23.03.11
15:18
Елате в Пловдив да го преподавате, аз ще ви осигуря зала...
23.03.11
15:22
казано от Joyplovdiv на 23.03.11, 15:18:
Елате в Пловдив да го преподавате, аз ще ви осигуря зала...
казано от Margaritka на 23.03.11, 15:06:
@ Dance_girl - много жалко ако наистина не се преподава у нас. Предлагам, понеже ти имаш опит с танците, а аз с йога - да комбинираме нещо :D :D :D
:D Dream team :D Само пилон ни трябва и почваме ... :D
Мнението беше редактирано от dance_girl на 23.03.11 15:23.
@Славко - обезателно, дори по-добро - ще те поканим на място за публика ;)
Така...всички оплакнахме очи, сега да споделя какви ги върших днес (23.03)
Тренировка (за съжаление нищо общо с мацките, които наблюдавай с увиснало чене :D )
5 мин кростренажор
Интервали 10:40 сек, 6 кръга
A: lat pulldown @35kg / barbell twist - щеше ми се на скрипеца да са повече килограмите, но 40 сек не мога да остискам, евентуално утре ще го направя в серии
B: cable crunch @60kg / commando push up-3plank steps
C: backward lunge @25kg / toe touch
D: barbell row @20kg / push press@20kg
stretching, arm balances
Вечерта - около 30 мин Vinyasa flow yoga (standing sequence, inversions, handstands)
Храна:
След ставане - соево мляко* с какао* и гуарана*
След тренировка - smoothie от малини, мед* и кокосово мляко*
Към 14.30 - салата от спанак, кълнове от люцерна, тофу*, сос от тамаринд, зехтин, хималайска сол; джинджифилова бисквитка*; едно редче шоколад с рожов*
17.00 - соево мляко* с какао*
20.30 - тофу*; шоколад с рожков*; още една джинджифилова бисквитка*; smoothie от кокосово мляко*, годжи бери с малко мед*
Четвъртък, 24.03
Движение:
Тренировка
5 мин кростренажор
4х8 придърпване на вертик, скрипец @45кг / клек само с лоста
Интервали - 10:40, 6 кръга:
A: FCT @22.5 / mountain climber
B: cable crunch @60 kg / sumo push up
C: bench press @30kg / turkish get up
D: barbell windshield wiper / breakdance one legged push up
стречинг с доста висене на лоста и баланси на ръце
Малко по-късно - около 30 мин Vinyasa flow yoga
Храна:
След ставане - соево мляко* с какао* и гуарана*
Обяд - салата от кълнове от люцерна, жито и слънчоглед, червено цвекло, зехтин, пюре от тамаринд; домашно баунти* (с пресен кокос)
След обяд - около половин литър фреш от портокал
Вечеря - зелена салата с кълнове от люцерна, пресен лук, нахут, зехтин, пюре от тамаринд; домашно баунти* (с пресен кокос), шоколад с рожков*
По-късно - соево мляко* с какао*
Мнението беше редактирано от Margi на 24.03.11 22:48.
Петък, 25.03
Движение:
След ставане - около 40 мин Vinyasa flow yoga (standing sequence, core strength, inversions)
Тренировка:
5 мин кростренажор
интервали 10:40 сек, 6 кръга
A: barbell twists / kalari push up
B: cable row @30 kg / toe touch
C: barbell windshield wiper / surfer burpee
D: OH backward lunge @20 kg / montain runner
стречинг около 20 мин
Храна:
след ставане - smoothie от кокосово мляко*, малини и кафява захар*
обяд - салата от спанак, рукола, няколко вида зелена салата, кълнове от жито, слънчоглед и люцерна със зехтин, хималайска сол; овесени бисквити* с течен шоколад
след обяд - соево мляко* с какао*
ранна вечеря - салата от спанак, рукола, няколко вида зелена салата, кълнове от жито, слънчоглед и люцерна, краставица, олио от гроздови семки, 100тина грама сирене котидж*; мюсли бар*
по-късно - 100тина грама тофу*
Мнението беше редактирано от Margi на 25.03.11 21:31.
Събота 26.03
Движение:
След ставане - 30тина минути Vinyasa flow yoga ( чувствах се необичакно скована, и почти всяко разтягане ми беше болезнено :( )
Малко по-късно - тренировла
5 мин кростренажор
Интервали - 10:40 сек, 6 кръга
A: OH backward lunge @15kg / barbell windshield wiper
B: hindu push up (винаги ми разказват играта) / boxer crunches
C: lat pulldown @35kg / cable crunch @60kg
D: elevated knee tucks / plank jump (forward&back;)-push up
ок. 20 мин. стречинг
Храна:
след ставане - отвара от билки (от вчера вечерта се пробвах отново, тъй като имам оставащ още един “цикъл”, но още тази сутрин започнах да се чувствам отново тежка и мудна, а това е нещо, което не ми допада, така че си изхвърлих остатъка от билките)
обяд - салата от спанак, кълнове от жито, слънчоглед и люцерна, тофу, зехтин, ябълков оцет, хималайска сол*; баунти* с годжи бери*
след обяд - около литър сок с парченца алое вера*, кокосово мляко*
ранна вечеря - салата от спанак, кълнове от люцерна, нахут, зехтин, ябълков оцет, хималайска сол*; баунти* с годжи бери*
По-късно смятам да си доизям остатъка от баунтито*
Неделя, 27.03
Днес за съжаление е последния ден от отпуската ми, така че - обратно в Банско :(
Движение: след пътуването, реших да се пораздвижа с Vinyasa flow yoga за около половин час.
Храна: през деня нямах никакво време, а и желание за храна, така че до 5 часа минах с еднин фреш от ябълка и киви.
Ранна вечеря - салата от тиквичка, морков, зелена салата, тофу*, зехтин, хималайска сол*; репички; сурово брауни*
По-късно вероятно ще си доизям тофуто*
Пропускам отчетите за последните дни, защото нямах никакво желание да ги вписвам ден за ден, а сега не ми се напряга да си спомням какво съм яла и пила. Имаше тренировки и йога, и по-малко ядене поради липса на апетит...и направо към днешния ден - 30.03
Тренировка:
10 мин интервално на спин байка
Интервали 10:40, 6 кръга
A: skips / OH backward lunge @20 kg
B: skips / cable crunches @60 kg
C: lat pulldown @35 kg / ninja burpee-knees to elbows
D: windshield wiper / sumo push ups
стречинг
Малко по-късно - Vinyasa flow yoga 70 мин
Храна: отново без апетит
преди обяд - около литър фреш от портокал и грейпфрут
14.00 - 1 мини авокадо
16.00 - още около половин литър фреш от портокал и грейпфрут
17.00 - салата от червен боб*, маруля, рукола, зехтин, хималайска сол*; сурово брауни*
По-късно - най-вероятно кокосово мляко* с мед* и рожков* на прах
Ето и една интересна и полезна (поне за мен) статия: http://www.kukuriak.com/b12/
Четвъртък, 31.03
Тренировка:
A: skips / burpees (chest to ground)
B: plank reptile / mountain runner / knee tuck
C: skips / swiss ball wide angle reverse crunches
D: one arm DB row @12kg - left / one arm DB row @12kg - right / box jump
стречинг
- откакто смених въжето за скачане съм някак по-бавна, но тези дни не се чувствам във форма за 1000 скока, за да имам реална база за сравнение
По-късно ще има час йога - естествено, Vinyasa flow
Храна:
след ставане - фреш от портокал
обяд - салата от краставици, репички, маруля, ленено семе*, предварително накиснатисемена чиа*, овесени ядки*, ядки от спелта*; десерт: баунти крем*
31.03.11
14:11
Семената чиа, по мои спомени, се наричаха още храната за бягане. С каква цел ги консумираш ти - за енергия или има и друго?
Не са само храна за бягане. Ето една статия, която ще ми спести доста обяснения :) http://www.recipemagician.com/produkti/chia-salvia/
Но и ти си права - освен всичко друго ми възвръщат част от толкова липсващата в последно време енергия.
31.03.11
16:32
Аз докато написах поста и се разрових по-задълбочено и взех, че и си купих - започвам да ги ям от утре :)
Може би знаеш, но аз да си кажа ;) - преди да ги консумираш ги накисни във вода за около 20-тина минути - увеличават няколкократно размера си и се получава нещо като желе, което после можеш да използваш за смутита със замразени плодове, домашно мюсли, салатни дресинги и много други начини :)
Вечеря - същата като обяда
По-късно смятам да си направя голям фреш
Днес отново не ми се яде особено много, затова пък ми дойде навреме, без абсолютно никакво ПМС (за разлика от последните месеци), но пък с ужасни болки, които към следобеда утихнаха и се надявам да са приключили ;)
Петък, 01.04
Днес не съм излъгала никого, но затова пък станаха 2 години откакто ме излъгаха да подпиша трудовия си договор. Един съвет - не започвайте работа на 1-ви април - всичко се оказва в крайна сметка лъжа. Но пък от днес нататък аз ще ги лъжа че работя :D :D :D Да видим кой до кога ще издържи. ;) Та така...
Днес няма тренировка, само йога около 45 минути, масаж, разходка
Храна:
10.30 - мус* (от авокадо, какаови зърна*, рожков на прах*, мед*, годжи бери*, чиа*), вафлички от спелта*
мноооого вода, отново без желание за храна, довечера ще допиша вечерята.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.04.11 21:56.
...и вечерята - голяма салата от маруля, моркови, нахут*, зехтин, хималайска сол*, сусам; веган бисквитки с ленено семе със сладко от боровинки* (бисквитките се оказаха доста вкусни и докато се усетя, бях омела цялата кутия, добре че не беше много голяма ;) ), две бонбонки After eight (уф, не мога да им устоя (blush) )
казано от Margaritka на 01.04.11, 18:54:
...две бонбонки After eight (уф, не мога да им устоя (blush) )
Ох, познато чувство...много са хубави, пък и мисля,че шоколадът, който използват е черен.
Събота, 02.04
Движение:
След ставане - Vinyasa flow yoga - 50 мин
По-късно - тренировка
1000 skips - 6.58 min
10:40 sec, 6 rounds of plank reptile/ mountain runner/knee tuck
10:40 sec, 6 rounds of commando push ups-roll over/backward lunge @12kg
10:40 sec, 6 rounds of plank reptile/ mountain runner/knee tuck
1000 skips - 6.14 min
Получи се нелоша тренировка - кратка и интензивна. Оказа се че по-бавното скачане на въже идва от мен, а не от новото въже :D :D
Храна:
обяд - салата от тиквичка и моркови със сос от орехов тахан*, лимонов сок, хималайска сол* и джинджифил; десерт - суров баунти мус*
казано от Margaritka на 31.03.11, 16:28:
Не са само храна за бягане. Ето една статия, която ще ми спести доста обяснения :) http://www.recipemagician.com/produkti/chia-salvia/
Но и ти си права - освен всичко друго ми възвръщат част от толкова липсващата в последно време енергия.
Сайтът е страхотен, много благодаря! Предполагам че чия са полезни и за ставите, след като образуват желилащи смеси. Непременно ще ги пробвам!
И аз много харесвам сайта, съдържа доста полезна информация. :) По въпроса за ставите не съм срещала информация, но дори и заради всичко останало си струва човек да я включи в менюто си.
...И вечерята - салата от моркови и тиквичка със зехти, хималайска сол*, соеви хапки, малко парченце грис халва*, суров баунти мус*
По-късно - още не знам какво :)
02.04.11
19:54
За грис халвата каква мазнина и подсладител използваш? :)
казано от dance_girl на 02.04.11, 19:54:
Гхи и кафява захар. Купих си и грис от спелта, така че следващия път ще я разнообразя. :)
Неделя, 03.04.
Движение:
Бърза Vinyasa flow yoga след ставане - 20 мин
Треннировка -
A: skips / DB benchpress @2x12kg
B: skips / DBDL @2x12kg
C: skips / renegade row @2x12kg
D: skips / backward lunge @12kg
E: skips / one arm DB row @12kg
Храна:
След ставане - ябълка
Обяд - салата от домат, краставица, спанак, слънчогледово семе, зехтин, хималайска сол*, хумус* (втория опит значително по-сполучлив от първия :) ); фъстъчена халва
15.00 - ябълка
16.00 - какаови зърна*
18.00 - ранна вечеря - същата както обяда
За по-късно ще измисля още нещо - най-вероятно още хумус*
Мнението беше редактирано от Margi на 03.04.11 18:14.
03.04.11
14:13
казано от Margaritka на 03.04.11, 09:19:
казано от dance_girl на 02.04.11, 19:54:
Гхи и кафява захар. Купих си и грис от спелта, така че следващия път ще я разнообразя. :)
Еха, браво :) - интересен вариант на грис халва :P
Знаех си аз, че е нещо “по-особено” :D
Мнението беше редактирано от dance_girl на 03.04.11 14:14.
Няма как имаче да се получи, вкъщи няма продукти като бяла захар, рафинирано олио, бяло брашно, готварска сол и др. такива. :)
Добавям още за днес - 4 току-що изпечени малки питки с конфитюр от горски плодове и 6 вафлички. Добавям с малки буквички, тъй като току що написаното е в разрез с горния ми пост, но в моя защита ще спомена, че въпросния джънк го ядох извън вкъщи :D За съжаление отново се отдадох на лакомията вследствие на доста нерви, дано само отново не стане цял цикъл. Вече всеки работен ден ми е едно ужасно изпитание - или нямам никакво желание за ядене, или обратното.
Понеделник, 04.04
Движение:
Тренировка
1000 skips - 6.31 min
Интервали 10:40 сек, 6 кръга
A: plank reptile / mountain runners / knee tucks
B: ninja burpee / swiss ball reverse star crunch
C: kalari push ups / 3 jumping jacks & drop down
1000 skips - 6.59 min
Вечерта - 60 мин Vinyasa flow yoga
Храната:
След ставане - шейк от рожков на прах*, какао*, Лкарнитин+кофеин+Н2О
13.00 - салата от спанак, домат, зехтин, хималайска сол*, хумус*, крем от кокос*, рожков*, какао*, фурми, годжи бери*, чиа*, мед*
16.00 - същото като обяда
20.30 - зелена салата, хумус*; крем от кокос*, рожков*, какао*, фурми, годжи бери*, чиа*, мед*
Мнението беше редактирано от Margi на 04.04.11 20:46.
Вторник, 05.04
Цял ден ходене, почти без храна, вечерта обаче наваксах. :)
Сряда, 06.04
Движение - йога след ставане, около 20 мин
Тренировка:
15 мин интервално на спин байка
10:40 сек, 6 кръга
A: lat pulldown @35kg / cable crunch @60 kg
B: OH backward lunge @20 kg / FCT @22.5kg
C: sump push ups / OH squat @20 kg
още 15 мин интервално на спин байка
Храна:
към 15.00 - салата от спанак, краставица, тофу*, зехтин, хималайска сол*, веган бисквитки със сусам, сладко от боровинки*, малко фъстъчена халва
06.04.11
20:24
Аммм... какво е хумус? :)
Ааауууу хумус обожавам го особено ако се гребе с домашен топъл хляб или препечен ммммм лигите ми потекоха. Много е калорично,но пък вкусно :)
Кольо не съм Маргото ама да отговоря вместо нея цък
Мнението беше редактирано от Hiya на 06.04.11 21:06.
06.04.11
21:18
казано от Кольо Пияндето на 06.04.11, 20:24:
Аммм... какво е хумус? :)
Съжалявам, ама не мога да се въздържа :)
Ето филмът, за който се казва, че има доза хумус във всяка сцена: http://www.imdb.com/title/tt0960144/
Между другото за хранителната стойност не знам, но вкусът е доста специфичен ... на мен не ми допадна особено.
Използва се за лепило, изправяне на коса, гасене на пожари :D ... и за ядене разбира се, като когато се яде редовно ти дава възможност да правиш това:
06.04.11
21:29
Благодарско за разяснението...
Чувствах се длъжен да попитам, защото... по образование съм агроном. :) (май никъде до сега не съм споменавал) Съответно - в понятието ‘хумус’ влагам меко казано доста различен смисъл. ;)
Е, имало и хумус за ядене! И това ако не са добри новини! (sun)
Иване хумуса има специфичен вкус заради тахана :) Ако е в повече на мен лично не ми харесва,затова слагам по малко.
Мойта половинка го яде обилно полят със зехтин и хляб от грис и царевично брашно....става една калорийна бомба :D
Кольо сега видях какво е другото значение на хумуса.....вери стрейндж :D
06.04.11
22:15
казано от Hiya на 06.04.11, 22:13:
Кольо сега видях какво е другото значение на хумуса.....вери стрейндж :D
Срам, несрам - аз пък знаех само за другото значение и твоя линк ми се стори... такова... да кажем екзотичен! :D
@ Иван - филма е просто уникален...когато го гледах за пръв път съм се смяла през сълзи. :D
@ Кольо - както Hiya вече е писала, хумуса е много типична ориенталска храна, със съставки НЕвключващи почвени компоненти ;) В рецептата по която аз го правя (все още усъвършенствам) влизат нахут, сусамов тахан, лимон, зехтин, чесън, магданоз, червен пипер. В някои магазини го продават готов. Използвам го за обилно заливане на салати.
07.04.11
11:58
И аз обожавам хумуса. В Пловдив го има по турските и арабските ресторанти. Там го консумирам със салата и препечен хляб- божествено...В Америка е много популярен сред веганите и не само.
Марго рецептата,която аз знам от свекърва ми(мароканка) е : нахут,тахан,лимон,чесън,кимион,пресни листа от мента,зехтин,червен пипер. Понякога слагам сол и черен пипер на вкус.
казано от Hiya на 07.04.11, 15:33:
Марго рецептата,която аз знам от свекърва ми(мароканка) е : нахут,тахан,лимон,чесън,кимион,пресни листа от мента,зехтин,червен пипер. Понякога слагам сол и черен пипер на вкус.
Mоже ли да споделиш рецептата и начина на приготвяне? Аз много обичам хумус, но си го купувам готов, а домашно приготвен би било по-добре :)