06.04.11
10:59
една даскалка в даскало люпи семки по кордиорите и като плюе в шепата не всеки път я оцелва :)
казано от Кольо Пияндето на 06.04.11, 10:39:
казано от karpi на 06.04.11, 10:31:
Ако всеки положи малко усилия и се научи да изхвърля отпадъците си в отредените за това места няма да се налага да се организират различни кампании за почистване и ще живеем на едно по-красиво и чисто място.
Разбира се... точно това отразих вчера в статуса ми във Facebook. Е, беше по-остричък, ама е самата истина.
Мен лично ме е гнус да спирам на крайпътни отбивки, мизерията около тях е ужасяваща. А в блока, в който живея неколцина от съседите ми официално са предупредени че ако ги видя още веднъж с цигара в асансьора или не-дай си боже да ги видя да хвърлят фас ще им се случи случка от физически характер (От години пробвам с хрисим и благ тон и ефект няма) от както почнах тази инициатива за няколко месеца съм мярнал само 1-2 нарушители и те са все външни лица, като се има предвид, че блока е около 150 апартамента с един вход, успеха е неопровержим. Не вярвам, че саморазправата е решение, но на моменти явно е единствения начин.
06.04.11
11:15
Valdis, колкото и да ми е неприятно да го призная - да, с добро не става. Затова и не харесвам инициативата за почистване тази събота. Моите уважения, но ако всеки направи мъничко усилие, градът ще изглежда по съвсем различен начин.
казано от ЛюбенК на 06.04.11, 10:59:
Първото място винаги ще бъде за тези, които мятат боклука през терасата. Т’ва е върха на простотията.
На мен ми е непонятно как въобще на някой му хрумва да го направи!!! Но да - първото място ще държат винаги - факт!
Аз едвам се стърпявам да не направя някоя язвителна забележка, като видя как някой си изхвърля боклука не там където трябва. Обикновено се въздържам, защото може да си изям боя. Много често съм виждала как шофьорите на автобусите си изхвърлят чашките от кафе през прозорчето на улицата и съм се питала какво им пречи да се въздържат и да го направят на отредените за това места. А на пазара, говоря за Женския, такава мръсотия и боклуци има, че не намирам думи, за да ви я опиша. Като бях малка джобовете на якето винаги ми бяха пълни с хартийки, защото сърце не ми даваше да ги изхвърля на неподходящото място. Навик който съм запазила и до днес.
Тази тема ми е много болна и все се чудя, защо когато отидем в чужбина спазваме техните правила и се учудваме на това колко било чисто и подредено, а като се върнем в родната си страна забравяме за всичко. Ако всеки положи малко усилия и спре да търси вината в други и погледне себе си и се поправи мисля, че бихме могли да живеем по-добре, но дотогава все ще е така мръсно.
06.04.11
11:34
казано от kristiancho на 06.04.11, 10:25:
ама достапа на Хед-а до тая тема трябва да е безмилостно отказан ! :D
Защо бре - с какво го заслужих ;( И без това напоследък само тук си дращя :D
За боклуците - ми боклук изхвърля боклук на неподходящото място. Всеки път, когато видя нещо подобно ми идва да натъпча въпросния боклук в някое отверстие на хвърлящия го.
Миналата година едно хлапе изхвърли боклука си през вратата, която води до мазетата - след това цяла седмица чисти мазета, а баща му яде шамари, щото беше решил да се прави на мъж (devil)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.04.11 11:35.
06.04.11
12:01
‘’бой неувуту мами’’ ... :D ебати ужасното време .... вали дъжд такова... е се пак аз не съм лостаджия да се влиая от времето буквално ама е мързелешко :D
Аз пък съм виждала на живо как италианец си изхвърля боклука - през прозореца на колата покрай пътя в движение.
Друг италиански шофьор изхвърли през прозореца на колата си найлонова торба с дребни късчета хартия на магистралата, аз шофирах зад него : )
Виждала съм и австрийците какво правят докато пият глювайн по Коледа и каква мръсотия се шири...
Виждала съм с изумление как се изпотрепват в магазините за парцали от 5-10 Евро чистокръвните виенчани, но това е друга тема.
Разликата е най - вече в това, че има кой да почисти после....не само, но все пак.
Мнението беше редактирано от Инис на 06.04.11 12:02.
06.04.11
12:26
Де да ставаше със саморазправа.Живея в квартал ,в който се води уж “елита на града ” по комунистическо.Всички в моя блок са с високи офицерски чинове.А иначе големия полковник,който командвал незнам си колко човека в армията,си изхвърли кошчето от тоалетната през терасата.Сами можете да се досетите тези хартийки подухани от вятъра къде отидоха.Културата не ми позволи да го смъкна земята,но въпреки това си отнесе конското и ми почисти терасата мизерника
казано от krali_marko на 06.04.11, 12:26:
Де да ставаше със саморазправа.Живея в квартал ,в който се води уж “елита на града ” по комунистическо.Всички в моя блок са с високи офицерски чинове.А иначе големия полковник,който командвал незнам си колко човека в армията,си изхвърли кошчето от тоалетната през терасата.Сами можете да се досетите тези хартийки подухани от вятъра къде отидоха.Културата не ми позволи да го смъкна земята,но въпреки това си отнесе конското и ми почисти терасата мизерника
Вярвай ми, това ако ми се случи този ще го накарам да си изяде отпадъците след което ще го удавя в толетната чиния, без да ме интересува какъв е бил или какъв е в момента.
06.04.11
12:34
незнам със точност но гони 80-те.Да го убия от бой-после язък за младостта ми!Той така или иначе е Пантелей Пътник
Абе мизерен народ сме си, и те това е! Всеки гледа в чуждата чиния, всеки мрънка колко зле е положението и вместо да се запретне ръкави и да подобри начина си на живот, на българина му дай да се самосъжалява и да реве колко е ощетен от всичко което го заобикаля.
06.04.11
12:43
ама не сме само ние така... както каза Карпи на Запад има кой да им чисти лайната ... тука няма :)
Я, вижте тая тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52226 и 9-ия коментар... к’во по дяволите има този коментар общо с темата?!?
казано от kristiancho на 06.04.11, 12:43:
ама не сме само ние така... както каза Карпи на Запад има кой да им чисти лайната ... тука няма :)
Каза го Inis и не е особено права. Италианците принципно са си мизерни, както и гърците, както и румънците, както и албанците, както македонците, а за турците няма да говоря въобще. Сърбите са много по-европейци от нас Белград е в пъти по-добре уреден град от София и общо взето културата там е на доста по-високо ниво. На запад манталитета е съвсем друг, тук хората го правят защото си казват, ами те, всички хвърлят ако го направя и аз какво толкова, докато там вероятно също има такива индивиди но цялостната картинка е съвсем различна. Да не забравяме колко гастарбайтери има от по-горе посочените страни, които вероятно се грижат на западняците да не им е съвсем чисто :D Както се казва: На мен може да ми е зле, но важното, е че на Вуте му е по-зле.
Мнението беше редактирано от Valdis на 06.04.11 12:57.
06.04.11
13:05
При вас поне си ги изхвърлят през прозореца. В нашия вход някой от съседите (не знаем кой точно) си слага боклука в торбичка и го слага пред на някой вратата. Бахти наглия. Яд ме е само, че не можем да го хванем... що бой ще изяде.
06.04.11
13:08
казано от Андриан К на 06.04.11, 12:54:
Я, вижте тая тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52226 и 9-ия коментар... к’во по дяволите има този коментар общо с темата?!?
Не виждам коментара, по... разбираеми причини.
Докладваш на администрацията за мнение без връзка с темата и те почистват оцапаното.
06.04.11
13:08
Валдис - е да ама като дойдат тука на море си забравят манталитета и възпитанието на запад нали :) там просто ги е страх от наказанията... едно е човек да го е страх, че ще полага обществено полезен или парична глоба и затова не хвърля боклуци друго е да не го прави, защото го смята за нередно
Андриане - от край време си плосък скъпи
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.04.11 13:10.
Кольо-Как се докладва на администрацията, горе с бутона(въпросителното) за връзка с BB-Team ли?
Aз, този “феномен” “изхвърляне на боклука през терасата”, го видях за пръв път в София. Готви си една буля, свършва й олиото, и решава, разбираш ли, да го изхвърли зад блока! Никога не участвам в пролетните почиствания на междублоковите пространства - значи, едни ще замърсяват, а други да чистят! “Съквартирантът” ми има неблагоразумието за 7г.- 2 пъти да изхвърли фас през терасата - ми изядох го с парцалите! (giggle)
Детската кухня, която посещавам (giggle), и там същата свинщина! Жените, които дават храната, написали с ей такива букви “МОЛЯ, ПАЗЕТЕ ЧИСТО!”, ама не! Черпят за рожден ден на някое дете - хоп, кутията от бонбони в пясъчника, използвали мокри кърпички, хоп, в пясъчника...и това са майки, които ще възпитават децата си!! Един ден не издържах, хванах, та почистих, ама имат късмет,че не ги виждам в момента, в който хвърлят боклука!!!
Като студентка, отивам да се мотая за 1 седмица в Стара планина, качваме връх Ботев и какво да видят очите ми на 2000 и нещо си надморска височина...опаковка от вафла!!! Еми...:x , неам нерви, както пее Милена в една песен!
В града, винаги си прибирам боклучетата в чантата и си ги хвърлям вкъщи, а на дълъг път - чашки от кафета, опаковки от кроасани и вафли, торбички от сандвичи, кутии от сок и какво ли още не - всичко си остава в колата и се изхвърля при някое спиране, задължително в контейнер. Предполагам, че всеки може да напише дисертация по този въпрос.
Иначе, откъм чистота, не съм виждала по поддържана държава от Швейцария!
Мнението беше редактирано от Ирка на 06.04.11 13:19.
казано от kristiancho на 06.04.11, 13:08:
Валдис - е да ама като дойдат тука на море си забравят манталитета и възпитанието на запад нали :) там просто ги е страх от наказанията... едно е човек да го е страх, че ще полага обществено полезен или парична глоба и затова не хвърля боклуци друго е да не го прави, защото го смята за нередно
Андриане - от край време си плосък скъпи
Така е защото тук идва изметта от цяла европа, най-евтиния турист съответно и най калпавия. Няма какво да се лъжем, там бедните основно са необразованите и такива дето по рождение им е куха главата, съответно от наша страна ние направихме всичко възможно да привлечем именно този турист тук и да превърнем българските курорти в бардак, е честито, съумяха да го направят.
06.04.11
13:17
казано от Андриан К на 06.04.11, 13:12:
Кольо-Как се докладва на администрацията, горе с бутона(въпросителното) за връзка с BB-Team ли?
Мне... В дясната страна на всяко мнение има едно панелче с три опции - ‘Цитат’, ‘Докладвай’ и ‘Игнорирай’. Цъкаш на ‘Докладвай’ и от падащото меню на диалоговия прозорец избираш желаното, след което го потвърждаваш с ‘Изпрати’. Аз за някои потребители прилагам третата опция от панелчето и си осигурявам комфорт със замах... ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.04.11 13:18.
06.04.11
13:20
е според мен липсата на високо образование не трябва да служи като оправдание за липсата на каквтото и да е възпитание...
мдам....а да не започваме темата за “боклуците” дето оставят кучетата като ги водят на разходка....как не се научи тоя народ, че сам си вреди, на мен не ми е ясно!
Затова, който ще идва на рождения ден на Добито - да си носи чувал за отпадъците и да си ги изхвърля там! :D
06.04.11
14:14
те от бтв това съветваха да почистят отиващите... ти на рожден ден ли отиваш или да чистиш... ужас ужас.... да се похваля официално съм предупреден за изгонване :D
Абе, като каза за рд на Добиту - това момиче не ги е преценило баш добре нещата - празнува си рождения ден в деня на концерта на Гуано Ейпс....не се ли страхува, че гостите й ще предпочетат концерта :D :D :D
06.04.11
14:17
незнам ама Гуано трябва повече да се притеснява за посещаемоста на мироприятието си :D
казано от kristiancho на 06.04.11, 14:17:
незнам ама Гуано трябва повече да се притеснява за посещаемоста на мироприятието си :D
Има го и този момент :D
Абсолютно! (giggle)
Крис, ти откъде си предупреден официално за изгонване, от къщата на Биг Брадър ли? (giggle)
Аз на тая мома мислех да й купувам книга “Как да печелим хората около нас”, но се отказах, защото съдейки по броя присъстващи на това “скромно” парти, тя много добре знае как да го прави! :D
казано от karfi4ka на 06.04.11, 14:15:
Абе, като каза за рд на Добиту - това момиче не ги е преценило баш добре нещата - празнува си рождения ден в деня на концерта на Гуано Ейпс....не се ли страхува, че гостите й ще предпочетат концерта :D :D :D
То наближава време за уиндсърф, ама нищо...:P
http://www.youtube.com/watch?v=6LhsJy3Qve4&feature=related
Любимата ми тяхна песен!
Поздравче! :P
П.П. И СКОТА да не се заблуждава,че тук няма фенове на по-”тежката” музика...има, но сме под прикритие! (giggle)
казано от Синдел . на 06.04.11, 14:47:
То наближава време за уиндсърф, ама нищо...:P
http://www.youtube.com/watch?v=6LhsJy3Qve4&feature=related
Любимата ми тяхна песен!
Поздравче! :P
Благодаря ;)
казано от Синдел . на 06.04.11, 14:47:
П.П. И СКОТА да не се заблуждава,че тук няма фенове на по-”тежката” музика...има, но сме под прикритие! (giggle)
тъкмо това му казах и аз :D
06.04.11
15:28
казано от Синдел . на 06.04.11, 14:40:
Абсолютно! (giggle)
Крис, ти откъде си предупреден официално за изгонване, от къщата на Биг Брадър ли? (giggle)Аз на тая мома мислех да й купувам книга “Как да печелим хората около нас”, но се отказах, защото съдейки по броя присъстващи на това “скромно” парти, тя много добре знае как да го прави! :D
от племето бб-тийм.. будната съвест на гражданите ( форумците ) се надигна и аз като Кадафи рано или късно... :D:D
06.04.11
16:26
казано от Valdis на 06.04.11, 11:02:
Мен лично ме е гнус да спирам на крайпътни отбивки, мизерията около тях е ужасяваща. А в блока, в който живея неколцина от съседите ми официално са предупредени че ако ги видя още веднъж с цигара в асансьора или не-дай си боже да ги видя да хвърлят фас ще им се случи случка от физически характер (От години пробвам с хрисим и благ тон и ефект няма) от както почнах тази инициатива за няколко месеца съм мярнал само 1-2 нарушители и те са все външни лица, като се има предвид, че блока е около 150 апартамента с един вход, успеха е неопровержим. Не вярвам, че саморазправата е решение, но на моменти явно е единствения начин.
Официално те каня да се позавъртиш до нас - има едни индивиди, дето не мога да ги издебна, ама на няколко пъти се мъчат да ме целнат с цигара през прозореца (може и умишлено да е било). Та, мисълта ми е - разрешавам ти физическата саморазправа и в този случай - думите не помагат (изпробвано!) А аз не налитам на бой, че ако ми скочат двама-трима и загивам :D
И в този ред на мисли - ако ошамаря някое лапе, какъв е шанса баща му да дойде и да ме ошамари после мен?
казано от Absolut Illusion на 06.04.11, 16:26:
ако ошамаря някое лапе, какъв е шанса баща му да дойде и да ме ошамари после мен?
за съжаление много голям....повярвай, инстинктът ми не веднъж e събуждал силно желание за подобни действия (@head_hunter явно не съм точно пацифист :D ) :D :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.04.11 16:57.
06.04.11
17:43
Някой ще ме светне ли относно този РД на тая Доби, ли ква е... Защо стана толкова популярна??? Просто рядко влизам в фб, а до колкото тразбрах всичко е тръгнало от там?
06.04.11
17:46
казано от kristiancho на 06.04.11, 15:28:
от племето бб-тийм.. будната съвест на гражданите ( форумците ) се надигна и аз като Кадафи рано или късно... :D:D
Ей един фен да имам в тоя форум и да искат да го изгонят, то май си единствения ми фен във всички форуми и това те прави автоматично любимия ми фен /щото други няма/ :D
казано от karfi4ka на 06.04.11, 16:57:
казано от Absolut Illusion на 06.04.11, 16:26:
ако ошамаря някое лапе, какъв е шанса баща му да дойде и да ме ошамари после мен?
за съжаление много голям....повярвай, инстинктът ми не веднъж e събуждал силно желание за подобни действия (@head_hunter явно не съм точно пацифист :D ) :D :D
Зависи от бащата ;)
Карфичке, бива ли такива неща, такава агресия :D
Официално да съобщя, че съм психически здрав и още две години ще се радвам на разрешителните си за оръжие :D
Мамицата им летнобилдърска :D Днеска двама тъпоъгълници един час сгъват за бицепс с по 20 кила дъмбели и като ги помолих да ми подадат един дъмбел от 27.5 кг се ококориха. След 2 минути кумене единия го надигна по възможно най-неграмотния начин на планетата Земя като го хвана от едната страна с едната ръка, а с другата вместо да подпира дъмбела си подпираше същата тая ръка :D
Накрая естествено го изтърва, добре че го бях хванал вече, та спасих травмата, ама бях на косъм да му го завра на някое дълбоко място :D
06.04.11
18:41
о да корпс... аз един път накарах двама летни да ми подадът един дъмбел 35кг... абе шоу голямо е ...
Хед- трябва да ме защитиш ! :D
06.04.11
18:41
Проблема е в тебе, че не можеш да вдигнеш дъмбела сам. Интраболик ти трябва ми се струва :D