05.04.11
01:05
Здравейте, от близо 4 месеца правя ето тези упражнения за изкарване на преса - http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU и за сега не съм постигнал кой знае какъв резултат.Харесах си и също едни други упражнения - http://www.vbox7.com/play:9e846eea, но след 3тата серия от по 20повторения на всичките 10 упражнения просто неможах да продължа.Не спазвам диета (ям всичко, но без мазни храни, и хамбургери по-рядко)не пия газирани напитки, но проблема май е че ям доста сладко (шоколади и т.н).
На 17 години съм и тренирам баскетбол, така че може да се каже че бягам почти всеки ден.Ще кача снимка за да видите долу-горе за какво става въпрос.Снимката е от преди близо 2 месеца, но няма кой знае какво подобрение защото бях болен 2 пъти по 2 седмици и не съм правил упражнения тогава.
http://assets.bb-team.org/users/141047/580/1b1ded9e926dc783511b6b0b4587221a.jpg
Дойде ред и на въпросите :)
Първо, да продължавам ли с тези упражнения или трябва да пробвам някакви други?
Второ, трябва ли наистина да спазвам някаква диета, или просто трябва да спра сладкото?
И последно, както сами виждате ханша ми е доста тесен, как мога да го разширя?
Благодаря предварително :)
За да изкараш преса,нали все трябва да имаш нещо,като гледам ти си с нисък процент мазнини,но въпреки това коремните мускули почти не си личат.
Така че начина е с трупане на маса в тази област,тези упражнения не са лоши,но по-добрият ваирант,когато целта ти е маса е да тренираш с допълнителна тежест.
05.04.11
08:25
Ако искаш, може да правиш упражнения за разширяване на гръдния кош, ще изглеждат по-добре коремните ти мускули след като ги оформиш :)
05.04.11
09:55
Прекалено си слаб и не ти трябва да отслабваш. Трябва ти покачване на мускулната маса => пренасочи се към такъв тип натоварване. Дали ще е във фитнес зала, дали ще е на лостове, дали ще е у вас си е твой избор.
И да...хранителния режим (диета) е задължителен. Айде да не е задължителен, но е препоръчителен. Сам казваш, че ядеш много сладко, а то не ти носи никакви позитиви. Трябва ти прилично количество протеин в храненето ти...той идва от месо, яйца, мляко, риба...
Ето ти малко за четене относно храненето:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874
http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1IcwFnK00
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.04.11 09:56.
05.04.11
14:54
Благодаря на всички за отговорите, а относно упражненията за гръден кош, наистина бих искал да го разширя, но единствените упражнения които знам аз са клек + пулоувър но в домашни условия е почти невъзможно, а и гирите които имам в къщи са по 3кг и мисля че това не е достатъчно...
05.04.11
15:03
Вече си на 17 години и разширяването на гръдния кош е много трудно постижимо. Можеш да се опиташ, но аз лично не мисля, че ще се получи. :)
Ами хубаво е да се насочиш към някой фитнес 2-3 в седмицата , ще ти е много от полза имаш нисък процент мазнини но ти трябва ММ.Наблягай на раменете гърба гръдния кош щото след време когато е много късно ше си кажеш защо не почнах от рано (поне при повечето е така) такаче почвай та да ти е мирна главата за в бъдеще.
ЗАбрави за пресата..яж много и тренирай-да вземеш да заприличаш малко на мъж.
05.04.11
16:03
Здравей,
И аз искам да карам ферари, но в момента имам гоУф /ще кача снимки по-късно/. Смених спойлера на задния капак, кабелите и свещите, но не ще да върви като ферари. Сипвам му 95 и си мисля, че точно там е проблема, дали да не почвам да му сипвам 98?
Та имам няколко въпроса:
Така ли да си го карам или да сменя крайното гърне?
Да го боядисам ли червен?
И колко цолови са джантите на ферари и да сложа ли такива?
По възможност искам някой да ми налее акъл, без да ми се налага да чета по въпроса!
Автора да забележи колко си приличат постовете ни.
Прокс не съм съгласен с теб. Като започнах да тренирам във фитнеса /преди това джудо/ (16 години и 7-8 месеца съм бил голям) Гръдния ми кош беше некаде 95-6.. Сега гръдния ми кош е 117-8 см. Като имаш предвид, че не правя клек заради проблеми със коремната стена,даже не правя и пулоувър с дъмбел заради проблеми с рамото :D Единствено си наблягам на гърба с повече серии на ластимусите + пулоувър на скрипец и върви работата засега..
05.04.11
16:30
Възможно е, но все пак имай в предвид, че гърдната обиколка включва големината на гърба и гърдите. Т.е. ако те са пораснали е нормално да порасне и гръдната обиколка. А под уголемяване на гръдния кош аз визирам увеличаване на...всъщност то няма друго име...баш гръдния кош. Клетката от ребра, в която се намират сърцето, белите дробове и голяма част от хранопровода...която към 16-18 години вече е приключила да се развива и расте. Може и да има някакви начини да се промени размера й, но аз мисля, че са малко хората, които си заслужава да си блъскат главата за такова нещо. :)
По принцип си 90 % прав, най-вече от развитието на гърба е и от части гърдите. Но аз лично смятам, че мъжете растем до 22-3, до тогава (и след това разбира се) продължаваме да блъскаме щанги, пък който му е писано ще расте :D
Edit: Също така е много важно според мен да се наблегне и на раменете, те също подпомогнат сериозно.
Мнението беше редактирано от Riko на 05.04.11 16:50.
За мъжка физика можеш да говориш след 30годишна възраст според мене.Тогава се усеща сериозна разлика в плътността на мускула и в обема му.Ако не вярваш питай който пожелаеш наш културист над 30г. И според мойте наблюдения ако тренираш като хората , продължително (години) и редовно сичко ще си порасне.С повечето сила идват повече кила дето вдигаш , с повечето кила идва повечето стрес на организма => организма се адаптира (расте), такаче може бавно ,но цял живот организма може да си се “адаптира