Мечка

01.04.11
17:53

В днешната тренировка, сега преди 20 мин. най-голямото напрежение от това упр. ме удари във перките точно под плешки в долната и горната част на средния гръб.
Искам да ви попитам от това упражнение какъв е ефекта върху перките? Да го правя ли веднага след широките набирания или да го оставя след гребането?
И от горните въпроси, най-много отговор търся на ефекта върху перките, ако го правя ще растат ли?

01.04.11
17:56

Мечка и перки едвали....по скоро набиране и чукове

при чуковете и мечката движението е сходно следва и мечката да помпа перките

01.04.11
18:53

Мечката товари най-вече латисимусите (долната част) и трапеца (долната част) - както и гребането с дъмбел. Перфектно упражнение е - прави го като 2-3, за да може да си загрял за големите тежести на него.

01.04.11
18:56

И при мен мечката ми напомпва здраво гърба, особено над кръста до перките.Много добро упражнение е :)

01.04.11
19:17

казано от Стоян Арменов на 01.04.11, 18:25:

при чуковете и мечката движението е сходно следва и мечката да помпа перките

По тая логика всички упржнения за гръб са сходни  и помпат перките защото са дърпащи?Мечката натоварва вътрешните части на гърба,а перки аз викам на месото върху кокала,което е почти под подмишницата..

Мнението беше редактирано от PULLUP на 01.04.11 19:19.

“Мечката” натоварва латисимуса, teres major, задното рамо, сгъвачите на ръката, трапеца и ромбоидите. Ако пък хвата се промени на супиниран се вкарва допълнително натоварване в бицепса и горната част на трапеца. Има почти същата роля като гребането с щанга, та можеш да избереш едно от двете.

всяко упражнение за гръб без тяга и хиперекстензиите натоварва ‘’перките’’ има ли дивижение на ръцете значи ‘’перките’’ работят... мечката е едно чудесно упражнение за изграждане на масата в латисимусите заедно с всякакви гребания с щанга и дъмбели :) ако търсиш именно маса не си сбъркал с това упражнение

02.04.11
18:29

мечката и чуковете влизат много добре в перките! аз правя 1во набирания ,2ро мечка, 3то чукове и 4то дърпане на горен скрипец с една ръка (с халка, надхват) :)

02.04.11
18:44

Принципно зависи на кое му викаш ‘мечка’, защото има няколко упр с този прякор - дали придърпване с тясна ръкохватка на хоризонтален скрипец; дали гребане с дъмбел с лакти плътно до тяото, с Т-щанга с тесен хват или с обикновен лост, подпрян в някой ъгъл на залата.
Принципно, ако се изпълнява правилно, не че няма да натовари целия гръб, но акцента пада върху долния и среден трапец (т.е. средна част на гръба). Ако целта е именно тази, старай се да държиш лактите близо до тялото, защото кокото повече ги изнасяш, толкова повече влиза латисимуса.

Виж: http://www.bb-team.org/exercise/1156_grebane-s-t-shtanga-mechka#axzz1INBn3WeX

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.04.11 18:45.

казано от kristiancho на 01.04.11, 19:47:

всяко упражнение за гръб без тяга и хиперекстензиите натоварва ‘’перките’’ има ли дивижение на ръцете значи ‘’перките’’ работят... мечката е едно чудесно упражнение за изграждане на масата в латисимусите заедно с всякакви гребания с щанга и дъмбели :) ако търсиш именно маса не си сбъркал с това упражнение

Мерси за компетентното мнение, така си и мислех да правя :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1