Тренировъчен метод за бицепс и трицепс

С настъпването на плажния сезон ме напъна въображението и реших да измисля една система за трениране на ръцете ( бицепс, трицепс и предмишници ).  Има доста поргами с ясно отбелязан в цифри прогрес но те в голямата си част са за Крака ( клек ) Гърди ( лег ) и Гръб ( тяга ) или по точно на тези движения може да имаш реален прогрес.. Та идеята ми е следната

мускули : бицепс и трицепс
ред на упражненията : редуващи ( 1 упражнение за бицепс последвано от 1 упражнение за трицепс ( не в супер серии ) )
брой упражнения : 3
брой серии : 3 ( общо 9 )

1та седмица:
Първите упражнения за бицепс и трицепс ( базовите е желателно ) - 10,8,6 повторения - тежеста се покачва с 1,2 до 3кг
Пример : 30, 32.5, 35кг
Вторите упражнения - 10,8,6 повторения - тежеста се покачва с 1,2 до 3кг
Третите упражнения - 10,8,6 повторения - тежеста се покачва с 1,2 до 3кг

2та седмица : ( има повишение на началната тежест на първото упражнение с 1,2 до 3кг )   
Първите упражнения - 9,7,5 повторения - тежеста се покачва с 1,2 до 3кг 
Пример : 32.5, 35, 37.кг 

3та седмица : ( има повишение на началната тежест на първото упражнение с 1,2 до 3кг )
Първите упражнения - 8,6,4 повторения - тежеста се покачва с 1,2 до 3кг 
Пример : 35, 37.5кг, 40кг

4та седмица (deload)
Първите упражнения - 6,6,6 повторения 
Пример : 30, 30, 30кг 
Вторите упражнения - 8,8,8 повторения 
Третите упражнения - 8,8,8 повторения 

След 4те седмици тежста в 1та серия се вдига с 1,2 до 3кг на базовите първи упражнения и с 1,2 до 3кг на спомагателните второ и трето упражнение 
Пример с базовите : 1серия на 1та седмица на 1цикъл - 30кг
                    1серия на 1та седмица на 2цикъл - 32.5кг 

според вас някакъв хляб има ли тука ?! :)

Темата беше редактирана от Кристиянчо на 09.04.11 10:15.

08.04.11
21:10

Целта на програмата е сила така ли ? Иначе не виждам смисъл от deload седмица.

амии сила не точно... повторенията са високи 6 до 12… :) билдръска си е ... да речем програмата е за маса въпреки, че масата зависи от храната :) deload седмицата я направих по пример от 5/3/1 пограмата която следвам... защо да няма смисъл от възстановяваща седмица ? неко който смята, че не е добра да напише причините за това

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 08.04.11 21:13.

08.04.11
21:18

Еми точно, защото е с много повторения и ги тренираш веднъж седмично не мисля, че ще се претовариш толкова, че да имаш нужда от възстановяваща седмица, поне така мисля.

мда принципно имаш право :)

само анкетата попълвате кажете защо мислите така поне :D

09.04.11
09:45

Е няма как да не се постигне сила при такава тренировка... Маса обаче... едва ли. Дори и да се постигне, няма да е нещо значително. Според мен подобен тип програми са по-подходящи за гърди, гръб, крака.

- защо да са подходящи за гръб, гърди и крака като се покачва тежеста с по 2,5кг ?! ( прекалено малко за основните движения клек, лег и тяга )
- сила е ясно, че няма да се получи но защо не и маса ( храненето ако е добро ) повторенията ли са твърде много или ?
- целта не е да кача 3см на ръцете са 3месеца :) и един да кача ще е отполза или пък повторенията да са така
1седмица - 10,8,6
2седмица - 9,7,5
3седмица - 8,6,4

дали ще е по-добре

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 09.04.11 09:51.

09.04.11
09:53

1. Имах предивид подобна система, но не с по 2,5 кг ами с повече.
2. За маса си мисля, че са си доста повторенията. Примерно ако си бил разделил ръцете ( трицепсът в ден за гърди, бицепсът в ден за гръб или обратно), а сега ги сложиш в 1 ден и ги тренираш по този начин няма как да не вдигнеш силата.
3. Тука според мен зависи от храненето  :)

Ний тука само предполагаме какво може да стане. Но докато не го пробват няколко хора, резултатът от метода е неясен.

да така е... всъщност ръце не съм тренирал от месец и нещо защото 5/3/1 програмата ( от която впрочем съм много доволен ) ‘’ не позовлява’’ да се тренират... и отдавна не съм ги тренирал заедно - факт... все пак ще намаля повторенията така най-тежката серия в последната трета седмица ще е с 4 повторения - мисля, че не са малко нито много :) в крайна сметка си прав резултата е неясен докато не се пробва :)

Според мен, няма как да се даде реална преценка без да се изпишат всички упражнения, които ще се използват, техния ред и начин на изпълнение. И колко пъти в седмицата се тренира? Това, което виждам в момента са 4 седмици и към всяка седмица виждам по 3 различни кръга от упражнения, които ще се изпълняват един след друг. И нищо повече. :) И deload седмицата не ми прилича много на такава. Разликата в килограмите с предишните седмици е някакъв нищожен процент, който няма да помогне кой знае колко. :)

конкретно идеята ми е :
А1. Сгъване на щанга от стоеж - 3серии ( всяка седмица покачваща тежест )
Б1. Лег с тесен хват - 3серии ( всяка седмица покачваща тежест )
А2. Скотово с една ръка - 3серии ( всяка седмица еднакви тежести )
Б2. Френско от лег - 3серии ( всяка седмица еднакви тежести )
А3. Сгъване с дъмбели от стоеж - 3серии ( всяка седмимца еднакви тежести )
Б3. Разгъване на скрипец - 3серии ( всяка седмица еднакви тежести )
Г1. Сгъване с надхват - за предмишници
Г2. Сгъване на китки - за предмипници

като цяло според теб Прокс имали смисъл от deload седмицата ? тежести ще ги намаля в тази седмица още повече аз не съм ги обмислял толкова много, защото се чудех дали има смисъл от нея бях 50 на 50 както се казва

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 09.04.11 10:46.

Бих заменил А3 с бицепсово сгъване с надхват, за да удариш брахиорадиалиса, брахиалиса и предмишницата (като статист). И Б3 с кофички с акцент върху трицепса. И не бих тренирал по тази програма повече от 2 пъти в седмицата.
От deload седмицата разбира се, че има смисъл. Направо си е задължителна. :) Не би искал да претовариш и да прецакаш всичко. :) Обаче килата ги намали с към 25%, а не с 5 както сега. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.04.11 11:17.

да това ще направя ( да намаля тежестите в deload седмицата ) казваш бицепсово сгъване с надхват... ами аз нали го правя само че за предмишници това ‘’сгъване с надхват’’ е точно това :) не искам да махам скрипеца, защото може би него усещам най-добре в трицепса и така да се каже любимо упражнение ми е... кофичките също ги усещам добре в ръцете но за момента скрипеца ми е по-важен ( възможно е и да заменя скрипеца с кофички не е изключено ) тренира се 1път в седмицата :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 09.04.11 11:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1