ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНА ?

05.04.11
02:29

Здравейте ,
не съм съвсем нова тук, но не мога да събера смелост да пиша ...е реших се де сега в тоя момент:)На 32 години съм и цял живот водя борба с килограмите Наскоро ми поставиха нещо като диагноза ?!-метаболитен синдром -лечение “Сиофор”.Та въпроса ми е такъв :по време на двете бременности ударих 98 кг свалях -качвах ,най-малко съм била 55 кг -боже имала съм кокали!В следствие на нощен труд и ужасни хранителни навици (глад глад и после среднощни закуски )от 60 кг отново се качих до 83 кг .Сега си пия хапчетата и си следя храненето но след толкова отслабване и дебелеене и две раждания, а и годините кожата е на предела си .Пак че толкова издържа -чудя и се !Нямам възможност за фитнес, но ще съм благодарна, ако някои ми препоръча нещо за домашна обстановка (имам на разположение тренажор)в момента съм 68 кг при ръст 163см.Благодаря на тези коита ще си направят труда :).

П.П.Поставям тоя въпрос тук защото съм много боса явно и по фитнес програмите в сайта не мога да се ориентирам кое е добро за моя случаи (достижимо e е точната дума  ).

05.04.11
06:41

Здрасти, ами започвай на кроса да спортуваш сутрин на гладно. Малко по малко увеличавай времето и интензивността. Резултатите освен махнатите мазнини са заздравяване на сърцето, по-голяма издържливост (ще видиш как ако изкачваш стъпалата до дома или на работа как ти ще припкаш нагоре, а другите ще пухтят), добър тонус, добро настроение и желание за поддържане на здраво тяло.

MF

05.04.11
08:54

Поздравления за смелостта!
Състави си план както за хранителния режим, така и за честотата на упражненията. Прочети статиите за кардио упражненията, каквото всъщност е това с тренажор, за храненето преди и след тях. Купи си гирички и започни лека полека да вкарваш в програмата си силови упражнения. Започни с основните-лицеви опори, коремни преси, клекове. Заедно с кардиото резултатът няма да закъснее. Намали приема на въглехидрати вечер, нека бъдат белтъчини. Намали рафинираните храни за сметка на пълнозърнестите. Намали храните “боклуци” и увеличи пресните зеленчуци, нискомаслено мляко, извара, яйца. Храни се по няколко пъти на ден, но на малки порции. Прочети статиите за най-подходящите храни във всяко време от деня. Замени подсладените напитки с вода. Дай си време за пълноценна почивка-сън. Разхождай се навън.
Успех!!! Ще следим резултатите! С теб сме! :)

05.04.11
09:36

Здравей
Първо и МНОГО важно:аз много добре съм запознат със положението ти,също съм горд собственик на двама малчугана тип терористи,и знам за какво точно става дума
Най важното нещо за теб е да изчистиш хранителния си режим:Без следните неща
Безалкохолни,от всякакъв тип,алкохол,бира,захарни и тестени изделия,от ВСЯКАКЪВ тип
В БГ няма качествен хляб а и да има,тесто си е
АКо можеш,казвам ако можеш защото знам какво е на дама със 2 чавета ,работа и 2344 тона семейни задължание яж предимно салати,с малко месо,добре подправени със зехтин
Ориз в умерени количества,пшеничен зародиш,овес....

Сега...тук тийнитата ще ти дадат една камара безсмислени съвети,те не знаят какво е да имаш 2 деца,ще разберат :)
Най важното е хранителен режим без джънк храни,хранене на 3-4 часа,по малко

Най добре разбира се съпруга ти да ти подари час дневно за спорт,ако това стане,отдай се на кростренажора,чудесен уред е....
Бих ти препоръчал и зелен чай,в големи количества,действа чудесно

Anelia

За съжаление,работния ден на една МАЙКА с 2 деца почва в 5,мислиш ли че има време за сутрешни кросове? :)
Пожелавам ти и на теб 2 прекрасни малки създания,и да видим дали ще имаш време за сутрешни кросове
Особвно ако са малки,но дамата е на 32,няма как да са големи

Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 05.04.11 09:39.

05.04.11
23:43

Благодаря за поддръжкатка и разбирането особенно на Деян Петров .Напълно си прав за всичко явно защото като горд татко си наясно с ангаживментите на един родител. За тези които евентуално ще прочетат също поста ми бих искала да допълня ...Работя само  нощем и тренировки рано сутрин са ми напълно непосилни (за жалост )И също така искам дебело да подчертая, че заради метаболитния синдром съм добре запозната с това кое трябва и кое не трябва да се яде ...Не че не приемам съвети просто казвам че за хранителния режим съм наясно въпроса с физическите натоварвания не ми е съвсем ясен ,но това вече го споменах по горе :).

MF

06.04.11
08:47

Е значи си попаднала на правилното място. Чети, чети и чети! :)

06.04.11
21:31

казано от Dean Petrov на 05.04.11, 09:36:

Anelia

За съжаление,работния ден на една МАЙКА с 2 деца почва в 5,мислиш ли че има време за сутрешни кросове? :)
Пожелавам ти и на теб 2 прекрасни малки създания,и да видим дали ще имаш време за сутрешни кросове
Особвно ако са малки,но дамата е на 32,няма как да са големи

Малко офтопик. Благодаря за комплимента, че ме нареди в графа тийнита, но аз също съм на 32. Имам 1 дете, надявам се някой ден да съберем смелост със съпруга ми за още едно. Ако иска дамата, а и ти, можете да прочетете интервюто ми за бб-тийм. Там съм описала как минава един мой ден. Според мен когато има желание, има начин. Останалото са оправдания.

Виж, това за нощната смяна променя нещата. Значи сменяме израза “кардио сутрин” с “кардио след сън”.
Всеки може да отдели половин-един час от общо 24 за спорт. Натисни тук, за да видиш любимата ми картинка по повода.

MF

07.04.11
21:28

Анелия, напълно съгласна съм. Всъщност всички имаме по равен брой часове на ден, но всеки си избира как да ги използва.

08.04.11
12:40

Напълно съм съгласна с Анелия, начин винаги има, останалото е недостатъчна мотивация, незнаене, неосъзнаване на целта и дали изобщо го искаш, защото ако наистина го искаш ще “преобърнеш света” и ще го направиш, а не един шоколад да те сломи, примерно. И аз имам дете (надявам се след време да имам още едно) и знам, че децата консумират много време и понякога те връзват вкъщи, но начин винаги има. Сядаш, обмисляш първо, второ, трето и го правиш. Според твоя живот и твоите ангажименти. Наистина в сайта и не само тук има много неща за четене, има и хубави книги на английски. Трябва да разбереш нещо за да го направиш и защо го правиш, какво ти носи и т.н. Тоест мисълта ми е, че всеки може да ти каже кое как би могла да тренираш, написано е и в сайта, и във форума многократно е питано, но само ти трябва да прецениш. Но определено е важно да тренираш, това ще ти даде много, така че смело инвестирай.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1