10.05.05
23:57
Интересува ме някакво упражнение което да прави раменете широки щото проблема ми е че имам големи рамене такива оформени мускулести сичко ама тесни и гърба ми е по-шиток от раменете и е някво смешно...
Наблегни на пресите с дъмбели и страничните вдигания от лег и полулег.И просто не тренирай трапец.Прави го само з поддръжка.Големият трапец прави раменния пояс/визуално/да изглежда по-тесен.Колкото е по-малък толкова по-широк ще изглежда
Ами кофички, лицеви опори с широк хват и пул оувър правиш ли?
Иначе си е до генетика, има си и такива хора с по-хирочки гърбове съотнесени с раменете. Нищо ненормално, но може да се потрудиш да разшириш раменете, виж другите теми. Зависи и от годинките, ако си над 21, трудно, но не и невъзможно.
Поздрави
на 19 съм и никога не съм тренирал за трапец и ми е малък
какво е пул оувър?
иначе за момчето с обратния проблем...ми аз гърба си го правих с пружини и за около 5 месеца от 108 гръдната ми стана 130 като имаш в предвид че за гърди почти не тренирам в смисъл само лицеви опори не ходя по зали да тренирам.
[quote author=“tpd”]Ами кофички, лицеви опори с широк хват и пул оувър правиш ли?
Иначе си е до генетика, има си и такива хора с по-хирочки гърбове съотнесени с раменете. Нищо ненормално, но може да се потрудиш да разшириш раменете, виж другите теми. Зависи и от годинките, ако си над 21, трудно, но не и невъзможно.
Поздрави
Хихихи.Кофички па к’во общо имат с рамене освен,че ги натоварват леко.А лицеви опори с широк хват т’ва трябва да ми го обясниш как се прави.А пък пул оувъра не е за рамене.Т’ва ти правия целия гръден кош голям.Точно т’ва не му трябва да го прави,а също и лицевите опори не му трябват.
Раменните преси са истината.Както казваше един приятел - Който не е клякал с щанга той не знае какво е.Същото е и с раменните преси.
[quote author=“BabaVanga”][quote author=“tpd”]Ами кофички, лицеви опори с широк хват и пул оувър правиш ли?
Поздрави
Хихихи.Кофички па к’во общо имат с рамене освен,че ги натоварват леко.А лицеви опори с широк хват т’ва трябва да ми го обясниш как се прави.А пък пул оувъра не е за рамене.Т’ва ти правия целия гръден кош голям.Точно т’ва не му трябва да го прави,а също и лицевите опори не му трябват.
Раменните преси са истината.Както казваше един приятел - Който не е клякал с щанга той не знае какво е.Същото е и с раменните преси.
Еми незнам пич... аз във фитнес зала не ходех почти, тренирах кик-бокс, бокс, на успоредки и домашни тренировки. За последната година и половина раменете ми /не гърдите раменете ми/ се “отвориха” с 20-тина сантиметра, а ханш и таз, май не мръднаха изобщо.
Раменна преса, като отделно упражнение, не съм правил в живота си, както и клякане с допълнителна тежест.
Правех много кофички, опори и пул оувър. Ти ми кажи как съм си ги разширил. Дори преди известно време забелязах, че вече не влизам в успоредката с право тяло, рамената ми опират.
Лицева опора с широк хват се прави на широка успоредка качен отгоре й.
Пул оувър- Prowler, виж какво е в сайта си пише упражненията.
[quote author=“tpd”][quote author=“BabaVanga”][quote author=“tpd”]Ами кофички, лицеви опори с широк хват и пул оувър правиш ли?
Поздрави
Еми незнам пич... аз във фитнес зала не ходех почти, тренирах кик-бокс, бокс, на успоредки и домашни тренировки. За последната година и половина раменете ми /не гърдите раменете ми/ се “отвориха” с 20-тина сантиметра, а ханш и таз, май не мръднаха изобщо.
Раменна преса, като отделно упражнение, не съм правил в живота си, както и клякане с допълнителна тежест.
Правех много кофички, опори и пул оувър. Ти ми кажи как съм си ги разширил. Дори преди известно време забелязах, че вече не влизам в успоредката с право тяло, рамената ми опират.
Лицева опора с широк хват се прави на широка успоредка качен отгоре й.
Пул оувър- Prowler, виж какво е в сайта си пише упражненията.
Т’ва че ти си си разширил раменете не означава,че това е правилен начин за всеки човек.Ти си индивидуалност.Плюс това ти ше си разшириш раменете с пуловър ама не само тях ами цялата горна част.Нема как да ти порасне гръдния кош и да не пораснеш настрани.Проблема на човека,е че иска да си уголеми раменете без гърба.Не исках да кажа,че клякането с щанга е за раменете.Просто сравнявам клякането по полезност за краката като пресите за раменете.
БТВ: Знам как се прави и какво е Пуловър.За прост ли ме мислиш.
след определена възраст костите в тялото спират растежа си,след което е много трудно да се разширят,както говорите за раменете,единствения начин е да се натрупа мускулна маса по тях.така макар и с малко,те ще изглеждат доста по-големи,и не виждам нищо лошо трапеца да е сраснал с раменете,направо супер е това.
БТВ никой не те мисли за прост, tpd говореше на Prowler,не виждам защо е нужно да се заяждате
такам това с раменните преси и пулоувъра ми изглеждат адекватно за целта така като ги гледам на снимка
иначе за кофички и такива неща ще трябва още да позаякна в ръцете че съм 120кила :roll:
мерси за отговорите ако някой има още идеи да казва че ми стана интересно
а с колко кила е добре да правя пулоувъра? по колко повторения? а раменните преси?
[quote author=“freakster”]след определена възраст костите в тялото спират растежа си,след което е много трудно да се разширят,както говорите за раменете,единствения начин е да се натрупа мускулна маса по тях.така макар и с малко,те ще изглеждат доста по-големи,и не виждам нищо лошо трапеца да е сраснал с раменете,направо супер е това.
БТВ никой не те мисли за прост, tpd говореше на Prowler,не виждам защо е нужно да се заяждате
Усетих се.Май наистина съм прост.
[quote author=“Prowler”]такам това с раменните преси и пулоувъра ми изглеждат адекватно за целта така като ги гледам на снимка
иначе за кофички и такива неща ще трябва още да позаякна в ръцете че съм 120кила :roll:
мерси за отговорите ако някой има още идеи да казва че ми стана интересно
а с колко кила е добре да правя пулоувъра? по колко повторения? а раменните преси?
Аа, ми така кажи бе брато. Явно просто си прекалено мазен./Освен ако не си висок2,20 де... :D / Ако тренираш едно перфектно кардио, според мен ще бъде стъпка в правилната посока, за да правиш пълноценно и гимнастически упражнения, които действат супер за хармоничното оформяне на тялото.
Помисли си, прочети това онова и най-важното, ДЕЙСТВАЙ!
Успех!
чак толкова не съм
едва 203 съм :D
иначе дейвствам вече 4 години тренирам баскетбол а иначе тренировките са от около 5-6 месеца и то е така между другото у дома
[quote author=“BabaVanga”]У дома нищо не става.
Ако под “у дома” се разбира къщата ти. И ако нямаш свестни инструменти, наистина трудно може да се постигне нещо сериозно. Но ако се тренира с гири и щанга в “у дома” и наблизо имаш лост и успоредка, то това вече си е сериозна бази и може да се постигне доста. :)