Diva може и да е права (то е ясно , че са ти малко протеина и мазнините) , ама за сега е добре , че преодоляваш страха от въглехидратите...следващата стъпка е да не се плашиш да ги комбинираш с пр и м и да увеличиш количествата...
На времето (до скоро) изпитвах ужас от идеята да прибавя 20гр извара към 100гр картоф (психиране от разделното хранене) ,но когато видиш , че има и по-правилен начин...
Сега най-голям кеф ми е да смеся млечен + месо + въглехидрат (дори да не е мн ок) ,ти си била на НВД и ще налиташ на сладко :)
За цикъла белтъчините и мазнините са много важни-аз като отслабнах анорексично ги бях изключила напълно и карах само на салати (и алкохол , хах)
Диетолози ме съветваха точно на протеини и мазнини да наблягам...ама моя случай е различен...
Описвай там какво си хапваш и не пропускай ядене :) Успех
Мнението беше редактирано от Мая на 02.04.11 20:39.
Здравейте,
Бях многоо заета тези дни и все нямам време да пиша. По една или друга причина схемата се промени- минавам на мазнини. Посъветвах се с компетентен човек и сега ще се водя по цикличен режим. Ще има дни с повече мазнини, други- с по малко и 3-ти с по-свободни дни :):)
та започнах от вчера :
8:30ч-Свинско + зад. зел.
11-12ч.- малко риба тон, зелена салата+зехтин
Днес(пътувах към Сандански и малко часовете се оплетоха и имах дупки с много глад):
7ч- 2 яйца на омлет със сирене и зеленчук
10ч.- кофичка кисело мляко
подхапвах краставица до
2:30- риба тон+ салата: маруля айсберг+малко царевица+краставица+червен лук+1л. зехтин
5:30- 2 яйца+краставица+50гр кашкавал
8:30ч- 2 свински паржолки, малко маруля и краставица+30гр кашкавал
в 12ч ще е малка зелена салата с маслини (с бадем вътре)
* Пия по 2.5-3л. вода на ден
* чай и кафе (старая се без подсладител, без нищо)
Целта е- изграждане на плътни мускули, така че да се харесвам и да се чувствам добре =)
казано от ina_V_ на 02.04.11, 21:17:
Браво, имаш огромен напредък :)
мерси :)
чувствам се доста по-добре от преди. И това само за 2 дни, няма и толкова. По-дълго съм сита и не ме отпуска така изведнъж ситостта. Пък и си се кефя на пълномаслени и нормални кашкавали и сирена. С броколи особено....ням ням
Хайде стига съм се лигавила с празни приказки.
Ще ви държа в течение всеки ден вече кое, как, кога =)
утре:
закуска:
салата: 1 яйце+100гр. Пражка шунка+домат+маруля+2л. заквасена сметана
между закуската и обяд- плод или кисело мляко
Обяд: 300гр. пилешко+зеленчуци+2л. сметана
следобедна закуска: 100-150гр. бадеми (накиснат и подсолен от предната вечер- белен)
Вечеря: 300гр. пилешко/свинско + зеленчуци (като предната вечер) + кашкавалче ^–^
Преди лягане малко бадем/маслини с бадеми+ малка салатка (колкото да не примра от глад през нощта)
=)=)
Ти сега на другата крайност мина, но си мисля че от ВМ +ПКБ ще имаш много по-голяма полза за да си върнеш здравето. Колкото и да не го харесвам този режим, точно той ми помогна да кача активно тегло и да си оправя цикъла. Не изключвай въглехидратите щом ги обичаш, но основата ти трябва да са белтъчини и мазнини. И не претренирай, особено с това кардио.
казано от diva 97 на 03.04.11, 07:41:
Ти сега на другата крайност мина, но си мисля че от ВМ +ПКБ ще имаш много по-голяма полза за да си върнеш здравето. Колкото и да не го харесвам този режим, точно той ми помогна да кача активно тегло и да си оправя цикъла. Не изключвай въглехидратите щом ги обичаш, но основата ти трябва да са белтъчини и мазнини. И не претренирай, особено с това кардио.
Смея да твърдя, че не съм в другата крайност. Казах, че ще има дни и с повечко въглехидрати. И също така, че се консултирах със специалист :) Това ще да е правилното за мен. =)
@diva 97 - Според теб въглехидратите са ѝ добре? Според мен не само протеина и мазнините куцат, но няма да споря. Говорех не за мускулни влакна, а протеини, които приема с храната си. Ако иска да ги използва за градивен елемент, то трябва да има и въглехидрати. Ако беше прочела добре дневника ѝ щеше да забележиш, че един път и аз ѝ писах за мазнините, че не са достатъчно. Няма да отварям темата и за водата, че...
И откъде направи извода, че никога не съм имал хранително разтроиство. Да, като дете спортувах много, но в тийн годините си бях зарязал спорта и се бях отдал на цигари и алкохол, което доведе до една доста слаба физика. Ако можех да се върна назад щях да си хвърля толкова здрав бой, че навреме да почна да се храня здравословно и да спортувам. А не сега на 23 години да се опитвам да оправям грешките си от тийн годините си. :)
@nenb1_10 - Браво. Виждам напредък. Знай, че всичко е главата ти. Всичките решения на проблемите ни са в самите нас. Обикновенно, обаче сме свикнали да ги търсим някъде другаде.
Хелоууу,
Днес меюто ми е:
Закуска: 2 Бъркани яйца с 20 грама масло+домат+ 50гр сирене
10ч.- 1 Кисело мляко
Обяд: около 250-300гр пилешко+ малко краставица, домат и чушка+ 30гр сирене
Следобедна закуска ще бъде: 1-2 яйца+50гр кашкавал+ малко краставица
Вечеря: 250-300гр пилешко/свинско+малко зелена салата с 1 лъжица сметана
Късна вечеря- малка салатка с маслинки/сиренце
=)
За утре ще го измъдря малко по-късничко,че засега само със закуската съм наясно :Р
Наистина ли спазваш препоръчан режим или си изключила въглехидратите (почти напълно) , заради насоките да увеличиш б/м и те е страх от комбинацията м/в...
Иначе си е доволно папане :)
Ама пак се връщаш на НВД...нз
казано от mayasy на 04.04.11, 19:16:
Наистина ли спазваш препоръчан режим или си изключила въглехидратите (почти напълно) , заради насоките да увеличиш б/м и те е страх от комбинацията м/в...
Иначе си е доволно папане :)
Ама пак се връщаш на НВД...нз
Това е 1ва част от цикличното ми хранене ;)
Ааа , хах , на мен не ми е мн ясно “цикличното” ( мързел...една статия прочетох и... :) )
Ако имаш примерно меню може да го постнеш (и на ЛС става ;) )...и на мен може да ми е полезно , като идеи :) )
Ама аз и 1 маруля да не изям за деня , пак поемам около 90-100гр “празни” въглехидрати :(
Иначе храната е ок (надявам се и за твоите цели) , след няколко дена треа да споменеш и как се чувстваш с този режим :)
Усмивки :)
казано от mayasy на 04.04.11, 22:54:
Ааа , хах , на мен не ми е мн ясно “цикличното” ( мързел...една статия прочетох и... :) )
Ако имаш примерно меню може да го постнеш (и на ЛС става ;) )...и на мен може да ми е полезно , като идеи :) )
Ама аз и 1 маруля да не изям за деня , пак поемам около 90-100гр “празни” въглехидрати :(
Иначе храната е ок (надявам се и за твоите цели) , след няколко дена треа да споменеш и как се чувстваш с този режим :)
Усмивки :)
Днес започвам 2рата част: 3 дни с основни храни: месо, яйца, много зеленчук + умрено количество плодове
закуска:
2 бъркани яйца в 1с.л. зехтин+50гр. шунка+домат
10ч- ябълка
Обяд: пилешко 300гр+ салатка (домати, краставици, маруля)
Следобедна закуска : 2 яйца варени със зелена салата/краставица и 50гр. шунка
Вечеря: 300гр свинско/пилешко + салатка
Преди лягане- малко салатка :)
Следващия етап е : на вс 5ти ден хранения с всички храни като досега + умерено консумиране на въглехидрати: бобови, картофи, черен хляб (но не в големи количества)
Вода -> по 3л на ден! Успявам ги вечеееее! :Д
=) засега така, по-натам може би ще се променя. От др седмица почвам силовите тренировки
Попринцип ми е доста добре на този режим, защото с това количество месо почти не усещам глад. И все пак съм уморена, но не мисля че храната е проблема. По-скоро сега тялото почва да се възстановява и постоянно ми се спи. В това се изразява умората.
05.04.11
11:37
казано от nenb1_10 на 05.04.11, 10:51:
И все пак съм уморена, но не мисля че храната е проблема. По-скоро сега тялото почва да се възстановява и постоянно ми се спи. В това се изразява умората.
Чакай, бре! :D За къде де разбърза? Това е храна, а не кафе... :)
Дай време на това тяло да се възстанови, не може да стане от днес за утре.
Бъди спокойна, нещата ще се наредят (като ти гледам храната).
Е, аз не мисля, че този тип хранене е оптимален за теб в момента, но в крайна сметка ОК, със сигурност е по-добре от глада.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.04.11 11:39.
300 гр. свинско/пилешко, за твоите килограми не е ли много за един прием?
И кой ти помогна да избереш този начин на хранене?
казано от karpi на 05.04.11, 11:55:
300 гр. свинско/пилешко, за твоите килограми не е ли много за един прием?
И кой ти помогна да избереш този начин на хранене?
Ами да ти кажа доста добре си ми идва. Просто като цяло се набляга на месото при мен :) Зеленчуците и тн. са по-маловажни.
А кой ми помага, не мисля че ще е коректно от моя страна да споменавам. Но не е Белчо :D
05.04.11
12:22
Давай така, пък то ще се види... и аз мернах тия 300 g месце, ама реших да не се обаждам много-много... :)
Аз твърде рядко си позволявам повече от 200 g наведнъж, а тежа почти 90 kg…
И за зеленчуците не съм много съгласен, че са маловажни, ама... както и да е - действай.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.04.11 12:22.
казано от Кольо Пияндето на 05.04.11, 12:22:
Давай така, пък то ще се види... и аз мернах тия 300 g месце, ама реших да не се обаждам много-много... :)
Аз твърде рядко си позволявам повече от 200 g наведнъж, а тежа почти 90 kg…И за зеленчуците не съм много съгласен, че са маловажни, ама... както и да е - действай.
Аз точно това се питах. Дали тези 300 гр. ще бъдат усвоени и ще бъдат ли извлечени всички ползи за тялото?
А 100-150 гр. ядки за едно ядене? Това са между 800-900 ккал. за един прием, но в край сметка важно е да има резултат.
Мнението беше редактирано от T-X на 05.04.11 12:33.
Като цяло храната ок.
Ама нещо днеска гладна си останах.
Ябълката в 10ч. веднага накара корема ми да стърже. А пък намаленото количество месо стига, но може би трябва още зленчуци. В тази част от цикъла трябва да консумирам основно месо, зеленчуци, зехтин и плодове в умерено количество. Да ама мене ме е страх от плодовете и може би там ми е грешката. Също така ако пише “2-3 яйца за закуска+....нещо си”, аз гепвам винаги малкото число. Накрая на деня се оказвам с може би 2 яйца назад. :Д:Д Логиката е брутална, но факт.
Хем глад ме мъчи, хем ми се спи като на мечка през зимата! Не съм ходила на фитнес дори. Вчера и днес сутринта само бях на аква аеробика за час и толкова.
Някой има ли идея къде може би бъркам? (Не е във водата. Днес надскочих 3те литра даже!)
казано от nenb1_10 на 05.04.11, 10:51:
Вода -> по 3л на ден! Успявам ги вечеееее! :Д
Ураааа (party). Това е много добро постижение, след време толкова ще свикнеш с водата, че ще ти е по-вкусна от всички видове сокове и газирани напитки. Не след дълго ще усетиш и благоприятното влияние на водата върху организма ти. :)
За 300-те грама месо и аз се опулих за момент, но щом са 150 добре. :)
За умората - почивай си. Може да е умора от тренировки, липса на витамини и минерали, от смяната на времето и преминаването към пролетта. Просто наспивай се достатъчно, хапвай плодове(предимно сутрин) и зеленчуци, може и отделно витамини да си вземеш да пиеш, но не ти препоръчвам разтворимите. Иначе има напредък с храната ти, но наистина мисля, че може една идея повече въглехидрати да приемаш.
Между другото много добре действа, когато станеш сутрин на гладно да изпиеш поне 2 водни чаши вода. НЕ на екс разбира се и после да закусиш. След сън тялото не само от храна има нужда, а и от вода. ;)
Аз се чувствам отпаднала , когато не ям въглехидрати...
Щом в диетата ти пише , че в този “цикъл” /”период” се ядат и ПЛОДОВЕ -не ги избягвай
Давам само идея - половин час преди първите 2-3 хапвания приемай малко плод (ябълка, киви...)...то се усвоява бързо...бе плода са витамини (евентуално),фибри и краткотрайна енергия (може и да се лъжа)...нз...но няма да навреди
Увеличи зеленчуците към мръвката-моркови , брюкселско зеле ,карфиол , броколи (не само маруля и домат...)
Не съм сигурна за таз диета , ама човека дет ти я е препоръчал би трябвало да е компетентен....дано
То си иска време и търпение....гледай да се придържаш и като пише 3 яйца да си ги изядеш
От пълнеене и омазняване не се плаши...
При мен поне в първите няколко месеца стана мн бавно (а бях увеличила калориите двойно)
Успех ;)
Взимам си бележка- ще наблегна на по-питателните зеленчуци. Проблема е, че не мога да се спра да ги ям тия пусти броколи- все не ми стигат :( Краставицата и марулята ме подуват и нямам тоя проблем. Затова наблягам на тях.
Днес менюто: (2ри ден от цикъла....остава още 1 подобен ден на зеленчуци и мИсо)
Закуска: салата от домат, краставица, малко маруля, 100гр. шунка, 1 яйце, лимонов сок, 1с.л зехтин, босилек (вкусничко беше, ама май предпочитам бъркани яйца сутрин. Опита това показва)
10ч.- портокал или грейпфрут(2рото по ме блазни)
Обяд: мИсо (150гр.) + броколи
Следобедна : зелена салата с 2 яйца, малко шунка
Вечеря: Месо+ задушени зеленчуци (карфиол, броколи, морковче) =) <- никога не стигат бе :(
Късна: Салата с мъничко тон
Много мерси за всички мнения =) Писах на Човека за липсата на енергия- очаквам откоригиране на нещата.
Сега отивам на аква аеробика, ама хич не ми се ходи. 3тти ден подред става.... Ама ми е ужасно виновно, че не ходя на фитнес. А имам подозрение, че килото дет качих съм го свалила. Пак се въртя около 43-44… пу! (за 1ви път не се радвам, че кантара е надолу! Браво на мене-то :Д)
06.04.11
12:46
Щом сваляш определено нещо трябва да се промени в менюто ти. Не знам, обаче днес например не стига, че нямаш въглехидрати, ами и мазнините никакви ги няма - 1 сл зехтин за целия ден нищо не е. Всичко друго ти е протеин и зеленчуци - то това си е меню за сваляне (wait)
казано от dance_girl на 06.04.11, 12:46:
Щом сваляш определено нещо трябва да се промени в менюто ти. Не знам, обаче днес например не стига, че нямаш въглехидрати, ами и мазнините никакви ги няма - 1 сл зехтин за целия ден нищо не е. Всичко друго ти е протеин и зеленчуци - то това си е меню за сваляне (wait)
Слагам зехтих в салтите и като задушавам зеленчуците....ам какво да се прави- така съм инструктирана... др. ден включвам на мазнинки пак
06.04.11
13:24
Не разбрахте ли, че момичето е консултирано от ПРОФЕСИОНАЛИСТ!? Начина на хранене е направен специално за нея и нуждите и! Това какво вие си мислите и препоръчвате тук е без значение.
@Димза - аз знам за много баби и дядовци, които стартират деня си с чаша вода, но ТОПЛА вода. Пречиствало организма от натрупаните през нощта вредни неща. Колко е така не знам, но и по Зоната май се препоръчва храненето да е след поне 20мин. откакто човек е станал от сън. А дотогава - вода, вода и пак вода. Водата е живот и се радвам, яе нашето момиче вече пие вода :) Поздрави за нея!
казано от Боян Наков на 06.04.11, 13:24:
@Димза - аз знам за много баби и дядовци, които стартират деня си с чаша вода, но ТОПЛА вода. Пречиствало организма от натрупаните през нощта вредни неща. Колко е така не знам, но и по Зоната май се препоръчва храненето да е след поне 20мин. откакто човек е станал от сън. А дотогава - вода, вода и пак вода. Водата е живот и се радвам, яе нашето момиче вече пие вода :) Поздрави за нея!
Определено действа пречистващо и много ободрява. Може да пробваш с 2 чаши вода и ще видиш, че почти винаги ще ти се доходи да се “пречистиш”, ако мога така да се изразя. ;)
Поне при мен действа много добре това рано сутрин. :)
06.04.11
20:50
Към Боян...
Защо пък да е без значение какво казват хората от форума? Те са с толкова опит, ако им четеш редовно дневниците, ще ги опознаеш и ще решиш дали би искал да се вслушаш в съветите им, по-безсмислено ми се вижда да се отиде при някой напълно непознат...
А тук какви хора има само- Дива, Маргаритка, Петко К, Кольо, Оранже...
хей ;)
днес:
Закуска: 2 яйца бъркани с 1 л. Зехтин, 50гр. шунка, домат
10ч.: грейпфрут (много по- добре беше от ябълката, но пак огладнях доста бързо)
Обяд: зад. Зеленчуци (броколи, моркови, карфиол), 150гр. пилешко
Следобедна: Зелена салата (маруля, краставица, 1л. Зехтин, лимонов сок, лук)1 яйце, 50гр. шунка
Вечеря: свинско или пилешко ,салата (домат, краставица, чушки, 1л. Зехтин, лук)
Преди лягане: малко риба тон, айсберг, краставица
Вода- над 3л., 1 кафе
утре ще има мазнинки пак :)
поздрави
Мнението беше редактирано от nenb1_10 на 07.04.11 18:27.
Днес:
Закуска: бъркани яйца, 50гр. сирене, домат, масло 20гр.
10ч.: Кисело мляко 0.1%
Обяд: 150гр. пилешко, салата: домати, краставици, маруля; 1л. сметана
Следобедна: 50гр. кашкавал, 1 яйце
Вечеря: пилешко. 1л. Сметана, салата
Преди лягане: 30гр. сирене, краставица
=) облизах си чинията заради тая сметана, мнооого вкусно бе
Здравейте,
Понеже си обичам чайчето сладичко, а меда не е много желателен да се употребява често поне при мен в момента, се поразтърсих за стевия. Намерих само това засега:
http://mpp.bg/index.php?page_id=3111&show=100104
Какво ще кажете ?
Утре:
Закуска: Бъркани яйца (2бр.), 50гр. шунка, домат/краставица
10ч.- плод или 2, зависи колко умирам от глад
Обяд: пилешко, салата, зехтин
следобедна: зелена салата с яйце, зехтин, 50гр. шунка
Вечеря: месо (пилешко/свинко) + салата, зехтин
Преди лягане: салата с малко тон
м/у храненията ще хапвам плодове, че иначе ще си пукна като предните дни...
И водата е ясна :Р
=)
Браво :)
Харесва ми папкането , само чакам и по - въглехидратен период ( ако има такъв , не е задължително :) ) да видя как ти е разпределена там храната
Е , ти пък , от 1 лъжичка сметана ли се размаза - следващия път сложи 2 :P
И с водата щом го докарваш...
Апетитът идва с яденето ;) ...и то правилното :)
И мен ме гони глад , особено като са ми малко въглехидратите... давай по - смело с мазнинките
Ще следя
П.П. За подсладителите нищо не мога да кажа , не ги толерирам особено....ако меда е толкова ” фатален ” за режима - някой по - компетентен да се изкаже за стевията и това , което си постнала в линка
Само тъй и успех
казано от nenb1_10 на 08.04.11, 18:11:
Здравейте,
Понеже си обичам чайчето сладичко, а меда не е много желателен да се употребява често поне при мен в момента, се поразтърсих за стевия. Намерих само това засега:
http://mpp.bg/index.php?page_id=3111&show=100104Какво ще кажете ?
Защо смяташ, че меда не е подходящ?
казано от ina_V_ на 09.04.11, 10:43:
Здравейте,
За момемнта съм ограничила въгл. ;)
казано от nenb1_10 на 09.04.11, 17:02:
Здравейте,
Меда не е “фатален” (както се изрази Mayasy) дори в режими за сваляне, не знам теб защо те притеснява. Не знам също с каква цел ограничаваш въглехидратите, доколкото си спомням искаше да качиш :)
казано от Margaritka на 09.04.11, 17:15:
казано от nenb1_10 на 09.04.11, 17:02:
Здравейте,
Меда не е “фатален” (както се изрази Mayasy) дори в режими за сваляне, не знам теб защо те притеснява. Не знам също с каква цел ограничаваш въглехидратите, доколкото си спомням искаше да качиш :)
Писах по-горе. Не се храня по мой план, така че следвам това, което ми е подадено от човек, доста по- компетентен от мен :)
Меда засега не е вариант ;)
Днес :
Закуска: 2 бъркани яйца с 20гр. масло, домат, 50гр. сирене (това масло е амброзия за душата:Х)
10ч.: Кисело мляко 2% (не мога да я преживея Cultura-та, ма се насилих. Пак останах вярна на Бор- Чвор де:Р)
Обяд: Пилешко/свинско със задушени броколи в масло (мухахаха, кент уейт!)
Следобедна: 100гр. бадем (накиснат е във вода, беля го. Когато е бил във вода става двойно по-тежък- за това 100гр. На практика сигурно е около 50тина)
Вечеря: свински шишчета със салатка и 1л. закв. сметана
Преди лягане: малко краставица, 30гр. сиренце
=)
Утре съм на тренировка! Направо нямам търпение. Най-хубавото е, че няма да имам 40мин. кардио. Колкото и да ми харесваше, много време губех =)
Поздрави
За Културата , няма какво да ти липсва :)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49018
Като цяло обезмаслените млека са съмнителни
Яж си 3% , 3.6%....то разликата в ккал с това от 2% е десетина....
Нали са напускали разни по БДС (уж), има Пършевица и Табу 2% , ама най-добре си взимай по-маслено :)
На твоя режим няма да навреди и биволско , хах , освен ако изрично не е включено в диетата да е 2%
Поздрави :)
казано от mayasy на 10.04.11, 14:21:
За Културата , няма какво да ти липсва :)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49018
Като цяло обезмаслените млека са съмнителни
Яж си 3% , 3.6%....то разликата в ккал с това от 2% е десетина....
Нали са напускали разни по БДС (уж), има Пършевица и Табу 2% , ама най-добре си взимай по-маслено :)
На твоя режим няма да навреди и биволско , хах , освен ако изрично не е включено в диетата да е 2%
Поздрави :)
Мерси за поста. Вече мислех, че си водя монолог.
Това “БДС” не ми беше ясно какво е, ама току що прочетох. Ще взема това Табу, пък да видим. Дано не е някой киселяк. Мразя ги тия дето са като с лимон вътре. Затова обожавам Културата.
В режима се казва, че трябва да е пълномаслено даже...та ще минавам лека полека на по-маслени. Тука от село ми донесоха домашно овче кисело мляко, та само му се каня напоследък :Д:Д