Дневник на Бубето от Марс

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.04.11
10:50

Продължавам с дневника...Все още съм на 90 дневната диета!
Закуска - половин голям грейпфрут
Обяд - омлет от 2 цели яйца и един белтък и натрошено сирене - около 4 с.л може би?!
Вечеря - св. пържола - около 100 гр печено месо - и салата от зеле
Сутрешна тренировка
Л-карнитин!
10 мин кростренажор
15 минути : 12 бр. странична преса с 5 кг тежест
        30 бр. избутване на тежест -15 кг(не знам как се нарича уреда и не мога да му намеря картинка)
        30 бр. издърпване на тежест - 15 кг(и този уред не знам как се казва)
        забравила съм разгъването на ръцете
        това повтарям 2 пъти
10 минути:  на постелката - коремни преси (за горната част) общо 60 бр.- 3х20 - нагоре, усукване в ляво, усукване в дясно
        упражнения за краката, колкото да ги раздвижа - по 20 бр за всеки крак
        плие с тежест на хълбоците - 20 бр.
    това се повтаря 2 пъти
20 минути:  12 бр. напади с по 3 кг тежест в ръка
        коремни преси - за гърба, лява страна, дясна страна с 4 кг тежест - по 20 на всяка страна
        абдуктор - 20 кг тежест - 40 бързи повторения
        аддуктор - 20 кг тежест  -40 бързи повторения
        бедрено сгъване - 5 кг тежест - 30 повтореия (преди правех с 15 кг, но вече 15-тото повторение ми беше трудно)
    това се повтаря 2 пъти
30 минути велоаргометър, на който си чета списание и в края си премерих пулса беше около110, което мисля, че е малко за да е “горене на калории” а и за 30 минути, велоаргометъра беше изчислил около 120 ккал изгорени, като обаче не бях му задавала лични кг и години и той може би си ги е смятал въз основа на автоматично зададените, които са 35 г. и 68 кг.
Но ми се струва, че с кростренажора се “горят” повече калории, даже мисля че двойно, но ще го засека следващия път!

Довечера към 20:00 съм на FitVibe. това не е лош уред, и след тренировка на него имам мускулна треска! Усеща се , че се стягаш, когато правиш упражненията, а не те подрусва само.Даже някои упражнения за корем не мога да ги направя нито достатъчно добре, нито издържам 30 секунди!

01.04.11
12:02

казано от bubeto otmars на 01.04.11, 10:50:

30 минути велоаргометър, на който си чета списание и в края си премерих пулса беше около110, което мисля, че е малко за да е “горене на калории” а и за 30 минути, велоаргометъра беше изчислил около 120 ккал изгорени, като обаче не бях му задавала лични кг и години и той може би си ги е смятал въз основа на автоматично зададените, които са 35 г. и 68 кг.
Но ми се струва, че с кростренажора се “горят” повече калории, даже мисля че двойно, но ще го засека следващия път!

Май е добре да хвърлиш това списание и да правиш по - интензивно кардио. А списанието после, след тренировка :)

Бубе, списанието е хубаво нещо... но щом можеш да четеш по време на тренировка, имам сериозно подозрение, че не тренираш с оптимална ефективност. Прегледай тази статия и направи нужните корекции.

01.04.11
12:10

казано от ina_V_ на 01.04.11, 12:02:

казано от bubeto otmars на 01.04.11, 10:50:

Май е добре да хвърлиш това списание и да правиш по - интензивно кардио. А списанието после, след тренировка :)

Списание и тренировка, не ми се връзват някак си. Освен ако в залата ходиш само за да кажеш, че си била там :)
Аз преди загрявах с 10 мин на колелото и без да нагласям каквото и да било ми показваше, че съм изгорила 100ккал. Може би зависи и от уреда, ама 120ккал за 30 мин са много малко.
Според мен имаш нужда от промяна в тренировките. В залата, в която ходиш не може да няма някой който да ти помогне.

01.04.11
14:44

Да, спирам с четенето, въпреки че четях “тематична” литература - някакво списание за фитнес! Ще чета на плажа!
Прегледах линка, даже се амбицирах и за скачането на въже, затова ще си купя телефонен кабел, защото във фитнеса има едно въже - не от текстил като моето в къщи , а от гумен кабел, който обаче много се усуква, или пък аз не мога да скача добре, все още!
Но виждам, че ученето да скачаш на въже е бавен процес.Заедно с това, тъй като ми е скучно 30 минути само да гледам ТВ с клипове на песни, ще редувам по 10 мин на различните кардио уреди! вижда ми се добре!
    И прочетох и за интервалната тренировка, което също ще включа при кардиото - 1 минута бързо- 3 минути умерено ... но ще го пробвам, може да не мога да се справя и да се наложи да са 30 секунди бързо!
    А за пулса - за мен 220 - 28г. = 192 и от тях 75 % са около 140 удара! Обаче като използвах преди силовата тренировка 30 минути кростренажор, (сега съм сложила тези 30 минути за край на тренирането) пулсът ми беше винаги над 165 -170, 177. Не използвам много голямо съпротивление,нито пък много голям наклон! Но дори и да са на ниски нива тези показатели , пак достигам до висок пулс! Какво да правя в този случай - да спирам да си почивам ли?!?!?

01.04.11
14:46

Аз преди загрявах с 10 мин на колелото и без да нагласям каквото и да било ми показваше, че съм изгорила 100ккал. Може би зависи и от уреда, ама 120ккал за 30 мин са много малко.
Според мен имаш нужда от промяна в тренировките. В залата, в която ходиш не може да няма някой който да ти помогне.

И на мен ми се видяха малко за 30 минути! Но ще засека пак!
А за останалата част на тренировката - какво не одобряваш! Все пак съм я взаимствала от тренировките тук в сайта!

Старай се да поддържаш нужния пулс на постоянно ниво по време на натоварването чрез съответното усилие.

Интервалното кардио (HIIT - High Intensity Interval Training) е по-ефективния подход, защото е свързано с по-голям енергоразход за по-кратко време, но пък не е особено подходящо за начинаещи точно заради високата интензивност.

01.04.11
14:55

Като цяло ми е малко объркано да разбера какво и как точно си тренирала, но като цяло мисля че трябва да правиш 3 серии от всяко упражнение 8-10-12 повторения максимум, и да увеличиш тежестта, а не да я намаляш, както си написала на едно от упражненията.
Малки по1ивки между упражненията и сериите.
И както вече казах кардио при което се чете вестник/ списание е губене на време. Увеличи наклона и съпротивлението, така тренировката става по ефективна.

04.04.11
10:56

Събота и неделя - разпуснах! ;)
Тренировка
Л-каринтин
Редовната тренировка! като някои упражнения ги направих по три серии.
Как е по-добре да се правят упражненията - аз редувам абдуктор 40бр., аддуктор 40 бр., бедрено сгъване 30 бр с 5кг, и клек - 12 бр. с по 3 кг гирички във всяка ръка, след това минавам на уреда за коремните преси и страничните преси (всяко по 20 бр. с 4 кг гиричка) и това го броя за 1 серия и после пак сядам на абдуктора! Така ли е правилно, или редувам абдуктор, аддуктор бед.сгъване, клек -да го направя 3 серии и после правя сериите от коремните преси! Не знам как е по-правилно!

А за велоалгометъра - пробвах го пак - за 5 минути ми отчете 15 калории и просто го зарязах!Продължих с кростренажора, но там държа много висок пулс! После минах и на скачането на въже, и то в залата имаше един кабел за телефон - прекрасно се скача с него! Въжетата за скачане - ряпа да ядат ;) ;) ;)
Продължавам с обучението за скачане на въже - даже довечера ще мина през Бриколаж за един телефонен кабел! Гаджето ми като ме види с него- ще падне от смях!
А какво ви е мнението за бягането - аз нещо не го долюбвам това бягане! Имам чувството, че много ми се натоварват коленете, а и цялото тяло се “тресе” ;)

Няма по-удобен уред за скачане от телефонния кабел! ;)

05.04.11
12:08

Отчитане за деня!
Сутринта - на зъболекар, затова пропуснах фитнеса!
Но имам Купен телефонен кабел! Днес след работа започва скачането!
Отчитам минус 1.5 кг след като започнах тренировки и 90 дневната диета - от 8 дни, но НА САНТИМЕТРИ - НЕ СЪМ МРЪДНАЛА ;(
Ако в следващите дни не настъпи по-бързичко развитие в минусите в кг и см, може би ще мина на друг режим, който е според ЗОНАТА! Преди година диетолог ми го изготви и за седмица свалих 2 кг и после-нищо! А то си беше голямо хранене! Доста време карах по него, за да мога да си прорегулирам хранениета по някакъв здравословен режим, че бях започнала да не ям, но и да не слабея!

Утре отново на тренировка!

07.04.11
12:37

Ден - 6 април.
Никаква тренировъзчна дейност, освен едно тичане в парка което си беше някакви 10-15 минути!
Ден -7 април- провалена сутрешна тренировка-причина -успиване;)
Довечера - Фит Вайб! - 30 минути!

08.04.11
13:58

8 април.
Тренировка в залата - сутринта - 7:00-8:30.
Последните 20 минути се опитах да са скачане на въже, но първо, че не можах да изкарам 20 минути, защото ме заболя нещо от страни на корема - не знам какво е, но ме болеше така в училище като тичахме много ;) а и второ, не мога да изкарам и 50 пъти без да се препъна.
Но пък скачам и се потя, пулсът се ускорява, така че какво като не всеки подскок е успешен! ПРепъвам се и започвам пак!
Днес правих странична преса с 4 кг и така издържам 16 повдигания, а с 5 кг -12. Може би е по-добре да правя с 4 кг.??? Какво ще кажете ???

08.04.11
14:02

По-добре 12 повторения с 5кг.

12.04.11
12:47

Имам затруднения със скачането на въже!!! Скачам около стотина пъти (да с няколко препъвания)и после започва да ме боли отстрани на корема - в ляво! Така си спомням, че ме болеше и като тичахме на стадиона в час по физическо! Но сега скачам в края на тренировката! Би трябвало да съм загряла, въпреки, че преимуществено 1 час е т.нар. силова тренировка!
Реших да пробвам 10 минути кростренажор, после скачане - но пак ме заболя! След това минах 5 минути на степер и пак поддскачане - ами пак започва да боли!!! Това мисля, че беше някакъв орган, който започва да боли, когато изтласква много кръв-все ми се върти далак!!! Но може и да греша тотално -юрист съм, което естествено не оправдава слабите ми познания.

16.06.11
15:38

преминах през дневника ти, виждам,че скоро никой не е писал. Какво стана?

19.04.12
18:02

Включвам се отново в борбата ми - пословичната ми борба...
Ще се радвам ако някой поглежка как съм се ориентирала в “новото си хранене”...
8:30 - голяма чаша с чай и 1/2л мед
10:00 - 100 гр извара, 100 гр салата моркови и цвекло, 2 ореха...
13:00 - 14:00 - 100 гр извара, 300 гр варени тиквички, 1 с.л. кедрови ядки
17:00 - 1 чаша шейк протеин на прах
18 часа - 100 гр извара, 250 гр варени тиквички, кедрови ядки...
тренировка - аеробика, малко спининг
21:30 - 1/2 кофичка кисело мляко

като калоричност - знам, няма да е много, защото храните са с малко калории , но е достатъчно да се наяде човек... като се има предвид, че тиквичките са много сочни от варенето им на пара, но не са с подправки...и нямат сол...
Използвам програмат fitday и там си следя съотношението Протеин-Въглехидрат-Мазнини да е 40-30-30%...
ИСкам да се разделя с 4-5 кг, че вече ми писна да обикалям по форумите с различните диети...

21.04.12
11:13

21 април
8 часа - 1 чаша чай без мед
10 часа - 1 яйце, парченце сирене, варени тиквички 240 гр, 1 малък портокал, 2 ореха
14 часа - телешко печено (50 -60 гр), 240 гр варени тиквички и 140 гр печена чушка, 2 ореха
18 часа - извара 200 гр, китайско зеле, маслинки - 5-7
22 часа - 1/2 к.кисело мляко и 1 орех

21.04.12
11:31

Пак тръгваш с грешна преценка и ще повториш досегашните си начинания с безрезултатния им развой.

”За да постигнеш нещо, което никога не си имала, трябва да направиш нещо, което никога досега не си правила” (Из интервюто на Витан). Хората са ди дали страхотни съвети на първата ти страница от дневника. Прочети ги пак, плийззз.

Мнението беше редактирано от maria на 21.04.12 11:33.

21.04.12
12:16

Мария, добре, ще ги прочета постовете пак.... въпреки, че си мислех, че се справям добре... защото имам протеини, въглехидрати и мазнини, а това че съм сложила грамове е защото иначе се нахвърлям на храната и ми е по-трудно да се ограничавам... а като съм си го приготвила- знам, че това трябва да изям... връщам се да чета ;) Благодаря!

Един орех, два ореха... няколко маслинки... парченце сирене... 50 g телешко... е как да стане? С глад не става... Дай да не си говорим, че тази храна ти е достатъчна и че покрива енергийните ти нужди. Когато започнеш да се храниш, тогава ще спреш да обикаляш форумите и да сменяш диетите. тогава ще постигнеш и желаните резултати.

21.04.12
12:37

С глад става. А да, и за списанието какво лошо има, с него или без него си е един час без храна :D
Сега някой да не си помисли, че това е ироничен пост.  (giggle)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 21.04.12 12:41.

21.04.12
12:54

казано от Kiko San на 21.04.12, 12:37:

С глад става.

Аха, то затова и тя си скача от форум във форум, от диета на диета. Иначе, ако говорим за истински глад, да - за 7-10 дена се свалят тези килограми, но се иска опит, подготовка, нагласа и общо взето ако не гладуваш с нагласата да се пречистиш и да се докоснеш до съкровенното си вътрешно аз, и т.н. ментални неща, то във всички други случаи си е загубена битка.

Мнението беше редактирано от maria на 21.04.12 12:55.

21.04.12
13:06

Здравей хвърлих око на първите постове и разбрах, че си на 90 дневната не знам дали все още я спазваш, но искам да ти кажа, че когато аз я правих /миналата година/ ядях двойно повече от теб.. карах я без плодовия ден и на въглехидратния не се разминавах с нещо малко и въпреки това успях да сваля 12 кг. Просто си направи сметката колко малко ядеш!

21.04.12
13:33

казано от maria nikiforova на 21.04.12, 12:54:

казано от Kiko San на 21.04.12, 12:37:

С глад става.

Аха, то затова и тя си скача от форум във форум, от диета на диета. Иначе, ако говорим за истински глад, да - за 7-10 дена се свалят тези килограми, но се иска опит, подготовка, нагласа и общо взето ако не гладуваш с нагласата да се пречистиш и да се докоснеш до съкровенното си вътрешно аз, и т.н. ментални неща, то във всички други случаи си е загубена битка.

Съгласна съм.  Много е важно да стане в главата. Тогава именно гладът не се усеща като глад.  А инак и с глад се дебелее, ако е погрешно интерпретиран.  Но както и да е.  Мир и любов :)

21.04.12
16:52

Излиза, че се храня малко... но като количество салатата ме наяжда достатъчно, протеините гледам да са ми 40% от храненето... изчислявам ги с fitday. Сега са ми малко по-малко, но е докато се понауча... а орехи хапвам под брой, за да държа мазнините 30 %. От закуската и обядът съм си набавила около 570 ккал, и то защото тиквичките които ме засищат са много нискокалорични...В интерес на истината с нискокалоричните храни мога да поддръжам сита, редовно да ям, и пак да съм с малко калории общо за деня... Знам, че за мен е добре около 1200 ккал за да съм в режим на отслабване... Днес например мога да вечерям за около 250-300 кал и едно хапване преди лягане и да съм под 1000 ккал,
ИЗлиза обаче, че ми е много малко и ако се има предвид и това, което ЕЛИ Донкова  е написала, то излиза, че малкото калории които приемам пречат на организмът да отслабва... в грешка ли съм?!

Когато организмът приема прекалено малко енергия, той минава в своеобразен икономичен режим. С други думи той се старае да оцелява, като намалява интензивността на метаболизма (за да намали енергоразхода) и запазването на енергийните си резерви става приоритет. Кои са енергийните резерви на организма? Мастните депа, които така силно желаеш да махнеш. В такова състояние едва ли ще успееш... няма начин, организмът няма да ти го позволи. 

Как стигна до тези 1200 калории, които смяташ, че са ти необходими за намаляване на телесните мазнини? Сигурна ли си, че са толкова? Ако приемем, че наистина разумният ти отрицателен калориен баланс е 1200 калории, то 1000 калории дневно съвсем естествено ще те вкарат в икономичен режим. Повтарям - много внимателно прегледай сметките, защото ми се струва, че 1200 калории са ти малко. Освен това умираш от страх да не превишиш случайно поставената граница на калориите и с това свое старание поставяш тялото си в екстремни условия.

Тази гимнастика с мазнините не ми е ясна. Мериш всички хранителни продукти на тегло, а орехите на бройка - е няма как да излезе точна сметката, докато работиш с различни мерни единици.

Прегледай си белтъчините. Едно яйце, парченце сирене, две хапки телешко месо и 200 g извара. А, забравих, че има малко и в няколкото лъжици кисело мляко вечерта. Това са ти белтъчините за цял ден... според теб достатъчно ли е?

Изобщо... ревизирай си храненето централно - като количества и качество...
...или се примири със сегашното си състояние. Просто съм искрен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.04.12 17:19.

21.04.12
17:36

В голяма грешка си! Не салатите и тиквичките трябва да те засищат, а месото и другите основни хранения. Когато седнеш в някой ресторант да не би да ти дават 2 см. пържола за предястие и след това една гигантска салата за да се нахраниш?! Помисли си можеш да си набавиш тези калории от много добри източници, пак да отслабваш, без да се храниш през 30 мин. защото салатите влизат и излизат .. Промени начина си на хранене преди за мен също бяха само калориите.. от какво ги приемах нямаше значение, дали ще е шоколад, салата, спагети, месо или нещо друго тц не се интересувах. Сега вижданията ми са коренно различни, но аз преминах през 1 година и нещо мъчения, лишения, ходене по лекари и така нататък загубих цикъла си и въпреки, че сега се храня все още нямам, косата ми беше заминала, ноктите всичко което си помислиш.. нямах сила! И въпреки това се хранех повече от теб!!! Във въглехидратния ден съм изяждала голяма кофичка /разбирай 400-500 от тея фамилните/ със сладолед и един пакет бисквити, в другите дни също хапвах много, не съм спазвала плодовия ден, но успях да сваля и сега ми е доста трудно да ги кача, но се иска упорство. Предлагам ти да промениш първо начина си на мислене, защото си правиш много грешни изводи и .. всъщност всичко ти е объркано. След това мисли за храна и тренировки!
Храни се, аз нагъвам по 5-6 яйца на ден, 1 тава ориз, тенджера с боб, плодове, сладко ям, картофи, месо и виждам огромна разлика от преди два месеца! Храната прай борбата! :) Ии забрави за тези калории, особено тези от салатите просто не ги смятай!

Мнението беше редактирано от Ellie на 21.04.12 17:43.

За мене най-големия проблем на тая мацка е главата и. Прекалено и е голям филма. Все едно превишаването със 100-200 калории на ден ще те надуе!? Да фак, бе!? Успокой се, дишай, прави любов и не ги мисли нещата. Те ще си станат с времето. Нема такъв филм за 1 месец да си Хайди Клум, Адреана Лима или Андреа. Колкото повече се филмираш и се стресираш, толкова повече тялото ти ще отива на кино. Пример е Латинска Америка. Там хората един банан на два дена, ако хапнат за напред, ама пък живеят колкото нас и са по-щастливи, защото си щрака с пръсти и си танцува по цял ден. Направи и ти това... Намирай удоволствие в това, което правиш. И хубавите, женски тела са мит - едно е хубаво за мен, грозно за друг. Така че все ще има нЕкой дето нЕма да те Ареса. Ае уа!  Никой не може да ти каже колко точно калории гори тялото ти. Може да са 2000, може и да са 200. И мазнините не са ти враг. Аз сега ще отида да ям агнешко с пържена сланина!

Модерация: Тедо... бъди поне малко романтик.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.04.12 18:05.

21.04.12
18:16

След това, което сте ми написали - изпадам вече в някакъв стрес...
61 кг - 163 см- 29 г(ненавършени)- ханш почти 100 см, бедро 57-58 см, коляно 41.5 см... талия не съм мерила...физическа активност - аеробика и зумба 4 - 6 пъти в седмицата по 1 час...работя на бюро по цял ден съм на стола... вода пия по 2 л.... сутрин винаги чай... около 500мл.. .
Не искам драстично отслабване, а поне около 1 кг на седмица...
Според калкулаторите в нета изразходвам 1700-1800 ккал... и от там за да имам дефицит - 400/500 = 1200/1300 ккал за ден... затова така съм ги изчислила...
Сметнала съм че около 60 гр протеини трябва да приемам (по около 1 гр на 1 кг тегло=61 гр протеин). До сега - закуска и обяд-изяла съм
Протеини 40 гр, Въглехидрати - 40 гр и Мазнини 31 гр...
ГОТОВА СЪМ ДА ПРИЕМА забележи и да ме поправите, защото не виждам къде бъркам.... уж съм прочела толкова и пак се оказва, че съм в тотална грешка... Отворена съм към всякакви забележки...
А и да, относно това, че ПРОБЛЕМЪТ МИ Е В ГЛАВАТА—- ДА, вярно е ... преди 2 години бях 56-57кг (случайно стигнах до тези кг...любовна мъка ;)
и тогава се чувствах мн добре психически и си имах самочувствие и ми хареса да съм такав, затова сега пак искам така
... при мен е на психо основа, но колкото и да се убеждавам че съм си ОК... не се справям ...

А Ели Донкова, ти все пак си двойно по-млада от мен ;) а и не си била “дебеличка” ... 52 кг на височина 160 - това е като по учебник ;)

21.04.12
18:32

Висока съм 164. 60 кг са ти идеални за ръста, просто трябва да превърнеш мазнините в мускули или просто казано трябва да се храниш по начина по който ти казваме и да спортуваш! 6 пъти в седмицата по 1 час е напълно достатъчно/и моите тренировки са толкова/. Добре си сметнала, но не ги приемай тези калории от салатите, с тях само се надуваш и си мислиш, че си наядена, а в същност не си! Не става с глад или фотосинтеза. Тук между другото сигурно има много по пълни хора, по ниски, но хранещи се в пъти повече и съм убедена, че успяват да свалят САНТИТЕМТРИ, а не кг.

21.04.12
18:49

казано от Ели Донкова на 21.04.12, 18:32:

Висока съм 164. 60 кг са ти идеални за ръста, .

Дали?? Няма ли значение дали въпросните килограми ще съставляват мастна или мускулна маса? ;)

казано от Ели Донкова на 21.04.12, 18:32:

просто трябва да превърнеш мазнините в мускули

Ако споделиш как точно става това, ще разрешиш проблемите на милиони хора по света :)

21.04.12
18:53

Имах предвид да се изчисти от мазнини и да качи маса или обратното!
Кг. са и в нормалната здравословна граница! И лично според мен кг. най-малко трябва да я вълнуват, но .. тя си решава все пак. Ако иска само салати да яде... проблемите няма да закъснеят. :)

21.04.12
19:59

казано от bubeto otmars на 21.04.12, 18:16:

за да имам дефицит - 400/500 = 1200/1300 ккал за ден... затова така съм ги изчислила...

С изчисленията добре, но планираното ти меню за ЦЕЛИЯ 21-ви април съдръжа не повече от 800 калории... Кило салата, 1 яйце и две хапки месо са доста далеч от каквато и да било нормална храна.

21.04.12
21:53

казано от bubeto otmars на 21.04.12, 18:16:

След това, което сте ми написали ..

Значителна част от жените се впускат в безспирни и мъчителни, но за сметка на това пък безуспешни опити по пътя към желаната визия. Най-вече към Отслабването. Да, нещата са в главата ти и да, трябва да започнеш от там. Полезни неща са изписани в дневника ти. Прочети ги пак. След това ги прочети още веднъж. Докато не започнеш да си отваряш очите за цялостната картина. Килограмите, калориите, сантиметрите са само парченца от нея. Само от полза може да ти бъде да спреш да робуваш на цифрите. Разбира се трябва да си наясно какво и кога приемаш, но 2 ореха?? 3 стафиди, четвърт фъстък и други от сорта....е маниакално и крайно затормозяващо психиката. В началото, добре, но с времето би трябвало да придобиеш усет кое по колко и кога. А ти май не си съвсем в началото на всички тези опити? Също така, ако успееш да изнамериш от някъде желание за спорт заради самия спорт, а не да го правиш с единствената идея, че ще помогне за отслабването, според мен ще отидеш с още крачка напред.
Аеробика и зумба 4-6 пъти е седмицата? Това е чудесно, но защо не 2-3 пъти аеробика/зумба и 2 пъти анаеробна тренировка? Стимулирай ги тия мускули с някаква свободна тежест, те не са само, за да държиш вилицата докато се храниш. Вероятно дамската ти чанта тежи повече от 1-2 килограмовата гиричка, с която подскачаш в часовете по аеробика. Принуди ги да работят и да преодоляват по-трудни задачи в залата и сами ще изгорят онези излишни мазнини, с които толкова се бориш. Успокой се и мисли, възможно най-трезво и без паника...колкото повече изпадаш в този някакъв стрес, толкова повече се отдалечаваш от изхода на ситуацията, в която си. Един порочен кръг. :)

Мнението беше редактирано от Мари А. на 21.04.12 22:15.

23.04.12
11:56

Мария А.  - позна, че не съм в “началото” на опитването да се вталя... Но последните 3 месеца - се повталих малко и то с хранене...имам някакъв напредък - искам да сваля още 4 кг, и не прибягвам до глад...
Да, в началото ще тегля хратата- тъпо е, но докато се ориентирам, а и пак казвам, че съм лакома и това ми е някакво ограничеие, иначе изяждам всичко което е в чинията, колкото и да си сложа...
Мисля, че направих някои корекции в храненето и за днес то звучи така:
7:30 - чаша чай
10:00 - 60 гр. телешко месо печено, 2 малки фил. черен хляб, 2 ореха
14:00- 100 гр извара, 30 гр телешко месо, 280 гр краставици овкусена със зехтин и 1 банан
18:00 - 60 гр телешко месо печено, салата от домати краставици и чушки.
20 часа-зумба
22:00 - айрян от половин кофичка кисело мляко и 1 орех...дори може и 1 кофичка, защото няма да ям следобедна закуска ... за нея вчера използвах протеин на прах... не знам дали е ОК!?

24.04.12
14:32

Продължавам...
7:30 - чаша чай
10:00 60 гр. телешко печено, 2 малки филии черен хляб, 2 ореха
13:00 - месо и сушено филе - малко- около 50 гр и 2 хапки кашкавал, 1 парче домашна баница с кори със сирене - но парчето е колкото 2 кибритени кутийки ;) и тъй като беше мазничко не съм прибавяла допълнително мазнини... - това беше от кетъринг масата на едно събитие... не се брои точно за обяд, но измества обяда към 15 часа
15:00 - 100 гр извара, 250 гр варени тиквички със зехтин
към 20 часа - вечерята - месо - около 100-150 , салата от краставици и маслинки
23 часа - айрян
Калориите са ми около 1200 ккал...(нормален разход 1700 кк , а в режим на отслабване гоня 1200 - 1300 ккал)

Мнението беше редактирано от bubeto otmars на 24.04.12 15:09.

30.04.12
21:25

хранене 30 май
закуска - 2 бъркани яйца с 50 гр сирене
обяд- 80 гр сирене и около 250 гр салата домати и краставици + 60 гр св.пържола (толкова имах под ръка)
сл.закуска - 200гр кисело мляко - домашно и 50 гр сирене
вечеря - 120 гр св пържола, салата-домати и краставици, десетина резенчета тиквички - печени на тиган, овкусени със зехтин и риган - мн вкусно става
Калории - 1200 ккал - малко са ми малко калориите... трябва да стигам до 1500 , защото разходът по принцип ми е 2000 ккал, но пък в дните в които не спортувам може би е добре да съм по-малко...

Хранене - 1 май
7:30 - 200 гр кисело мляко - домашно
9 часа - 2 яйца с извара около 60-70 гр
13 часа - свинска пържола 150 гр и салата
17 часа - кисело мляко 200 гр
20 часа - свинска пърожала и салата

16.07.12
15:45

колко кг си в момента?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1