5х5 при отслабване?

04.04.11
09:33

Здравейте,
възможно ли е да използвам системата за сила 5х5 докато се опитвам да постигна релеф?

Т.к. ще съм на отрицателен калориен баланс ще се натовари ли много нервната система,освен това мога ли да изпълнявам кардио след тренировката/или на гладно сутрин?
Друг въпрос ми е - винаги ли се стига до отказ на всяка от сериите?
Някакви препоръки към режима?Мисля да пробвам ротация на карбохидратите,после ще постна диетата!

04.04.11
09:46

Можеш разбира се,аз в момента точно това правя,като разбира се целта е 5-6 кила,и макс запазване,работи лека полега,но аз не си давам много зор
Кардиото след тренировка ще ти пийне от мускулите много сериозно,за мен това е най неудачния вариант на кардио
Сутрин може би е най добре,но знай че след ставане сърдечносъдовата система е във “сънен” режим” час час и нещо след ставане,собствено кардио сутрин не ми понася

Хубаво е да стигаш до отказ но внимавай за контузии,аз примерно,последната серия правя до отказ със 50% от килограмите с които правя 10 повторения

04.04.11
10:00

казано от Иван Манолов на 04.04.11, 09:33:

Друг въпрос ми е - винаги ли се стига до отказ на всяка от сериите?

Не, избягвай като цяло да тренираш до отказ.

при 5х5 се щангата се оставя 1-3 повторения преди отказа... тоест подбираш тежест с която можеш да направиш 7-8повторения а правиш 5 :)

04.04.11
14:35

Може да.

TN

04.04.11
14:54

казано от kristiancho на 04.04.11, 10:04:

при 5х5 се щангата се оставя 1-3 повторения преди отказа... тоест подбираш тежест с която можеш да направиш 7-8повторения а правиш 5 :)

И това с какво цел го правим?

с цел да не стигаш до отказ ... когато един мускул е ‘’отказан’’ се възстановява по-трудно ...

05.04.11
15:31

Какви предложения имате като хранителен режим за спазване докато се опитвам да сваля около 5 килограма мазнина докато спазвам 5х5?
ВМ-НВД,РБД,Карбо ротация?

05.04.11
16:13

РБД или въглехидратна ротация

06.04.11
08:46

то, че е възможно - възможно е, но имам един друг въпрос - защо при програма ориентирана към сила, целиш да чистиш? отрицателния калориен баланс не е предпоставка за вдигане на силата. отделно има и енергоразход с кардиото.

06.04.11
09:00

Според мен не е удачно... Но все пак пробвай и виж как ще се чувстваш. Това, че някой сваля с 5х5, не означава, че и при тебе ще е така. Различни организми...различен резултат.

Мнението беше редактирано от Георги Попов на 06.04.11 09:01.

06.04.11
10:31

Кардио съчетано с тази програма не е разумно- тествано лично...

Принципно може, ако се намалят упражненията за крака. Да кажем само веднъж тежък клек и веднъж тежка тяга.

06.04.11
10:43

Е да, но според мен се губи идеята на програмата- ефективна е именно, защото имаш 3 клека седмично и то с цел да качваш всеки път 2,5кг... вариации много могат да се направят де прав си.

07.04.11
08:52

казано от FRANKO1 на 06.04.11, 08:46:

то, че е възможно - възможно е, но имам един друг въпрос - защо при програма ориентирана към сила, целиш да чистиш? отрицателния калориен баланс не е предпоставка за вдигане на силата. отделно има и енергоразход с кардиото.

Защото като цяло силовите ми постижения са много слаби за времето от което тренирам!

07.04.11
11:05

ами то при калориен дефицит няма и да се вдигнат ... или поне не колкото би било възможно, ако не беше в период на изчистване

TN

07.04.11
15:42

казано от kristiancho на 04.04.11, 14:58:

с цел да не стигаш до отказ ... когато един мускул е ‘’отказан’’ се възстановява по-трудно ...

Да обаче тали в Понеделник го отказваме , в Петък изпълняваме както ти казваш?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1