при движение, което правя с да речем 1,5х личното ми тегло.Теб ако те влече, давай, но аз не се нагърбвам да съветвам някого да не използва.Иначе за 50 килограма е безмислено.
Ами аз примерно дърпам доста над 120 кг без колан (т.е., над 1.5 х теглото ми). Да, леки са ми, но колана не предпазва от травми, просто дава повече стабилност в пояса и позволява малко по-големи тежести. Така че, какво значение има дали са 50 или 120 кг, след като за някой 120 са загрявка, за друг 50 са тежки? Това си зависи от човека, и с 50 кг пак може да се травмираш, ако си слаб и я правиш за пръв път с лоша техника. Затова, първо се учи техниката и се усвояват някакви тежести, после вече може с колан на тежките серии или като гониш максове.
Петко - дисковете в тази зала са много малки, взимането от земята си е зор ( поне за мен, ама аз си слагам 25 ците -те са нормални и няма яд)
01.04.11
15:13
Благодаря на всички за коментарите, записал съм си и другия път ще оправя грешките.
Denis мерси за видеото, човека обяснява ясно и точно :)