Б/М/В по-кое време кое е най-подходящо

28.03.11
22:32

Вече си изградих меню, което включва печено месо, извара, овесени ядки с млеко и домашни яйца, да кажем до тук добре.
Може ли да ме посъветвате, кое кога се приема като смятаме и калориите.
Знам само, че на всяко ядене трябва да приемам белтъчини и преди да си легна никакви въглехидрати, а другите? кога мазнини кога калории ?
Ръст 1.86
Тегло 71-2
години 15 и 5 месеца.
Към схемата искам да добавя и часовете в които мога да ям а те са:
7:30 сутрин овеса и млякото
10:30 се прибирам в голямото с байка и ям 2-3 яйца (цели)
12-13 се прибирам от училище и тогава се почва голямото печене и приемам към 200гр. месо
2:30 - 3:30 второто голямо ядене с месо
5-5:30 тренировка
6:15,30,45 въглехидратно зареждане
7:45,8 пак някое месце или яйца намазвам
10,10:30 извара с кисело млекце
как ви се струва храненето за пич, ходещ на лостове понякога и на фитнес за изолирани упражнения да качва ММ.
още нещо от ползва мазнините са ми равномерни и нямам струпвания освен малко по корема, но те са незначителни към 13-14% процента да са.

29.03.11
00:20

За мазнините не се притеснявай кога ще ги ядеш, те не водят до промени в инсулина/глюкозата.

Точно тръгнах да ти отговарям на ЛС-то, но щом си пуснал тема ще отговоря тук, за да сме полезни на всички (евентуално) :)

Режима, който си си съставил не е подходящ за качване на ММ. Липсват ти и въглехидрати и мазнини, като по този начин се изгражда ВБД, а тя е подходяща за сваляне на килограми. Това, което трябва да направиш е да пооправиш малко съотношенията В:Б:М, като ако не искаш много въглехидрати в менюто ти можеш да се насочиш към РБД или ВМ-НВД. В първия случай ще трябва да увеличиш въглехидратите и мазнините, а във втория само мазнините.
Въглехидрати + протеин можеш да ядеш по всяко време. Ако не тренираш вечерно време можеш да избягваш въглехидратите във вечерята си и комбинацията от извара + кисело мляко е чудесен вариант.
Белтъчини и мазнини също можеш да мешаш като единствения проблем тук е, че мазнините забавят усвояването на протеина, та избягвай тази комбинация точно след тренировка.
Ако пък смесваш въглехидрати и мазнини трябва да избереш само едно от тях, което да е в големи количества. Ако имаш много въглехидрати, то мазнините трябва да са малко, а ако имаш повече мазнини - въглехидратите трябва да са минимум.
Друго няма какво да ти кажа, защото липсват грамажи и други подробности в описанието на режима ти. :)

По-точно казано аз не пресмятам, ами ям по-колкото си преценя и колкото съм гладен.
Ям по много пъти на ден 5-6-7 всяка включва протеин а за дневвния ми прием на въглехидрати е към 150 най-мн 200 на колко да го променя?

- Можеш да ги оставиш така и да увеличиш мазнините. Така ще се получи РБД.
- Можеш да ги увеличиш на 250-300 без да пипаш мазнините и да се получи ВВД.
Btw…какво месо ядеш? Всеки път различно или наблягаш на някое определено?

29.03.11
14:06

казано от forbidden на 29.03.11, 00:20:

За мазнините не се притеснявай кога ще ги ядеш, те не водят до промени в инсулина/глюкозата.

Това не е вярно, мазнините намаляват общото ГИ на съответното хранене(грубо казано), забавяйки скоростта на усвояване на храната, т.е. неподходящи в следтренировъчно хранене ;) .

казано от ProXxX на 29.03.11, 11:22:

- Можеш да ги оставиш така и да увеличиш мазнините. Така ще се получи РБД.
- Можеш да ги увеличиш на 250-300 без да пипаш мазнините и да се получи ВВД.
Btw…какво месо ядеш? Всеки път различно или наблягаш на някое определено?

ем ям свински плешки,карета,котлети предимно най-лесни са м иза приготвяне и като месо само тях “плюскам” те доколкото знам са богати на мазнини.
можеш ли да ми кажеш щом Б ще са ми 120-140гр.и въглехидрати 200-250 а мазнините и калориите?

Здрасти!
Има такава статия за калорийния баланс. В нея пише, че въглехидратите са около 4 kcal за 1 грам. Белтъчините са 4 kcal за 1 грам, а мазнините 8 kcal за грам. Това означава, че имаш...
130 гр. протеин х 4 kcal = 520 kcal
230 гр. въглехидрати х 4 kcal = 920 kcal
За остатъка от мазнините просто трябва да сметнеш калорийния си баланс, да извадиш от него 520 + 920 = 1440 kcal и да го разделиш на 8 kcal, за да получиш грамажа на мазнини. Смятал съм средно нещата. :) Предполагам, че ти стана ясно, така че можеш да го изчислиш нататък. Ето ти линк към статийката за КБ (много полезно четиво, между другото!): http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1