Мнение за програма

Здравейте данните са ми 22г 184см 90кг Стаж 5м. Талия 98см гръден кош 110 ръце 40-41см. Програмата ми е следната като трябва да се съобразявам с това че тренирам вкъщи и съм ограничен откъм някой упражнения. Също така искам да подчертая за краката че наистина са ми доста дебели и здрави и затова ги тренирам само с клекове и прасец. Тренировката се стремя да е с продължителност не повече от 40-45мин ,паузата между отделните серии е 1мин.

Понеделник: Гърди и корем

Гърди
1. Хоризонтален лег    4 х 6-8повт
2. Лег от наклон      3 х 6-8повт
3. Флайс с дъмбели    3 х 6-8повт

Корем
1. Коремни преси      3 х 25повт
2. V-преса            2серии
3. Янда кор преси    2серии

Вторник: Ръце

Бицепс
1. Бицепсово сгъване с щанга      3 х 6-8повт
2. Бицепсово сгъване с дъмбели  3 х 6-8повт
3. Концентрирано с дъмбел      3 х 6-8повт

Трицепс
1. От лег с тесен хват          3 х 6-8
2. Френско                    3 х 6-8
3. Кик-бек                    3 х 6-8

Предмишница
1. Повдигане на китките от седеж с щанга    3серии
2. Като първото но с обратен хват              3серии

Сряда: почивка

Четвъртък: Рамене и крака

Рамене
1. Раменни преси с щанга отпрд    3 х 6-8
2. Вдигане на ръцете настрани    3 х 6-8
3. Като второто но с тяло наклонено напред  3 х 6-8

Крака:
1. Клекове    4х 6-8
2. Прасец      3серии

Петък: гръб и трапец

1. Чукове          5 х 6-8
2. Мечка            5 х 6-8
3. Мъртва тяга      4 х 6-8
4. Трапец          3серии

Събота и неделя: почивка

Това е програмата ми ще се радвам да чуя какво мислите за нея.

06.04.11
22:49

Ами аз преди няколко месеца тренирах по подобна програма и при мен действаше. Според мен програмата е добра, но не важна толко програмата, колкото хранителният режим и възстановяването!

Ако бях на твоето място и разполагас само с домашни условия, ограничен брой уреди и тежести, бих тренирал цялото тяло а не да го деля на сплитове. :)
А, за да дам мнение за сегашната ти програма трябва да знам каква е целта ти :)

Целта е повече мускулна маса и леко пемахване на разни тлъстинки по корема

Ми, ок е програмата като за домашни условия. Бих заменил кик-бек с разгъване зад глава или ако можеш да сглобиш нещо от столове, маси, легла и т.н. и да правиш кофички. Но пак ти препоръчвам да тренираш цялото тяло.

Целта ти обаче е малко...как да кажа...много трудно постижима и обикновено се получава “от два стола на земята”. Дай приоритет или само на мускулната маса или на чистенето на тлъстинки и ги редувай във времето. И за двете е необходим добри хранителни навици и режим. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.04.11 12:47.

Аз точно така мисля да правя знам че да качваш мускулна маса и да сваляш мазнини едновремнно е мисия невъзможна. За кик бека като че ли ми действа по-добре от сгъването зад врат пробвах ги и двете. Като цяло темата я пуснах за да обсъдим сериите дали не са прекалено малко. Ако ги увелича пък от друга страна много ще се разточи тренировката.

Сериите...за големите мускулни групи гледай да са между 12 и 14, а за малките - 8 до 10.

Значи са ок :)

07.04.11
23:47

казано от Александър Ангелов на 07.04.11, 18:16:

Аз точно така мисля да правя знам че да качваш мускулна маса и да сваляш мазнини едновремнно е мисия невъзможна.

Това не е вярно. Точно в момента се движа по тази мисия ( не е невъзможна), стига само да приемаш доста количество протеин.

Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1