Нова Програма

03.04.11
12:27

Здравейте!Вече 2 месеца посещавам фитнеса с цел ММ и донякъде се получава и може би съм качил 4-5 кила.1 месец бях на кръгова програма и 1 месец на тази http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1BKAnlLPB .Мисля да изкарам тази седмица и ако е удачно да премина на друга програма отново за маса.Наистина се изморих от двучасови тренировки всеки път във фитнеса и правенето на едно и също всеки път вече 2 месеца.Иска ми се да ходя 4-5 пъти в седмицата но за по-малък период от време и разбира се да е ефективно.Ако се налага да продължа със старата програма ще го направя,но това ще ми го кажете вие ;).Също исках да попитам дали е удачно да си взема някакъв протеин.На 19 години съм,1,90см.,66кг. всяка сутрин ям овес с 4 яйца,а вечер извара с кисело мляко.През другото време гледам да ям ориз,пилешко,свинско и варени картофи като пия само вода и чай.Освен тренировките във фитнеса обаче от 2 до 3 пъти в седмицата спортувам футбол и баскетбол по няколко часа.Дали това влияе до голяма степен на трудното ми качване или е просто въпрос на време? :)

Темата беше редактирана от Dancho Petreli на 03.04.11 12:29.

Според мен трябва да продължиш още към 1 месец на сегашната ти програма и да се стремиш в покачване на тежестите, с които работиш, но без да разваляш контрола и техниката на изпълнение. И 2 часа тренировка?!? Тази програма каквото и да правиш не трябва да ти отнема повече от 60-70мин. Смятам го, че изпълняваш серията за 35сек., и почиваш между упражненията и сериите по 90сек. 2 часа нямам идея какво правиш. :)

Протеин можеш да си купиш нищо не ти пречи. Надявам се знаеш, че на първо място е хранителния режим, а добавките са второстепенни т.е. ако ти куца прекалено много яденето, то добавката няма да ти свърши работа. :)

Футбола и баскетбола затрудняват качването на маса и килограми, защото хабят допълнително енергия и има вероятност да те поставят в калориен дефицит. Т.е. може да си тичаш и да спортуваш, но ще трябва да хапваш повече...дали е нужно всъщност зависи от това какво и колко ядеш, а това ние не знаем. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.04.11 12:46.

03.04.11
12:52

Програмата е доста подходяща в твоя случай. Имаш 12 упражнения и цели 36 серии. Комбинирани са удачно големите и малките групи. Няма как да изпълняваш програмата 2 часа. Всмисъл то това си е местене на железата, не трениране. Стегни се, почивай по-малко, не се разсейвай, вдигай бързо и правилно. Стреми се да поставяш постижения.

А и както ProXxX каза ... поне още месец ти трябва на тази програма.

По принцип начинаещите май си мислите, че кръговите тренировки и старт-програмите са измислени от инструкторите за да ви забавят растежа. Да ви отнемат цели 3 месеца, в които вие можете да набъбнете нечовешки.
Да, ама не. Тези програми са измислени, за да подготвят организма за големите тежести. Да свикнат ставите с натоварването. Да не стресирате мускула ненужно. Но най-вече са създадени, за да се научите да правите упражненията правилно, да свикнете с техниката и да се подготвите да вдигате повече.

Няма как да бутнеш 60 кила от френско, ако никога не си правил френското правилно. Упражнения се правят по един единствен начин - правилният. Ако мислиш, че вече си достатъчно напреднал за истинската маса .... go ahead. Но след година-две ако се размрънкаш: “Това изостава, това ппука, това не става!” май няма да ти обърнем подобаващото внимание :)

Успехи!

03.04.11
13:19

Благодаря за отговорите!Ще продължа още един месец на тази програма.Аз като цяло от самото начало се стремя да покачвам тежестите,но гледам да не прекалявам.Доброто изпълнение на упражненията ми е цел при всяка тренировка,но как да знам правилно ли го изпълнявам?Смисъл гледам постоянно как се правят упражненията от сайта и се опитвам да правя същото и да усещам напрежение в дадения мускул,но не винаги се получава.Колкото до храненето,в началото на седмицата отивам с 4-5 буркана с пилешко,зеленчуци и кафяв ориз и ги свършвам за 5 дни като ям и други неща освен това.Тази седмица съм приготвил и 2 буркана със свинско и боб допълнително : ).Старая се да увеличавам храненето възможно най-много макар и да не съм гладен толкова.2 часа може би са много защото аз обобщавам всичко като излизането от нас преди фитнеса за банани и посещаването на магазина при прибиране :).Тренировката ми продължава може би 70-80 минути като гледам да правя почивки по 2 минути между упражненията за да мога да изпълня добра серия.Колкото до протеина аз си нямам и идея какво да взема...Просто сега спечелих едни 60-70 лева и викам да ги дам за нещо смислено,макар че не знам до колко смислено е това :Д.Яденето ми мисля,че е добре та ако имате някакви предложения за протеин,който няма да ми навреди по никакъв начин и ще ми е от полза моля предложете : ).

Мнението беше редактирано от Dancho Petreli на 03.04.11 13:20.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1