Изкарване на преса.

Здравейте, от близо 4 месеца правя ето тези упражнения за изкарване на преса - http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU и за сега не съм постигнал кой знае какъв резултат.Харесах си и също едни други упражнения - http://www.vbox7.com/play:9e846eea, но след 3тата серия от по 20повторения на всичките 10 упражнения просто неможах да продължа.Не спазвам диета (ям всичко, но без мазни храни, и хамбургери по-рядко)не пия газирани напитки, но проблема май е че ям доста сладко (шоколади и т.н).

На 17 години съм и тренирам баскетбол, така че може да се каже че бягам почти всеки ден.Ще кача снимка за да видите долу-горе за какво става въпрос.Снимката е от преди близо 2 месеца, но няма кой знае какво подобрение защото бях болен 2 пъти по 2 седмици и не съм правил упражнения тогава.

http://assets.bb-team.org/users/141047/580/1b1ded9e926dc783511b6b0b4587221a.jpg

Дойде ред и на въпросите :)
Първо, да продължавам ли с тези упражнения или трябва да пробвам някакви други?
Второ, трябва ли наистина да спазвам някаква диета, или просто трябва да спра сладкото?
И последно, както сами виждате ханша ми е доста тесен, как мога да го разширя?

Благодаря предварително :)

05.04.11
02:06

За да изкараш преса,нали все трябва да имаш нещо,като гледам ти си с нисък процент мазнини,но въпреки това коремните мускули почти не си личат.
Така че начина е с трупане на маса в тази област,тези упражнения не са лоши,но по-добрият ваирант,когато целта ти е маса е да тренираш с допълнителна тежест.

Ако искаш, може да правиш упражнения за разширяване на гръдния кош, ще изглеждат по-добре коремните ти мускули след като ги оформиш :)

Прекалено си слаб и не ти трябва да отслабваш. Трябва ти покачване на мускулната маса => пренасочи се към такъв тип натоварване. Дали ще е във фитнес зала, дали ще е на лостове, дали ще е у вас си е твой избор.

И да...хранителния режим (диета) е задължителен. Айде да не е задължителен, но е препоръчителен. Сам казваш, че ядеш много сладко, а то не ти носи никакви позитиви. Трябва ти прилично количество протеин в храненето ти...той идва от месо, яйца, мляко, риба...

Ето ти малко за четене относно храненето:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874
http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1IcwFnK00

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.04.11 09:56.

Благодаря на всички за отговорите, а относно упражненията за гръден кош, наистина бих искал да го разширя, но единствените упражнения които знам аз са клек + пулоувър но в домашни условия е почти невъзможно, а и гирите които имам в къщи са по 3кг и мисля че това не е достатъчно...

Вече си на 17 години и разширяването на гръдния кош е много трудно постижимо. Можеш да се опиташ, но аз лично не мисля, че ще се получи. :)

05.04.11
15:10

Ами хубаво е да се насочиш към някой фитнес 2-3 в седмицата , ще ти е много от полза имаш нисък процент мазнини но ти трябва ММ.Наблягай на раменете гърба гръдния кош щото след време когато е много късно ше си кажеш защо не почнах от рано (поне при повечето е така) такаче почвай та да ти е мирна главата за в бъдеще.

05.04.11
15:53

ЗАбрави за пресата..яж много и тренирай-да вземеш да заприличаш малко на мъж.

HE

05.04.11
16:03

Здравей,
И аз искам да карам ферари, но в момента имам гоУф /ще кача снимки по-късно/. Смених спойлера на задния капак, кабелите и свещите, но не ще да върви като ферари. Сипвам му 95 и си мисля, че точно там е проблема, дали да не почвам да му сипвам 98?
Та имам няколко въпроса:
Така ли да си го карам или да сменя крайното гърне?
Да го боядисам ли червен?
И колко цолови са джантите на ферари и да сложа ли такива?
По възможност искам някой да ми налее акъл, без да ми се налага да чета по въпроса!

Автора да забележи колко си приличат постовете ни.

05.04.11
16:20

Прокс не съм съгласен с теб. Като започнах да тренирам във фитнеса /преди това джудо/ (16 години и 7-8 месеца съм бил голям) Гръдния ми кош беше некаде 95-6.. Сега гръдния ми кош е 117-8 см. Като имаш предвид, че не правя клек заради проблеми със коремната стена,даже не правя и пулоувър с дъмбел заради проблеми с рамото :D Единствено си наблягам на гърба с повече серии на ластимусите + пулоувър на скрипец и върви работата засега..

Възможно е, но все пак имай в предвид, че гърдната обиколка включва големината на гърба и гърдите. Т.е. ако те са пораснали е нормално да порасне и гръдната обиколка. А под уголемяване на гръдния кош аз визирам увеличаване на...всъщност то няма друго име...баш гръдния кош. Клетката от ребра, в която се намират сърцето, белите дробове и голяма част от хранопровода...която към 16-18 години вече е приключила да се развива и расте. Може и да има някакви начини да се промени размера й, но аз мисля, че са малко хората, които си заслужава да си блъскат главата за такова нещо. :)

05.04.11
16:44

По принцип си 90 % прав, най-вече от развитието на гърба е и от части гърдите. Но аз лично смятам, че мъжете растем до 22-3, до тогава (и след това разбира се) продължаваме да блъскаме щанги, пък който му е писано ще расте :D
Edit: Също така е много важно според мен да се наблегне и на раменете, те също подпомогнат сериозно.

Мнението беше редактирано от Riko на 05.04.11 16:50.

05.04.11
19:21

За мъжка физика можеш да говориш след 30годишна възраст според мене.Тогава се усеща сериозна разлика в плътността на мускула и в обема му.Ако не вярваш питай който пожелаеш наш културист над 30г. И според мойте наблюдения ако тренираш като хората , продължително (години) и редовно сичко ще си порасне.С повечето сила идват повече кила дето вдигаш , с повечето кила идва повечето стрес на организма => организма се адаптира (расте), такаче може бавно ,но цял живот организма може да си се “адаптира

05.04.11
21:23

Обаче има нещо вярно в това за след 30те години и аз съм го забелязал.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1