Дневникът на Елена

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.04.11
11:09

бих искала да създам свои дневник, да се посъветвам с по-знаещите, за да мога бързо да вляза във така желаната от мен форма

Представи се, за да знаем на кого  ще помагаме!
Какви цели преследваш?

Ще въведа своите данни,начин на хранене и тренировки които изпълнявам. Ще очаквам вашите съвети и мнения
На 22 години съм, висока съм 168/57,58 кг, 4-5 пъти седмично ходя на тренировки, които се изразяват в следното:
фитнес-10 мин на кростренажор, понякога след това 5 мин на пътека, 10 минути на уейв степер, евентуално колелото 20 минути, след това правя упражнения за корем, около 150, на различни уреди и класически коремни преси. по 100 упражнения за вътрешната и външната част на краката, още няколко серии за задната част на бедрото. След тази тренировка ходя на спининг, по този начин ми се събират около 2 часа тренировка, или час 1/2, зависи колко време имам, понякога фитнеса го свеждам до 1/2 час.
Храненето обаче ми е проблем. Опитвам се да ям здравословно, по начало не ям месо(по други причини). Нямам точно определено меню, но хапвам предимно плодове и зеленчуци, пия вода около 2 л., мюсли с кисело мляко или само с плодове, бобови изделия, салати, сурови ядки и т.н Проблема обаче е, че страдам от пристъпи на преяждане в които смесвам безконтролно всякакви сладки , солени неща, торти, сирена, всякакви калорийни бомби. След това се чувствам отвратително. Това вероятно е и главната причина да не свалям килограми.
Бих искала да сваля около 3 кг., мерките ми са приблизително: талия- 68 см, ханш- 90-92 см, бедра- 52-53 см, брич- 88-89 см.
Моля за съвети, критики и мнения, благодаря :)

помагайте, моляяяя :(

01.04.11
12:36

казано от Елена Шемтова на 01.04.11, 11:24:

Проблема обаче е, че страдам от пристъпи на преяждане в които смесвам безконтролно всякакви сладки , солени неща, торти, сирена, всякакви калорийни бомби. След това се чувствам отвратително. Това вероятно е и главната причина да не свалям килограми.

Пристъпите на тъпчене се получават, когато поглагаш организма си на глад. На мен ми се случва след продължителни тренировки ако не си уцеля точно колко да ям и след това всичко ми се вижда изключително вкусно: торти, пасти, сланина... абе всичко. В обикновени дни, когато си ям често и хубави храни: мюсли, мляко, зеленчуци, яйца и месо, тук там ориз и картофи, нямам въобще желание за сладко или джънк. Т.е. при теб тези пристъпи се получават от недохранване. Вегетарианството е тънка линия, по която човек трябва да е много умел, за да ходи без да подлага организма на изтощение. При теб явно не се получава също.
Пробвай да увеличиш количеството ПИТАТЕЛНА храна. Зеленчуци и плодове са ок, но нека те са гарнитурата. Не можеш да се храниш с “талаш” и да се заситиш. В чинията си винаги поставяй сирене, мляко, яйца и риба, на междинните закуски: ядки или зърнени и когато остане място, допълвай със зеленчуци и пловдове. Непременно поливай зеленчуците със зехтин, украсявай салатите с маслини, орехи, сусам и всякакви полезни мазнини.
И да, тези тъпчения със сладко определено ти пречат да сваляш килограми, защото инсулинът ти хвръква до небето и пастите се лепят направо на нежеланите места, когато са в голямо количество наведнъж. Така че с 2 думи: постоянно дръж организма си сит с хубави храни, отколкото да гладуваш и чакаш последния момент и да се натъпчеш ии така в омагьосан кръг.
Това го пишем в почти всеки нов дневник, но уви: малко момичета се научават какъв е правилния начин. Изцяло от теб зависи какво ще избереш.

01.04.11
12:52

Като допълнение на това, което ти е писала Anelia мога да ти препоръчам да разгледаш по обстойно /ако вече не си го направила де :)/ дневника на Margaritka - Body & mind log.
Там можеш да видиш едни чудесни менюта съдържащи пълноценна храна, която се вписва чудесно в неяденето ти на месо. Също така когато разпределиш правилно храната през деня ще видиш, че тези периоди на преяждане ще спрат почти от самосебе си /Been there, done that/
Успех с дневника и целите ти !

Мерси за включването и за съветите.Забравих да спомена една важна подробност, че тези тъпчения са обикновено вечер(още по-зле).Под сирене, предполагам имаш предвид бяло сирене, тъй като другите сирена(френски напр. или кашкавали са много мазни и май не са много полезни), въпреки, че аз и от тях си хапвам.В интерес на истината много обичам да ям и ми е трудно да спра на време, особено когато съм много гладна...тъпо, знам си го, но пак го правя. Какво мислиш за тренировките ми? И освен да обогатя храната си с повече протеин(яйца, сирене)и ядки(които аз доста обилно ям) какво мога да подобря в цялостния си режим на хранене и спорт? :)

Да речем днес съм яла едно киви и един портокал смесени с мюсли със сушени плодове. След 40 мин. пакетче(45 г) пълнозърнести ръжени солети. За сега около 1 л. вода

На практика до сега не си яла нищо смислено и засищащо. Най-нормалното нещо е, ако продължиш така до края на деня, организмът ти да си поиска всичко необходимо на куп + лихвите... което и става. Закусвай сутрин. Храни се с качествена храна в правилни количества и проблемът ще бъде решен. В никакъв случай не гладувай.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.04.11 13:20.

01.04.11
13:23

казано от Елена Шемтова на 01.04.11, 13:16:

Да речем днес съм яла едно киви и един портокал смесени с мюсли със сушени плодове. След 40 мин. пакетче(45 г) пълнозърнести ръжени солети. За сега около 1 л. вода

Ами да кажем, че до момента не си яла нищо полезно и организма ти изпитва чувство на глад, дори и да не го осъзнаваш. Затова и глада настъпва във вечерните часове и ти не може да спреш да се храниш.
Разгледай женските дневници в тях има много съвети за полезни храни и комбинации (дневниците на Атом, Либра, Карпи)

Ами явно вече съвсем съм се вманиачила по калории, храни, мазно, вредно и т.н. Но все пак плодовете и мюслито не са ли полезна храна? Ще прочета другите как се хранят и закусват. Нищо не казвате за тренировките? много съм здрава и мускулеста в краката и ръцете особено, но си имам мазнинки навсякъде за сваляне, изглеждам съвсем нормално, но бих искала да съм с 3 кг по малко....Мерси за съветите :)

01.04.11
13:37

Ами ако този тип тренировка ти харесва няма проблем. В крайна сметка трябва да ни е приятно това което правим.
Но ако тренираш по този начин защото си мислиш, че така ще намалиш обиколката на краката и корема, е вече се заблуждаваш. И аз в началото си мислех, че ако тренирам карака и корем сланинките ще изчезнат от там, но след това разбрах, че това е една много голяма заблуда. Организма сваля равномерно от всякъде, и обикновено при жените от корема и краката се сваля най-накрая.
Според мен няма нужда от толкова много бройки за корем, както и да обикаляш кардиоуредите и след това да правиш спининг.
2 часа тренировка са прекалено много време. Е и аз го правя понякога, но не повече от 2 пъти в месеца и то свободни тежести+ спининг, а не кардио 2 часа.
На мен специално ми харесва да тренирам със свободни тежести и бих те посъветвала и ти да пробваш. Многоставни упражнения за цялото тяло, биха ти дали добри резултати за целите които преследваш, а в отделни дни може да си осатвиш спининга.

01.04.11
13:40

казано от Елена Шемтова на 01.04.11, 13:28:

Ами явно вече съвсем съм се вманиачила по калории, храни, мазно, вредно и т.н. Но все пак плодовете и мюслито не са ли полезна храна? Ще прочета другите как се хранят и закусват. Нищо не казвате за тренировките? много съм здрава и мускулеста в краката и ръцете особено, но си имам мазнинки навсякъде за сваляне, изглеждам съвсем нормално, но бих искала да съм с 3 кг по малко....Мерси за съветите :)

Здрасти и успех с дневника! Има и по- вманиачени от теб, повярвай ми :) Мисля, че по -скоро при теб нещата стоят така от незнание, казвам го с добри чуства и аз съм минала по този път / не, че сега всичко ми е ясно/ Разгледай дневниците на момичетата и най-важното, спри да гладуваш, яж качественна храна и в правилните количества, не очаквай резултати за седмица или две, не изпадай в ужас когато “прегрешиш” с ханата. Пожелавам ти усмихнат ден :)

Имаш предвид упражнения с гирички и по уредите ли? Знам, че ми идва твърде много кардио, но от него се чувствам много добре.Искам да направя тренировките си максимално балансирани и добри за цялото тяло и знам, че с правилното хранене ще има добър ефект :)
Мерси много за помощта и съветите :)

01.04.11
13:45

казано от Елена Шемтова на 01.04.11, 13:40:

Имаш предвид упражнения с гирички и по уредите ли? Знам, че ми идва твърде много кардио, но от него се чувствам много добре.Искам да направя тренировките си максимално балансирани и добри за цялото тяло и знам, че с правилното хранене ще има добър ефект :)
Мерси много за помощта и съветите :)

Да имам предвид упражнения с тежести . Примери: клек, тяга, бенч преса, раменна преса, гребане с дъмбел/ лост, добро утро, напади, кофички, лицеви упори, глутеус мост, молитва....
Разгледай раздела с упражненията има обяснения за всяко едно, а също и програми от които да си избереш. Кардиото не е лошо, но тренировките с тежести имат по-добър ефект при отславбане и оформяне на тялото.

сега добавих към храната си 1/2 ябълка, още един портокал и едно киви отново смесено с мюсли със сушени плодове. На работа съм в офис на компютър по 8 часа на ден и храненето е малко сложно...

01.04.11
14:30

казано от Елена Шемтова на 01.04.11, 14:26:

сега добавих към храната си 1/2 ябълка, още един портокал и едно киви отново смесено с мюсли със сушени плодове. На работа съм в офис на компютър по 8 часа на ден и храненето е малко сложно...

И аз съм на работа по 8ч. в офис на компютър, но се храня. Според мен, спри да се тъпчеш единственно с плодове

Какво би ме посъветвала да ям на работа, след като не ям месо и не искам да си взимам някакви готови неща. Единственото за което се сещам са сурови ядки, зеленчуци и плодове....Може би кисело мляко, знам ли...

Човек, яла си САМО въглехидрати днес и сега отново добавяш САМО въглехидрати. Как да стане? Белтъчините ти къде са? А мазнините? Проблемът на тази храна не е в това дали е полезна, а че е крайно небалансирана. Храненето в офис НЕ е чак толкова сложно, уверявам те в това (аз също работя на фиксирано работно място).

01.04.11
14:41

закуска:

1:кисело мляко с овесени ядки+мед+ канела ( не съм го пробвала но много хора го харесват)
2: овесени ядки със сирене/извара
3: варени яйца със някакъв зенелчук
4: пълнозърнест хляб с масло, сирене, домат, марула

обяд:
яйца със салата
риба със салата
леща, боб, паста
Тук в Англиа ядат печен картоф със риба тон, е слагат и майонеза, ама ти мойе да я пропуснеш.
вечеря:

риба със салата
яйца на омлет
постно гювече със зеленчуци, извара/сирене, яйце

Мездинни харнения: кисело мляко, плодове, ядки

Ето ти 2 кратки идеи за хранене на работното място:

- поддържай запаси от храна - без проблем по този начин можеш да се заредиш с овесени ядки и трици, различни семена (лен, сусам, слънчоглед и т.н.), всякакви ядки и сушени плодове, пчелен мед, блокчета от екструдирани зърнени култури (пълнозърнести пшенични, оризови или други), някои плодове и други. Ако разполагаш с хладилник, това доста разширява възможностите – мляко, варени яйца, месни продукти (като шунка, филе и подобните) и термично обработено месо (предварително приготвени на скара пържоли, например). Не забравяй овкусителите – канела, Стевия, какао. Те не са просто подправки.

- приготвях храната си в къщи от предишния ден - от една страна няма да се чудиш какво да ядеш и да губиш време да си го набавиш – всичко ще е готово. От друга страна ще можеш да си подсигуриш разнообразна и точно премерена храна, предназначена за съответния момент.

Мерси за менютата. Да, не е лоша идея да си нося варени яйца от къщи на работа и да обогатявам със сиренце :)

01.04.11
14:49

казано от Елена Шемтова на 01.04.11, 14:35:

Какво би ме посъветвала да ям на работа, след като не ям месо и не искам да си взимам някакви готови неща. Единственото за което се сещам са сурови ядки, зеленчуци и плодове....Може би кисело мляко, знам ли...

Малко ми е сложно без месото, но ако предположа, че ядеш риба имам някаква идея :
сутрин преди работа - закукса - яйца или сирене или мляко + овесени ЯДКИ / не трици, не мюсли/ или хляб /не бял/
на обедната почивка- предполагам имаш такава- риба тон /консерва/ + салата / краставици;домати; зелена; зеле;/ + грах или боб /продават ги консервирани/ ако обядваш в някое заведение
следобед - бъдеми /сурови/ + кисело мляко
вечеря - яйца/извара/мляко/ риба + салата

Но това е примерно, аз не познавам твоя вкус за храна, не знам как ти минава деня, по -добре ти си направи примерно меню за утре и тогава ще го коментираме :) А и плодовете до обяд.

Ще се опитам да ям повече протеини, въпреки че страдам от някакъв предрасъдък, че е много калорична и тежка храна. А плодовете защо  само до обед? Разбрах, че вечер е препоръчително да се хапват салати и зеленчуци с протеин ( в моя случай яйца, сирене, риба ) Ще видим как ще си построя менюто за останалата част от деня и за утре и ще споделя :)

От мерките които си въвела и снимката, която си качила не виждам нищо тревожно или драматично.
Като всяка млада  жена искаш да изглеждаш добре и виждаш няколко грама в повече по дупето или на друго място. Премахването им е напълно постижимо и ако не бързаш и си постоянна в тренировките скоро ще има видими резултати.
Няколко най-общи съвета:
1. Свалянето на килограми зависи предимно от храната която приемаш, а не толкова от тренировките!
Разбира се, най-добре е да се комбинират физическа активност и балансиран хранителен режим. Не говоря за гладуване или строга диета. Личният ми опит с диетите е показал, че се свалят по 20 кг. но след известно време се качват 25. Всичките са завършили в дългосрочен план с провал. Недохранването стресира тялото и в момента, в който му дадеш повече храна, то се презапасява, складирайки мазнини в очакване на следващото гладуване.
Изборът на вегетарианството е избор на начин на живот. Аз няма го оспорвам. Сам съм бил вегетарианец през определен период от живота си. Но трябва да намериш начин да преодолееш недостига на белтъчини. Не се притеснявай от белтъчините, те имат точно толкова калории, колкото въглехидратите.
2. Коремните преси няма да намалят обиколката на талията ти. Не е измислен все още начин по който да кажеш на тялото си откъде точно да вземе мазнини. Ако някой ти каже обратното, не му вярвай!
3. Тези двучасови кардио тренировки не са толкова  ефективни. Тялото се адаптира към кардио натоварването и енергоразхода спада. Най-добра е комбинация от тренировка с тежести и кардио в една тренировка или в разделени тренировки. Не се притеснявай от тежестите. Много жени се приресняват, че ще станат много мускулести. Истината е, че за  да стане това трябват години усилен труд и пот в залата. Разбира се, спокойно можеш да правиш различни упражнения със собствено тегло.

ББ Теам е медия съдържаща много информация за хранене и тренировки. Чети и се информирай. Ще намериш много от отговорите на въпросите си. Не чакай всичко на готово. А  това, на което не можеш да си отговориш - питай!
Само, моля те, бъди конкретна.

Много ти благодаря за съветите. Чета из сайта и научавам интересни неща.Да, прав си, няма нищо трагично във фигурата ми. Както казах, изглеждам абсолютно нормално, нито много слаба, нито набита или дебела, НО просто знам, че по-добре ще се чувствам с 3 кг. по-малко. Снимката която съм качила е от миналата година когато бях малко по-слаба, не знам точно, може би именно 2-3 кг. от сегашното ми тегло.Имам доста мускули, пък и костите са ми тежки и на моя ръст 168 см. се чувствам добре 55-56 кг

01.04.11
18:43

Честит дневник :) ще помагаме с каквото можем.

Здравейте! Вчера не съм писала, нямах възможност. Онзи ден вечерта съвсем се олях, цял ден се храних що годе добре, но вечерта бях на парти и какво ли не ядох, банички, сандвичи, шоколад, кексове, чипсове, въобще отново изпаднах в няакакъв неудържим пристъп на преяждане. Разбира се след това се чувствах отвратително....
Вчера, след това изтезание върху организма си, станах към 12 часа и тренирах на гладно, 50 мин. на кростренажор и около 100 различни упражнения за корем.Ядох две филии със крем фреш, марула, репички и сьомга + 1/2 салата(боб-бял и кафяв, различни видове салати, моцарела)
Вечерта ядох салата от пресен спанак, различни видове зелени салати, орехи и белен слънчоглед(сурови), авокадо, краставица, сурова тиквичка. След около час 1/3 консерва риба тон+шепа орехи.
Днес няма да тренирам, времето е хубаво и искам да се разходя навън. Още не съм яла, защото станах преди малко..

менюто ми за вчера
салата със сьомга, хлебче със зехтин и босилек
след 2 часа-едно прегрешение- сладолед и малко пуканки
сурови орехи, ягоди и няколко сушени кайсии
малко риба тон от консерева
около 1-1.5 вода
(може и да съм яла нещо друго, но не се сещам в момента(wasntme)
днес за сега: един портокал смесен с мюсли, 5-6 сушени кайсии, една фурма
от 17,45 до 18,45 съм на фитнес, от 19.00-20.00- спининг.

Искам и аз да ставам в 12 на обед!!!
Малко прегрешения с храната може, но големи изцепки - не са желателни!
Спазването на даден хранителен режим е въпрос на дисциплина и е предимно психическа нагласа. Трудно е и изисква време да преодолееш старите хранителни навици и гласът в главата ти, който ти нашепва да се тъпчеш  със забранени неща.

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 04.04.11 11:39.

Наистина за мен е ужасно трудно да се справя с навиците да хапвам вредна храна, аз просто обожавам джънк- сладолед, шоколад, чипсове, вафлички, а бе всичко което не трябва да се яде мен ме изкушава страшно много. Явно ще ми трябва доста време и воля да си променя начина на хранене, акто не просто вкарвам полезни храни, а съумея да изключа всички вредни. За тренировките воля си имам и хъс...

Сега към менюто си добавих салата за обяд- 1 сурова тиквичка, 1 авокадо, 1/2 краставица, спанак, различни видове салата, сурови орехи и слънчогледови семки

Значи досега менюто ми се състоя от:
около 10.00- портокал с мюсли, 5-6 сушени кайсии, една фурма
12.00-салата от авокадо,тиквичка,спанак,краставица,различни видове салати, орехи и слънчоглед(сурови)
14.00 едно кисело мляко 3,6% с мюсли

04.04.11
14:32

казано от Елена Шемтова на 04.04.11, 11:49:

Наистина за мен е ужасно трудно да се справя с навиците да хапвам вредна храна, аз просто обожавам джънк- сладолед, шоколад, чипсове, вафлички, а бе всичко което не трябва да се яде мен ме изкушава страшно много. Явно ще ми трябва доста време и воля да си променя начина на хранене, акто не просто вкарвам полезни храни, а съумея да изключа всички вредни.

От личен опит - всичко постепенно. Ще ги спреш, ще научиш организма си да няма нужда от тях, но постепенно. Не от раз. Ще видиш малко по малко въобще няма да ти се ядат, поне не често или постоянно. Просто се храни стабилно, в смисъл с истинска храна. И аз много страдах, че не знам как да се откажа от изкушението, но то си стана с времето -  с тренирането, с пълноценното хранене. Сега ми се прияжда сладолед или шоколад, просто става адски рядко, а като ми се прияде си хапвам и му се наслаждавам, без да се чувствам виновна. Просто и  в тези редки случаи ги хапвам тези неща в подходящото време. Всичко е в главата ;) Навиците се променят, повярвай ми :) Трябва ти най-вече желание.

Още нещо, което аз прилагам - като ми се прияде нещо, което не е хубаво да ям, гледам да установя дали наистина, наистина ми се яде това или 1) ми е скучно, 2) съм гладна. Ако си намеря друга работа за вършене и се нахраня и след това все още ми се яде...хапвам. В повечето случаи, обаче установявам, че не ми се яде наистина :) Така е при мен, де :)

А за да е по-лесно да се чете дневника - гледай да постваш систематизирано менюто и тренировките си. Така ще е по-лесно за четящите да преценят нещата, които вършиш и да ти дадат съвет ;)

За менюто до момента - протеина никакъв го няма. Vladokar ти е казал по-горе мисля, какво е добре да е включено в менюто ти :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.04.11 14:50.

Да, с времето вредния навик от неправилното хранене се преодолява. Тактиката на Карфичка е добра и  все по-рядко  ще ти се приисква да слагаш в устата си  разни боклуци.
Ама, наистина,  протеина го няма никакъв в храната до  сега!!! Ако не си набавяш необходимото дневно количество от белтъчини, а се стараеш да редуцираш теглото си, ще загубиш доста мускулна маса,  която  сигурно нямаш в повече!

Добро утро на всички :)
Нека споделя вчерашния ден-хранене и тренировки
около 10.00- един портокал с мюсли, 5-6 сушчени кайсии, фурма
11.00-1/2 грейпфрут
12.00 салата- авокадо, спанак, салати, орехи и слънчоглед(сурови), сурова тиквичка, краставица
14.00 едно кисело мляко 3.6 % с мюсли
17,45-18,45- фитнес- 10 мин кростренажор, около 70 упражнения за корем с повдигане на краката, 2х20 обратна коремна преса за гърба (не знам как се казва точно) с допълнителна тежест 2,5 кг., 2х15 упражнения на тренажора за страничните коремни мускули, около 50 класически коремни преси и още 30 на тренажора за корем. 2х25 за външната и 2х25 за вътрешната част на краката. 10 повторения за задната част на бедрото.15 мин на пътеката-бързо ходене.Разтягане. Ако не се лъжа беше това
19.00-20.00- спининг
21.00-салата - зелена салата, репички, с дресинг от оцет, горчица и зехтин, яйца с майонеза, ягоди
22.00-десетина солети и 5-6 фъстъка

Да споделя менюто и тренировките от вчера:
около 10.00- мюсли, суров слънчоглед и орехи + 1 кофичка кисело мляко 3,6%, 6-7 сушени кайсии
около 12.00- 1/2 грейпфрут
13.30- салата( спанак, авокадо, различни видове салати-зелена и червена, сурова тиквичка, краставица, зехтин, балсамов оцет, орехи и слънчоглед- сурови)
18.00-18.30- фитнес- разтягане, 2х20 клсически коремни преси, 1х 30 и още 1х20 коремни с повдигане на краката, 2х20 на тренажора за странични коремни мускули, 40 повторения на класическия тренажор за корем, 5 минути на уейв степер, 2х20 обратна коремна преса с допълнителна тежест 2.5 кг.(не знам точно как се казва упражнението)
18.30-19.30-спининг
20.30- около 100 гр. ориз с гъби, 10 маслини, 5-6 резенчета кашкавал, няколко репички, една филийка с хайвер, една чаена лъжичка постна руска салата, 1 яйце

06.04.11
12:37

казано от Елена Шемтова на 06.04.11, 10:07:

салата( спанак, авокадо, различни видове салати-зелена и червена, сурова тиквичка, краставица, зехтин, балсамов оцет, орехи и слънчоглед- сурови)

Много готина салата :P

Мерси, много е вкусна :) :P

Добро утро, приятели! Включвам се да отчета вчерашния ден.
9.30- 1 грейпфрут
около 10.00- 10.15- кисело мляко 3.6 %(една кофичка)с мюсли, орехи и слънчоглед (сурови)2 сушени кайсии
13.00-13.30- 2 яйца, 2 резенчета бяло сирене, спанак и айсберг за украса, едно малко доматче, 2 филийки пълнозърнест хляб със семена Вита
19.00- солети (около 50гр)със 3 лъжички мед
20.30- 2 средно големи филии със сирене и кашкавал, зелена салата със репички и дресинг от горчица, оцет и зехтин, ягоди(около 200-300 гр)50-60 гр. кашу и шам фъстък микс, прегрешение- едно шоколадче Мерси и една хапка халва
около 2 л. вода
вчера нямаше тренировки

Здравейте за поредно утро!Отново съм тук да се отчета за вчерашния ден!
9.30-кисело мляко 3,6% (Една кофичка)+мюсли, сурови орехи (около 30гр), слънчоглед и две сушени кайсии
13.00- салата от айсберг, краставица, пресен лук и риба тон(около 150 гр. риба тон), 2 пълнозърнести филиики “фреш”, боб от консерва(120гр)
17.50-18.20- фитнес- 5 мин пътека, 10 мин. уейв степер, около 150 различни упражнения за корем, 2х20 обратна коремна преса за гръбни мускули, по 30 повторения за вътрешната и външната част на краката, разтягане
18.30-19.30-спининг
20.30- овчарска салата( гъби, краставица, домат, чушка, яйце и сирене), гъби пълнени с кашкавал
след около час и 1/2- около 40 гр. солети, 2 фалафелчета, едно парченце шоколад, шепа сурови орехи и 3 сушени кайсии

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1