07.04.11
17:25
Някога някой от вас тренирал ли е само с една работна серия до отказа с максимална тежест и дали може да сподели мнение за този вид тренировки?
07.04.11
17:33
аз тренирах така... не малко време... общо взето правех много упражнения по една серия така в края на тренировката имах между 6-10 работни серии в зависимост от мускулната група която съм тренирал... резултата мен ме задоволи качих 3-4кг за една зима тренирал съм така 3-4месеца :)
Аз тренирам с 2-3 работни серии до отказ на мускулна група и съм О.К. с подобен начин на трениране. Нищо не ти пречи да опиташ, ако не си доволен винаги можеш да добавиш още една серия ;)
Мнението беше редактирано от default на 07.04.11 22:33.
казано от VoZ на 07.04.11, 17:25:
Някога някой от вас тренирал ли е само с една работна серия до отказа с максимална тежест и дали може да сподели мнение за този вид тренировки?
Една работна серия до отказа може да значи много неща - общо взето резултатите ти ще зависят от това какъв смисъл ще му придадеш.
Ако си достатъчно напреднал за да му придадеш смисъл на “200+ тяга за 10-12 повторения” - ще има резултати.
Ако ще значи “130-40 тяга за 10на повторения” - кой знае какво няма да се случи.
Тягата е само примерна, идеята е, че ако не си достатъчно напреднал за да можеш да се стресираш яко с една-единствена серия по-добре прави повечко, за да натоварваш тялото и мускулите, а не нервната система.
Мнението беше редактирано от G33K на 08.04.11 10:24.