Тренировка за начинаещ

08.04.11
13:32

Здравейте.От скоро едно приятелче започна да ходи на фитнес с мене и искам да попитам дали тази програма е добра за него.На 22 е 85 кила горе долу чист,преди е тренирал таеклондо.Знам,че в началото е хубаво да тренира по кръгова,но във фитнеса в който ходиме няма възможност,мн е претъпкано винаги и е кофти

1-гръб,трицепс
придърпване на горен скрипец 3х8 със широк хват и 3х8 с тесен подхват
Гребане на машина 4х8
дърпане на хоризонтален скрипец 3х8
Дърпане на вертикален скрипец за трицепс подхват 3х8 и надхват 3х8

Крака рамо
легпреса 4х8
разгъване на бедро 3х10
згъване на бедро 3х10
калф машина 3х12
легпреса за пръсец 3х12
раменни преси 4х8
разгъване встрани 3х8
разгъване за заднорамо приведен 3х8

гърди бицепс
лежанка 4х8
вдигане на дъмбели от полулег 4х8
гладиатор 3х12
повдигане на щанга за бицепс 3х8
чукове с дъмбели 3х8

Упражненията ги прави с леки килограми,набляга на техниката.след 2 тренировки за гърди смятам и кофички да го карам да прави.Чудя се дали да махнеме машината за грабане и да го прави със лост

08.04.11
13:49

Това не е ли много за начинаещ, защото и аз съм такъв и мисля че ако се пусна на тази програма най-много да се претоваря.

08.04.11
18:02

Незнам на мене не ми изглежда токова натоварваща,пък и гледам,че се справя.Пак има мускулни трески,но в началото това е нормално се пак има само 3 тренировки зад гърба си.
Нека се изкаже още някой моля.

09.04.11
11:38

82 прегледа и само 1 мнение и то на начинаещ,много тегави сте станали тука.Що не пишете?

09.04.11
13:03

Какво значи във фитнеса е голяма навалица и не може да се тренира кръгово,няма такова нещо или като отидете с него в залата го обръщате на кафе или просто не мога да преумея как пък е чак толкова голяма навалица че да не можете за 1 час да направите 1 кръгова програма ,аз съм бил в зала с още 10 човека и съм си правил перфектно кръговата в рамките на 1 час.

10.04.11
01:57

Нестава бе човек,ходиме вечерта и като доидат 2-3 зоба и няма нито тежести нито уреди да не говориме за тея дет и не знаят какво правят.Аз съм го преценил.Питам конкретен въпрос,дали програмата важи според вас и ако нестава дайте препоръки.

Не става. Начинаещите трябва да тренират като начинаещи, а не сплитове с по сумати серии. Нека тренира цялото тяло 2-3 пъти седмично. 8-9 базови упражнения в 2 серии всяко. :)

15.05.11
20:32

Много разбирате,момчето си тренира от 1 месец вече по програмата и прогреса е налице и се чуства добре...

15.05.11
20:49

Програмата като цяло е ок, но според мен това гребане на машина го замени с гребане с дъмбел и продърпването за трицепс в подхават с френско.

Тези кръгови тренировки които като цяло са си аеробни са си чиста загуба на време освен ако целта не е тотално окльощтавяване и се ПРЕПОРЪЧВАТ ( ама не задължително) начинаещите да започнат първия месец с тях.

Мнението беше редактирано от megabolic x на 15.05.11 20:51.

казано от mehur40 на 15.05.11, 20:32:

Много разбирате,момчето си тренира от 1 месец вече по програмата и прогреса е налице и се чуства добре...

хем ревеш колко сме станали тегави хем не ни искаш мнението.. Прокса е един от най-запознатите тук момчета и мнението му е много правилно... отностно как се чувства момчето... ами те и наркоманите се чувстват добре като шмъркат ама това незначи, че това е правилното нали ;) в началото неможе да се определи нещо действа ли добре или не.. 1 месец е много много малко време за да даваш изводи за програмата...

15.05.11
23:41

казано от megabolic x на 15.05.11, 20:49:

Тези кръгови тренировки които като цяло са си аеробни са си чиста загуба на време освен ако целта не е тотално окльощтавяване и се ПРЕПОРЪЧВАТ ( ама не задължително) начинаещите да започнат първия месец с тях.

Хахахаха, май ще си режем вените повечето от форумa…

16.05.11
00:34

Момчета не ви се карам нито заяждам :D Просто съм забелязал,че повечето хора от форума се подчиняват на стереотипи ( кой пък е решил,че новаците задължително трябва да започват кръгова?Ако не се прекалява с броя на упражненията и килограмите,не се претренира)
Подменихме постепенно упражненията.Вече прави мечка,френско,гребане с щанга,клек.За сега обаче мисля,че е рано за тяга?

kristiancho те наркоманите се чусвстват добре като се нашмъркат,ама знаеш ли кво им е като ги пусне? Така е и с фитнеса хората като се натоварят повече им е готино,ама на следващия ден мисля че знаеш какво им е.

Мнението беше редактирано от mehur40 на 16.05.11 00:38.

16.05.11
09:18

Никога не е рано за тяга.Всеки трябва да я изпълнява, но нали крие големи рискове за “контузии”, много от трениращите я зарязват...

16.05.11
10:11

казано от martinski на 15.05.11, 23:41:

казано от megabolic x на 15.05.11, 20:49:

Хахахаха, май ще си режем вените повечето от форумa…

Хахах?!? Кое е забавното, това че не знаеш, че кръговата тренировка е високо интензивна, но интензивност постигната със съкращаване на почивките, а не с увеличаване на тренировъчните тежести. Това е прави тренировка за обща физическа подготовка или тренировка за отслабване. Начинаещите трябва да се придържат към втория метод за повишаване на интензитета, когато целта е повече мускули.

Така, че режи вените ако си си мислил да направиш мега бицепс с кръгове... :)

16.05.11
22:42

Според мене не е задължително да е високо интензивна.Главно зависи от чденето дали 6те сваляш или ще качваш.Пък и клек в 20 повторения не се ли води кръгова?

16.05.11
23:02

Кръгова тренировка - Изпълняване на комплекс от упражнения, като се редуват бутателни - дърпателни, горна долна част на тялото без почивка, като този комплекс наричаме кръг. След което се прави кратка почивка и комплекса се повтаря, и така няколко пъти. Заради липсата на почивка между сериите в комплекса/кръга тренировката е високо интензивна.

Естествено тази тренировка има най-различни разновидности, според нуждите.

А клек в 20 повторение си е просто клек в 20 повторения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1