12 минути бягане с 9км/ч
3х20 напади с 3 кг в суперсерия с 3х20 глутерус мост с 10 кг диск
3х20 крънчове встрани в суперсерия с 3х25 свиване на торса и коленете и 3х20 махове
3х20 клекове с 5 кг тежест в суперсерия с извивки встрани 3х20 с 10 кг
3х25 вертикално повдигане на краката на стенд в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста с 2.5 кг
6 минути бързо ходене под наклон
6 минути тичане с 10 км/ч
Храна:
Закуска-обичайната, но към нея добявам и чиа-наистина страхотна храна, не съм предполагала,че може да засища и да дава толкова енегрия!
Тренировка
След тренировката-1 филия с мед, 1 ябълка; 30 минути по-късно-бадеми
Обяд-пилешка пържола,малко спагети със синьо сирене,салата от айсберг,моркови и краставици и сусам;извара-50 гр, сирене-50 гр
Следобед-2 ябълки,30 минути по-късно-бадеми и още 30 минути по-късно-100 гр кисело мляко
Вечеря-котлет от бяла риба, супа от спанак,1 филия хляб,100 гр извара,30 гр сирене,малко марула и патладжан
21.03.11
23:30
Пак ти казвам - пълен респект!
Закуска-обичайната
Преди обяд-орехи
Обяд-супа от спанак(този път имаше и ориз),100 гр “Котидж”,1филия и половина,1 яйце,30-40 гр сирене, 100 гр извира, салата от айсберг и моркови
Следобед-2 филии с пуешко и айсберг, една бисквита
Вечеря-пъстърва на скара(божествена!)салата от марули,краставици и моркови;1 филия хляб,100 гр “Котидж”,40-50 гр сирене,100 гр извара
по-късно-орехи и бадеми
Движение:
1 час йога
Мнението беше редактирано от Елизабет на 22.03.11 20:30.
Поздрави за хубавата фигура.
Ще споделиш ли как си в момента с килограми / %М и така нататак.Преминали проблема с “ежемесечната проблематика с полово отделителната система”. Интересува ме защото и мойта приятелка която е година по голяма от теб също има такива проблеми и мисля че е от малкото кг който е 177см/51кг. Винаги си мисля че е от липсата на достатачно храна или на мен така ми се струва , защото мойте представи за хранене са по “мъжки” и съм свикнал с повече храна,а и не съм запознат толкова много със женските проблеми.Та мисълта ми е дали има смисъл да и настоявам да яде повече или да я оставя намира?
Моят процент мазнини е 13, но това е малко, трябва да е минимум 15.
Твоята приятелка също има поднормено тегло, но не е задължително това да е причината за липсата на цикъл.Пила ли е някакви хормони?Противозачатъчни?Спазвала ли е диети?Тренира ли?От колко време няма цикъл?Задавам ти тези въпроси, защото те могат да се окажат една от причините, не само теглото.И въпреки това, ако качи няколко килограма е доста по-вероятно да си реши проблема с цикъла.
Храната за днес:
Закуска-обичайното
Преди обед -2 ябълки и ядки
Обяд-омлет от 2 яйца, гъби и кашкавал, 100 гр извара ,100 гр “Котидж”,1 филия хляб, 2 моркова
Следобед-сандвич от пуешко и айсберг
Вечеря-1 яйце,1 филия, салата от айсберг,краставици,грах,синьо сирене, сусам и зехтин;100гр извара,20-30 гр козе сирене
По-късно-ядки
Движение:
30 минути йога
Една от тренировките на Сузана
Днес беше офицалния cheese free ден!!!Все пак компенсирах с извара :)
Закуска-обичайното
Преди обяд-орехи
Обяд-2 яйца по панагьорски,100 гр извара,100 гр “Котидж”,1 филия,малко пуешко,моркови и грах;
След обяд- 2 сандвича от пуешко и айсберг
Вечеря-снежанка,паниран хек(махнах му панировката доколкото е възможно),1филия,150 гр извара, салата от марули,грах,моркови и краставици.
Движения-само 30 минути йога :(.Бях планирала тренировка вкъщи, но уроците по история се оказаха приоритет.
казано от Elle ea на 25.03.11, 21:08:
Бях планирала тренировка вкъщи, но уроците по история се оказаха приоритет.
И много правилно! Учи сега, за да не се чудиш после защо няма работа! :)
Браво за великолепния хранителен режим,който спазваш!
Супер си - и от към визия и от към хранене. Успех във борбата със здравословния ти проблем :)
Мнението беше редактирано от Xeeu3 на 26.03.11 09:08.
Благодаря ви много за положителните коментари-те наистина ме амбицират да се старая повече и да се развивам в тази насока. :)
Тренировката за днес:
12 минути бягане с 9км/ч
3х15 раменни преси с 4 кг в суперсерия с 3х15 повдигане на ръце встрани с 3 кг(самото повдигане беше под наклон) и 3х25 извивки в страни с 10 кг
3х30-упражнение, при което от легнало положение с изпънати крака свиваш коленете,след това ги изпъваш до свещ,пак ги свиваш и се връщаш в изходно положение.
2Х15 бицепсово разгъване с 5 кг и 1х15 с 4 кг в суперсерия с едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 3х15 с 3кг
3х20 крънчове встрани( на урда за екстензии на кръста) в суперсия с 3х30 вертикално повдигане на краката на стенд(краката бяха изпънати) и 3х25 екстензии за кръста
6 минути степер
6 минути кростренажор
Последните две ги ненавиждам, но ми писна да се редя за пътека.И все пак всичко е по-добре от велоергометър
Храна:
Закуска-обичайната, но този път добавих чиа
След тренировката- 1 и 1/2 филия с мед,1 парче черен шоколад( бях изкушена от факта,че съдържаше над 82% какао-за пореден път се убедих,че спокойно мога да живея и без шоколад,абсолютно безличен ми е като вкус)
Обяд- 2 омлета-първият с гъби и кашкавал,вторият със спанак и синьо сирене, 100 гр “Котидж”,1 филия,100 гр извара, моркови и грах
Следобед-1 капучино
Вечеря-салата от марула,краставици,кълмове от алфа и ряпа,синьо сирене,риба хек,скариди, сусам и зехтин(снимката по-долу)..и понеже не ме нахрани-1 филия хляб,с малко “Котидж” и към 100 гр извара
По-късно-ако съм гладна-кисело мляко или ядки, а защо не и двете :)
Впечатления:
Днес се почувствах щастлива-сигурно е, защото целия ден не седнах на едно място.Сутринта фитнес, а следобед си направих една дълга разходка от квартал “Изток” до университета пеша-точно от това имах нужда!!!Интервюто на Лазар също ме настрои супер положително-не знам как го прави, но винаги като чета негови статии, целият ден след това ми е много по-лек. :)
П.П. Да не забравите “Часът на Земята” :)
Нещо не мога да кача снимката...жалко :(
Мнението беше редактирано от Елизабет на 26.03.11 20:02.
казано от Elle ea на 26.03.11, 20:01:
...следобед си направих една дълга разходка от квартал “Изток” до университета пеша-точно от това имах нужда!!!Интервюто на Лазар също ме настрои супер положително-не знам как го прави, но винаги като чета негови статии, целият ден след това ми е много по-лек. :)
1.Да не сме съседи в Изток? Аз съм до 119-то :)
2.Лазар е голям човек, голяма душа и си разбира от работата!
3.Случайно профил снимката ти да е с фон 9ФЕГ? :D
4.82% како в шоколада пак е ОК, опитай 99% какао на Линдт :D
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.03.11 23:59.
1.Аз живея на другия край на София- т.е ида от запад, затова и реших да отида на изток..да опозная малко родния си град :)
2.Иска ми се да потренирам с него, но неговият фитнес е толкова далеч, че даже нямам представа къде се намира.:D
3.Ами всъщност фона е някаква порутена сграда във Венеция, но близо беше.:D
4.Хехе, тези пък от “Линдт” пак са се престарали.. :)
Храна:
Закуска-обичайното
Преди обед- 1 филия хляб с пуешко
Обяд- 2 котлета от бяла риба,супа от леща, 1 филия хляб,150 гр извара ,100 гр “Котидж”,10-15гр “Камембер,1 морков;опит да ям сирене-неуспешен
Следобед-многоо орехи и бадеми
Вечеря- пак бяла риба,1 филия хляб,салата от марули, краставици,моркови,грах и сусам, 100 гр извара ,100 гр “Котидж”,опит да ям сирене-по-успешен-имаше някъде към 15-20 гр, накрая пак ядки
Движение:
30 минути йога
дълга разходка
Ям го често този на Линд 99% и много ми харесва ,а и ако го хапна с една лъжичка кафе веднага ме пробужда :Д
Виж тази рецепта за шоколад http://www.livetolift.com/2010/10/05/лесен-домашен-шоколад/
Тоя шоколад е уникално вкусен, аз съм правила вече няколко пъти :) Много е важно какаото да е качествено! Веднъж ми се случи да пробвам с едно отвратително - беше много светло и имаше вкус на талаш.
Задължително ще я пробвам тази рецепта..може пък и да проям шоколад :)
Храната днес:
Закуска-обичайното
Преди обяд-малко хляб с мед
Обяд-спанак с кисело мляко, синьо сирене и кашкавал, запечен на тиган..отгоре сложих и две забулени яйца-получи са много добре, 1 филия, 10-15 гр “Камембер, 100 гр извара,100 гр “Котидж”, 1 морков
Следобед-1 филия с пуешко и марула
Вечря-супа от моркови,картофи и гъби,1 филия ,100 гр извара,100 гр “Котидж”,малко “Камембер” и кашкавал, салата от марула,краставици, моркови, сусам,грах и кълмове
Движение:
Домашна тренировка
1000 скока-7.32
3 кръга в интервали 50:10
1.Leg Elevated Plank with Hip Circle
2.Super Star Body Spring
3.Elbow Plank/Side Plank Lift
4.Leaping Mountain Climber
по-късно през деня- 30 минути йога
Днес определено не ми беше ден за тренировка.Усетих го още при скаченето-изморих се страшно много, движиш се па-бавно от обикновено и се препъвах по-често.Интервалната тренирвока ми дойде в повече...по едно време вече не можех да се движа, спрях си таймера, починах за няколко секунди и продължих.Не знам на какво се държи, но мисля,че е нормално..не винаги може да си в кондиция, а в този случай най-вероятно ми е паднало кръвното, затова прибегнах да изпитания лек-хляб и мед.
Жалко, че толкова късно виждам твоя дневник. Много добър режим. А и изглеждаш умопомрачително :) (blush)
Мнението беше редактирано от Мирослав на 28.03.11 23:07.
Никога не е късно да започнеш да следиш нечий дневник ;)
Днес се изложих откъм хранене, но обстоятелствата го наложиха.
Закуска- 1 супена лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед;чаша чай от лайка
Преди обяд-1/2 филия, фреш от портокал;
Нещо като обяд-1 филия с пуешко и марула, 1 капучино
Следобед-1 кофичка кисело мляко,1 филия с пуешко и марула;още едно капучино
Вечеря(най-сетне нормална храна!!!)-пъстърва на скара,70 гр извара,1/2 филия,10 гр “Камембер”,100 гр “Котидж”, салата от марула, репички, краставици, моркови и сусам;
По-късно-ядки
Движение:
-30 минути йога
-скачене на въже
Впечатления:
От толкова много кафе днес, сега се чувствам супер активна..нямам търпение утре да отида на фитнес, за да изразходя насъбралото се огромно количество енегрия.
Храна:
Закуска-обичайната, като добавим една чаена лъжичка чиа и малко повече кафе
След тренировка-фреш от портокал и 1 филия с мед
Обяд-1 яйце, 70 гр извара, 1 и 1/2 филии,100 гр “Котидж”, малко кашкавал и “Камембер”, голяма салата от марула,репичики, краставици, моркови, сусамено и маково семе, подправени със зехтин.
След обяд- чаша зелен чай с кокос и ананас, голямо количество ядки и 200 гр кисело мляко
Вечеря-пилешко руле(ръчно производство-вътре му сложих спанак и лимонов сок),100 гр “Котидж”,1 филия хляб,100 гр извара, малко кашкавал и “Камембер”, салата от марула,репичики, краставици, моркови, сусамено и маково семе, подправени със зехтин.
По-късно-ако съм гладка- ябълка
Движение:
-тренировка:
12 минути бягане с 9км/ч
3х20 напади с 3 кг в суперсерия с 3х25 глутерус мост с 10 кг диск и 3х20 махове
3х20 крънчове встрани в суперсерия с 3х25 свиване на торса и коленете и 3х20 плие с 5 кг тежест
3х20 с 10 кг извиване встрани в суперсерия с 3х25 повдигане на краката от лег в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста с 2.5 кг
6 минути бързо ходене под наклон
6 минути тичане с 10 км/ч
-30 минути йога
-разходка из улиците
-чистене :Д
Впечатления- от доста време насам чета, че кофеинът помага при тренировките-днес го изпитах на практика.Поне при мен наистина действа-не чувствах никаква умора,а упражнениетя ги правех далеч по-лесно.Сега оставя и да си нацеля правилната доза кофеин,че днес попрекалих. :)
30.03.11
21:38
Я постни някаква актуална снимка на корема ? Гледам доста усърдно го тренираш.
30.03.11
22:11
казано от Elle ea на 30.03.11, 21:36:
След обяд- чаша зелен чай с кокос и ананас
Ммммм .... това звучи много съблазнително :P
Как е на вкус и откъде си го купи?
:)
казано от Elle ea на 29.03.11, 20:56:
Никога не е късно да започнеш да следиш нечий дневник ;)
Определено вече ще се навъртам тука :)
Няма да те convert-вам към кросфита, спокойно... :)
Първо, поздравления за резултатите :) Значии...защо не пробваш да вкараш клек и/или тяга към програмата си? :) Виждам, че правиш доста интересни упражнения, но тягата и клека ще те научат да използваш голяма група мускули в синхрон. Няма да станеш “мускулеста”, ако от това се страхуваш. Най-много да налееш дупе и корема ти да стане по-здрав :) Виждам, че правиш някакви клекове, но мисълта ми е да хванеш лоста и да не се страхуваш да сложия повечко килограми. Разбира се, трябва да се поинтересуваш за техниката на тези движения. Другото е, че трябва да понамалиш повторенията и да увеличиш килограмите. Тренировките ти са много обемни и ги правиш от доста време, имаш нужда от разнообразие. :) Според мен точно тези тренировки са причинили проблемите с здравето. Ами това е от мен, надявам се да постигнеш целите си ! :)
31.03.11
17:17
Вигани съм се чудел на момичетата.. всичките каки от фитнеса, дет ходя правят някви напади с по 1-2кг гирички, а не е като това да им е макса.. Що ви е страх да вземете малко по тежко ;) ?
казано от Dique на 31.03.11, 17:17:
Вигани съм се чудел на момичетата.. всичките каки от фитнеса, дет ходя правят някви напади с по 1-2кг гирички, а не е като това да им е макса.. Що ви е страх да вземете малко по тежко ;) ?
Доста момичета тренират тежко,другите си мислят,че тренират :)
За мен упражнения с гири 1,2,3кг са загуба на време,особено когато са упражнения за долната половина на тялото....
Dique,съвсем скоро ще постна, дано да излязат,че имам някакви проблеми с качването.
dance_girl, араматът му е страхотен, да не говорим за вкуса..направо ми беше жал, че го изпих.Чаят е на nina’s( далеч по евтини са от “Йоги”, а не отстъпват по вкус) и го пробвах в чайната на Бенковски( намира се на една от преките на Донкуков-не само чаят, но и атмосферата там си струват.)
valerious, аз съм дълбоки почитам философията на кросфита. :)
Имаше един период, в който третирах с клек и мъртва тяга и дори без добавени тежести, само с лост пак си беше предизвикателство за мен.Но, да това са страхотни упражнения.Проблемът идва от факта,че лекарка ми забрани да вдигам тежести, да използвам машини.(С други думи- “откажи се от фитнеса и се запиши на пилатес”) Друга пък ми каза,че не трябва да правя кардио( или да вдигам пулса над 120) и така аз съм супер ограничена в тренировките си.Използвам максимум 10 кг и се старая повечето да изискват собствено тегло. Сигурно си прав,че са дълги(60-65 минути), но затова и използвам методите на кръговата тренировка, за да може да се изпълняват по-интензивно и за по-кратко време.
Всеки се е сблъсквал с момичета, които тичат бавно и продължително на пътека, след това отиват на абдукторите, правят няколко серии, правят коремни преси и отиват на велоергометъра със списание в ръка...и след това се оплакват,че фитнесът е скучен, че не носи ефект.Това е несериозно отношение, което е породено от робуването на разни митове от типа на-”аз ако двигна повече от 20 кг ще стана като културистка”.Това са същите хора,които вярват,че “Фитнес” е здравословен,че натуралните сокове наистина са натурални, но всеки решава сам за себе си.
Ето и отчетът ми за днешния ден...
Храна:
Закуска-обичайното
Обяд-2 забулени яйца,1 филия,50 гр “Котижд”,100гр извара,малко “Камембер”, салата от моркови,гъби, краставици,сусамово и лелено семе;
Ранно вечеря-170 гр бяла риба на фурна,малко ядки, 50 гр “Котидж”
Късна вечеря-1 филия,150 гр извара,половин краставица, малко “Камембер”
Доколкото разбирам, лекарите са ти забранили тежести заради отслабването? Или има друга причина? Целта ти все още ли е да качиш килограми?
01.04.11
00:52
Заради цикъла май.
Не знам, не че съм лекар, ама не намирам връзка между дисбаланс в хормоните (така ли беше ?) и фитнеса.
казано от Dique на 01.04.11, 00:52:
Заради цикъла май.
Не знам, не че съм лекар, ама не намирам връзка между дисбаланс в хормоните (така ли беше ?) и фитнеса.
И аз не намирам,но се случва доста често :)
Elle ea пробвай с див ямс доколкото разбрах с него цикълът е редовен :) А те докторките постоянно това повтарят да не се вдига тежко,но за мен това е холи шит. Едно време баба ми е мъкнела по 100кг товар на гърба,да не е имала проблеми?
Друга де е проблема,но за тях е по-лесно да кажат спри с фитнеса...
Попитай Верка и Атомчето те пият див ямс и са доволни. Скоро и аз ще го почна.
valerious, тежестите ми са забранени, заради цикъла..има пряка връзка със синтеза на хормоните.Но, да все още искам да кача килограми, но по възможно най-правилния начин.
Hiya, пия див ямс от около две месеца-ефект за сега няма.Взимам и голяма доза витамин Е,ям много орехи.
Ако е на въпрос и билки съм пила, и хормони също(единствено с тях ми идваше, но предпочитам да нямам цикъл, но да не взимам подобна отрова).
Ясно...а дългите тренировки - пилатес, йога и др. как се отразяват ? Попринцип големите тежести влияят защото се увеличават нивата на тестостерона ли? Амии...тогава как биха повлияли упражнения със собствено тегло като - кофички, набирания, лицеви? :)
Извинявам се, че те засипвам с въпроси:)
Мнението беше редактирано от Valleri на 01.04.11 11:45.
Пилатес,йога и т.н не са толкова натоварващи,нискоинтензивни, обикновенно без тежести-начин човек да се пораздвижи.
Доколкото знам вдигането на тежести стимулира приозводството на тестостерон и потиска женските хормони,което в моя случай е крайно нежелателно.
Кофичките, набиранията, лицеви са много добра идея,за тях не би трябвало да има проблем. :)
Мнението беше редактирано от Елизабет на 01.04.11 14:58.
Без да съм медицинско лице, бих те посъветвала да си смениш лекаря. Не мисля че в случай на хормонален проблем причината трябва да се търси в тренировките.
Но, ако приемем че силово натоварване би довело до нежелани последици, то мисля че същото ще се отнася и кофички лицеви и набиранията.
Лично мнение. ;)
Съгласен съм с Маргаритка! Посъветвай се с друг лекар. Те всички са против вдигането на тежко, против мазнините...
Не схващам връзката...значи всяко напъване с тежест влияе, а в тези пилатеси и други също се срещат изометрични натоварвания, които също изискват да си дадеш зор...не може всичко, което би те затруднило да се счита за “лошо за теб”...Като не съм бил на пилатес досега, и на мен ще ми е трудно и няма да ми е само за раздвижване :) Ти си привикнала към натоварването и вече го използваш като средство за релаксиране, може би :)
Когато тренираше с тежести, усети ли пряка връзка на тренировките с здравословните ти проблеми или лекаря ти спомена за тази връзка?
Всъщност не искам да те убеждавам да тренираш по един или друг начин, просто за да качиш не каквато и да е маса, а мускулна ( и функционална) трябва малко разнообразие. Упражненията с собствено тегло може да ти помогнат, все пак те са основата и не са нещо чуждо - те са, един вид, спасителни механизми в някои ситуации. Но все пак се посъветвай с лекаря...и ако може да ти обесни за тази връзка. :)
01.04.11
18:55
По добре посети няколко лекари, че какви са компетентни сички..
Моята лична ми набиваше, че протеина (добавка) бил силно андрогенен оО.
Относто моя здравословен проблем,досега съм била при четири различни лекари:
Първият каза да намаля кардиодо( догава беше по 45 минути) и да кача няколко килограма.Намалих кардиото на 10 минути.
Вторият ми каза да махва кардиото(махнах го) и да кача няколко колограма.
Третият ми каза да продължа да тренирам, но че килограмите ми са проблем.
Четвъртият ми каза да се откажа от фитнеса и да си реша проблема с килограмите.
Само да добавя,че първите трима ми предписаха и екстра-хормони,които поне видимо нямат някакви странични ефекти, но не знам дали не са объркали допълнително нещата.
Последната статия за естрадиола ме наведе на следната мисъл-този вид хормони се произвеждат в мастната тъкан и съответно стимулират трупането на такава, следователно, когато % мазнини е нисък,нивата на хормоните са ниски, оттам не може и да се качи.Получава се нещо като омагьосан кръг.Може и да греша, но ми се струва логично.
Margaritka,откакто писа,че може да има връзка между хормоните, с които блъскат животните и тези на човека, драстично намалях месото(1-2 седмично) и сиренето( не съм яла от 22 март :Д) и засега не чувстам никаква липса.Напълно е възможно да си права, така че благодаря за идеята, а и най-малкото няма да ми навреди да понамаля някои храни, с които така или иначе прекалявам.
Храна:
Закуска-обочайното
Преди обяд-1 фрапе(без никаква захар)
Обяд- 2 омлета- първият с гъби и кашкавал, вторият с пуешко и кашкавал, 100 гр извара ,1 филия, салата от моркови,айсберг и краставици,50 гр “Котидж”,малко “Камембер”
След тренировката-1 банан,1 фреш от портокал,1 чаена лъжица мед
Вечеря-50 гр домашна снежанка, 1 филе от скумрия на скара,1 филия хляб, 120 гр извара, салата от марули и краставици и пак малко “Камембер”
Преди малко-малко орехи и няколко годжи берита
Движение:
1.40 бокс
30 минути йога
разходка
П.П. Най-сетне се сдобих с кокос, сега остава да разбера как се консумира. :)
01.04.11
22:01
Пробий “очите” с пиронче, и смукай със сламка. Аз лично не харесвам нито млекото, нито тва бялото отвътре.
Щом сичките лекари са казали, че требва да качиш килограми и да намалиш/спреш кардио/тренировки, може би са имали предвид да спреш тренировките, за да не изразходваш енергия и да качиш по бързо и по мазно ?
Имаш много хубав режим на хранене , много и разнообразни храни си включила за което те поздравявам(чак ти завиждам ;) аз от тия пилета , маруля и краставица секи ден вече месец полудявам :) да се надява ме че резултата ще си заслужава).По горе си споменала че обичаш чай, аз когато бях в Китай пих един техен чай беше много готин до колкото си спомням беше някаква рецепта от банан , гуарана , пъпеш , някаква китайска билка и се приготвя по специален начин.Вкуса беше неуписуем , страшно тонизиращ и обудряващ.
Успех.Пий повече “Марсианци” и сичко ще си дойде на мястото. :)
С удоволствие ще следя дневника ти. (nod)
П.п. В кой фитнес тренираш?
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.04.11 11:59.
02.04.11
11:11
казано от Margaritka на 02.04.11, 09:59:
казано от Elle ea на 01.04.11, 21:53:
сиренето( не съм яла от 22 март :Д) и засега не чувстам никаква липса
Аз във всяко меню виждам котидж и камембер, така че няма как да усетиш липсата му :D
Относно изказалите се господа - моля, докато не сте дипломирани лекари или нямате цикъл, не коментирайте ВАШИЯ хормонален баланс при кило месо дневно.
Относно моето изказване - както вече отбелязах, аз самата не съм лекар, така че просто споделям гледна точка и не задължавам никого с нищо.
(y) Така е, под сирене не се разбира само бяло, тук влизат като цяло всички млечни.
Еха, доста интересна дискусия се е заформила.Това, което си мисля е,че не трябва да се изпада в крайности,защото дори едно нещо да е изключително полезно,когато се прекали се превръща във враг.
Иван Божанов, благодаря за статията..статистиката за испанците ме заинтригува, макар че не знам да колко са включили фактори като развитето на медицината и покачването на стандарта на живот в тези параметри.
За хормоните-категорично няма да взимам никакви повече,било то и под лекарско предписание-това е едно от най-големите злини,които човек може да си причини
Храната ми за днес:
Закуска-1 супена лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед;чаша зелен чай
Преди обяд-капучино
Обяд- филе от скумрия,салата от макарони, айсберг, моркови, краставици,скариди и маково семе,70 гр извара, малко “Котидж” и “Камембер
Следобед-зелен чай
Вечеря-около 60 гр картофи на фурна,няколко гъби на фурна, 100 гр извара,50 гр пуешко филе, 100 гр “Котидж”,30гр “Камембер”, салата от марули,краставици и моркови.
След вечеря-орехи
П.П. Някой ме беше попитам в кой фитНес тренирам- в един от веригата “Флайс”-уредите им не са лоши, но има какво още да се желае.
Мнението беше редактирано от Елизабет на 02.04.11 21:57.
02.04.11
22:05
Колко време ти протича тренировката по принцип ?
казано от Elle ea на 02.04.11, 21:49:
За хормоните-категорично няма да взимам никакви повече,било то и под лекарско предписание-това е едно от най-големите злини,които човек може да си причини
Храната ми за днес:
Закуска- 200 гр кисело мляко
Преди обяд-капучино
Обяд- 70 гр извара, малко “Котидж” и “Камембер
Следобед-зелен чай
Вечеря-100 гр извара, 100 гр “Котидж”,30гр “Камембер”
Не искам да ме разбираш погрешно,но примерно ако сле 10години стане така,че не можеш да забременееш (не ти го пожелавам в никакъв случай нито на теб нито на който и да било) и трябва да се подложиш на ин витро преди това трябва да те наблъскат яко с хормони,така,че моля те не бъди толкова крайна в изказванията си.
Когато ти опре яйцето до дупето щеш нещеш ще зобаш хормони. Казвам ти го това,защото никога не знаеш какво може да ти се случи.
Намери начин да си резрешиш проблемът,защото 2 години без цикъл не е шега работа,та ти си още дете беее,родителите ти не те ли водят на доктор,ако са моите сън няма да спят само и само да ми разрешат проблема. Не се пускай така безотговорно по течението.
Явно четири доктора не са достатъчни,отивай при друг и така докато някой ти разреши проблема.
С оранжево съм ти подчертала нещата,които трябва да са ти аут от менюто. Забрави за млечните продукти....
Поздрави